Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Zorunlu mu? Sorunlu mu?
Cumartesi, 10 Mart 2012

Eðitim, bireyin ve toplumun mihenk taþýdýr. Yani kiþinin deðerini, ahlakýný anlamaya yarayan bir ölçüttür. Mihenk taþý yerine oturmaz, saðlam olmazsa, bireylerde kiþilik bozukluklarý ortaya çýkar. Aile ve toplumlar bireylerden meydana gelir. Kiþilikleri yerine oturmamýþ, kendine güveni olmayan kiþilerden oluþan bir toplumun yapýsýnýn ne gibi felaketlerle karþýlaþacaðý gün gibi aþikardýr.

8 yýllýk kesintisiz temel eðitim, pilot uygulamalarýn yapýldýðý uzun bir sürecin sonunda eðitimimizde uygulanmaya baþlamýþtýr. Hal böyleyken dahi sýkýntýlarla karþýlaþýlmýþ, derslik ve öðretmen açýðý hala giderilememiþtir.

Bu uygulamayla okul öncesi eðitim kalkmaktadýr. Okul öncesi eðitime devam edecek çocuklarýmýz doðrudan 1. sýnýfa alýnmaktadýr. Tüm öðretmenlerimiz bilirler ki 6 yaþ grubundaki çocuklara 1 aya yakýn bir süre el becerisi çalýþmalarý yaptýrýlmaktadýr. 5 yaþýndaki bir yavrunun kol ve el kaslarý bunlarý yapabilecek kapasitede olmadýðýndan dolayý okul öncesi eðitim getirilmiþtir. Böylece çocuklar 1.sýnýfa bedeni, sosyal ve duygusal olarak hazýrlýk döneminden geçmektedirler.

Ya tuvalet ve diðer biyolojik ihtiyaçlarý ne olacak?

Henüz 1. sýnýfa hazýr olmadan gelen bir çocuk, baþarýlý olamadýðýndan dolayý kendine güveni kalmayacak, güven duygusu olmayan çocuklarýmýzýn hayatý karartýlacaktýr.

Hani derler ya “Bir deli kuyuya taþ atmýþ, kýrk akýllý çýkaramamýþ. ”Bu seferde aynýsý olacak. Çünkü,taþý atanýn yandaþlarý verilen emirleri yapmak zorundalar. Hep birlikte eller havaya dendiðinde, robota verilen emir gibi yerine getirilecektir.

Zaten aðýr aksak giden eðitimi,tamamen yürüyemez hale getiriyorsunuz.Buna eðitim demekte yanlýþ olur. Eðitim verilmiþ olsa dershanelere gerek kalmazdý. Eðitim, sadece okullarda yüz yüze yapýlýr. Dershaneler eðitim yuvasý deðildir. Getirilecek olan kesintili 4+4+4 sistemi, mantar gibi çoðalan dershaneleri daha da çoðaltacak, olan yine belini doðrultamayan zavallý halkýmýza olacaktýr.

Bu yazýmda sadece, 4+4+4 sistemindeki okul öncesi eðitimin kaldýrýlmasýnýn sakýncalarýný ele aldým. Baþka sakýncalar mý? Say say bitmez… Peki, okul öncesi öðretmenlerimiz ne olacak? Hala 300 bin öðretmene ihtiyaç varken 5. sýnýflarýn kaldýrýlmasýyla açýða çýkan 50-60 bin sýnýf öðretmeni, 4 yýlýn eklenmesiyle ihtiyaç duyulacak branþ öðretmenleri… Kýsacasý; Sorunlar… Sorunlar… Sorunlar…

Yazarken hafakanlar bastý. Yazýyorum da ne oluyor ki??? Yine de doðrularý yazmaya devam edeceðim. Dinimiz de haksýzlýklar karþýsýnda elinizden bir þey gelmiyorsa; “Hiç olmazsa buðzedin” demiyor mu?

N’olur yapmayýn!.. Sizlerin de çocuklarý var. Karartmayýn hayatlarýný. Eðitimcilerle istiþarelerde bulunun. Bilgi yüklü Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dahi, bazý konularda ashabýyla istiþare ettiðini biliyor olmalýsýnýz. Eðitim, siz siyasilerin iþi deðil, eðitimcilerin iþidir. Lütfen, kavgayý, gürültüyü býrakýnýz, kendi iþinizi yapýnýz.

Bu ne haset, bu ne kin?’ 28 Þubat mý sebebi? Eðer 28 Þubat'sa; zarar gören deðilsin ki… Zararý Rahmetli Erbakan ve ekibi gördü. Ganimet bulmuþ gibi faydalanýp, taaa buralara kadar geldiniz. Hep ilklerle tanýþtýnýz, tanýþtýrdýnýz. Bu ilkler Milletimizin hayrýna olsaydý keþke!..

Ama, gece rüyanýzda görüp, ertesi gün kanun tasarýsý vermekte sizlere nasip oldu.

Cemalettin DÝNÇER
Eðitimci Yazar


Cemalettin Dincer hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1623 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.