Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Bu Ülkenin Başbakanı'na!
Pazartesi, 28 Mayıs 2012
Senden öncekiler hiç değilse ‘bütçe imkanlarımız ancak bu kadarına el veriyor, lütfen anlayın bizi' falan derlerdi…
Ama doğruya senin ihtiyacın yok; sen vurdukça kazanıyorsun, hakaret ettikçe kazanıyorsun, aşağıladıkça kazanıyorsun…
Ananı al da git dediğin adamın ait olduğu kesim bile sana oy veriyor bu memlekette…
Bakalım öğretmenler ne kadar öğretmenmiş ilk seçimlerde göreceğiz.
Neyse…
Unutmuş olabilirsin kim bilir kaç yıl geçti mürekkep yalamayalı, bilmiyor da olabilirsin suç değil ama öğrenmemen çok büyük bir ayıp…
Bu sıfatınla öğretmenlerin çalışma saatlerinden bihaber olmanda ayrı bir handikap…
Öğretmenliği hiçbir meslek ile kıyaslayamazsın, ki bu eşi benzeri, tarifi olmayan bir saçmalık olmanın yanında, kıyasa kalkanın değerini de ortaya koyar…
Bir yandan da haklısın, Başbakan olmak için her şeyi bilmek zorunda değilsin, zaten her şeyi bilsen öğretmen olurdun, her şeyi bilmek sadece öğretmenlik mesleğinin ön şartıdır.
Abdullah Gül'ün ‘bizim Kayseri'de bir işi beceremeyenleri okutup Cumhurbaşkanı yapıyorlar' dediği gibi bizim ülkemizde de hiçbir şeyi bilmeyenleri başbakan yapıyorlar.
Yapıyorlar ama benim inandığım Allah'ın bize bahşettiği yüce din bize; Alimin uykusu, cahilin ibadetinden hayırlıdır' diyor öbür yandan…
Senin referanslarını bilmem de benimkiler öğretmene önem veriyorlardı;
"Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyordu Hz. Ali…
Fatih Sultan Mehmet, "Akşemseddin Hazretleri ile birlikte geçirdiğim saatlerin lezzetini dünyalara değişmem hatta bu uğurda saltanatı bile terk ederim" buyuruyordu.
Yavuz Sultan Selim Alimin atının ayağından sıçrayan çamur parçasıyla şerefleniyordu.
Bilemem senin Potamya'daki eşrafını ve efradını da bizde böyleydi.
Evet, kıyas kabul etmez…
Benim memurum şu kadar saat çalışıyormuş da, bu kadar tatil yapıyormuş da, öğretmene verirsen benim memuruma haksızlık olurmuş da…
İnsan yetiştirenle evrak üreteni bir kefeye koyamazsın.
Eğer koyacaksak, eğer bu kadar basitse, bırak bizi, gel seninle kıyaslayalım, hadi bölelim saatin kaç paraya patlıyorsa bu milletin ödediği vergilerden oluşan devletin kasasına, gel o kadarını verelim senin memuruna, var mısın?
Öğretmeni, ülkendeki ve başka ülkelerdeki öğretmenle kıyaslarsın ancak…
Tıpkı kendini ülke ve ülke dışındaki meslektaşlarınla kıyaslayabileceğin gibi…
Bak bakalım, bir zamanlar öğretmen maaşlarının milletvekili maaşlarından daha fazla olduğu bu ülkede, bugün senin yönetimde, hangisi öne geçmiş?
Bak bakalım, senden öncekilerin yönetiminde öğretmen maaşı sair tüm maaşlarla kıyaslandığında kaçıncı sıradaymış da bu gün nerede?
Bak bakalım ama senden öncekilerin zamanında bir öğretmen maaşı ile kaç cumhuriyet altını alıyordu da bugün kaç tane ediyormuş?
Bırak altını gümüşü, şu senin meşhur çay simit hesabınla kıyasla bakalım, sen geldikten sonra neler olmuş?
Ekonomik itibar yerlerde sürünüyor o belli de, ya öğretmenin sosyal itibarı?
Bak bakalım senden önceki dönemlerle aynı mı?
Sayende şehidin ‘kelle' mesabesine indiği, bebek katilinin ‘sayın' mertebesine yükseltildiği ülkende, öğretmene verilen değer nerden nereye geldi, bak bakalım?
Dışarıdaki meslektaşlarınla kıyasla kendini;
Bak bakalım, meslektaşlarının yönetimindeki OECD ülkelerinde öğretmen maaşları ne kadar?
Biz de biliyorsundur; yeni başlayan öğretmenin maaşı yıllık 25 bin 536, 10 yıllık bir öğretmenin maaşı yıllık 26 bin 374, en üst kademedeki öğretmenin maaşı yıllık 29 bin 697 dolar…
Kaldı ki bu rakamlar brüt maaşlar…
Peki o ülkelerde; Lüksemburg'da ilköğretimde görev yapan bir öğretmenin başlangıç maaşı yıllık 51 bin 799, 10 yıllık öğretmenin maaşı yıllık 67 bin 340, en üst kademedeki öğretmenin maaşı yıllık 113 bin 017 dolar… Danimarka'da ilköğretimde bir öğretmenin başlangıç maaşı yıllık 46 bin 950, 10 yıllık öğretmenin maaşı yıllık 52 bin 529, en üst kademedeki bir öğretmenin maaşı yıllık 54 bin 360 dolar; Kore'de ilköğretimde bir öğretmenin başlangıç maaşı yıllık 30 bin 522, 10 yıllık öğretmenin maaşı yıllık 45 bin 269, en üst kademedeki öğretmenin maaşı yıllık 84 bin 650 dolar; İngiltere'de ilköğretimde bir öğretmenin başlangıç maaşı yıllık 32 bin 189, 10 yıllık bir öğretmenin maaşı yıllık 47 bin 047, en üst kademedeki bir öğretmenin maaşı yine yıllık 47 bin 047 dolar…
Şimdi senin saat ve mesai hesabına göre, bu meslektaşlarımız bu kadar para alıyorlarsa, senin meslektaşların bunları günde 36 saat falan çalıştırıyor olmalılar.
Tatilleri de ancak gece uykuda yapıyor olsalar gerek…
Hani saate taktın ve armut ile elmayı toplayıp illa kıyas yapacaksın ya; O ülkelerde bir öğretmene kaç öğrenci düşüyor, onu da araştır başlamışken…
Sınıfları kaç kişilik mesela?
Öğretmen maaş sıralamasında kaçıncı bu ülkelerde?
Yani eğitime, öğretime, öğretmene verilen değer ne?
Ve senin verdiğin değerle kıyasla…
Belki aynada kendini de görürsün…


Erol Afşar hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1858 | E-posta

Yorumlar (6)
RSS Yorumlar
1. 29-05-2012 09:45
SONUNA KADAR DESTEK
Senin (edit) beynin almaz bu kadar yapılan işleri.ve eşitlikten bahseden sizler neden eşitlenmekten korkar hale geldiniz.9 ay çalış 2-3 ay ense.neden söz konusu AKPARTİ olunca lafları kıçınızdan anlarsınız.nedir bu kininiz.eleştirilecek tabiiki konular var.ama be vicdansızlar hiçmi bu ülkeye yapılanları görmezsiniz.onuda takdir etmek gerekmezmi.diktatörlükten bahseden sizsiniz,ama dikteciliğin en ucunda olanda sizsiniz.İnanç konusunda bile ayrımcı olmaktan hiç utanmıyorsunuz.benim inandığım Allah ne demek.haşa Allah birdir.Ama siz Dini konularıda tekelinize almış benim iandığım Allah ....... dersiniz uygulamalarına gelince de Allahla kul arasına girilmez dersiniz.Evet ama müslüman kesimi eleştiriyorsan ve kin güdüyorsan sende Allaha secde edeceksin ve gereğini yapacaksın.yaradanının emirlerini uygulayacaksın ki inandırıcı olursunuz.(edit) ve bu ülkenin insanına üstü kapalı hakaret etme küstahlığınıda bırakacaksın. (edit) bu ülkenin başbakanına bu kadar eleştiri yapabildiğine göre demeokrasi ve özgürlüğünün en üst seviyede olduğunu gösterir. 
ikide bir ananıda al git ifadesini kullanmak moda olmuş sizde.bir vatandaş olarak bende kınıyorum.Bu şahısa söylenen sözü.o şahış bu laftan daha kötüğsüne layık.Gerçek çiftçi ve vatansever kişi edep ve saygı sınırını aşmaş.Türkiye cumhuriyetinin başbakanına nasıl hitap edilir öğrenecek.Tayyip erdoğan kişiliği değil başbakan kardeşim.Akıllı olacaksınız ve haddinizi aşmayacaksın. 
senin gibi tiplere yorum yazmayacağıma söz verdim kendime ama çopk tahrikkar ve edepsizce ifadelerin olduğu için yorum yazdım.bu boş zamanı harcadığım içinde kendi 
mi suçlu hissediyorum.
Yazar CRASUS (Misafir)
2. 29-05-2012 16:40
şükür etmesini bilin
Senede 2 ay yazın tatil,diğer memurlardan daha az çalışma,bunun karşılığında ek dersleri de eklersen ortalama 2000-2500 tl maaş.Kimsenin maaşında gözümüz yok Allah daha da versin.E beğenmeyen varsa gitsin günde 12 saat asgari ücret karşılığında fabrikada çalışsın.Ama öğretmenlik kutsal meslek. Tamam anladık da babasının hayrına bedavadan öğretmenlik yapan gördünüzmü hiç.Bunun karşılığı zaten fazlasıyla ücretini alıyor.Diğer memurlar içinde aynı durum.Sürekli açız açız.Sürekli yok yok yok.Bi de var deyin be.Tabi bu dediklerim hepsi için değil Erol Afşar ve onun zihniyetindekiler için yanlış anlaşılmasın diğer memurlara sözüm yok. 10 sene önceye bakın bi de şimdiye bakın.Şükretmesini bilin.Gözünüz doysun önce.Size verilecek her kuruş zam bu ülkede ki esnafa,işçiye,köylüye bindirilecek ek vergidir bundan haberiniz var mı?
Yazar ömer (Misafir)
3. 30-05-2012 00:07
İplik pazara çıktı
Sevgili Erol,yazmaya devam.Demek ki yaraları olanlar gocunuyor.Bu tepkiler olduğu sürece doğru yoldasın demektir.Artık yolun sonu göründü.Tebrikler...
Yazar Güler (Misafir)
4. 30-05-2012 12:22
Güler
yağdanlık olmayı bırak .varsa yorumun yaz.sizde adet haline gelmiş vatandaşı küçük görmek ve hakaret etmek.bu kadar şeffaf ve demokratik bir yönetim gördünmü canım.evet iplik pazara çıktı haklısın bu ipliklerde slivride bu yüce halka hesap verecek.merak etme yakında vay be neler yapılmıştı diye şaşkınlık içinde kalacaksınız ama onların yardakçı ve şakşakçısıda yine siz olacaksınız.nerde bir hırsız ve rütvetçi varsa destek için amadesiniz bakıyorum..böyle devam edin deve kuşları . 
ya sizde biraz utanma arlanma olsa tutuklu bulunan insanları vekil adayı yapıp seçtirip,sonrada vekil tutuklu olurmuşmu diye yaygara koparmazsınız.onlardan başka yokmu içinizde adamda bunlardan medet umar hale geldiniz.Alakası yok konuyla ama fenerin başkanı azizin durumu gibi bir şey.Bırakın suçu yoksa zaten çıkacak ve hakkını iade alacak.nerde eskiden attığınız hukuk adalet söylemleriniz.Sizin istediğiniz gibi olmayınca tü kaka öylemi. 
bu ülkede Hukuk bilmeyen bile hukuk adamından daha çok savcı ve hakim kesildi başımıza. 
 
İpliğiniz pazara çıktı evet.Gocunduğum hiç bir durum yok.Allah kim ne halt yediyse fitil fitil çıkarsın.hangi görüş olursa olsun.Emanet edilen bu vatana kim ihanet içinde olduysa ve olacaksa Allah bu dünyada ve ahirette belalarını versin.Zaten Allahın adaletide tecelli ediyor.Bu AKP,CHP,MHP,BDP,AP,DP RP vs.hangi siyasi olursa olsun. 
çok sığındığınız Demokrasiyi içinize sindirin bakalım. 
 
Bu ülkede herkes eşit haklara sahipse duygu sömürüsüne ve acıtasyona gerek yok.Herkes ekmeğinin peşinde oluyorsa kutsal olan budur.yok öğretmen yok hoca yok bilmem ne ayırımına gerek yok.Dürüst ve helal kazanç sahibi herkes kutsal meslek sahibidir.Sorumluluklar faklı ve saygı gösterilmesi açısından faklılık görebilir.eyvallah.
Yazar CRASUS (Misafir)
5. 30-05-2012 20:17
Güler
Sıfırdan başlayıp,parasının hesabını bilmeyen vatandaş değil.Askerlik yok.Gemicikler var.Sizler gibilerine helaldir her halde.Yenilenler de fitil fitil çıkıyor zaten.Hukuka gelince,yargıcınız emri baştakinden alıyor.(Okyanus Ötesinden gelen emirler doğrultusunda yönetiliyoruz.)Kula kul olmayıp,Allah'a kul olanlardanız.
Yazar Güler (Misafir)
6. 31-05-2012 10:26
Güler güldürme kendine
papağan gibi bir şey ezberletmişler size yok gemicik yok ananıda alda git.bu kadar meraklıysanız olayları anlayıp dinleyip öyle konuşun.gıybet ve iftira havalarda uçuşuyor.kimin yüce yaradan Allahı unutup lafta kalıp kula kulluk yaptığını sen daha iyi bilirsin.ortaya bir laf atıyorsun öylesine,kimdir nedir diye sorsan somut bir şey isbat edemezsiniz.okyanus ötesini boşver sen içinizdeki Atatürkçü ve aydın geçinen (edit) bu ülkeye verdiği milyar dolar zararları ne çabuk unuttunuz.bunun için kuş beyinli olmak gerekir.çok değil 8-10 sene önce kaç banka battı,500 milyar dolar en iyimser rakamla borç takıp gidildi.kaç kişi bu yüzden kendini yaktı.bu ülkeye bir çivi dahi çakılmadı.verilen ihaleler yıllarca sürmesine rağmen bitirilemedi.10 liralık işler 100 katı ödendiği halde bitirilmeden kaderine terkedildi.bu paraları benmi bunlarmı yedi.onları yiyenler şimdi zevk sefada gibi görünsede herşeyin bir bedeli olduğu gibi bunuda ödiyecekler.kim olursa olsun.bende yaparsam bu böyle.Allahın adaleti çok çetindir merak etme sen.lafta kul olma samimi kul olki iftira ve gıybet yaparken belki vicdanın sızlar. 
yargıdan bahsediyorsun;soruyorum ve dürüst ol cevap ver.önceki yargıda hüküm giyen (göstermelik )mahkumlar nasıl oluyorduda elini kolunu sallayıp hapisten kaçıp yurtdışına çıkabiliyordu.habire afla geri geliyordu.Sizler hep suçlunun yanında olmayı seçtiniz.mazlum vatandaşı ezdiniz.onlara kol kanat geren üst düzey şahıslara hesap sorulmaya başlandığındada en önde yine siz saf tutuyorsunuz ve koruma gafletine düşüyorsunuz. 
hepsini geçtim bana lütfen şunu yorumlayın. 
Türkiye cumhuriyetinin okullarda okunmasında sakınca görmediği bir şiiri okuduğu için hapis yatmasına hüküm veren yargıyımı savunuyorsun.dikkat buyurduysan o kişi bu kararın hukuksal hiçbir dayanağı ve suç olmadığını beyan etmesine rağmen adaletin verdiği karara saygı gösterip bu süreyi hapiste yattı.bu kara Tayyipin önünü kesmek ,kurdukları çarka çomak sokmasın diye idi.şunu söylemişti.efendiler bu hukuk bir gün sizede lazım olacak.neden ozaman sizler tepkinizi ortaya koymadınız.kıs kıs gülüp ellerinizi ovuşturdunuz.bu konu hakkındaki fikirlerini merak ediyorum. 
mehmet ali birand bile o zamanlar neden bu tür karalamalar yaptığını bizden öyle istediler bizde yazıyorduk diye itirafta bulundu. 
arkadaş şunu unutma ömrün boyunca doğru bir tanedir.kişilere göre değişmez.yanlızca o doğrularda yorum lar farklıdır.her zaman doğrunun yanında olmaya çalış.at gözlüklerini bir taraf bırakın artık.daha fazla küçülmeyin.
Yazar CRASUS (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.