Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
TÜVASAŞ'a Bir şey mi Oldu?
Perşembe, 02 Şubat 2012

Konu TÜVASAŞ ise Cihad Koray'a soracaksın.
Çünkü kiminin uyuduğu, kimisinin siyaseten susmak zorunda kaldığı, kiminin olacakları bile bile 'aman Başbakan?la aram bozulmasın da varsın TÜVASAŞ yıkılsın' diye görmezden geldiği dönemde tek uyaran Koray'dı.
2006 yılında EUROTEM'in TÜVASAŞ'ın işletme sahasına kurulmasına karşı geldiğinde, birileri onu aforoz etmeye kalkmıştı.
Bugün konuşma hakkı sadece onundur.
Dinleyelim;
"Geçen yasama döneminde çıkarılamadığından kadük olması lazımken TCDD'nin sitesine baktığınızda sağ köşede 2008 yılından beri Yeni Demiryolu Kanun tasarısı taslağını görürsünüz.
Bu Kanun gündeme geldiğinde ben Sakarya Şube Başkanlığı görevini sürdürüyordum.
Bilmiyorum kaç kişi TCDD'nin idari yapısını, personel politikasını, kuruluş mantığını ve yapısını tamamen değiştirecek bu kanun taslağını merak edip okumuştur.
TÜVASAŞ Personeli olmam ve bu kanun içinde yer alan değişiklikler içersinde tek belirsizliğin yukarda ki tabloda görüldüğü gibi bağlı ortaklıklarda olması tabi ki benim bu konu üzerine daha fazla ilgi duymamama sebep olmuştu.
Yeni Demiryolu Kanunu hakkında onlarca yazı ve bir o kadar basın açıklamaları yapmıştım. Bunlarla da yetinmeyip konuyu TV'ler de canlı yayınlara, panellere taşımış, Siyasi Partiler ile görüşmelerde bulunmuş, Sakarya Milletvekillerine mektuplar yazarak bu kanun içersinde TÜVASAŞ'ı tasfiye edecek maddelerin bulunduğunu bunların kanun içersinden çıkarılmasını talep etmiştim.
Bu mücadelemizi "Sakarya TÜVASAŞA sahip çık" sloganı altında yapmıştık.
Genel Merkeze seçildikten sonrada bu konu ile ilgili TCDD faaliyet gösteren sendika ve derneklerle iki defa geniş katılımlı toplantıların düzenlenmesinde önemli katkılarım oldu.
Her iki toplantıya katılım ve ilgi üst düzeyde olmasının yanı sıra, kanunun bu şekilde çıkması halinde ortak karşı duruş gösterilmesi yönünde karar çıkması toplantıların yapılış amacına ulaştığının göstergesidir.
Bu bağlamda her iki toplantıya katılan ve çok önemli katkılarda bulunan BTS ve İş kolumuzda faaliyet gösteren derneklerimize buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.
Ancak ne yazık ki UÇMS?yi tüm ısrarlı davetlerimize rağmen bu toplantılara katılmasını sağlayamadık.
Bu kanun için daha önceki CANAC raporu gibi yeni yapılandırma çalışmaların son aşamasına gelinmesi diyebiliriz.
Yeni Demiryolu kanunu sonrası TCDD'nin mevcut yapısı tamamen değişiyor.
Demiryolları alt yapı ve işletme olarak ikiye ayrılıyor.
Alt yapı hizmetleri Devlette, Tren işletmeciliği ise Kamu ile birlikte üçüncü şahıslarında faaliyetlerini sürdürecek hale getiriliyor.
Karayollarında olduğu gibi Kamu hizmeti görmek için kurulan TCDD işletmesi kar maksatlı bir şirket haline dönüştürülüyor.
E? ne var bunda diyebilirsiniz.
Ama kazın ayağı öyle görüldüğü gibi değil.
Gerek CANAC raporu, gerekse de yeni demiryolu kanun tasarısında TCDD'nin birkaç prestij treni dışında yolcu taşımacılığından vazgeçmesi, taşımacılığın kaldırıldığı yerlerdeki arazi ve binaların elden çıkartılması hedefleniyor.
Yani nihai amacın "Hızlı tren ve Marmara ray" gibi prestij trenlerinin de özelleştirilmesi olarak görülüyor.
Bu kanun TCDD'nin kuruluş yapısını ve amacını İdari yapısından tutunda Personel İstihdam şekline kadar bir çok değişiklik getirirken Bağlı Ortaklıkların durumu tabloda da görüldüğü gibi tam bir belirsizlik arz ediyor. TCDD'nin sitesinde kanunla ilgili slayt gösterimindeki tabloya baktığınızda bağlı ortaklıkların karşısında soru işareti olduğunu görürsünüz.
Gelelim taşınma meselesine?
Hani bir söz vardır ?Yeni semer alınacaksa eşeğin fikri değil semerin ölçüsü alınır" derler.
Sayın Bakan bunu yapmak yerine kalkmış, Sakarya'da bir Allahın Kulunun fark edemediğini ta... Ankaralardan görmüş ve TÜVASAŞ çok büyüdü işletme sahasını yetmiyor daha geniş alanı olan yere taşınmalı diye buyurmuşlar.
Haliyle fitili ateşlenen tartışma hızla sürüyor.
Kimi eline kalemi almış, kimisi mikrofonu TÜVASAŞ ile ilgili görüşler beyan ediyorlar.
Çoğunu okudum. Bu taşınma olayını savunanların bir kısmı TÜVASAŞ üzerinden birilerine methiyeler düzme , birileri de kendilerinin İktidara olan yandaşlığını ispat etme birileri de iktidarı eleştirme fırsatı olarak görmüşler.
TÜVASAŞ taşınsın diyenler; hangi fikrinizle, bilginizle bu düşünceyi destekliyorsunuz?
Nereden biliyorsunuz TÜVASAŞ'ın işletme sahasına sığmadığını?
Devam edecek


Erol Afşar hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1460 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 12-03-2012 00:38
Cengiz
TÜVASAŞ’ın Ferizli OSB’ye taşınması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul “Dünyanın En Büyük Kalite Zirve Ödülü olarak tanımlanan “Uluslararası Kalite Ödülü” ne Altın Kategoride layık görülen TÜVASAŞ’ın gelişmesi ve daha büyük başarılara imza atabilmesi adına altyapı ve fiziki ortamını daha iyi koşullarda devam ettirebilmesi için Ferizli OSB’ye taşınmasını destekliyoruz” dedi. Büyüyen büyümeye çalışan kalite kaygısı taşıyan her kürüm gibi tuvasasta yeni bir çehreyi hak ediyor şimdi soru sırası bende siz neden negatif bakıyorsunuz ne biliyor neyi söylemiyorsuz hadi paylaşın bizimle simimiyetinizle
Yazar Yasemin (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.