Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Ayvanın Faydaları (2)
Pazartesi, 28 Kasım 2011

Geçen hafta çok satan gazetelerin birinde Prof. Dr. Erdem Yeşilada 'Kış Aylarında En Büyük Kurtarıcımız Ihlamur ve Ayva' başlığı altındaki yazısında özellikle soğuk algınlığı hissedildiği dönemlerde öksürükte yatıştırıcı ve boğazı yumuşatmak için ıhlamur çiçeği ve ayvanın birlikte kullanılmasının yararlı olacağını söylüyor.
Dr. Yeşilada, ayva ve ıhlamur karışımında elde edilen çaya tatlandırıcı şeker yerine bal ilave edilmesinin uygun olacağını söylemektedir.
Bu derece faydalı olan, yöremiz iklimine çok uygun olan ve bölgemizde bolca üretilen ayvamız sadece soğuk algınlığı için değil bir önceki yazımda belirttiğim gibi birçok hastalığa iyi gelmektedir.
Bir dönem para etmeyen ve Sakarya nehrine dökülen ayvamız ihraç edilmesiyle birlikte tekrar para ettiğinden efsane ayvamız geri dönüyor dedirtmektedir.
Ürünümüz aynı zamanda tüm meyve üreticilerinin kurtarıcısı olmaya aday olduğundan değişik ürünler sökülerek hızla ayvaya geçilmektedir..
Şimdilerde bizim yapmamız gereken tek şey ayvamıza sahip çıkmak öncelikle bölgemizde, sonra Türkiye de ve Dünyada tanınmasına yardımcı olmak.

TANITIM İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?
Bu konuda daha çok ziraat odamıza ve  belediyemize iş düşmektedir. Çorumun leblebisi, Osmaneli‘nin- Adana’nın karpuzu Kırşehir- Kamanın cevizi ve diğer her bölgenin meşhur yemek ve ürünleri ülke markası olduğu gibi bizlerde Geyve Ayvası'nın bir marka olması yolunda mesafe kat etmemiz gerekir. Ondan sonra satılması hiç sorun olmaz.
 
Yöremize özel olan ayvamızın tanıtımı için Ayva festivalleri düzenlemeliyiz. Onun için diyorum ki Sn. Belediye Başkanımız Murat Kaya ve Tarım bakanı müşavirliğine getirilen Yöremiz medarı iftiharlarından Sn. Ekrem Yüce abimiz bu işe bir el atsa iyi olur diye düşünüyorum
Ayvamızın tanıtımı ile ilgili Ufuk açması açısından bir başka önerim;
Geyve’mizi ziyaret eden ya da Geyve boğazından geçen bir kimse Geyve deyince ayva akla gelir demesi için Geyve boğazına ya da Geyve girişine şöyle büyükçe birkaç tane tunçtan yapılmış (sarı) ayva yapılabilir ışıklandırılmış olarak.
 Geyve’nin girişine 'Ayvanın vatanına hoşgeldiniz!' (Resimli ışıklı bir levha) olabilir
 Daha uç bir fikir;  Siz bunu Parla Tepe'ye barağımızın yanına da koyabilirsiniz. Her yerden gözükebilir. Zira Kurtuluş savaşında Alifuatpaşa bu tepeden Geyve’yi ve bölgemizi koruduğu gibi bizde bu tepeden Geyve’nin reklamını yapabilir, üreticimizin alınterini en iyi şekilde ve korumuş oluruz.
Bir başka metot; Mahalli gazetelerimiz başta olmak üzere tüm gazetelere bu tanıtımı yapmamız lazım. Çünkü ürün kalitesi kadar reklamın önemi çok büyük. Görsel ya da yazılı basın çok önemli diye düşünüyorum. 
Bu konuda daha başka görüş düşüncesi olan varsa köşemde tüm okuyucularımla paylaşabilirim lütfen yazınız. Fikirlerin küçüğü de değerlidir  büyüğü de Küçük bir kıvılcım büyük yangınlara sebep olduğu gibi bazen küçük fakat doğru bir fikir bir ülkenin kurtulmasına vesile olabilir.Ne demiş Atalarımız, Söz Ola Kese Savaşı Söz Ola  Ola Kestire Başı.Ve yine, Bir şeyler biliyorsan söyle millet ders alsın bir şey bilmiyorsa sus Milet adam sansın Her tür fikir ve eleştirirlinizi yazımın altına yazabilirsiniz.
Tüm üreticilerimizin mahsulleri bol kazançları bereketli olsun.

Saygılarımla..

Sadi Karakaya (28.11.2011)


Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2117 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.