Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Olimpiyatlarda Bunun İçin Dökülüyoruz
Pazartesi, 02 Nisan 2012

Olimpiyatlarda dökülüyoruz.
Ata sporumuz güreşte bile nal topluyoruz.
Aldığımız birkaç madalya da devşirme yani ithal sporcuların başarıları!
Elin adamı yetiştirmiş, biz kapmışız, onlardan gelen madalyanın da bence hiçbir hükmi şahsiyeti yok.
İşte son olimpiyat; Koskoca Türkiye birkaç gümüş ve bronzla idare ederken, elin tek bir sporcusu 8 tane altın kazanıyor.
Olayın vahameti Başbakan Erdoğan?ın da dikkatini çekmişti ki; 'Son olimpiyatlarda bizlere yakışmayan bir neticenin çıkmış olması külahımızı önümüze koyup tekrar düşünmemizi gerektiriyor' demişti.
Öyle uzun boylu düşünüp kafa yormanın anlamı yok!
İşte önemli sebeplerden bir tanesi;
Kütahya-Gediz'den aranıyorum; Başkanım falan ilköğretim okulumuzun kız voleybol takımı ilinizde düzenlenen bir şampiyonaya katılacak, fakir ama gururlu bir okulumuz, kalacak yer ayarlayabilir misiniz?
İyi de bu organizasyonu düzenleyenlerin görevi değil mi misafir takımlara kalacakları yeri ayarlamak?
Yok, artık değilmiş!
İş millete gelince neresinden kısacağını şaşıran hükümet bunu da kısıtlamış, böyle organizasyonlarda takımlar kendi başlarının çaresine bakıyorlarmış.
Şimdi uluslar arası olimpiyat ve şampiyonalarda neden dökülüyoruz diye sormak ve kızmak herkesin harcıdır da bu ülkenin başbakanı, kendi oluşturduğu şartlara rağmen bu soruyu sorabiliyorsa biraz abes kaçar.
* * * *
Türk'ün Parayla İmtihanı
En zor anımızda bize dayatıldığı halde, Türk milletinin paçavraya çevirdiği Sevr Antlaşması'nın en can alıcı maddeleri şunlardı;
Azınlıkların haklarını gözettiği müddetçe İstanbul, Osmanlı Devletinin başkenti olarak kalacak, aksi takdirde Türklerden alınacak!
Doğudaki Kürtler, ayrı bir devlet kurmak isterlerse, Türkiye buna müsaade edecek...
Anadolu'nun bir kısmında hür ve bağımsız bir Ermenistan kurulacak!
Arabistan ve Mezopotamya (Musul dahil) İngiltere'ye bırakılacak!
Ne yaptık?
Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesi ile düşmanları yurdumuzdan atıp Lozan Anlaşması ile bağımsızlığımızı tescil ettirmekle kalmadık, Musul ve Kerkük üzerindeki haklarımızı baki tutup, içimizde Ermeni ve Rumlar dışında azınlık olmadığını da kabul ettirdik.
Biz aslında o gün, köpek gibi efendisinin kendisine verdiği ile yetinmek yerine bozkurt gibi şerefimizle yaşamayı yani tok ama esir olmaktansa, aç ama hür olmayı tercih etmiştik.
Allah yardım etti, hür, bağımsız, onurlu bir milletin şerefli devletini kurduk.
Peki bugün işgal altında bile değilken Türkiye'ye dayatılan ve AKP Hükümetinin imzaladığı öne sürülen ve kendilerince de reddedilmeyen o anlaşma neyin nesidir?
Önce maddelerini özetleyelim;
Irak'ın kuzeyinde bulunan birliklerimizi geri çekeceğiz. Hangi gerekçeyle olursa olsun, sınır ötesi harekâtta bulunmayacağız. Sıcak takip yapamayacağız.
Kendi topraklarımızda dahi askerî harekâtlar için, ABD askerî makamlarına haber ve bilgi verip izin alacağız. Eğer PKK'ya karşı bilgi vermeden ve izin almadan harekât yapacak olursak, ABD hükümeti, Kürt halkına karşı şiddet kullanıldığı ve soykırım uygulandığı çerçevesi içinde uyarıda bulunma hakkını kullanabilecek, gerekli gördüğü ambargo ve silahlı müdahale gibi siyasal ve askerî yaptırımları saklı tutacak. ABD'nin İran'a ve diğer Ortadoğu ülkelerine karşı uygulayacağı askerî harekâtlara, talep edilmesi halinde şartsız olarak üs ve taşıma kolaylıkları sağlayacak, askerî birlik vereceğiz. Asker sayımızı ve silah kuvvetimizi, ABD'nin uygun bulduğu sayı ve kabiliyete indireceğiz. Türkiye'de bulunan ABD ve NATO irtibat subaylarının görev alanlarını ve yetkilerini genişleteceğiz. Irak'ın kuzeyinde kurulmuş olan devlet, resmen ilan edildikten sonra resmen tanıyıp bu devletin kuruluşunu savaş nedeni sayan Millî Güvenlik Siyaset Belgesi ve bu yöndeki politika ve kararları kaldırılacağız. APO ve diğer liderlerle birlikte PKK yönetici ve elemanlarına geniş kapsamlı af çıkaracağız. Etnik grupların siyasete katılmaları önündeki kısıtlamaları kaldırıp hapiste veya dağda bulunan yöneticilerin siyasal mücadeleye katılmalarını sağlayacağız. Kamu Reformu Yasası ve yeni Yerel Yönetim Yasaları çıkarıp Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı belediyelerinin özerkleşmesi sürecini gerçekleştireceğiz. Üniter devlet yapısını terk edip federasyona geçeceğiz. Kıbrıs'ta Rauf Denktaş'ı devre dışı bırakacağız. Ege'de Yunanistan'ın taleplerine karşı daha esnek)!) olacağız. Ermenistan'a yönelik kısıtlamaları kaldıracağız.
Bizim, ölmeyi göze alarak paçavraya çevirdiğimiz anlaşmanın maddeleri bugün ABD'nin talepleri olarak karşımıza neyin bedeli olarak çıkıyor, henüz yalanlanmayan bu iddia doğru ise?
1 milyar dolar hibe veya 8,5 milyar dolar borç karşılığı.
Tok köpek olarak yaşamaktansa aç bir bozkurt olarak ölmeyi yeğleyen bu millete AKP hükümetinin biçtiği değer bu işte.
Yazıklar olsun!
NOT; İl dışındayım, il gündemine bilahare gireceğiz


Erol Afşar hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1529 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.