Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Leyla ile Mecnun
Salý, 10 Temmuz 2012

Yýllarca özlem duyduðumuz ileri demokrasiyle bizleri buluþturan AKP’ye ne kadar teþekkür etsek azdýr.
Cennetin kapýsýný bizler açarýz dediler, açmadýlar mý??? Her gün, bir ve birden çok þehidimizi uðurlamýyor muyuz???
Bunlarda bir sorun mu sanki!!!
Asýl sorun dýþarýda… Diðer Afrika ülkelerini hallettik.Sayemizde demokrasiye kavuþtular.Ýsrail desen, AKP’nin gazabýndan korkarak(!) büyük piþmanlýk duyup özrünü diledi.Çok büyük miktarda da tazminatýný ödedi zaten. Komþu ülkelerle de dostluk iliþkilerimiz hýzla geliþmekte…
Aklýnýza hemen Suriye mi geldi? O da mesele mi caným. Oraya da barýþý getirmemizin eli kulaðýnda sayýlýr. Onu da hallettik mi deðmeyin keyfimize,ortalýk güllük gülistanlýk…
Hani bir söz vardýr. “Kendi baþýný baðlayamayan,düðünde gelin baþý baðlamaya kalkarmýþ.” Diye…
Hepimizin çok yakýnýný kaybettiði mutlaka olmuþtur. O büyük acýyla yemeden içmeden kesilsek de yaþamak için bir þeyler yemek durumunda kalýrýz.Acýyan yerimiz baþka,acýkan yerimiz baþka.
Ýþte bu olup bitenlerin yanýnda, sevdanýn önüne geçilmiyor, gönül de ferman dinlemiyor.Birbirlerini ceylan derili koltuklarda otururken görmeleriyle ateþ bacayý sarýyor.
Þimdi gelelim hikayenin devamýna;
 Çok eskilerde olduðu gibi birbirine kavuþamayan sevgililer de yok artýk.Gençlik yýllarýmýzda heyecanla okuduðumuz “Ferhat ile Þirin” adlý eserde,  Ferhat daðlarý delse de Þirin’ine kavuþamýyor.Mecnun aþkýndan divane olduðu Leyla’sý için çöllere düþüyor,fakat babasýný razý etmek ne mümkün! Çok gaddar,dediðim dedik,kestiðim kestik,bir eli yaðda bir eli balda,yatlarda keyf-ü keyf yapan babanýn ayaðýna arabulucular gidiyor.Bunlar da kelli felliler,taaa Okyanus ötesinden tanýdýklarý, aða babalarý var.Bunlarýn hatýrýna dünürler kabul ediliyor.Kýzla oðlanýn görüþmesine rýza   gösteriliyor.Ama þartlarý da var elbette…Baþlýk isterim diye diretiyor.Teklifler veriliyor. Ýkna etmek ne mümkün!Kan emici Vampir Baba küçük þeylere,gemiciklere filan razý  görünmüyor. Ýlle de  “toprak isterimde isterim” diye tutturuyor. Gözünü toprak doyurasýca…

Olumlu teklifler öne sürüldü ki,sonunda biricik kýzý Leyla’yý Mecnun’un ayaðýna göndermeye razý oluyor.. Prensimiz her ne kadar ata binemese de beyaz atlý prensidir Leyla’sýnýn…
Sanmayýn ki buluþma  bir çeþme baþýnda olacak.Kýz saraylara layýk. Vuslat tamam…
 Pek yakýnlarda da davul zurnalar eþliðinde kýrk gün kýrk gece düðün yapacaða benziyoruz.Düðüne davetli misafirlerimiz de Kandil’den teþrif etmiþlerdi hani…Onlarý düðün için davul zurnalarla,halaylarla karþýlamýþtýk.Misafirlerimiz daðlar bayýrlar aþarak gelmiþler, bizler, içimiz kan aðlayarak izlemiþtik.
Varoluþumuzdan bu yana vatan topraðýnýn mahremiyetini yarimizin,eþimizin namusu kadar deðerli bilip korumuþ, bir karýþ topraðý için gözünü kýrpmadan can vermiþ ecdadýn torunlarýyýz.Vataným,Türkiye’m basit hesaplarda ortaya konamayacak hatta sözü bile edilemeyecek kadar kutsaldýr.Vaad edilenler, daha mý deðerli manevi deðerlerimizden??????


Cemalettin Dincer hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2125 | E-posta

Yorumlar (6)
RSS Yorumlar
1. 11-07-2012 02:00
Tebrikler
Sayýn Dinçer , birkaç aydýr yazýlarýnýzý çok büyük bir dikkatle okuyorum. Ve yazýlarýnýzdan çýkardýðým genel yargý þöyle ; Þuanki mevcut iktidardan ve icraatlarýndan kesinlikle memnun deðilsiniz . Haklýsýnýz da . 25 yýldan uzun bir süre Ýngiltere'nin Edinburgh þehrinde yaþamýmý sürdürdüm ve yabancý devletlerin politikalarý hakkýnda da fikir sahibi oldum . Ama iþin açýkçasý hiçbir yerde böyle bir dikta rejimi görmedim . Çünkü halk okuyor . Bazý þeyleri biliyor . Oyunlara gelmiyor . Halbuki bu ülkede öyle mi ? Baþbakan recep bey padiþah gibi , tek yaptýðý emir vermek . Ne halka hizmet var ne baþka bir þey . Bilmukabele , bu terör sorunu hakkýnda düþündüklerinizin aynýlarýný düþünüyorum.Bakýnýz Ýngiltere'nin baþýnda yýllardýr bir terör belasý vardý :IRA . Ve kim ne derse desin IRA haklýydý . Buna raðmen , Ýngilizler onlara silah býraktýrdý . Neden ? Çünkü onlara emir veren bir "Amerika" yoktu baþlarýnda . Dediðim gibi düþüncelerinizi sonuna kadar destekliyorum ve yazýlarýnýzý büyük bir keyifle okuyorum . Bu yazýnýz da mükemmel olmuþ üstad. Tebrikler...
Yazar Doruk Germanlýoðlu (Misafir)
2. 11-07-2012 02:16
Tebrikler
Sayýn Doruk Germanlýoðlu,düþüncelerinizi ve gerçekleri dile getirebiliyorsam ne mutlu bana.Siz de yorumunuzda çok güzel bir konuya deðinmiþsiniz.Terör,haklý dahi olsa pazarlýk yapýlamayacaðýný belirtmiþsiniz.Teþekkürler...
Yazar Dinçer (Misafir)
3. 12-07-2012 21:50
sayýn doruk
Sayýn Doruk bilgi sahibi olmuþsun ama fikir sahibi deðilsin.Ýngiltere ÝRA nýn siyasi kanadý SÝNN FEÝN le uzun yýllar süren pazarlýklar ve müzakereler sonucu ÝRA ya silah býraktýrdý.Üstelik Muhalefetin desteðini alarak yaptý.Ben de pkk veya siyasi kanadý bdp ile müzakerelere karþýyým.Daðdaki son terorist öldürülünceye kadar taviz verilmemeli ama gerçekleri bilelim.Türkiye den uzaktasýnýz, haberiniz varmý bilemem ama hükümet bdp ile müzakereye baþlayýnca muhalefet partileri ayaða kalkýyor.Ýngiltere de muhalefet partileri hükümete nasýl destek vermiþ bi araþtýr zahmet olmassa.
Yazar ömer (Misafir)
4. 13-07-2012 03:29
Sayýn Ömer Bey
Sizi ilk baþta hiç tanýmadýðýnýz insanlarla konuþurken , daha saygýlý olmaya davet ediyorum . Bana siz diye hitap ediniz aksi takdirde hitap þekliniz asla hoþ deðil.Konuya gelirsek , burdan konuþmak kolay deðil mi ömer bey ? Yýllarca bu görüþmelere tanýklýk ettim ben , her görüþmenin sonunda yayýnlanan resmi görüþme tutanaðý , evimde mevcuttur. Bakýnýz , IRA öyle bir örgüttü ki , eylemlerini insan öldürmek için deðil dikkat çekmek için yapardý . Binalarý patlatmadan önce , insanlara bu çeþitli yollarla bildirilir , ve insan kaybýnýn olmamasý saðlanýrdý . Daha sonra þu da varki , Ýngiltere hükümeti kukla deðildi ömer bey ! Kukla deðildi! Zamanýn görüþmeleri yürüten baþbakaný Tony Blair 62 milyona , onlarýn kellelerini uçuracaðýz ve ayaðýmýza görüþme için gelecekler demiþtir . Ve ardýndan da boþ vaatler gibi olmayýp , bu gerçekleþmiþtir. Þuna da gelirsek , Muhalefet partilerinin ayaða kalktýðý falan yok . Üstadýmýnda dediði gibi , Artýk Leyla da onlarýn kýzý , Kemalde . Bir MHP var bu düzene dur demek isteyen . Siz neden bahsediyorsunuz ki ? Görünüþe bakýlýrsa fikir sahibi olmayan ben deðil sizsiniz.
Yazar Doruk Germanlýoðlu (Misafir)
5. 13-07-2012 16:24
Sayýn Doruk Bey
Sayýn Doruk bey Türkiye Ýngiltere kadar medeni bir ülke olmadýðý için doðal olarak bizde sizin kadar medeni olamýyoruz.Bu yüzden özür dilerim bundan sonra dikkat ederim.Siz Ýngiltere nin ÝRA ya silah býraktýrdýðýný yazdýnýz,ben de evet býraktýrdý ama müzakere ederek býraktýrdý ve muhalefetin desteðini alarak yaptý dedim.Siz Türkiye devletinin,hükümetinin Ýngiltere gibi yapmaktan aciz olduðunu söylediniz bende ayný yolu izliyor ama muhalefet engelliyor dedim.Ýþin açýkçasý terör konusunda duygusal olarak bende mhp ile ayný çizgideyim,siyasi kanadý bdp ile müzakere yapýlmamalý diye düþünüyorum.Ama devleti yönetenler duygusal deðil reel düþünmek zorunda.Son olarak Kemal þimdiye kadar sizin kýzýnýzdý.12 eylül halk referandumunda,meclisteki bütün oylamarda birdiniz.Noldu þimdi evlatlýktan mý reddettiniz.Ýyi günler dilerim,sürçi lisan ettiysek özür dilerim.
Yazar ömer (Misafir)
6. 14-07-2012 00:40
Sayýn Ömer Bey
Öncelikle anlayýþ ve hoþgörünüzden ötürü teþekkür ediyor , saygýlarýmý sunuyorum . Ve ayrýca þunu da eklemek istiyorum ki ; medeniyetin , hoþgörünün ülkesi , milleti olmaz . Türk hükümeti , baþta Recep Tayyip Erdoðan Bey olmak üzere BDP ile görüþme yolunu izliyor olabilir , nitekim de bu kýsmen doðrudur . Amma ve lakin þurda size katýlmýyorum ki , devlet bu iþi daðda silahla deðil masada görüþerek bitirmeli . Olaya objektif baktýðýmýz zaman , bu olmalý . Devlet onlarla görüþmeli . Türk devletinde þu ana kadar süregelen düþünce "devlet teröristle görüþmez!" idi . Fakat artýk inanýn , iþ öyle bir boyut aldý ki , Ýngiliz dostlarým " Sizin savaþta bugün kaç ölü var ?" diyorlar hergün. Teröristlerle olan muharebe savaþ deðildir , fakat diyorum ya iþ öyle bir hal aldý , insanlar bunu savaþ olarak görüyor . Ve þuana kadar gördük ki bu iþ silahla bitirilemez . Katýlýyorum , duygusal açýdan bende MHP ile ayný düþünüyorum fakat sürrealizm ile bu iþ neticeye eremez . "Kemal" konusuna gelirsek eðer , bu insanýn kalitesi CHP'nin kalitesini belirlememeli . Ve emin olun þunu çok iyi biliyorum ki ; CHP 'nin çoðu AKP ile ayný masada olmaktan memnun deðil .  
Derin saygýlarýmla , esen kalýn.
Yazar Doruk Germanlýoðlu (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.