Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Başkan Toçoğlu'na cevabımdır
Çarşamba, 28 Mart 2012

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Yenihaber'de yayınlanan röportajında en çok Yenihaber'den yakınmış.
Başkan Toçoğlu; Engin'in "Gazetecilerin eleştirilerine tahammülsüz müsünüz? Bazen mecliste gazetecileri de hedef alıyorsunuz." şeklindeki sorusuna verdiği yanıtla tahammülsüzlüğünü çok net bir şekilde gösteriyor.
Toçoğlu şöyle diyor:
"Ben bu gazetecilerin hepsinden fazla demokratım. Bu şehrin en alıngan adamları, en eleştiriye kapalı adamları da gazeteciler. Espri yapıyorum bazen, bunun üzerine bile üç gün yazı yazıyorlar. Her şeye eyvallah ama ben şuna tahammül etmem: Şayet CHP'liysen, ben senin bazı şeyleri CHP adına yaptığını da söylerim. Özellikle sizin gazetenizdeki arkadaşlar bu işi gazetecilik adına yapmıyor, CHP adına yapıyor. Gazetecilik adına yapanlarla oturur konuşurum, eleştirilerini de dikkate alırım. Çoğu zaman da eleştirileri dikkate alarak düzenleme yapmış adamım. Ben her gün gazeteleri okur ve okuduğumu da anlarım, geçiştirmem. Gazetecilikle siyaseti birbirine karıştırmayalım. Keşke ideolojik derinlikleri olsa ama bu da yok, sadece CHP'lilik yapıyorlar. Sokakta su birikintisi gördün, üç tane arka arkaya araba gördün, hemen "Büyükşehir ne yapar?" diye yaz! Son zamanlarda da partiyi dizayn etmeye çalışıyorlar, işte büyükşehir başkanı şu olacak, il başkanı bu olacak şeklinde... Aslında bu arkadaşlar da beni çok iyi tanırlar ya, neyse..."

Bu sözlere cevabım şudur:
1- Evet, bu satırların yazarı ve bu gazetenin Genel Yayın Müdürü olan ben CHP'den milletvekili aday adayı oldum. Yaşadığım bu kente hizmet etmek adına yola çıktım. Kısa sürede de olsa siyasetin bana göre bir şey olmadığını anladım ve işime döndüm. Bu bir suçmuş gibi ikide bir yüzüme vurulmasına hiç aldırış etmiyorum.
2- 24 yıldır Sakarya'da gazetecilik yapıyorum. Meslek hayatımın hiçbir döneminde kimse adına gazetecilik yapmadım. Hep doğru bildiklerimi yazdım. Kimseye yaranmak gibi bir derdim olmadığı gibi kimseye karşı düşmanlığım da olmadı. Sadece ve sadece işimi yaptım. Allah güç ve kuvvet verdiği sürece de işimi yapmaya devam edeceğim ve doğru bildiklerimi yazmaya devam edeceğim.
3- Bu gazetede muhtemelen CHP'ye yakın insanlar olduğu gibi, AKP'ye de, MHP'ye de, başka partilere de oy veren insanlar vardır. Çalışanlar her yönden bir Sakarya mozaiği oluşturmaktadır. Hiçbirine hangi partiye oy verdiği hiçbir zaman sorulmamıştır. Gazeteyi 'CHP bülteni gibi' nitelemek, gazetedeki eleştirileri değersizleştirmek için bulunmuş ucuz bir yoldur.
4- Bu gazetede yapılan her şey gazetecilik adına yapılır. Gazetenin haber sütunlarında yer alan haberler, gazeteciliğin evrensel kriterleri gözetilerek hazırlanır. Köşe yazarları ise alabildiğine özgürdür. Bizim için "haber kutsal, yorum hürdür."
5- Başkan Toçoğlu istediği kişiyle, beğendiği ve kendince değerli gördüğü gazetecilerle oturup, kalkabilir. Bizim kendisiyle oturup, kalkmak gibi bir talebimiz yok. Bizi her gün ziyaret eden, onurlandıran o kadar çok ziyaretçimiz var ki… Her biri bizim baş tacımız.
6- Biz hiçbir zaman bu şehirde her şeyi en iyi bildiğimizi iddia etmedik. Biz bildiğimiz kadarıyla, her gün okurlarımıza en iyi gazeteyi sunmaya çalışıyoruz. Gazetemizin ulaştığı tiraj rakamları da iyi bir noktada olduğumuzu gösteriyor. Gazetemizin kalitesine ve bizim derinliğimize bu gazeteyi her gün para verip alanlar karar verebilir.
7- Dünyanın her yerinde gazeteciler, partilerin, yerel yönetimlerin, merkezi yönetimlerin başına geçmesi muhtemel kişilerle ilgili yorumlar yaparlar. Yenihaber'de de iddiası olan her parti gibi iktidar partisi olan ve gelecekte bir süre daha öyle kalacağı görülen AKP ile ilgili çeşitli yorumlar yapılmaktadır. Bunu parti dizayn etmek şeklinde yorumlamak, bu tür yorum yapanları fitnecilikle suçlamak ancak koltuk korkusu olanlarda görülebilir.
8- Bu gazetede hiçbir zaman, hiç kimsenin "Büyükşehir Belediyesi aleyhine haber yapalım "diye bir derdi olmamıştır. Toçoğlu'nun icraatları, diğer belediye başkanları gibi her zaman haber değerine göre sayfalarda yer alır. Gazetemiz sütunları kendini ifade etmek isteyen herkese açık olduğu gibi Başkan Toçoğlu'na da sonuna kadar açıktır.
9- "Ben yaptım oldu" anlayışıyla şehri yöneten, eleştirilen projelerle ilgili " ben beğendim, gerisi yalan" anlayışını ortaya koyan Başkan Toçoğlu'nun kendini demokrat olarak nitelemesi hiç inandırıcı gelmiyor. Toçoğlu demokrat bir yapıya sahip olsa kendisine yönelik eleştirilerde amaca ve söyleyen kişiye değil, söylenen sözün doğruluğuna bakardı…
10- Aslında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da bizi ve Yenihaber'i çok iyi tanır ya, neyse


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1462 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.