Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Mondros - 19 Mayıs
Cumartesi, 19 Mayıs 2012

Memleketimiz üzerinde kara bulutların dolaştığı,daha sonra da bu bulutların milletimiz üzerine çöktüğü günlerdi o günler… “Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş” Vatandaş perişan bir haldeydi. Yiyecek ekmeğe muhtaç… Askerimizin tayını, kuru ekmek ve şekersiz üzüm hoşafı….Bunu da üç öğün yiyemiyordu. “Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş” Tüm bu şartlar altında elimizi kolumuzu bağlayan,tarihimizdeki kapkara tablolardan biri olan Mondros Ateşkes Antlaşması’nı imzalamıştık. Ama Türk Milleti,aç kalır,susuz kalır, asla esaret altında yaşayamazdı… Onun özünde ve ruhunda bağımsızlık ateşi vardı.

Mondros Ateşkes Antlaşması’nda belirtildiği üzere:

Osmanlı;

-Kâğıt üzerinde siyasi olarak varlığını hukuken devam ettirmesine rağmen fiilen sona ermiş;

-Orduların terhisi ve silahların teslimi;

-Haberleşme vasıtalarına el koyarak işgalin yurt ve dünya kamuoyuna duyurulmasının önlenmesi;

En önemli madde ise İtilaf Devletleri'nin, güvenliklerini tehlikeye düşürdüğünü ileri sürerek “istedikleri yeri işgal edebileceklerini öngören yedinci maddeydi. Nitekim kısa bir süre sonra bu madde hükmüne dayanılarak dört bir yanda işgaller başlıyordu…

Karanlıktan aydınlığa çıkmak için çetin yollar aşılması gerekiyordu.Peki bu çetin yollar nasıl aşılacaktı?Boğazda demir atmış İtilaf Devletleri donanmasını gören Ulu Önder Mustafa Kemal “Geldikleri gibi giderler” diyordu.Geldikleri gibi de gittiler.

19 Mayıs 1919…Karanlığın üzerine Samsun’da Doğan Güneş.Güneş’in ışıkları dalga dalga yurdumun üstüne yayılıyor, tüm yurdumu aydınlatıyordu…

Bu aydınlığımız, Ak olduklarını iddia etmelerine rağmen,nedense kara bulutlar üzerimize çökmeye devam etmektedir.

Siyasi varlığımız hukuken devam etmekte,fakat ABD’nin istekleri dışında karar verme yeteneğine sahip bulunmamaktayız.Ordumuzun çok değerli komutanları darbe iddiasıyla tutuklanmış,hala yargılanmayı beklemekte,Bebek Katili Apo ve yandaşlarının da el bebek,gül bebek beslenmeleri… Kozmik oda incelemeleri…BOP’un Eş Başkanlığı…Stratejik öneme sahip kurumların,haberleşme,ulaşım,bankalar vs… Ve en önemlisi de topraklarımızın yabancılara satılması …

Libya ve Suriye muhaliflerine,bölücü eşkiyaya anında, milyon dolarları babasının parasıymış gibi veren bir Başbakan ve Hükümeti, memuruna 3+3 gibi sadakayı layık görmekte,parayı verdiği taktirde de Yunanistan’a benzeriz tehdidini savurmaktadır.

Canımız,ciğerparemiz,gözbebeğimiz gencecik fidanlarımızı toprağa vermeğe devam ediyoruz.Alın size açılım…Alın size alelacele kurulan sınır seyyar mahkemelerinin kararı sonunda kahramanlar gibi karşılananların, karşılığı…

Köylümüzün,işçimizin,esnafımızın ve memurumuzun kan ağladığı, öğrencilerimizin coplandığı, öğretmenlerin, doktorların öldürüldüğü, kadınlarımızın tacize uğrayıp öldürüldüğü dikkatlerden uzaklaştırılıp, her gün suni gündemlerin yaratılarak tartışmalara açıldığı bir ülke olmak durumundan kurtulmak istiyoruz.

İstiklalimiz ve Cumhuriyetimiz tehlike altındadır. Milli Bayramlarımızı kutlamayı dahi çok görmektedirler.19 Mayıs geliyor. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı gün gibi, Mondros’a benzeyen günlerden ve bir avuç mutlu azınlığın yarattığı suni gündemlerden kurtulmak için, ölü toprağını üzerimizden atmanın, vurdumduymazlığın bırakılmasının,sorumluluklarımızın yerine getirilmesinin zamanı değil midir?

Sanırım,sözlerimin en güzel özetini, Atatürk’ün gençlere seslendiği “Gençliğe Hitabe’deki öğüt en iyi şekilde anlatmaktadır:

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Cemalettin DİNÇER
Eğitimci Yazar


Cemalettin Dincer hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1694 | E-posta

Yorumlar (9)
RSS Yorumlar
1. 19-05-2012 14:22
yakışmıyor hocam
Siz eski öğretmensiniz.bu köşeden sürekli türkiye de her iki kişiden birinin oy verdiği bir partiye,o partinin yöneticilerine,sayın başbakana,o partiye oy vermiş 22 milyon kişiye sürekli hakaretler ediyorsunuz.yazılarınızda sürekli amerikan-israil uşakları,işbirlikçi hainler,vatanı satanler,bölücüler...vb.bu ne kindir böyle hocam.en iyi sizin bilmeniz lazım demokrasilerde çoğunluğun tercihine saygı duymak gerek.hazmetmeyi bilmek gerek.70 milyon sizin gibi düşünmek zorunda değil.o zaman bende derim ki sizin savunduğunuz zihniyet ittihatçı-ergenekoncu-faşist-ulusalcı-darbeci-baas rejimi savunucusu...vb.osmanlıyı yıkanda zaten bunlardı.12 eylül halk referandumuyla bu zihniyetin köküne kibrit suyu döküldü nihayet.
Yazar ömer (Misafir)
2. 20-05-2012 04:06
Vatanseverlik
Yakışmıyor hocam başlığıyla yazan Sayın Yorumcu,yorumunuz için öncelikle teşekkürler.Yazılarımda hiçbir zaman bir kitleye veya zümreye hakaret etmedim.Hakaret etmek şiarımda yoktur.Eleştiriye de her zaman açığım.Gönül isterdi ki,yazıda açıklanan fikir ve tespitlere yorum yapmanız daha doğru olurdu.Savunduğum fikirleri iyi analiz ederseniz hiç bir zaman darbe yanlısı filan da olmamıştır.Ülkeyi sevmek faşistlikse eğer faşistim.Ergenekonu da Türklerin Orta Asya'dan çıkışı olarak kabulleniyorum.Başka ergenekon tanımıyorum.Saygılarımla...
Yazar Cemalettin Dinçer (Misafir)
3. 20-05-2012 14:24
sayın hocam
fikirlerimi iyi analiz edin demişsiniz.yazınızdan benim anladığım şudur.ülkenin satıldığı,parçalanmaya doğru gittiğini,ülkeyi idare edenlerin amerikan-israil maşası olduğunu anlattıktan sonra cumhuriyetin tehlikede olduğunu söyleyip gençlere artık harekete geçme zamanı olduğunu söylüyorsunuz.gençleri harekete geçirmeye çağırmaktan kastınız nedir acaba.demokratik tepki göstermeye davetmidir yoksa 1980 öncesi olduğu gibi kanlı sokak eylemlerine davetmidir.ikinci olarak hükümetin terörle mücadele konusunda acziyet içinde olduğu hatta bölücülerle işbirliği yaptığı manada yazıp sonra da israilde ağlama duvarının önünde dua eden,heronları düşürün diyen subayı terfi ettiren birini ordumuzun çok değerli komutanı diye savunmanız bir çelişki değilmidir.saygılarımla iyi günler dilerim
Yazar ömer (Misafir)
4. 20-05-2012 21:35
sayın hocam
Sayın Ömer,yazım gayet açık ve nettir.1980 öncesi kanlı terör olaylarını yaşamış bir kişi olarak ve en büyük zararı da tabutluklarda vatanseverlerin gördüğünü yaşadık.Terörün de sıfır noktasından buralara geldiği malumunuzdur.Türk Ordusu ve komutanları, bu milletin öz evlatları ve gözbebeğidir.Hala mahkeme olmayı bekleyen komutanlara da suç yüklemek haddimize değildir.Türk Gençliğini de Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle uyarıyorum.Bunda da bir beis görmüyorum.Allah'a emanet olunuz.
Yazar Dinçer (Misafir)
5. 21-05-2012 22:45
sat sat bitmez
Hocam ellerine sağlık, az bile yazmışsın. Şehit kanlarıyla kazanılmış bu vatanı satan zihniyete neyi anlatıyorsun.
Yazar Vatansever (Misafir)
6. 25-05-2012 19:36
nacioğlu
Saygıdeğer Öğretmenim kaleminize, yüreğinize sağlık. Ülkeyi sevmek faşistlikse eğer faşistim.Ergenekonu da Türklerin Orta Asya'dan çıkışı olarak kabulleniyorum.Başka ergenekon tanımıyorum.Saygılarımla... Ben de tam sizinle aynı fikirdeyim. Benden de size Saygı, Selam ve Sevgilerle
Yazar gülhan (Misafir)
7. 26-05-2012 19:57
Doğruya doğru
Sayın hocam ellerinize ve yüreğinize sağlık..Yazınız konusunda fikirdaşız.Ömer bey sorarım size evde eşim ben ve 2 çocugum var.Araba alıcaz 2 çocuk doblo istiyor ben otomatik vites bey düz vites..Ne yapalım efendim?Çogunluga mı uyalım bu konuda?Sarma yapıcam çocuklar fındık yağının kutusunu begeniyor bey markalı bir ayçiçek yagı al diyor bende zeytinyağı sağlıklı diyorum..Gene çoğunluğu mu dinleyelim..Efendim bir 10. köyü arayacağım gerekirse ama doğruya gene doğru diyeceğim..
Yazar ÖZLEM (Misafir)
8. 27-05-2012 12:56
ne alaka
Yemek tercihi yapmakla bunun ne alakası olsun.Çoğunluğun oy verdiği parti ülkeyi yönetmiycekse o zaman seçimleride kaldıralım.Kendini laikliğin,Atatürkçülüğün sahibi olarak gören ulusalcı partiler ve kurumlar yönetsin Türkiye yi.Her iki kişiden biri hükümet partisine bizi yönet,yasa çıkar diye oy vermiş.Napalım peki.Halkı değiştiremeyiz.Zaman makinesi de yok 1940 lara geri dönelim.Geriye tek yol kalıyor sandık sonuçlarını hazmetmesini öğrenmek.
Yazar ömer (Misafir)
9. 27-05-2012 23:25
Nuh Tufanı
Nuh Aleyhisselam zamanında,Nuh Peygamber'e inananlar da azınlıktaydı.Çoğunluk mutlaka doğrudur anlamına gelmez.Şehitsiz bir günün yaşanmadığı ülkemizde,suçlu olanlar iktidarın dışındakiler değillerdir.Açılımı yapanlar şapkalarını önlerine koysunlar.
Yazar Güler (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.