Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde Yok!
Perşembe, 25 Ağustos 2011

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde Yok! TFF, ertelediği kararı UEFA zoruyla aldı, çorbaya dönen sürecin sonu: F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi’nde yok.

TFF bu kararla F.Bahçe’nin şikeye karışmış olabileceğine dair ilk resmi karara imzayı attı. Yani F.Bahçe 25 milyon Euro’luk UEFA gelirinden mahrum olacak. Taraftarlar yönetime, ligden çekilme konusunda büyük baskı yapıyor!

F.BAHÇE Şampiyonlar Ligi’ne katılamıyor. TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın geçen pazartesi yaptığı basın toplantısında, “Avrupa’ya katılıp katılmama kararını kulüpler kendileri verecek. biz bu konunun muhatabı değiliz” demesine rağmen Türkiye Futbol Federasyonu dün, UEFA’nın yaptığı uyarı sonrası sarı-lacivertlileri Şampiyonlar Ligi’nden men ettiğini duyurdu. İşte o açıklama:

“UEFA, 23 Ağustos 2011’de TFF’ye gönderdiği yazıda, F.Bahçe’nin bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktan çekilme kararı vermesi gerektiğini, kulüp bu yola gitmeyecek olursa, TFF’nin F.Bahçe’yi men etmesi gerektiğini, bu 2 yoldan herhangi birisi benimsenmeyecek olursa, UEFA’nın kendi disiplin soruşturmasını başlatabileceğini ve TFF yani ülkemiz aleyhine disiplin yaptırımları uygulama yoluna gideceğini bildirmiştir.

BU yazı üzerine durum TFF tarafından yazılı olarak derhal F.Bahçe’ye bildirilmiştir. F.Bahçe, 24 Ağustos’ta TFF’ye gönderdiği cevabi yazıda, TFF’nin bu konuda iddianamenin mahkemece kabulünün beklenmesine yönelik kararına saygı duyduğunu ve kendisine tanınan kısa süre içinde böylesine önemli bir konuda herhangi bir karar almasının fillien mümkün olamayacağını bildirmiştir.

BU gelişme karşısında, durum 24 Ağustos’ta TFF Yönetim Kurulu’nun yapmış olduğu olağanüstü toplantıda ele alınmış ve gerek F.Bahçe’nin maruz kalabileceği, ağır disiplin yaptırımları gerekse TFF’nin yani ülkemizin maruz kalabileceği disiplin yaptırımları göz önünde bulundurularak, F.Bahçe’nin bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılmaktan men edilmesine karar verilmiştir.

TAHKİM’E İTİRAZ EDİLECEK

Açıklama bu.. Bir de kararın sonuçları var.. UEFA’nın TFF’nin uzun süredir veremediği kararı aldırması, esasında F.Bahçe’nin şikeye karışmış olabileceğine dair ilk resmi karar.. Bu çok önemli bir detay olarak göze batıyor. Tabii hatırlatmakta yarar var.. F.Bahçe karara bu sabah Tahkim’e giderek itiraz edecek.

Ayrıca F.Bahçe, Devler Ligi’nden alacağı yaklaşık 25 milyon Euro’yu da kaybetti. Ekonomik sıkıntılılar çeken Kanarya’yı zor günler bekliyor.

BU arada taraftarlar, Şükrü Saracoğlu’nun önünde toplanarak, içerde toplantı halinde olan yönetim kuruluna ligden çekilmeleri konusunda tezahüratlar yaptı.. Taraftarlar, “Bu takım bu sene bu ligden çekilecek” ve “Çekilmeyen yönetim istifa etsin” tezahüratları yaptı.


Kayıp 23.7 milyon Euro

F.BAHÇE’NİN Devler Ligi’ne katılamaması ilk etapta 23.7 milyon Euro gelir kaybı anlamına geliyor. F.Bahçe 7.1 milyonu ayak bastı parası ve 12.8 milyonu da yayın geliri payı olmak üzere 19 milyon 916 bin Euro alacaktı. Ayrıca gruplara katılan her takıma verilen 3.8 milyon Euro ve gruplardaki her galibiyete 800, beraberliğe ise 400 bin ödeme alacak olan Kanarya, tüm maçları kaybetse bile 23 milyon 716 bin Euro elde edecekti.

BU arada borsaya “Zarar 25 milyon Euro’dur” açıklaması yapıldı.


Spor hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2159 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 25-08-2011 11:07
Bu olay FB Spor kulübüne karşı alınmış komplo bir karardır.FB spor kulübü dünya devi olma yolunda alt yapısı ve tesisleriyle bir örnektir. Tüm spor dallarında göstermiş olduğu başarı tesadüfü değildir.Tüm başarılar bir emeğin,alın terinin ürünüdür.Hızlı büyüme ve başarının önü kesilmiştir.Bu olay Türk Sporunu derinden sarsmış olup direk etkiliyecektir.Bu benim şahsi görüşümdür.Saygılarımla.
Yazar Musttafa (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.