Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Toçoğlu gereğini yapmalıdır
Cumartesi, 19 Mayıs 2012

Sapanca Gölü'nden şehre su sağlaşan isale hatlarından üçüncüsünde meydana gelen arıza sonrasında SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'in açıklamalarından yola çıkarak hatta harcanan yaklaşık 10 milyon lira için " Yazık o paraya" manşetini attık.
Ben de gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun gerek SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş'in geçmişte hattı sahiplenen açıklamalarını özetleyen "Bir isale hattı masalı" başlığıyla bir yazı yazdım.
Bu yazıda Başkan Toçoğlu'nun ilk başlarda çok sahiplendiği projeyle ilgili "Çelik boru yerine CPT boru döşemişler" ve Genel Müdür Keleş'in " Hat güvenli olmadığı için 4'üncü isale hattını planladık" sözlerini sorgulamaya çalıştım.
Dün Başkan Toçoğlu'nun muhalefet partilerine yaptığı ziyaretlerde bu konu gündeme gelmiş.
Gazeteci Erhan Tandoğan bizim manşeti sormuş.
Başkan Tandoğan'ı cevaplarken ilimizin deprem bölgesi olması nedeniyle kesinlikle çelik isale hattı gerektiğini söylemiş.
Toçoğlu "4. isale hattının ihalesini yaptık, paramız da hazır. Ama ihale kanunundan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı 3 aydır işi başlatamıyoruz. Sorunu en kısa sürede çözeceğiz" ifadelerini kullanmış.
Hattın en çok 32 evlerde tehlike yarattığına dikkat çeken ve oradaki patlamanın ölümle sonuçlanabileceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu "Geldiğim günden beri rahat değilim bu konuda. Uykularım kaçıyor. Mevcut hatlar yüzünden diken üstündeyiz. Bir aksilik olmasın diye dua ediyoruz. Bu meseleyi acilen hal yoluna koymalıyız" sözleriyle üçüncü isale hattıyla ilgili kaygılarını dile getirmiş.
Bu sözler sıradan bir kişi tarafından söylenmiyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Belediye'nin yan kuruluşu SASKİ'nin bir projesiyle ilgili " Hat patlarsa ölümcül sonuçları olur" gibi bir ifade kullanıyor.
"Uykularım kaçıyor" diyor.
Ama o isale hattını oraya döşeyenlerle ilgili, çelik boru yerine polyester boru döşenmesine göz yumanlarla ilgili tek bir işlem yapmıyor.
O polyester borular şehre doğru döşenirken seyreden SASKİ yönetimi bugün yine görevde.
Hatta o boruların, o ihalelerin sorumluları Zeki Toçoğlu döneminde terfi ettiler.
Genel Müdür Yardımcısı oldular.
Zeki Toçoğlu " Geceleri uykularım kaçıyor" sözünde samimiyse Pazartesi günü Cumhuriyet Savcılığı'na giderek ihale şartnamesine aykırı iş yapan müteahhit ve ona göz yuman İller Bankası ve SASKİ yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmalıdır.
Toçoğlu bunu yapmazsa, benim nazarımda o hatta oluşabilecek her türlü olumsuzluktan birinci derecede sorumludur.
...

Büyük Sakarya'dan gidiyor mu?

Bir süre önce göreve seçilen SGC yönetimi olarak Vali Mustafa Büyük'ü ziyaret ettik.
Vali Büyük göreve geleli yaklaşık 2 yıl olmuş.
Bugünlerde Vali Büyük'le ilgili İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı ile ilgili yakıştırmalar yapılıyor.
Büyük'e bu iddiaları sordum.
Her zaman ki mütevazi yaklaşımıyla " Biz bu konuları konuşmayız. Bu görevler büyük sorumluluklar yükler. Dolayısıyla biz çıkıp böyle talepte bulunmayız. Bize verilen her görevi yapmak durumundayız. Ben gidip, hiçbir görev için talepte bulunmam, şık da olmaz. Her şeyin hayırlısı" şeklinde bir ifade kullandı.
Vali Büyük'le ilin sorunlarını konuştuk, 2 yılda yapmak istediklerini, yapamadıklarını anlattı.
Valilik makamı için bir kabul yerinin de olacağı Özel İdare hizmet binası yapamadıklarından.
Bu konuyu konuşurken "Sakarya çok güzel bir yer. Büyük bir şehir. Ama yapmak istediğiniz her şeyi yapamıyorsunuz. Önünüze engeller çıkıyor/çıkarılıyor. Burada görev yapmak gerçekten çok zor. Burada çok önemli deneyimler elde ediyorsunuz" dedi.
Büyük Valilik ve şehir merkezi arasındaki uzaklıktan dertli.
"Şehirle bağımız yok gibi. Günde 2-3 kez gidip gelsem de istediğimiz yakınlığı kuramıyoruz. Sizlerle bile görüşemiyorum" diye bu konudaki düşüncesini anlattı.
Yeni eğitim sistemiyle birlikte bin 600 dersliğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Büyük " Belediye başkanlarıyla, kaymakamlarla, Milli Eğitim yöneticileriyle sürekli bu açığın kapatılması için toplantılar yapıyor, formüller arıyoruz" dedi.
Büyük İmam hatip liselerine büyük bir talep olduğunu kaydederken " Çok sayıda genç İmam Hatip okumak istiyor. Ancak okullar yetersiz. Yeni okullar açmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Ben eski Vali Konağı'nın yerine yeni imam hatip lisesi yapmak yerine bu amaçla inşa edilen ve sonrasında bir özel okula kiralanan binanın geri alınmasını önerdim.
"Onu söylediler, ancak o bina kamunun değil. Bir derneğinmiş. Dernek vermeden biz bir şey yapamayız" şeklinde bir cevap verdi.


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1486 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.