Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Saldırgan Kameralara Böyle Yansıdı
Cumartesi, 23 Temmuz 2011

Norveç'te saldırgan kameralara tesadüfen böyle yakalandı... Norveç'te terör: 100'e yakın ölü...Norveç, dün ilk olarak başkent Oslo'nun merkezinde yaşanan bombalı saldırıyla sarsıldı. 7 kişinin öldüğü 2 kişinin ise yaralandığı saldırı, dünyanın en sakin ülkelerinden biri olarak bilinen Norveç kamuoyunda bir şok yarattı.

Norveç devlet televizyonu NRK muhabirinin farkında olmadan çektiği ve VG gazetesinin internet sitesinde yayımlanan bu fotoğrafta saldırgan, etraftakilere ateş açtıktan sonra adanın sahilinde, cesetlerin arasında dolaşırken görünüyor. Kollarındaki reflektörleriyle üzerindeki polis üniforması net bir şekilde seçilen saldırganın elinde silah tuttuğu da görülebiliyor.

Yine VG gazetesinde yayımlanan ve muhtemelen bir cep telefonu kamerasıyla çekilen bir başka fotoğrafta ise adadaki gençlerin saldırı sırasında hayatta kalmak için neler yaptığı görülebiliyor.

Jorid Holstad Nordmelan isimli gencin çektiği fotoğrafta, saldırı anında bir grup gencin kaldıkları yurdun bir odasına toplandığı görülebiliyor.

Yataklarıyla kapının önüne barikat kuran ve hiç ses çıkarmadan polisin gelmesini bekleyen gençler, korkunç kıyımdan kurtulmayı aşarıyor.

Bombalı saldırıdan birkaç saat sonra Oslo'nun kuzeydoğusunda bulunan Utoya adasında, İşçi Partisi gençlik kollarının düzenlediği ve 600 kadar gencin katıldığı bir kampa silahlı saldırı düzenlendi.

Polis, 40 köpekle ada da halen kayıp olan insanları ararken, adayı çevreleyen deniz de botlar ve dalgıçlarda geniş çaplı arama yapıyor.Norveç medyası, kampa katılanların çoğunun 13-14 yaşlarında gençler olduğunu belirtti.

Seri katil yanına çağırarak vurdu

Hükümet partisi Norveç İşçi Partinin Utöya adasındaki yaz kampına polis uniformasıyla giren saldırganın, karşılaştığı gençleri “Buraya gel” diye yanına çağırdıktan sonra öldürdüğü belirtildi.

Panikten kendini denize atan birçok gencin anakaraya olan 500-700 metrelik mesafeyi yüzmeye çalıştıkları sırada da saldırganın kurşun yağdırdığı ifade edildi.

Bu arada, iki saldırıdan sorumlu tutulan, Oslo’da bombayı yerleştirdikten sonra katliamı düzenlemek için İşçi Partisi’nin gençlik kampının yapıldığı adaya gittiği düşünülen zanlıyla ilgili resmi ya da resmi olmayan çeşitli bilgiler gelmeye devam ediyor.

Norveç polisi, Utoya adasında bulunan gençlik kampına düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 84 olduğunu açıkladı. Yetkililer daha önce ölü sayısının 9 ya da 10 olduğunu açıklamıştı. Polisin yaptığı ada çevresinde özellikle denizde incelemelerini sürdürdüğü, ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

DENİZDE CESET ARANIYOR

Saldırının düzenlendiği ada, 25 kilometre uzunlukta ve 12 kilometre genişlikteki Tyrifjorden gölünde, kıyıya yaklaşık 500 metre mesafede bulunuyor. Çok sayıda kişi yüzerek karşı kıyıya kaçmaya çalıştığı için suda da ceset aranıyor.

Oslo’da bir Türk kayıp!
Norveç’in başkenti Oslo’da 100’e yakın kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda, bir Türk’ün de kayıp olduğu ortaya çıktı. Saldırıyla ilgili NTV’nin canlı yayınına telefonla katılan Türkiye’nin Norveç Büyükelçisi Hayati Güven, Türk asıllı bir Norveçli’nin de kayıp olduğunu söyledi. Büyükelçi Güven, kayıp kişinin ailesinin kendilerine başvurduklarını söyledi.

ÇOCUKLUĞUMUN CENNETİ

Başbakan Jens Stoltenberg, Oslo’da düzenlediği basın toplantısında, gençlik kampına düzenlenen saldırıya işaret ederek, "Çocukluğumun cenneti dün cehenneme dönüştü" dedi. Stoltenberg, gençliğinde bu adaya sık gittiğini belirtti.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2870 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.