Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Türk Eğitim-Sen Uyarıyor!
Cumartesi, 03 Mart 2012

Uyarılarımız neticesinde birinci dört yıldan sonra öğrencilere yönelik uygulanması düşünülen açık öğretime gitme seçeneği ikinci dört yıl sonrasına bırakıldı.
Ama yetmez?
Biz Türk Eğitim-Sen olarak açık öğretim seçeneğinin ne ilk dört yıl ne de ikinci dört yıldan sonra verilmesinden yana değiliz. Sadece hasta öğrenciler, gezici tarım işçilerinin çocuklarına ve örgün eğitim yaşını geçmiş öğrencilere verilebilecek bu hakkın, normal öğrencilerin önüne bir seçenek olarak sunulması, öğretmenin anlamsız olduğu, yüz yüze eğitimin gereksiz olduğunu kabullenmek anlamına gelecektir.
Eğitim Bir Sen 4+4+4 sistemini ısrarla savunmaktadır.
Eğitim Bir Sen'i sınıf öğretmenleri konusunda sorumlu davranmaya davet ettik ama bu haberimizden bir gün sonra TBMM Alt Komisyonunda Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri, 4+4+4 sistemini savunan uzun bir rapor sundu.
Bu raporda dikkat çekici bir madde bulunmaktadır.
"İlköğretim sisteminde gerçekleştirilecek değişikliğe bağlı olarak ilköğretim birinci kademede görev yapacak sınıf öğretmeni ihtiyacının esasını teşkil edecek sınıf sayısının azalmasına bağlı olarak oluşacak norm kadro sayısı değişiklikleri dikkate alınmamış; özellikle ilköğretim birinci kademede verimlilik esası da göz önüne alınarak, sınıf mevcutlarının OECD ortalamalarına çekilmesi öngörülmemiştir."
Eğitim Bir Sen raporundan alınan bu maddede, 4+4+4 sisteminin uygulanması halinde, sınıf öğretmeni sayısında oluşacak norm kadro değişikliklerinin hesap edilmediği söylenmektedir. Bu cümleden anlamamız gereken şudur;
Eğitim Bir Sen bu yeni sistemin uygulanması halinde sınıf öğretmenlerinin norm kadro fazlası duruma düşeceğini bilmekte, buna raporunda da yer vermekte, ancak buna rağmen ısrarla 4+4+4 sistemini savunmaktadır.
Genel Başkanımız İsmail Koncuk tarafından, TBMM Alt Komisyonunda Eğitim Bir Sen Genel Sekreterine bu sistemin fikir babasının Eğitim Bir Sen olup olmadığı sorulmuş, sendikanın Genel Sekreteri Ahmet Özer; "Evet bu sistemin fikir babası Eğitim Bir Sen'dir" cevabını vermiştir.
Bu sistem uygulandığında 50 bin sınıf öğretmeninin norm kadro fazlası olacağı uyarımıza EBS Genel Sekreteri; ?Bu sistem uygulandığında kapalı olan bir çok köy okulu açılacak, derslik başına düşen öğrenci sayısı azalacak ve bu öğretmenler burada değerlendirecektir" savunması getirmiştir.
Ayrıca, yukarıdaki madde incelendiğinde sınıf başına düşen öğrenci sayısının azalacağına, OECD ortalamasına çekileceğine dair tasarıda bir düzenleme olmadığını da söyleyen Eğitim Bir Sen?dir.
Bu vesile ile Türk Eğitim-Sen olarak, hem Milli Eğitim Bakanlığını hem Hükümeti hem de bu sistemin fikir babası olduğunu açıklayan sendikayı uyarıyoruz;
"Eğitim sistemini allak bullak edecek bu uygulamadan vazgeçiniz, sınıf öğretmeni dengesini alt üst edecek bu çalışmayı 1+5+3+4 şeklinde düzenleyiniz.
Açık öğretim seçeneği ile öğrencilerimizi yüz yüze eğitimden mahrum etmeyiniz.
Okul öncesi eğitimde kaybettiğimiz yılları yeniden kazanmak için, okul öncesi eğitimini zorunlu eğitim içine alınız, aksi takdirde tarih önünde sorumlu olacak, tarihe, eğitim sitemini alt üst eden, eğitim biliminden habersiz kişi ve gruplar olarak geçeceksiniz, tüm sorumluluk sizindir."

PARA MAYMUNLARI DA BOZDU!

Yale Üniversitesi'nden ekonomist Keith Chen ve psikolog Laurie Santos, dünyanın en bencil hayvanlarından biri kabul edilen Kapuçin maymunlarına para kullanmayı öğrettiler.
Kapuçin maymunlarına para yerine geçen ortası delik gümüş diskler verilerek diskleri meyve alabilmek için kullanmalarını öğretmek 7 ay sürdü.
Eğitimin ardından, maymunlara 12 disk verildi. Maymunlara ilk önce üzüm ve elma, daha sonra da jelibon sunuldu. Maymunların bütçe hesaplaması, insanlarınınkine mükemmel bir benzerlik gösterdi. Daha çok jelibon almak isteyen kapuçinler, üzümden kısmaya başladı. Ardından maymunlara kumar oyunları öğretildi.
İşin ilginç kısmı; Alışveriş ve kumarı öğrenen maymunların parayı başka amaçlar için de kullanmalarıydı.
Araştırmacılar, iki maymunun kendilerine dağıtılan paraları seks karşılığında değiş tokuş ettiğine tanık oldular.
Para maymunları da bozdu anlayacağınız!


Erol Afşar hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1518 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.