Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Kurban (2)
Cuma, 11 Kasým 2011

Kurban (1) baþlýklý yazýmda kurbanýn ilk olarak nasýl, nelerden olduðunu ve almamýz gerekli mesajlarý kýsaca yazmýþtým.
Kurbanýn kimlere vacip olduðu,
Hangi hayvanlardan kurban yapýlýp/yapýlmayacaðý  
Kurban günleri ve diðer þartlarý Ýbrahim(AS)’ýn oðlu Ýsmail’i Allaha adamýþ olduðu biricik yavrusunu gördüðü bir rüya ile nasýl kurban etmek istediði býçaðýn taþlarý parçaladýðý halde bir et parçasýný nasýl kesmediði ;tüm bunlar deðerli hocalarýmýzýn ilgi alaný olduðundan ve hocalarýmýz tarafýndan her yýl anlatýldýðýndan bunlara deðinmeyeceðim. Bizim için önemli olan anlatýlanlardan hisse çýkarmaktýr.
Bunlar;
   -Gördüðü rüyayý oðlunla paylaþan bir baba, örnek bir baba olsa gerek ben büyüðüm ben bilirim demiyor. Onu yavrusu ile paylaþýyor. Bizler ailemizle çocuðumuzla neyi ne kadar paylaþýyoruz.
Þeytanýn vesveselerine kulak verilmemesi ve onun taþlanmasý. Bugün bu taþlama iþi her kurban bayramýnda hacýlarýmýz tarafýndan yapýlýyor. Þeytaný ömürde 1 kez deðil her gün taþlamamýz onun vesveselerine kulak vermemiz gerekiyor.
Bir þey adadýðýmýz zaman adaðýmýzý yerine getirmemiz gerekmektedir. Olur olmaz ya da yapamayacaðýmýz bir þeyi adamamamýz gerekiyor.
Allah’a yakýn olanýn hallerini çok farklý olduðunu görüyoruz.
    -Ýbrahim(AS)’ý Nemrut’un ateþi yakmadýðý gibi Allah’a teslim olan yavrusu Ýsmail’i -de býçak kesmiyor. Ayný þekilde Firavunu boðan su Musa(AS) ve kavmini boðmuyor. Çünkü su, ateþ, býçak hepsi Rabbimizin kulu ve emir almadan bir yaprak dahi hareket etmemektedir.
    -Onlar Allah’ýn sevgili kullarý onlarý ateþ yakmaz, suda boðulmaz, býçak kesmez. Bugün bizim bu kýssalarla ne alakamýz var. Son peygamberden sonra baþka peygamber gelmeyecektir. Ama âlimler, Allah dostlarý kýyamete kadar devam edecektir. Peygamberlerin mucizeleri, âlimlerin ve Allah dostlarýnýn kerametleri vardýr ve haktýr.
    Misal; yakýn tarihte birkaç sene önce vefat eden Mekeceli Hatice nineyi bölgemizde tanýyanlar bilir. Ben Ahmet TOMOR hocamýzýn bizzat kendisinden dinledim; Birkaç talebe ile ziyarete gittiklerinde Rahmetlinin sobadan yanan kömürleri elleriyle mangala boþalttýðýný kendi gözleri ile gördüklerini söylemiþlerdi.
    Ve yine geçende bir haber programýnda dýþ ülkenin birinde tavada ateþte kaynayan yaðý elleriyle normal  su gibi tutan kimseyi tüm dünya seyretmiþtir.
    Bu misaller gösteriyor ki Her þey Rabbimizin dilemesiyle oluyor. Ve tüm baþýmýza gelen musibetler bizlerin birer imtihan vesilesi oluyor. O zaman bize düþen gereði gibi iman edip ona göre i kulluk yapmaktýr.
     Ve bayram ;
    Deðerli dostlar iki adet dini bayramýmýz var.  Bu bayramlar ki biri 2 ay önce geçen Ramazan-ý Þerif bayramý ki bir dahakine kim ulaþýr kim ulaþmaz Allah bilir. Ramazan ayýný iyi deðerlendirebildiysek bütün yýl iyi geçecek demektir. Diðeri ise Kurban bayramý Bizim için 2. Fýrsat olarak geldi geçti Neyin fýrsatý diyecek olursanýz
    Günahlardan arýnma fýrsatý ,
    Dargýnlarla barýþma fýrsatý
    Garip ve kimsesizlerin halini anlama fýrsatý
    Birde bu arada deprem oldu ki onu bizlerde yaþadýk evsiz barksýz kimsesiz kalanlarýn halini anlama fýrsatý ve onlara yardým elini uzatma fýrsatý.
Bir musibetki baþa gelenler çekerek bizler ise yardým ederek bu imtihaný geçirdik /ya da geçirmeðe çalýþýyoruz. Hiç önem vermediðimiz, imkansýzlýklardan dolayý az verdiðimiz 5-10 TL karþýmýza çok büyük bir sevap olarak çýkabilir. 10 milyarý olana 5 lira bir þey deðildir. Ama 10 TL si olup 5 lirasýný verene helal olsun denir. Rabbim bir daha böyle musibet vermesin(amin)
    Kurban 2-baþlýklý yazýmýn sonuna gelirken Rabbimizden isteðimiz Kurbanlarýmýzý kabul etmesi ve tüm sevdiklerimizle birlikte daha nice bayramlara cümlemizi ulaþtýrmasýdýr. Bu bayramlarýn gerçek bayramlara ulaþmamýza vesile olsun Ki gerçek bayramlar;
    Kulun günahsýz geçtiði gün onun bayramýdýr.
    Ölürken imanlý gittiði an onun bayramýdýr.
    Sýratý geçtiði gün onun bayramýdýr.
    Cenneti, Cemalullah’ý gördüðümüzde ki (Allah cümlemize nasip etsin) o gün gerçek bayramýmýzdýr.
    Bir baþka yazýda buluþmak üzere selam ve dua ile..

Sadi Karakaya. 11.11.2011 Cuma
Cumanýz mübarek olsun…


Sadi Karakaya hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2010 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.