Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Memur-Sen'in Psikolojisi Bozuldu
Çarþamba, 06 Haziran 2012
Memur-Sen, toplu sözleþme sürecindeki acziyetini ve sonuçlarla ilgili sorumluluðunu unutturmak için olsa gerek ha bire Kamu-Sen'le yatýp kalkýyor.
Peki Kamu-Sen ne diyor? Ýþte cevabý;
Hâla anlayamadýlar.
Bugüne kadar siyasi iktidarýn gölgesinde sendikacýlýk oynayanlar, girdikleri ilk ciddi sýnavda sýnýfta kalýnca, ne yapacaklarýný þaþýrdýlar.
Kamu çalýþanlarýna hesap vermekten kaçmak için konuyu deðiþtirmeye, suçu baþkalarýna atmaya çalýþýyorlar.
Bu kimseler yýllarca Türkiye Kamu-Sen'in verdiði çetin mücadele sonunda elde ettiði kazanýmlarý sahiplenerek zevahiri kurtardýlar. Þimdi deniz bitti, hesabýn görülme vakti geldi.
Kendi üyeleri tarafýndan sorgulanarak, "Bugüne kadar iktidar borazanlýðý dýþýnda hiçbir þey yapmayan bir sendikanýn, toplu sözleþme masasýnda dik durmasýný beklemek hataydý zaten."cümleleriyle baþlayan ve "Ne kazandýnýz? Kamu görevlilerine, sendikacýlýða katkýnýz nedir? Siz ne için varsýnýz?" sorularýna muhatap olan Memur-Sen yetkilileri, verecek bir cevap bulamayýnca Türkiye Kamu-Sen'e saldýrarak, günü kurtaracaklarýný sanýyorlarsa yanýlýyorlar.
Toplu sözleþme fiyaskosunun ardýndan, memurlar.net sitesinde, memurlarýn haklý tepkisinin karþýlýðý olan, Memur-Sen baþkanýnýn istifasýný isteyen memurlara hesap vermek yerine, Türkiye Kamu-Sen'e saldýrarak, hedef saptýrmaya çalýþýyorlar.
Yazýyý yazan memurlar.net, suçlanan Ahmet Gündoðdu ve Memur-Sen ama Memur-Sen bu yazýya cevap vereceðine toplu sözleþmelerde yaþanan baþarýsýzlýðýn hesabýný vereceðine Türkiye Kamu-Sen'e saldýrýyor.
Memurlar sizden bir cevap bekliyor. 4+4'ün hesabýný istiyor. Milyonlarca memurun, emeklinin, dul ve yetimin karþýsýna çýkýp "Evet, siyasi ve ideolojik baðnazlýðýmýz gözümüzü kör ettiði için; varlýk sebebimiz, efendilerimizin emrinden çýkamadýðýmýz için sizleri masada satmak zorunda kaldýk" diyemeyeceklerini, zaten herkes biliyor.
Ama Türkiye Kamu-Sen'i memurlar.net sitesinin yönettiðini söyleyerek, iþin içinden sýyrýlmaya çalýþmak bile bu kimselerin hayal güçlerinin dahi ne kadar zayýf olduðunu da gösteriyor.
Türkiye Kamu-Sen'e bu tarz yakýþtýrmalarda bulunmak, saðlýklý bir düþünce sisteminin ürünü deðil, paranoyakça bir yaklaþýmdýr.
Türkiye Kamu-Sen, akýl, ilim, irfan ve saðduyu ile yönetilir. Türkiye Kamu-Sen'in sahibi, gururla "Ne mutlu ki Türk'üm" diyen aziz milletimizdir.
Türkiye Kamu-Sen'i Türk milletinin içinden çýkmýþ, vatanýný,milletini, devletini seven kamu görevlileri yönetir.
Bizler memurlarýmýzýn yararýna olacak her fikre açýðýz. "Ýlim Çin'de de olsa gidip alýnýz." Hadisi þerifine uygun olarak, bilgi kimden gelirse gelsin eðer vatana, millete ve devlete zararlý deðilse biz o fikri deðerlendiririz; bundan da gocunmayýz.
Ne yazýk ki, "Türkiye Kamu-Sen'i memurlar.net mi yönetiyor?" diye soranlara, biz ayný soruyu soramýyoruz bile. Çünkü toplu sözleþme sürecinde gördük ki; Memur-Sen'i yöneten yok. Arkasýnda siyasi rüzgârlar olmadýðý zaman, yelkenleri suya indiren taka misali, akýntýlý sularda kendisine gidecek yer, sýðýnacak liman bulamýyor; savrulup duruyor. Eylem kararý alamýyor. Alýyor uygulayamýyor.
"Toplu sözleþme görüþmesi bittikten sonra eylem mi yapýlýrmýþ" diyor; Sonra Türkiye Kamu-Sen'in gölgesinde "eylemcik" yapmaya çalýþýyor.
Kendi elleriyle Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na gönderdiði akademisyen %4+4'e onay veriyor. Onay verdiðini akademisyenin bizzat kendisi itiraf ediyor; ama Memur-Sen yalanlýyor.
Ne kadar kaçmaya çalýþýrsanýz çalýþýn hesap vakti gelmiþtir. Yýllardýr aldattýðýnýz, tehditle,þantajla, türlü vaatlerle üye yaptýðýnýz kamu görevlileri; emekliler, dul ve yetimler sizden hesap soruyor. Siz ise hâla sorunu görmemekte direniyorsunuz.Ýstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han tarafýndan fethedilirken, Hýristiyan Konsili meleklerin diþi mi erkek mi olduðunu tartýþýyormuþ. Millet sizden bir icraat bekliyor; siz de yönetim kurulunuzda Türkiye Kamu-Sen'i kimlerin yönettiðini mi tartýþýyorsunuz?
Son söz olarak þunu belirtmek istiyoruz ki; bu tür iftiralarla Memur-Sen bünyesindeki erimeyi durduramazsýnýz.
Konuþmaktan ve etrafýnýzý suçlamaktan düþünmeye vaktiniz kalmýyor.
Bir kere de susup, düþünmeyi deneyiniz. Aklýselim düþündüðünüzde, belki tüm memurlardan ve iftira attýklarýnýzdan özür dileme erdemini gösterirsiniz.
Ýçinde bulunduðunuz açmazýn sorumlusu Türkiye Kamu-Sen deðildir.
Türkiye Kamu-Sen, masadan memurlar, emekli, dul ve yetimler için hayýrlý bir karar çýkmasý adýna bütün samimiyetini, iyi niyetini ve mücadelesini ortaya koymuþtur. Size de defalarca birlikte hareket etmeyi, güç ve eylem birliði yapmayý teklif etmiþtir. Her seferinde iþi yokuþa süren ve eylemden kaçan siz oldunuz.
Bunun nedenini de herkes en az sizler kadar bilmektedir. Varlýðýnýzý borçlu olduðunuz odaklarý küstürmemek adýna, milyonlarca memur, emekli, dul ve yetimin ahýný aldýnýz.
Hata kimde hâla anlayamadýnýz.


Erol Afþar hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1494 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.