Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Kocaelispor Tarih Oluyor
Cumartesi, 06 Aðustos 2011

Ezeli rakibimiz Kocaelispor tarih oluyor... Sakaryaspor'un ezeli rakibi Kocaelispor tarih olmak üzere... Kocaelispor sessiz sedasýz tarih oluyor.

100 milyon TL'yi bulan borçlarýnýn altýndan kalkmak mümkün olmayýnca, takýmýn tüm futbolcularý yine 2. Lig'de mücadele eden ve isim deðiþikliðine giden eski adýyla "Körfez Belediyespor", yeni adýyla "Kocaeli Futbol Kulübü'na transfer edilerek aktarma yapýldý. Ancak UEFA'nýn "Kocaeli" adýna sýcak bakmadýðý ve bu ismin yeniden deðiþtirilebileceði belirtildi.
 
TARÝH OLUYOR
 
Günümüzde Türk Futbolunun, baþta Fenerbahçe olmak üzere Süper Lig Takýmlarýnýn þike iddialarýyla sarsýldýðý bu günlerde, bir dönem Türk futboluna damgasýný vuran, birçok yerli ve yabancý yýldýz kazandýran Kocaelispor bugün gürültülü ve karýþýk ortamda sessiz sedasýz tarih oluyor.

SON MAÐLUBÝYETÝ UNUTULMAZ

Geçtiðimiz sezonun son maçýnda Kocaelispor, tarihe geçecek bir gole ve maðlubiyete imza atmýþtý. TFF 2. Lig Kýrmýzý Grup'ta oynanan Sakaryaspor-Kocaelispor maçýnda, konuk takýmýn futbolcusu Gökhan Bozkaya skor 4-1 iken bilerek kendi kalesine gol atarak takýmýný plakayý çaðrýþtýran skordan kurtararak durumu 5-1 yapmýþtý. Bu maç dünya medyasýnda uzun süre ses getirmiþti.

1966'DA KURULDU
 
Ýzmit'te Ýzmit Gençlik, Baç Spor ve Doðanspor adlý amatör kulüplerin birleþtirilmesiyle 1966 yýlýnda kurulan Kocaelispor, en parlak dönemini Sefa Sirmen'in baþkanlýða gelmesiyle yaþadý.
 
Özellikle 1990'lý yýllarda dört büyüklere kök söktüren ve zirve mücadelesi veren, UEFA ve o zamanki adýyla Ýnter Toto Kupalarýna katýlan, 1992-93 sezonunda ligin ilk yarýsýný açýk ara lider bitirerek tükm dikkatleri üzerine çekti. Kocaelispor 1996-97 ve 2001-2001 sezonlarýnda iki kez de Türkiye Kapasýný kazandý. 17 Aðustos 1999 Marmara Depremi'nden sonra baþlayan ekonomik sýkýntý, Sefa Sirmen'in de baþkanlýktan ayrýlmasýyla doruða çýktý ve Kocaelispor'da düþüþ baþladý.
 
DEPREMDE MORAL OLMUÞTU
 
Yaklaþýk 18 bin can alan, merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük Ýlçesi olan 17 Aðustos 1999 Depremi'nde yaþanan acýlar ve karýþýklýklar nedeniyle Futbol Federasyonu Kocaelispor Kulübü'nün tüm haklarý saklý kalmak kaydýyla 1999-2000 sezonuna katýlýp katýlmamakta serbest olduðunu bildirdi.
 
Ancak yapýlan bir dizi toplantýlar sonucu, deprem nedeniyle büyük bir travma yaþayan ve moralman çöküntü içinde bulunan Kocaeli halkýnýn, takýmýn da ligden çekilmesiyle daha büyük bir moral çöküntüsü içine gireceði düþünülerek "devam" kararý alýndý.
 
Kocaelispor'un aldýðý bu karar yaþanan acýya raðmen taraftarlar için büyük moral oldu.
 
ÇÖKÜÞ BAÞLADI
 
Kocaelispor Kulübü'nde Sefa Sirmen'in de bir süre sonra baþkanlýðý býrakmasýyla büyük bir çöküþ baþladý. Borçlar ödenemedi. Ýki kez Bank Asya Ligi'ne düþüldü. Geçtiðimiz sezon borçlarý nedeniyle transfer yapmaya izin verilmeyen, ayrýca 6 puaný da silinen Kocaelispor 2. Lig'de mücadele etti. Yine geçtiðimiz yýl, eski baþkanlar Sarhan Gürkan ve Muammer Çelik ile bir yönetici, usulsüz harcama yaptýklarý iddiasýyla bir ayý aþkýn süre cezaevinde tutuklu kaldý.
 
VALÝNÝN DESTEÐÝ YETERLÝ OLMADI
 
Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nýn çabalarýyla geçtiðimiz sezon toparlanmaya çalýþan Kocaelispor'dan her gün yeni isimlerin alacaklý olarak ortaya çýkmasý üzerine bu borçlarýn altýndan kalkýlamayacaðý anlaþýlýnca, külübün feshi gündeme geldi. Yine 2. Lig'de mücadele veren Körfez Ýlçesi'nin takýmý Körfez Belediyespor'un adý Kocaeli Futbol Kulübü (Kocaeli FK) olarak deðiþtirildi. Kocaelispor'un tüm futbolcularý bu kulübe transfer edildi.
 
KOCAELÝ FK ADINI UEFA ÝSTEMEDÝ
 
Ancak "Kocaeli FK" adýnýn Kocaelispor'u çaðrýþtýrmasý nedeniyle UEFA'nýn bu isme sýcak bakmadýðý, yöneticilerin þimdi "Körfez 1966" aðýrlýklý olmak üzere yeni isim arayýþna gitti. Yeni takým maçlarýný yine Kocaelispor'un kullandýðý, Sefa Sirmen'in Yönetim kurulu Baþkaný bulunduðu Kocaüeli Eðitim Vakfý (KEV) tesislerinde kalacak.
 
Þu anda yönetimi olmayan ve yaklaþýk 100 milyon TL borcu bulunan Kocaealispor Kulübü'nün parlak geçmiþi sadece kaðýt üzerinde kalýrken, takým sessiz sedasýz tarih oldu.
 
Onursal Baþkanlýðý'ný, ayný zamanda bu dönüþümün mimarý olan Körfez Ýlçesi Belediye Baþkaný Yunus Pehlivan'ýn yaptýðý, Teknik Direktörlüðünü ise Galatasaray'dan da tanýdýðýmýz Ahmet Yýldýrým'ýn yaptýðý Kocaeli FK hazýrlýklarýný þu anda bu adla sürdürüyor. Kocaelispor'dan buraya aktarýlan oyunculardan Cem Sinan ile diðer futbolcular, Kocaelispor'un bu hale düþmesine üzüldüklerini, ancak þimdi hereflerinin yeni isimle önce Bank Asya, daha sonra da Süper Lig'e çýkmak olduðunu söylediler.
 
SÝRMEN KONUÞMAK ÝSTEMEDÝ
 
Kocaelispor'a en parlak dönemini yaþatan eski baþkanlardan, CHP Kocaeli eski milletvekili ve belediye baþkaný Sefa Sirmen ise, Kocaelispor ile ilgili olarak þu aþamada konuþmak istemediðini söyledi. "Bönem söylediðim sözler bazen yanlýþ yorumlanýyor. Þu anda konuþmak istemiyorum" diyen Sefa Sirmen'in yakýn çevresine bu duruma çok üzüldüðünü söylediði öðrenildi.


Spor hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2485 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 06-08-2011 00:18
YAZIK OLMUÞ...
Yazar SABAHAT (Misafir)
2. 06-08-2011 04:20
Sanayi bölgesi olan ilde sahip çýkýlmamasý üzücü,bence çok yazýk, bu kulübe ve Kocaeline yakýþmayacak. yazýk olacak.
Yazar ismet (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.