Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Büyük düşünmek
Çarşamba, 28 Mart 2012

Son zamanlarda bir türküdür tutturulmuş 'Alifuatpaşa ilçe olsun'. Tamam ilçe olsun da, bunun Geyve'ye ve Alifuatpaşa'ya ne kazandıracağının veya kaybettireceğinin farkında mısın?

Alifuatpaşa'nın ilçe olmasını isteyenler Atatürk'ün vecizesini bastırdıkları broşüre başlık olarak atmışlar "Tarihine sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkumdur". Alifuatpaşalılar kendilerini Geyvelilerden farklı bir millet olarak mı görüyor? Bu nasıl bir yaklaşımdır.

Broşürün neresinden tutarsanız tutun ele gelmiyor. Broşürde deniliyorki "Yaşayan tarih Alifuatpaşa. Sakarya'nın tek milli mücadele kahramanı Ali Fuat Cebesoy'un adı bu beldede yaşatılıyor". Ali Fuat Cebesoy, hem Alifuatpaşalıların, hem de Geyvelilerin ortak övünç kaynağıdır. Alifuatpaşa'nın ilçe olmasını isteyerek, Geyvelilerden Ali Fuat Cebesoy'u ayırmak ihanetten öteye gitmeyecektir. Nur içinde yatsın, kabrinde 'Beni Geyve Halkından neden uzaklaştırıyorsunuz' diye azap duyacaktır. 'Ben milli mücadeleyi Geyve Halkıyla birlikte yaptım. Onlardan beni ayırmayın, adımı kullanarak beni Geyve halkından uzaklaştırmayın. Benim ismim daha beldeye verilmeden önce yüzyıllardır Geyve ilçesi vardı. Varsın benim ismim olmasın ama mutlaka Alifuatpaşa ve Geyve birleşmelidir. Biz böyle kurmadık Cumhuriyeti, böyle yetiştirilmedik. Siyaseten söylenmiş sözlerden dolayı oyuna gelmeyin. Halkımızın mutluluğu ve yararı için bir bütün olun, kucaklayın birbirinizi, daha güçlü olun" der mi, demez mi?

Kurtuluş Savaşı'nın sembol bölgesi "Geyve Boğazı'nın ismine saygımız ne olacak? "Alifuatpaşa Boğazı" olarak ifade edilmesi herkesi tatmin edecek mi? Buradan Alifuatpaşa'nın ilçe olması için girişimde bulunanlara tavsiyemdir. Gittiğiniz yol doğru değildir. Bir yanılgı içinde, bir hayal dünyasında yürümekte, havanda su dövmektesiniz.

Batının en büyük oyunudur "Böl, parçala, yönet". Doğu toplumlarındaki kültür zenginliği, farklı inanç ve yaşam biçimleri ayrışma tohumlarının çok çabuk filizlenmesine sebep olur. Ve bunu bildikleri için dikkat ederseniz batı tüm oyunlarını Ortadoğu'da sergilenmektedir. Konuyu fazla dağıtmadan bu örnekleri neden veriyorum. Bizleri ayakta tutan en önemli unsur ortak kültürümüz ve geleneklerimizdir. Bu değerler bizim tek yumruk ve bir bütün olmamızı sağlar. Bizi birimizden uzaklaştıracak, ayrıştıracak sebep ne olabilir ki?

Ayrılık mikrobu vucüda zerk oldumu uzun yıllar üzerinizden atamazsınız. Bu öyle bir hastalıktır ki, herşeyden rahatsız olursunuz, bir sözünüz, bir bakışınız batar, hep olumsuzluk üzerine düşünür, kuşkucu bir kimliğe bürünürsünüz. Güzele dostluğa dair söylenen tüm şarkılar unutulur.

Bölünmenin sonu yok. Öyle bir gün gelirki Alifuatpaşa da ikiye bölünebilir. Köprünün karşı yakası sizden ayrılmak isteyebilir. "Ayrımcılık yapıyorsunuz, bizi ihmal ediyorsunuz, hizmet gelmiyor" derse ne diyeceksiniz?.

Avrupa ülkelerinin oluşturduğu, her anlamda yek vücut olmuş bir AB örneği varken, ayrılmakta neyin nesi?

Hem Geyve'nin hem de Alifuatpaşa'nın ileri gelen akli selim yöneticileri biraraya gelerek daha akılcı ve tutarlı davranmaları, yol yakınken bu işi tatlıya bağlamaları gerekmektedir. Özellikle Alifuatpaşa'yı yönetenlerin, sözü geçenlerin Geyve halkını, 700 yıllık Osmanlı şehrini göz önüne almaları şarttır.

Pamukova ve Taraklı'nın ayrılıp ilçe olmasından sonra Alifuatpaşa'nın ilçe olması, Geyve'nin Sakarya nehrinin güneyine sıkışması, coğrafyasının dolayısıyla kültürünün de bir kuşa çevrilmesi anlamına gelecektir. Buna hiç kimsenin gönlü razı olmaz. Herkesin tarihe karşı sorumluluğu vardır, bununda yerine getirilmesi şarttır.

Yoksa doğuda sergilenen bölücü, ayrılıkçı hareketten ne farkımız kalır?

Geyveliler ile Alifuatpaşalılar ayran mı içti de ayrı düştüler havası esiyor. Hem Geyve halkının, hem de Alifuatpaşa halkının birbirleriyle; ticaret, ulaşım, kültür, hatta kız alma-verme ve gelenek görenekleriyle çok yakın ilişkide olduklarını, bir bütün olduklarını söylemek yanlış olmaz. Şu sorunun cevabını verin Geyve Devlet Hastanesi, İnciksuyu Mahalesi'nde oturan birine mi daha yakın, yoksa Alifuatpaşa'ya mı?

Devlet, kaynaklarını vatandaşa sunarken en ekonomik, en hızlı ve en geniş kesime sunmayı hedefler. 2-3 km mesafede iki ilçenin olması milli servetin rantabl kullanılamaması anlamına gelir.

Eğer hükümet ekonomik düşünmeyip, daha fazla yatırım yaparak beldelere kaynak aktarmayı düşünseydi beldeler yasasını getirmezdi. Bu anlamda ihmal edilmiş Sakarya'nın güneyine daha fazla hizmet gitmesi için dikkat ederseniz dağılmış bazı hizmetleri tek bir noktaya toplanıyor. Örnek vermek gerekirse devletin zamanında popülist siyaset anlayışı nedeniyle yıllar önce Taraklı'ya hastane yaptılar. Açılabildi mi hayır. Çünkü devletimizin büyük kentlere sağlık hizmeti götürebilmek için doktor bulamazken Taraklı'ya doktor ataması doğru olmazdı. Çok yeni haberlere göre Pamukova Askerlik Şubesi hizmetleri Geyve'ye taşınıyor. Neden? Devlet kaynaklarının daha ekonomik kullanılması için. Bakın Göynüklüler sağlık hizmeti için Geyve'ye ve Adapazarı'na geliyor. Bolu'nun ilçesi Göynük halkı neden Bolu'ya gitmiyor da Geyve'ye ve Adapazarı'na geliyor bir düşünün.

Alifuatpaşa'nın dahil olmasıyla Geyve yerel seçimlerine apayrı bir hava getirecektir. Geyve Belediye yönetimini belirleyici bir güce sahip olabilir. Olurda hizmet gelmediğini veya ihmal edildiğini düşünürse Alifuatpaşa halkı yanına Geyveli muhalifleri de alarak belediye yönetimini alaşağı edebilir. Bölgemiz böylece daha çoğulcu ve katılımcı bir yönetime sahip olabilir.

Allah'tan Alifuatpaşa şanslı mevcut ilçe merkezine 2-3 km mesafe yakınlıkta. Pekala Akyazı'nın beldesi Kuzuluk'u düşünebiliyor musunuz? Belde durumundan köy statüsüne düşecek. Alifuatpaşa öyle değil, Geyve'yle bütünleşerek yerel yönetim statüsünü devam ettirecek, hem de ilçe statüsü kazanacak.

Gelin bir bütün olalım, bir olalım, diri olalım. Fark etmez Alifuatpaşa yada Geyve isme takılmayalım.

30-35 bin kişilik bir Geyve'yi düşünebiliyor musunuz? İnsan kaynakları bakımından belli bir nüfusa ulaşacağından bazı kriter sınırlarını aşmış kolay yatırım geleceğinden bölgemiz Sakarya'nın yıldızı ve cazibe merkezi olacaktır. Akyazı, Karasu, Hendek'e ne kadar ödenek ayrılıyorsa Geyve'nin de o kadar haklara sahip olacağını unutmayalım. Geyve'ye ve bölgemize yapılan üvey evlat muamelesi sona erecektir.

Alifuatpaşa ve Geyve; et ve tırnak gibidir, birbirinden ayrılamaz. Sınırları içiçe geçmiş, mesafe farkı kalmamış iki yerleşim yerinin bir bütün olması bölgemiz insanının menfaatine olacaktır. Nerden bakarsanız bakın hem Alifuatpaşa, hem de Geyve kazanacak. Yeter ki birlik olalım.

Hakan Gökdemir


OKUYUCU KÖŞESİ hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 4557 | E-posta

Yorumlar (17)
RSS Yorumlar
1. 28-03-2012 20:59
HAKAN BEYE
\" BÜYÜK DÜŞÜNMEK \" adı altında duygusallıkla yoğrulmuş,sığ bir yazı kaleme almışsınız. 
\"Doğuda sergilenen bölücü,ayrılıkçı harekete\"benzetilmesi ise doğrusu beni derinden yaraladı.Bu benzetme hiç ama hiç yakışmamış.Bu cümleyi yazınızdan çıkartırsanız,kaşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve diğer düşüncelerinizi anlayışla karşılamak mümkün olacaktır. 
Alifuatpaşa\'nın ilçe olması asla bir bölünme değildir.Sakarya\'nın güneyinde birbirinden ayrılmaz birbirine çok benzeyen ve her zaman birbirine destek olan üç güzel ilçeye bir yenisinin eklenmesi olarak düşünebiliriz.Bölgemize üç birim hizmet geleceği yerde dört birim hizmet gelecek diye olumlu yaklaşabiliriz. 
Bizler Geyveli olmaktan hiçbir zaman utanmadık aksine şeref duyduk.Bizler arasında hiçbir ayrılık olmaz.Pamukova ayrılınca düşmanmı olduk? Taraklı ayrılınca düşmanmı olduk?Alifuatpaşa ayrı ilçe olsa düşmanmı olacağız? Ben asla böyle düşünmüyorum.Böyle duygusallığa gerek yok . Şöyle düşünebilirsiniz,büyük ve tek bir ilçe daha güçlü olur,daha fazla hizmet alabiliriz,eyvallah.Bu düşüncelerinizi yazınızdada belitmişsiniz haklıda olabilirsiniz,ancak 56 yıllık bir belediyenin kapatılmasına,ALİFUATPAŞA BELEDİYESİ Tüzel kişiliğinin kaldırılmasına gönlümüz asla razı değildir.Yakında çıkacak Büyükşehir belediyeler yasasında belde belediyelerin kalkması durumu olmasaydı hiçbir Alifuatpaşalı\'nın ilçe olmak aklından dahi geçmezdi,kaldıki geçmişte Ferizli,Söğütlü,Karapürçek İlçe yapıldığı zaman Alifuatpaşa\'yı idare edenler o gün Alifuatpaşa İlçe olmak istiyor deseydi, emin olun ilçe olurduk.Bizim Geyve\'den ayrılıp ilçe olmak gibi bir düşüncemiz hiç olmadı.Ancak tekrar ediyorum Alifuatpaşa Belediyesi tüzel kişiliğinin ortadan kalkmasına gönlümüz elvermiyor. 
Son paragrafınızda belittiğiniz gibi bizler et ve tırnak gibiyiz,birbirimizden ayrılmamız imkansızdır.İlçe olsakta böyle olmasakta. 
Ayrıca son yerel seçimlerde AKP Millet Vekilleri seçim konuşmalarında ALİFUATPAŞA İLÇE OLMAYI HAK ETMİŞTİR.İLÇELİĞİNİZ HAYIRLI OLSUN şeklinde Alifuatpaşanın İlçe olması için söz verdiler.Bizler bu sözlerin yerine getireleceğine inanıyor ve güveniyoruz. 
Ekmeğini eline almış,işini kurmuş,evlenmiş yuvasını kurmuş bir evlada babasının biraz hüzünlü ama sevinerek hayırlar dilemesi gibi Geyve\'ninde Alifuatpaşa\'ya öyle bakması dileğimle sevgi ve saygılar sunarım.
Yazar SEBATİ KOÇSAR (Misafir)
2. 29-03-2012 08:55
Söz tutulmalı
Konu hakkında bilgim yerel medyada çıkan haberlerle sınırlıdır.Hakan ve sebati kardeşlerimin yazı ve yorumlarını okudum. 
"AKP Millet Vekilleri seçim konuşmalarında ALİFUATPAŞA İLÇE OLMAYI HAK ETMİŞTİR.İLÇELİĞİNİZ HAYIRLI OLSUN " diye ilçe sözü vermişse bu söz tutulmalı.eğer böyle bir sözü ilçe halkına taahhüt etmişse vekiller bir bildikleri ve yasal bir dayanağı olduğundan vermişlerdir.eğer bu söz verilmişte yerine getirlmezse eski siyasetçilerden bir farkınız olmaz.Sözler tutulmak için verilir.Ben bir geyveli olarak ,şayet alifuatpaşa halkına bu sözleri vermişseniz,size yakışanda bu sözleri tutmaktır.bedeli ne olursa olsun.Tabii Alifuatpaşa halkının menfaatleri doğrultusunda adımlar atmanız dileğimle.
Yazar Crasus (Misafir)
3. 30-03-2012 13:44
Hakan Bey'e
Öncelikle Alifuatpaşa’nın ilçe olma hareketine ve bu hareketin destekleyicilerine bölücülük imaları yaptığınız için tüm Alifuatpaşa halkından özür dilemelisiniz! Ayrı bir ilçe olma arzusuyla şehitler verilerek kazanılmış toprağı vatandan ayırmak birbirine kesinlikle benzemeyen iki ayrı durumdur. Vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı gelmeden yasal haklarını talep eden insanları Mehmetçik’e kurşun sıkan hainlerle bir kefeye koymanız, bunu ima etmeniz milletin bütünlüğüne yönelik en büyük tehditlerden biridir. 
Biz Alifuatpaşa’nın ilçe olmasının Alifuatpaşa neler kazandıracağının farkındayız. Neler kaybettireceği konusunda iddialarınız, tahminleriniz bence kesinlikle doğruyu yansıtmamakla beraber bir obsesif bozukluğa delalet etmektedir.  
Ali Fuat Cebesoy’un ismini bir ilçede yaşatmak konusunda bu kadar ısrarlı olmamızın sebeplerinden bahsedeyim size: Ali Fuat Cebesoy vatan uğruna kurşun sıkmış, kurşun yemiş büyük bir kumandandır. Ali Fuat Cebesoy cumhuriyetin kurucularından ve koruyucularındandır. Adıyla, şerefiyle, namusuyla ömrü boyunca halkına ve devletine hizmet etmiş bir vatan evladıdır. Böylesine fedakarlıklarda bulunmuş bir kahramanın adını sırf ekonomik sebepler ileri sürerek bir ilçede yaşatmaya karşı çıkmak bizim kültürümüzde cimrilik olarak karşılık bulur, vefasızlık olarak karşılık bulur.  
“Batının en büyük oyunu böl parçala yönet” demişsiniz yazınızda, devamını alıntılamama gerek yok diye düşünüyorum. Biz ilçe olarak Geyve’nin idari sınırlarından çıktığımız zaman ay-yıldızlı bayrağımızdan başka bir bayrak mı dikeceğiz topraklarımıza? Hangi batı gücünün Geyve’nin idari sınırları üzerine bir hedefi olabilir sizce? Hakan Bey biz ayrılarak bağımsızlığımızı ilan etmeyeceğiz, Türkiye Cumhuriyeti sınırları dahilinde, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı bir ilçe olacağız sadece. Giriş-çıkışlarda pasaport, vize sormayacağız, Geyve yolu üzerine gümrük koymayacağız.  
Diyorsunuz ki Alifuatpaşa ayrılırsa kültür bölünür. Hakan Bey Viyana kongresiyle Avrupa’nın en kudretli devletleri, liderleri kültürlere sınır koymaya çalıştı; başarılı olamadılar. Biz Anadolu’da Yunanlılarla aramıza baklavanın sınırını koyamadık, Ermenilerle Sarı Gelin’in sınırını koyamadık nasıl tek milletin arasına kültür sınırı koyalım. Nasıl bir duygu dünyasıyla bunları yazdığınızı bilemiyorum ama ilçe olduk diye Geyve’den ayağımızı kesecek değiliz, Geyveli dostlarımızla bağımızı kesecek değiliz. Bunun teminatını da nacizane ben veriyorum size. 
Ayrı bir ilçe olmanın ekonomik faturasından bahsediyorsunuz. Eğer Geyve belediyesine bağlanırsak eşit hizmeti verebilmek için Geyve Belediyesi Alifuatpaşa Belediyesinin çalışanları kadar çalışan almak zorunda kalacaktır. Dolayısıyla aynı giderler ortalama olarak Geyve Belediyesi’ne geçecektir. Ve yerel yönetimde evla olan sistem yerinden yönetmektir. Yerel yönetimde hizmetin kaliteli ve hızlı dağılabilmesi için belediye sınırlarının mümkün olduğunca dar olması bir gerekliliktir. Zira Gebze’yi hatırlayacak olursak; geçtiğimiz yıllarda dört farklı ilçeye bölündü. Gebze çarşısının bir kısmı Darıca’da, bir kısmı Gebze’de bir kısmı diğer iki ilçede kaldı. Ve bahsettiğiniz sıkıntıların hiç birini görmedim ben Gebze’de. Çarşının Gebze kısmından Darıca kısmına geçmek öyle sıkıntılı birşey değilmiş demek ki. 
Hakan Bey şu kısmı dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum : BİZ ETLE TIRNAĞI DEĞİL İDARİ SINIRLARI AYIRMAYA YÖNELİK HAREKET EDİYORUZ. BÖLÜCÜ DEĞİLİZ! YASAL HAKLARINI ARAYAN İNSANLARI ÇEŞİTLİ İMALARLA AŞAĞILAMANIZ AHLAKSIZLIKTIR, UTANMAZLIKTIR! LÜTFEN TÜM ALİFUATPAŞA HALKINDAN ÖZÜR DİLEYİNİZ.
Yazar Kadir (Misafir)
4. 30-03-2012 18:24
BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAMAK
Bizler arasında hiçbir ayrılık olmaz.Pamukova ayrılınca düşmanmı olduk? Taraklı ayrılınca düşmanmı olduk?Alifuatpaşa ayrı ilçe olsa düşmanmı olacağız? Ben asla böyle düşünmüyorum.Böyle duygusallığa gerek yok . Şöyle düşünebilirsiniz,büyük ve tek bir ilçe daha güçlü olur,daha fazla hizmet alabiliriz,eyvallah diyebilirz. Ama burada yatan bir tarihi gözardı edemezsiniz ve hiçbir kişi direk ben geyveliyim demez,umurbeyliyim safıbeyliyim ve eşmeliyim der ondan sonra geyve adını söler bu da böyle birşey ... bizlerde ALİFUATPAŞALIYIZ...
Yazar alifuatpaşa toprağından (Misafir)
5. 30-03-2012 19:42
Alifuatpaşa ve Geyve Kardeşliğinin bir i
Bizler yani Alifuatpaşa ve Geyve olarak bunca zaman zarfında hiçbir konuda ayrımcı ve taraflı bir tutum yada davranış sergilemedik diye biliyorum yaşım o kadar büyük değil ama geçmişte yaşamış Atalarımız ve Dedelerimiz doğrultusunda konuşuyor ve yazıyorum.İlçe konusunda da neden ve ne şekilde ortaya çıktığı niçin olması gerektiği hali hazır seçim döneminden buyana yazılı ve görsel basında ve belgesel programı olarak dahi karşımıza çıkmıştır.Yaşanılan bir KURTULUŞ mücadelesi başlangıcı ve bu mücadele başında bulunan merhum ALİFUATCEBESOY adını taşıması ve bunun nacizane bir çok konu nazırında kaybolması ve yitirilmesi geçmişini tanımayan veya tanımak istemeyen ler sınıfına girmek gibi bir sessizlik te ve duygusuz kalmak gibi bir yorum ortaya çıkar. Biz ALİFUATPAŞA da yaşayan insan ve insan lar olarak buna tutumsuz ve yorumsuz kalmak ikametine saygısızlık olarak görüyorum .Bizim birbirimizle hiçbir sorunumuz olmadı ama kültürel ve sosyal geçmişimize sahip çıkıyoruz ve sonuna kadar da çıkmaya kararlıyız.Siz bir milletin gelişmesinemi yoksa geçmişe gidişine mi önayak oluyorsunuz bunu anlamakta zorluk çekiyoruz ve bu yazınızı esefle kınıyorum. EĞER BİR MİLLET BÜYÜKSE, KENDİSİNİ TANIMAKLA ve TANITMAKLA DAHA BÜYÜK OLUR (Geçmişi büyük olan bir yeri tanımak, tanıtmak ve yaşatmak bizim görevimiz )
Yazar Bahadır (Misafir)
6. 30-03-2012 21:31
Yeter ki birlik olalım.
BİZ ETLE TIRNAĞI DEĞİL İDARİ SINIRLARI AYIRMAYA YÖNELİK HAREKET EDİYORUZ. DİYORSUNUZ. BURAYA KADAR DOĞRU.OLAYA SİYASİ DEĞİLDE COĞRAFİ OLARAK BAKALIM O ZAMAN. TREN YOLU İÇİN GEÇİŞ DURAĞI YAPILMIŞ BURAYA ALİFUATPAŞAMI DEMİŞLER YOKSA GEYVE İSTASYON MAHALLESİMİ DEMİŞLER.O TARİHDE YERLEŞİM İLÇE İLÇE BAZINDA YANİ GEYVE HALKINA YÖNELİK HİZMET İÇİN YAPILMIŞ.ÖRNEĞİN TRENLE İSTANBULA GİDERKEN GEBZEDE İŞN VAR AMA DURAK ADI GEBZE YAZAR İNİLEN YER NERSİ DARICAYA DAHA YAKIN ADI İSTASYON MAHALLESİDİR.TABELADA NE YAZIYOR GEBZE... BİRDE AYRICA TREN İSTASYONUNDAKİ GEYVE VE ALİFUATPAŞA TABELASINI HAZMEDEYİP KALDIRDILAR. BİRDE . BÖLÜCÜ DEĞİLİZ DENİLİYOR ..Alifuatpaşa ve Geyve; et ve tırnak gibidir, birbirinden ayrılamaz. Sınırları içiçe geçmiş, mesafe farkı kalmamış iki yerleşim yerinin bir bütün olması bölgemiz insanının menfaatine olacaktır. Nerden bakarsanız bakın hem Alifuatpaşa, hem de Geyve kazanacak. Yeter ki birlik olalım.
Yazar GEYVELİ (Misafir)
7. 31-03-2012 11:04
birlik olmak
birlik olmak denilince neden hep kendinize yontuyorsunuz onu anlamıyoruz evet birlik olalım sizde yardımcı olun alifuatpaşanın ilçe olmasıyla birlikte iki güzel ilçe olalım yan yana dostane bir şekilde hayat devam etsin ama olmuyor kabul edemiyorsunuz içinizden gelmiyor demogoji yaparak nerde ise bölücü diyorsunuz nefret tohumları saçanlar sizlersiniz biz değil yaptığınız yakışmıyor kendinize gelin biz bize yakışanı istiyoruz sizin bize yakıştırdığınızı değil
Yazar hasan (Misafir)
8. 31-03-2012 14:05
Rüzgar Yoksa Dalga Da Yoktur
Ev hanımı 3 çocuk annesiyim. Ben olayı çok basite indirgeyerek bazı yorumlarda bulunmak istiyorum. İnsan çocukları arasında ' Aman evladım , bütün mal varlığımızı , kazançlarımızı , insiyatiflerimizi , bir evladımız kullansın diğerleri onlara tabi olsun. ' demekle ne farkı var ki ? Ayrıca bir bebeğin eline verdiği oyuncağı , emziğini alsanız tepkisi ne olur bir deneyin bence ! Verilen hakların geri alınması uygun mudur ? Yoksa daha ileriye gitmek mi uygundur...  
Bürokrasi seçim döneminde ' Alifuatpaşa ilçeniz hayırlı olsun. ' mesajları verirken oy toplamak derdinde miydi ? Yoksa onlar sonuçlarını göremiyorlar mıydı... ' Söz vermek borçlanmaktır. ' H.D. , ' Söz ağızdan çıkar. ' , ' Laf torbaya girmez. ' atasözlerimiz bizim kültürel miraslarımızdır...
Yazar Reyhan (Misafir)
9. 04-04-2012 10:08
Değerlere sahip çıkalım
Mustafa Akça 
 
GEYVE DEVLET HASTANESİ sahip çıkılmayı bekliyor.Yıkılıp yenisi yapılacak olan hastanenin yine eski kapasitede olması 40 yataklı hastanenin yıkılıp 40 yataklı hastane yapılması ileriyi görememek olduğunu cahilik olduğunu ölü bir yatırım olduğunu bunun hizmet değil cahillik olduğunu tüm siyasilerin ve tüm halkın buna engel olması gerektiğini düşnüyorum ve Herkesi HASTANEMİZE SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM. 
Bir ALİFUATPAŞA lı olarak 
Beğen · · Gönderiyi Takip Etmeyi Bırak · 29 Mart, 09:52
Yazar Mustafa AKÇA (Misafir)
10. 04-04-2012 11:48
YARASI OLAN GOCUNUR
Ali Fuat Cebesoy, hem Alifuatpaşalıların, hem de Geyvelilerin ortak övünç kaynağıdır. Alifuatpaşa'nın ilçe olmasını isteyerek, Geyvelilerden Ali Fuat Cebesoy'u ayırmak ihanetten öteye gitmeyecektir. Nur içinde yatsın, kabrinde 'Beni Geyve Halkından neden uzaklaştırıyorsunuz' diye azap duyacaktır. 'Ben milli mücadeleyi Geyve Halkıyla birlikte yaptım. Onlardan beni ayırmayın, adımı kullanarak beni Geyve halkından uzaklaştırmayın. Benim ismim daha beldeye verilmeden önce yüzyıllardır Geyve ilçesi vardı. Varsın benim ismim olmasın ama mutlaka Alifuatpaşa ve Geyve birleşmelidir. Biz böyle kurmadık Cumhuriyeti, böyle yetiştirilmedik. Siyaseten söylenmiş sözlerden dolayı oyuna gelmeyin. Halkımızın mutluluğu ve yararı için bir bütün olun, kucaklayın birbirinizi, daha güçlü olun" der mi, demez mi?  
 
TEŞEKKÜRLER HAKAN BEY BİR GEYVELİ OLARK BİZM DİLMİZE TERCÜMAN OLDUNZ
Yazar GEYVELİ RÜŞTÜ (Misafir)
11. 05-04-2012 11:38
Rüştü Bey'e
Siz her ne kadar ilçe olma gayemizi duygu sömürüsü denemeleriyle baltalamaya çalışsanız da biz Alifuatpaşa'nın selameti için, kaliteli hizmet için, gelişmiş bir Alifuatpaşa için ilçe olma gayemizden vazgeçmeyeceğiz. Anlamamakta ısrar ediyorsunuz fakat ben tekrar bildireyim size buradan: Biz eğer ilçe olursak Ali Fuat Cebesoy'un kabrini de, hatıralarını da Geyve'den saklamayacağız, kaçırmayacağız. Daha önce de söylediğim gibi bunu yapmaya ne bizim ne başkalarının gücü yeter. Alifuatpaşa'nın ilçe olma gayesini anlayacak vizyona ulaştığınız gün bizimle beraber yürüyeceğinizden şüphemiz yok.
Yazar Kadir (Misafir)
12. 05-04-2012 18:36
YOK ARTIK YAAAAA
Ali Fuat Cebesoy, hem Alifuatpaşalıların, hem de Geyvelilerin ortak övünç kaynağıdır. Alifuatpaşa'nın ilçe olmasını isteyerek, Geyvelilerden Ali Fuat Cebesoy'u ayırmak ihanetten öteye gitmeyecektir. Nur içinde yatsın, kabrinde 'Beni Geyve Halkından neden uzaklaştırıyorsunuz' diye azap duyacaktır. 'Ben milli mücadeleyi Geyve Halkıyla birlikte yaptım. Onlardan beni ayırmayın, adımı kullanarak beni Geyve halkından uzaklaştırmayın. Benim ismim daha beldeye verilmeden önce yüzyıllardır Geyve ilçesi vardı. Varsın benim ismim olmasın ama mutlaka Alifuatpaşa ve Geyve birleşmelidir. Biz böyle kurmadık Cumhuriyeti, böyle yetiştirilmedik. Siyaseten söylenmiş sözlerden dolayı oyuna gelmeyin. Halkımızın mutluluğu ve yararı için bir bütün olun, kucaklayın birbirinizi, daha güçlü olun" der mi, demez mi?  
........ YA HAKAN BEY BİLMİYOSAN BİŞEYİ GİT KİTABINI OKU... BU NEDİR YA AMCINIZ NEDİR SİZİN?? BİZ İLÇE OLMAK İSTİYOSAK GEYVEYİ BAŞKA Bİ MEMLEKET Mİ YAPTIK YA? NEDİR BU AYRI İÇTİLER AYRI DÜŞTÜLER FLAN BÖLE DÜŞÜNEN SİZDEN BAŞKASI YOK... BİZ BU YOLA CIKTIĞIMIZDAN BERİ HERŞEYİ KURALINA ÖRFÜMÜZE ADETİMİZE GELENEGİMİZE GÖRE YAPTIK. BİZE GEYVEYLE ALİFUATIN KÜLTÜRÜ BİR DEMEYİN BİZ ZATEN BİLİYORUZ.. DEMEK DEGİLDİR Kİ ALİFUATPAŞA İLÇE OLMAK İSTİYO GEYVEYİ VE GEYVELİYİ SEVMİYO...GEYVELİLER BİZİM KARDEŞİMİZDİR BİZDE ONLARIN... BİZ AYRIMCILIK YAPMIYORUZ BUNU HERKEZ BÖLE BİLSİN... ALİFUATPAŞADA BANKA YOK LİSE YOK KAYMAKAMLIK YOK OLSA FENA MI OLUR??*? ALİFUAT CEBESOY BİZZAT KENDİLERİ ÖLMEDEN ÖNCE ALİFUATPAŞA GELİP DÜŞMANA İLK KURŞUN SIKTIĞI YERDE DEFN OLUNMASINI İSTEMİŞTİR... YANİ BENİ GEYVEDEN AYIRIN FLAN DİCEGİNİ ZANNETMİYORUM PAŞAMISIN... BİZ ETLE TIRNAĞI AYIRMIYORUZ SİZ VE SİZİN GİBİLER ALİFUATPAŞALILARI VE GEYVELİLERİ BİRBİRNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYO... BOŞA UGRAŞMAYIN BİZ KARDEŞİZ KARDEŞLER ARASINDA OLUR BÖLE ŞEYLER... HAKAN BEY UNUTMADAN SÖLİYİMM SİZDE KABUL EDİN ALİFUATPAŞA İLÇE OLUYOOOOOOOOO:)
Yazar ALİFUATPAŞALIIII (Misafir)
13. 06-04-2012 10:11
açıklama
İlçe olma sözünü Alifuatpaşalı kardeşlerimizde veren sayın milletvekili siyasetçilerimiz,lütfen burda veya başka platformlarda yapılan yorumlarla Geyve ve Alifuatpaşa halkının birbirlerini daha fazla kırmalarına müsade etmeden,ilk ağız ve yetkili olarak konuya açıklık getirin.Alifuatpaşa ilçe olacaksa sebepleri,yok olmayacaksa nedenlerini bir basın açıklamasıyle izah etmeniz sizin en ulvi vazifenizdir.Siyasi çıkar için söylemişseniz ki umarım böyle değildir çok yazık.Söz verdiğiniz halkın yüzüne nasıl bakarsınız oda ayrı bir muamma.Parti olarak güvenilirliğinizi yitirmeden en kısa sürede aydınlatıcı haberlerinizi bekliyoruz.Şaban bey Mesela yarın 16.00 da CNN de ki söyleşide bunu açıklayabilirsiniz.
Yazar Crasus (Misafir)
14. 11-04-2012 20:07
geyveliiiiiii
sayın vekillerimiz acıklama yapacaklardır inşallah. ama bu yazıyı buraya koyan yazan yazdıran yayınlayan arkadaşlar ne yapmaya ugraşıyosunuz... polemğe niye sokuyosunuz insanları... alifuatpaşa ilçe olsun nolcak biz ilçeyiz taraklı ilçe pamukova ilçe... biz alifuatpaşayla neden ayrılalım ki ilçe olunca yanlış düşünüyorsunuz bu yazının burdan kaldırılmasını umuyor tüm alifuatpaşalı kardeşlerime ilçe olma yolunda başarılı olmaları diliyorum...herşey gönlünüzce olsun kardeşlerim...
Yazar geyveliii (Misafir)
15. 24-04-2012 15:30
geyveliiiiiii
Ellerine sağlık hakan kardeşim. Çok güzel yazmışsın. Ali fuat cebesoyun ismini yaşatma fikri hikaye. Geyveye katılınca Ali fuat cebesoy unutulurmu böyle seçmalık mı olur. Adamlar etiket peşinde. Baksana muhtarlarıda işin içine katmışlar. Her cts akparti binasında işleri ne? tamamen siyasi propaganda. Ayrıca muhtarların Geyveden alıp veremediği nedir anlamış değilim. Ali fuat ilçe olunca daha fazla mı maaş alacan. Bide Mhplileride bu tuzağa düşürmüşler. Cehape nin alifuatta esamesi okunsa onlarda balıklama atlayacak.
Yazar Tepecikler (Misafir)
16. 03-05-2012 14:24
Tebrikler Hakan bey
Eğer hükümet ekonomik düşünmeyip, daha fazla yatırım yaparak beldelere kaynak aktarmayı düşünseydi beldeler yasasını getirmezdi. 
 
Haberlerde Taraklının Geyveye bağlanacağı söyleniyordu. Hakan beyin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmış oldu.
Yazar Geyveli (Misafir)
17. 17-06-2012 23:12
Tebrikler Hakan bey
122 İL İLÇE MUHTARLAR BUNLARDDAN İMZA MÜHÜR ALINDI AMMAA GEYVE SIRA GELDİ BİZ DESTEKLEMIYORUZ DEDI VE İMZA VERMEDI KALKMIŞSINIZ BİRLİK BERABERLIK İÇİNDE OLUN DİYORSUNUZ KIMLE OLUCAZ SÖYLEYIN (edit) KADAR OLAMADIK
Yazar CAN (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.