Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
İsrail Susarsa, PKK da Susar...
Cuma, 23 Eylül 2011

Son günlerde ilginç dış politika gelişmeleri yaşıyoruz. Kah İsrail’e kafa tutuyoruz, Kah Güney Kıbrıs Rum kesimine, kah Yunanistan’a, kah Suriye’ye.

Doğrusu Sayın Başbakanımızın bu kafa tutuşu hepimizin hoşuna gitmiyor değildir. Seçim öncesi özellikle MHP'nin istediği izlediği tavırda tavizsiz ve kafa tutar nitelikte sözler değil miydi? Hükümeti sessiz kalmakla suçlamıyor muydu ? Hükümette olsak biz böyle yapardık demiyor muydular? Şimdi AKP hükümeti bu talebi doğrular nitelikte tavır ve sertlikte davranıyorsa MHP'de bu tavırdan memnun olmalı sonuçta.

Gel gelelim tavır doğruda uygulama ne sonuç doğuracak kestirmek çok zor. Çünkü; karşımızda her türlü pisliğini etrafa temiz gösteren lobileri uluslararası mahkeme ve karar mekanizmalarını etkileyecek etkinlikte ve yönlendirecek bir devletten ziyade kanser hücresi gibi bir devlet var.

Sözün kısası; yıllarca İsrail'in yaptıklarını görmemezlikten gelen tüm dünya, Filistin'de yapılanlara seyirci kalması doğal mı sizce? Sadece tüm dünyaya sus payı veren bir lobi faaliyeti ve ekonomik güçleri eline geçiren ve istediği kararları kabul ettiren insanlık suçlarını haklı meşru gösteren bir devlet var karşımızda. Düşünebiliyormusunuz; 'siz Filistin’e karışırsanız biz de PKK'ya destek veririz' diyebilecek kadar adice ve küstahça nasıl davranabilir bir ülke. Güvendiği güçler kim? 'Özür dilemem' diyecek cesareti kimden alıyor? Güney Kıbrıs'ın denizde petrol aramasına koruma ve güvence nasıl verebiliyor ?

Sayın Başbakanımız 'İsrail’in şımarıklığına son verin' diyorsa kimler şımartıyor İsrail’i? Bilmeyen sağır sultan kalmadı. İlk kez bir Başbakan yüksek sesle İsrail’e avazı çıktığı kadar bağırarak insanlık suçlarını dile getiriyor. Başbakanımızı kutluyorum.

Buraya kadar kesinlikle haklıyız ve söylemler yerden göğe kadar haklı. Ama kazın başka ayağı da var. İsrail dünyayı o kadar güzel kandırıyor ve inandırıyor ki, İran’a düşman ve tehlike diye dünyaya kim sunuyor. Tabiki İsrail. Önce tahrik ediyor. Sonra o ülkeyi çileden çıkarıyor, çıldırtıyor; sonra da 'Bakın şu ülke tehdit oluşturuyor; savaş açmayı, bana saldırmayı düşünüyor' diye adice bir tavırla dünyaya kendini haklı gösteriyor. Büyük Ortadoğu Projesi'nin Türkiye ayağıda tamamlanması için bizi suçlu göstermeye çalışacak. Sonra kavgacı bizi göstermeye çalışacaklar. Gerek Kıbrıs’ta ve gerekse Güneydoğudaki PKK, Ermeni ve İsrail ortaklığı belasını kaşıyacaklar, iç huzuru bozacak sokak çatışmaları ve panikler eylemler düzenleyecekler. Öyle akla hayala gelmedik senaryolar yapacaklar ki yüzde yüz haklıyken haksız duruma düşürmeye çalışacaklar. Başaramazlarsa kendi içimizde isyanlar çatışmalar çıkarıp İsrail’i bırakıp kendi derdimize düşürecekler. Dikkatli olmalıyız. İsrail milleti kainatın her zaman başına bela ve fitne fesat salmıştır. Kainatın en çok peygamber gelen milletlerindendir. Çünkü, en çok sapıtan dünyayı fitne fesada boğan milletidir. Hak Teala(C.C) bu sapkın ve fitneci düşman millete sürekli peygamber göndermiştir. Yeni Peygamber gelmeyeceği kesin olduğuna göre bütün kazancı ve ekonomisi ülkeleri birbirine düşürüp ticari nema alanlarını elinde bulunduran bu ülkeyi artık sayın Başbakanımız Tayyip Erdoğan gibi bütün dünya liderleri adam gibi gördüklerini söylemeleri gerektir. İsrail yola gelir mi bilinmez, ama eğer susturulur şımartılmazsa ve fitnesini dünya çözerse inanın dünya da savaşta kalmaz kavgada. Bizim içinde Güneydoğudaki olaylar biter. Çünkü bu ülkede terörüde isyanıda hep bundan nemalanan İsrail devleti desteklediğini görmeyen bilmeyen yok. Dile getiremeyenler vardı sadece.

Sonuçta İsrail susarsa PKK da susar, Tüm dünyadaki terörist faaliyetlerde susar. Tüm dünyadaki kargaşa kavgada biter. Yeterki bitmesini isteyenlerin sayısı bitmesini istemeyenlerden çok olsun. Yüce Yaradan Ya İsrail’i yönetenlere akli selim liderler versin, ya da tüm dünya liderlerine gerçeği görecek yürek ve cesaret versin.

Sorunsuz ve sıkıntısız sağlıklı mutlu huzurlu günler.

BİROL YILDIRIM

Share |

Birol Yıldırım hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 3218 | E-posta

Yorumlar (9)
RSS Yorumlar
1. 23-09-2011 13:48
güzel bir yazı olmuş,tebrik ederim.İsrail bugün dünyada tartışmasız bir güç gibi görünse de inanıyorum ki,her şeyin sonu olduğu gibi onun da bir sonu var.Bunu bize Yüce Kitabımız Kuranı Kerim müjdeliyor.Başbakanımızdan çok ümitliyim.Dünyaya kafa tutan bir lider,umut ediyor ve inanıyorum ki dünyayı kurtaran lider de O olacak.
Yazar zeynep dişli (Misafir)
2. 23-09-2011 16:14
kesinlikle katılıyorum,başarılı bir yazı olmuş,keyifle okudum
Yazar sagi (Misafir)
3. 23-09-2011 18:50
tam onikiden hrka bir yorum.fakat israil sadece bir kanser hücresi değil,vüudun bir çok yerine yayılmış müzmin bir bela.. Allah innnların yardımcısı osun.
Yazar yusuf (Misafir)
4. 24-09-2011 10:05
Ayrıntı
Değerli kardeşim,Bir anda seni Kurtlar Vadisi senaristi zannettim.Hep bu güdümlü hükümeti övmüşsün.İsrail toprakları üzerinde yaşayan insanlar dünya imparatorluğu kurma zihniyetindeki gerçek yahudilerin tampon bölge olması ve planlarını yürütme aşamasında kullanabilecekleri hepsi devşirme olan insanlardan oluşuyor.Türkiye'den gitme,filistinli,mısırlı,suriyeli yahudilerin ikamet ettiği yer İsrail.Adamlar bu insanları bile amaçları doğrultusunda gözlerini kırpmadan harcayabilirler.Hülasa;Taayip erdoğan da yalan,söyledikleri de yalan,yaparız ederiz dedikleri de yalan.Kimseye bindiği dalı kestirmezler...Hele Tayyip erdoğana asla...pkk yı destekleyen de,israillileri o topraklarda koğuşlandıranlar da,tayyip erdoğanı getirenler de aynı kişiler...Orada yaşayan israilliler değil...Saygılarımla...
Yazar Ziya ERGÜN (Misafir)
5. 24-09-2011 22:47
susmaz bence...
bence susmaz neden diyeceksiniz? amerika arkasında ingiltere arkasında fransa ve bircok ülke ondan susmaz amerika herkesi olduğu gibi bizide maşa olarak kulanıyor en yakın örnekleri yakın zamanda arap baharı erv amerikaya rapor verme ziyaretiyle herkes tarafından görüldü bu yüzden yüzümüze gülen amerika diğer maşaları sayesinde pkk desteklemekte bizlerde yutmaktayız yuturulmaktayız..bu akşam daha 5 şehit haberi daha aldık..olan garibim askerlerimize oluyor kuş gibi avlanıyor çocuklarımız..yazıklar olsun.. hala uyanamıyoruz..indirici darbeyi yapamıyoruz yapamayızda askerlerimiz içeride askeriyemiz zayıflatılıyor uyutuluyoruz ergenekon balyor falan filan.. iyi uykular...
Yazar Şeref (Misafir)
6. 26-09-2011 10:29
SAVAŞLAR MEYDANLARDA DEĞİL MASADA KAZANI
TAYYİŞP BEY BİLMELİKİ SAVAŞLAR MEYDANLARDA DEĞİL MSA BAŞLARINDA KAZANILIYOR. EĞER TAVRINDA CİDDİ İSE LOBİ OLUŞTURMAYA VE İSRAİLE TEPKİYE VE EKONOMİK YAPTIRIMLAR İÇİN DÜNYAYA DAVET YAPMASI GEREKİRDİ.YOKSA TAVŞAN KAÇ TAZI KOVALA DEMESİNE KİMSE İNANMAZ. SAYGILARIMLA
Yazar ÜLKÜCÜ (Misafir)
7. 14-10-2011 15:17
BAKIŞ AÇISI
Değerli kardeşim,yorumunu okudum .bakış açın ve olayların seyrinde yapılmak istenenler nedir ana hatlarıyle ve anlaşılır bir şekilde kaleme almışsın.ben bir iki fikir ilavesi yapmak istiyorum nacizane; 
gözlemlediğim kadarı ile israilin bir askeri gücü yok,dediğin gibi bu gücü fitne fucür ile ve milleti birbirine düşman etmekle kışkırtmakla bir güç elde etmeye çalışıyorlar.günahsız ve savunmasız insanlara ve toplumlara gücü yetiyor.çünkü bunlar PKK gibi kahpe ve aşağılık bir millet.mavi marmarada yaptıkları en taze bir güncel olay,ve dünyaya bu kahpeliklerini haklı kılmaya çalışan onursuz ve şahsiyetsiz bir millet yahudiler.daha doğrusu yönetici kadroları. 
bizler osmanlının torunları şurda iki yorum yapmaya kalksak birbirimize o kadar tahammülsüz oluyoruzki,karşımızdaki ne demek istedi anlamak yerine karşı fikir savaşına giriyoruz.yani farkında olmuyoruz ama içimizdeki dış bağlantılı ve o zihniyetin adeta sözcülüğünü yapan kişiler vasıtasıyle birbirimizden nefret eder hale getirildik. 
şu günlerde millet olarak türkiyede ve dünyada öyle bir kenetlenmeliyizki Yüce rabbimin yardımıyle içimizdeki (PKK) ve dışımızdaki (İsrail,Ermenistan Fransa vs.)kahpe mihraklara karşı tek yürek olma zamanı.
Yazar MEHMET DURAN (Misafir)
8. 16-10-2011 20:29
SİNSİDİR İSRAİL HAİNLERİ
İSRAİLİN BU ADİLİĞİDE; DÜŞMANININ DOSTLARINDAN AYIRNASI. DOSTLARINI KÖTÜLEYİP FİTNE FESAT YARATIP ARALARINDA O ÜLKEYİ YANLIZ BIRAKIP KÖŞEYE SIKIŞTIRMAK. O YÜZDEN HÜKÜMETİN GAZA GELMEMESİ GEREK.
Yazar GEYVELİ54 (Misafir)
9. 20-10-2011 18:02
AKP pkk nin oyuncağı.
Büyük ortadoğu projesi eş başkanı Tayyip bilmiyor mu güneydoğuyu PKK ya terk edileceğini ve bölüneceğini. Bu nasıl senaryo ki hem kendi yazıyor hem kendi bağırıyor. Ülkeyi böleceğini bilmeyen kaldı mı AKP nin. Timsah göz yaşlarını görmeyen kalmadı. 250 tereristi anında yakalayamayan yakalatmayan AKP hükümetine yazıklar olsun. BVilerek yad bilmeden İhanet eden, ya da görevini ihamal eden ( AKP hükümeti ) her kimse Allah belalarını versin. haydi UYAN artık milletim. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Yazar geyveli54 (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.