Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Kemirme ve Semirme
Çarþamba, 25 Temmuz 2012
Bahçemde, rahmetli babamdan kalan, bir can eriði (kastarca)…Bu yýl yapraklarýndaki sararmayla birlikte dallarýnýn kurumasý hepimizi hüzne boðdu. Giden erik aðacý deðil, babamýn hatýrasý… Kuruyan bir dalýný kesip inceledim ve gördüm ki minnacýk bir aðaç kurdu girmiþ içersine, koca gövdeyi kurutmuþ. Acaba kaç yýldýr oradaydý? Kaç zamandýr için için kemirdi durdu? Kuruyan dalý kestim attým. Onun yerine daha gür ve daha canlý taze dallar fýþkýrdý. Ohhh… Artýk rahatým. Kurtardým babamýn aziz hatýrasýný…

Ulu Önder Atatürk’ün kurduðu Türkiye Cumhuriyeti’nin kurumlarý içine de kurtçuklar girmiþ, gövdeyi kemirmeye, kendileri de semirmeye devam ediyorlar. Eðitimde gelinen acý noktayý görüyor ve yaþýyoruz. Kurtçuklar biteviye kemirmeye devam ediyorlar.

LYS sonuçlarýna baktýðýmýzda, görüyoruz ki her 10 liseliden biri üniversite sýnavlarýnda sýfýr çekmiþ. Týpký hükümet gibi… Bütün alanlarda olduðu gibi eðitimde de sýfýr çekmeye, sonunda sýfýrý da tüketmeye doðru hýzlý adýmlarla koþuþturuyoruz.

Daha önceki yazýlarýmda da eðitimin olmadýðýný defalarca belirttim. Bu acý tablo somut örnekleriyle yüzümüze Osmanlý Tokadý gibi inmekte olup, hiçbir ders çýkarýlmamaktadýr.

Suratlar artýk köseleye dönmüþ, gözler kör, kulaklar saðýr olmuþ, hangi adamýmýzý nerede istihdam edebiliriz, nereden rant saðlayabiliriz, nerede semirtebilirizin derdine düþülmüþtür.

Eðitimde dindar gençlik yetiþtirmeden dem vuranlar, dini kendilerine göre algýlayýp, siyaset malzemesi yapmaya devam ederek, dini-dar gençlik yetiþtirme yolunda önemli adýmlar atmýþlar, atmaya da devam etmektedirler.

Eðitim; öðrenilenlerin davranýþa dönüþmesi þeklidir. Öðrenilen yok ki davranýþa dönüþsün. Hala çocuklarýmýzýn midesi tostla, beyinleri de testle dolduruluyor. Öðretmenlerimiz, formalitelerin içersinde boðulmuþlar, kurtarýlmayý bekliyorlar. Bu sistemde mecburi eðitimi deðil 12 yýl, 22 yýl yapsanýz ne yazar?

Býrakýn artýk devþirme yöntemleri, özümüze dönelim. Türk’ün Milli ve manevi deðerlerine önem veren, yaparak, yaþayarak öðrenen kendi sistemimizi Türk Milli Eðitim Sistemini uygulayalým. Atatürk’ün Gençliðe Hitabesini, Andýmýz’ý kaldýrmakla bir yere varamazsýnýz. Yüce Türk Milleti’nin gönlünden ne Atatürk’ümüzü, ne Cumhuriyetimizi, ne Bayraðýmýzý, ne Ýstiklal Marþýmýzý, ne Andýmýzý ve ne de kutsal deðerlerimizin hiç birini silemezsiniz…Buna gücünüz yetmeyecektir.

Yüce Türk Milleti, týpký içine aðaç kurdu girmiþ kuruyan dal gibi kuru dallarý keser atar, yerine taze dallar fýþkýrýr. Nasýl ki Koca Çýnar Osmanlý kurumaya yüz tutmuþken, kuruyan dallarýn yerine Cumhuriyetimiz fýþkýrmamýþ mýdýr?

Bugünün idealist, vatansever, kutsal deðerleri canýndan aziz bilen öðretmenlerimiz, emniyet güçlerimiz, göðsü iman dolu gençlerimiz , sözün kýsasý halkýmýz sayesinde olacaktýr mutlaka… Türkiye Cumhuriyeti de sonsuza dek yaþamaya devam edecektir.

Cemalettin DÝNÇER
Eðitimci Yazar


Cemalettin Dincer hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 3169 | E-posta

Yorumlar (34)
RSS Yorumlar
1. 26-07-2012 01:32
aðladýk
yazýnýz için tebrikler.fakat elimiz kolumuz baðlý oturup izlemek çok koyuyor bana.andýmýz kaldýrýlmýþ dediðimde çocuklarým aðladýlar.okula gitmek istemiyoruz diye.allah bizi milli manevi deðerlerimizden ayýranlara en büyük cezayý versin umarým.uyanalým artýk.hiçbirþeyin anlamý kalmadý.þehidimizin bile tabutu,mutluluðu paylaþ reklam sloganlý þemsiyenin altýnda tutuldu.allah bunlarý bildiði gibi yapsýn..
Yazar sýla (Misafir)
2. 26-07-2012 13:58
Militarist hevesler
Sayin yazar artik cagimizda cocuklari her sabah asker edasiyla bagirtan ve yanasik düzen siralara koyan kuzey kore haricinde baska ülke kalmadi. Arap diktatörler bile birer birer devriliyor. Bir de su Atatürk ticareti yok mu? Yazik yahu tezgaha cikaracak baska maliniz mi yok. Hem Atatürk icin öleceksin ve hem de Akifè methiyyeler düzeceksin. Bu ne garip bir tenakuz. Allah akil ve fikir ihsan eylesin.
Yazar Ömer Erdem (Misafir)
3. 26-07-2012 14:29
siyasi esrarkeþlere
2. sýradaki sayýn yorumcu Atatürk ticareti yapan kalmadý ancak gemisine bindiðiniz siyasi guruh din tüccarlýðýnda þampiyonluðu kimseye býrakmýyor. Siz neyden bahsediyorsunuz? Eskilerin çakma mücahitleri oldu müteahhit. Milli deðerlerimizi ayaklar altýna alan siz ve sizin gibi düþünenlere yazýklar olsun.
Yazar Yunus Emre (Misafir)
4. 26-07-2012 15:44
siyasi esrarkeþlere
Sayýn Ömer,Atatürk ve O militarist dedikleriniz olmasaydý,senin kim olacaðýn bile meçhuldü.Atatürk ticareti deðil ama,din ticareti yapanlar ve ondan nemalananlar ortalýkta cirit atýyor.Bu ülkenin her deðeri gözümüzdür.Atatürk,M.Akif,Ziya Gökalp v.b.,Türk olduðumdan hiç utanmadým ki,bilakis gurur duydum.Sýra düzende de baðýrýrým,her yerde gururla söylerim.Asýl zor olan bunu söyleyememektir.Arap diktatörleri yýkmak için uðraþan diðer diktatörleri de gözden kaçýrmamanýz lazým.Allah,gözünüze çekilen sýr perdesini kaldýrýr inþallah.Allah'a emanet olunuz.
Yazar Dinçer (Misafir)
5. 26-07-2012 16:54
kemalistler ve muhafazakarlar
Aslýnda Türkiye de laik kemalistler gerici yobazdýr.Muhafazakarlar ise ilericidir.Bakýn iþte 1930-40 lý yýllarýn özlemi içindeler.Türkiye de deðiþim yaratanlar hep muhafazakarlar olmuþtur.Misal Adnan Menderes,misal Turgut Özal,misal Tayyip Erdoðan.Diðer iktidarlar döneminde Türkiye hep geriye gitmiþtir.En karanlýk dönem ise Ýnönü dönemidir.
Yazar ömer (Misafir)
6. 26-07-2012 18:21
kemalistler ve muhafazakarlar
Cemalettin Bey,yazýlarýnýzýn tamamýný beðeniyle takip ediyorum.Yorumda deðil, tespitte bulunuyorsunuz. Milli þuurdan uzak mankurtlarýn sizi anlamasýný beklemiyorum zaten.Niye sizin her yazýnýza karþýlýk yorum yapma ihtiyacý duyarlar anlamak zor.Herhalde hasetlerinden.Kalpleri mühürlenmiþ din tüccarlarýna sen ferast ver yarabbi...
Yazar misafir (Misafir)
7. 26-07-2012 18:26
Ömer Erdem'e
Zaman zaman siteye girip Geyvemle ilgili haberlere bakýyorum,yazý yazan hocalarýmýzýn yazýlarýný ve yapýlan yorumlarý okuyorum ve senin mantýksýz,kin dolu saçma sapan ifadelerini okuyorum.Yahu sabahtan akþama kadar Suriyede,Mýsýrda,Libyada savaþ çýðýrtkanlýklarý yapan sizler baþkalarýný neyle suçluyosun.Sadece sen ve senin gibi düþünenlere þunu söylüyorum Cenab-ý Allah (CC) düþünme yeteneði ve insan sevgisi versin.
Yazar Ýlhan KAÇAR (Misafir)
8. 26-07-2012 18:28
Ömer Erdem'e
Kuzey koreyi diktatörlük diye örnek gösteren arkadaþý tebrik ediyorum o kadar uzaklarý görüyor da kendi ülkesini neden göremiyor acaba...herhalde baþka ülkede yaþýyor olmalý..Biraz akýl,biraz izan,biraz insaf lütfen.Ayrýca din tüccarlýðýda atatürk tüccarlýðýndan daha tehlikelidir..
Yazar misafir (Misafir)
9. 26-07-2012 18:36
modaFÝKÝRLER
Milli görüþ gömleðini çýkarýp amerikan gömleðini giyenlerden ve onlara alkýþ tutanlardan eyleme bizi Allahým! 
 
Allah Türk Milleti'ni ve tüm müslümanlarý ve ortadoðuyu BOPÇU MÜSLÜMANLARIN ÞERRÝNDEN KORUSUN!
Yazar KRALÇIPLAK (Misafir)
10. 26-07-2012 23:32
din tacirleri
benim bildiðim din taciri seçim zamaný çarþafa rozet takýp,miting meydanlarýnda baþörtüsü daðýtanlara denir.bunu yapan parti CHP dir.din taciri, ürkeðe deðil erkeðe oy verin deyip baþörtülü bayaný vekil yapýp yemin töreninde baþýný açtýrandýr.bunu yapan MHP dir.din taciri,baþörtülü bayaný vekil yapýp yemin töreninde arkasýnda duramayanlardýr.bunu yapan fazilet partisidir.AK partinin din tacirliði yaptýðýna dair bir tane somut örnek gösteremessiniz.
Yazar ömer (Misafir)
11. 27-07-2012 00:38
din tacirleri
AKP senin gönlünü ve aklýný almýþ,akp ye deðil Allaha ram ol sevgili kardeþim.Siyasetiniz ferasetinizin önüne geçmiþ,þimdiki durumu analiz edemiyorsunuz,yüzlerce örnek var görebilene... 
Ayrýca merve kavakçý hanýmefendi FP nin grup kararýna raðmen nazlý ýlýcak ýn ýsrarýyla meclise girmiþtir... 
Cemalettin hocam siz yazdýkça birileri tepki veriyorsa siz doðru yazýyorsunuz Allah kaleminize ve yüreðinize saðlýk versin.Siz kral çýplak diyebiliyorsunuz çünkü islam ahlaký bunu gerektiriyor...Tebrikler
Yazar kralçýplak (Misafir)
12. 27-07-2012 01:47
din tacirleri
Çok doðru söylüyorsunuz Ömer Bey,AKP'nin din tacirliði yaptýðýna dair bir tane somut örnek yok.Çünkü,sayýsý belli deðil. "Erdoðaný üzen Allah'ý üzmüþtür."ifadesinin yer aldýðý kitabý MHP bastýrmadý.Ramazan Ayýnda bile AKP'ye üye olmak þartýyla daðýtýlan gýda yardýmlarý.BOP Eþ Baþkanlýðý,Gülen cemaatiyle iþbirliði,Deniz Feneri.....daha ister misin sayayým???
Yazar Güler (Misafir)
13. 27-07-2012 17:00
edep yahu
cemalettin dinçere yað çekenlere sözüm; 
nedir bu müslümanlara takýntýnýz.hatýrlarmýsýnýz 10-15 yýl önce biz müslümanlara yaptýðýnýz zulümleri.burada boþ laf edenler,ozaman neden tepki vermiyordunuz. 
kýçýnýz sýkýþtýmý medeniyet ve özgürlüklerden dem vuruyordunuz.bi bireyin en önemli hakký olan okuma özgürlüðünü elinden alan sizin zihniyetiniz deðilmiydi.Nur serter vs.gibi sözüm ona prof.hocalar deðilmiydi baský uygulayan.kaldýki öðrencilerin en özgür öðrencilik hayatlarý üniversitelerken.neden sýrf türbanlý diye bu baskýlarý uyguladýnýz .onbinlerce gencin okumasýný engellediniz.bunlarý dile getirdiðimizde ;bak dini kullanýyorsunuz diyordunuz.okadarmý zordu hoþgörülü olmak. 
þimdide kalkmýþ kendisini tanýmam ama eðer öðretmensen yerin okul git okulda öðretmenlik yap.o meslek kutsal bir meslek.hakkýný ver.burda köþede atýp tutma ki öðretmen saygýnlýðýný yitirip küçük düþme. 
Ada gibi doðrularý dile getirin.bilmediðiniz gözünüzle görmediðiniz þeyleri duymuþ ve görmüþ gibi yorumlamayýn. 
güler adlý yorumcu,üye karþýlýðý gýda yardýmý yapýldýðýný yazmýþsýn;o lafý bana söyleyen CHP li arkadaþa hadi gel nerde daðýtýlýyorsa gidip üye olalým dedim.görmedim banada söylediler dedi.Salakmýsýn git üye ol ozaman bakayým veriyorlarmý vermiyorlarmý gör dedim.fakat yok öyle bir þey. 
bu yorumu yazma gafletinde bulunan arkadaþ daha bu yardýmlarýn devletin sosyal yardýmlaþma fonundan daðýtýldýðýndan bir haber.hükümet ister AKP Ýster CHP ister MHP olsun farketmez bu yardýmlar ihtiyaç sahiplerine daðýtýlýr.ha dersenizki suistimaller yapýlýyor.onu anlarým.oda insan olmakla yani vicdala alakalý. 
hocaya yað çeken zihniyet.herkes hangi iþi yapýyorsa o iþine odaklansýn.önyargýsýz,iftirasýz yorumlara saygýlý olalým.Allahtan kormuyorsanýz ATATÜRK \'ten korkun.
Yazar crasus (Misafir)
14. 27-07-2012 17:18
Acýyorum
Acýyorum dostlar , halinize acýyorum . Þöyle bir , bundan önceki 12 yorumu okudum da , kusura bakmayýn ama bazýlarýnýz Baþbakan Recep Tayyip ERDOÐAN'a tapar olmuþ . Yok efendim ne imiþ ? Deðiþim rüzgarlarý estiren Erdoðan'mýþ , Adnan Menderes'miþ . Bre cahil ! Nasýl bir deðiþim bu ? Hangi yenilikten , çaðdaþlaþmadan bahsediyorsun sen ? Dýþ borçlarýn %200 artmasýndan mý ? Ýthalatýn milyarlarca dolar artýp , ihracatýn kat be kat azalamasýndan mý ? Yoksa haburda vatan hainlerinin kahramanlar gibi karþýlanmasýndan mý ? Yoksa de askerlerimizin baþýna çuval geçirilmesinden ? Yoksa gemimizin basýlýp , uçaðýmýzýn düþürülüp baþtakilerin buna sessiz kalmasýndan mý ? Adnan Menderes dönemine gelirsekte , bu dönemde tüm devlet iþletmelerinin %82 sinin Amerikalý ve yabancý þirketlerin eline geçtiðini ve ülkenin ne kadar karanlýk bir dönemde olduðunu görürsünüz . Üstadýmýn dediði gibi ; Allah gözünüzün önündeki perdeyi kaldýrýr inþallah . Esen kalýn..
Yazar Doruk Germanlýoðlu (Misafir)
15. 27-07-2012 19:41
Sevgili CRASUS
Bu kadar boþ alakasýz yorumlarý yaparken çok zorlandýðýnýz belli oluyor.10-15 yýl önce ozulme uðrayanlardan biri de bendim,sen neredeydin bilemiyorum ama iþkembe-i kübradan salladýðýn çok belli oluyor.10-15 sene önceki zulmü býrak eðer yüreðin yetiyorsa BOPÇU MÜSLÜMANLARIN ortadoðuya,libyaya,mýsýra yaptýklarý zulümlere bir bakýver.Cemalettin bey hiç bir yazýsýnda senin o söylediklerini savunmuyor,nasýl bir idrakle yorum yapýyorsunuz benim anlayþ kýtlýðýmdan olacak anlayamadým.Ayrýca Atatürk'e saygý duyulur,korkulmaz.Allah'tan korkulur.Ama keþke siz de Allah'tan Atatürk'ün korktuðu kadar korkabilseniz.Baþörtüsü düþmanlarýný Atatürk ile özdeþleþtirebilmek o büyük insana yapýlabilecek enbüyük haksýzlýktýr.Onlar Atatürk'ü kendilerine alet etmeye çalýþtýlar senin yaptýðýn onlarýnkinden çok daha insafsýz bir davranýþ.Allah sizin ve bizim herkesin yardýmcýsý olsun.
Yazar kralÇIPLAK (Misafir)
16. 27-07-2012 20:00
crasus
cemalettin bey baþbakan herhalde ona yað çekelim.Crasus yað çekmek"SENÝN ÝÞÝN" gibi geliyor bana bayaðý profesyonelsin.Ayrýca kimin ne iþ yapacaðýna ne yazacaðýna karar verme gücünü ve erkini ileri demokrasi anlayýþýndan mý yoksa iflas etmiþ idrakinden mi alýyorsunuz..biraz saygý birþey kaybetmezsiniz...
Yazar misafir (Misafir)
17. 27-07-2012 21:54
Sayýn Doruk Bey
25 yýldýr türkiye den uzakta yaþadýðýnýz için türkiye gerçeklerinden bi habersiniz.sanýrým sadece sözcü,cumhuriyet,hürriyet...vb gibi darbe þakþakçsý,baas tipi rejim özlemi içinde olan gazeteleri internetten takip ediyorsunuz.size tavsiyem biraz kafanýzý kaldýrýn ve etrafýnýza bakýn.siz o rakamlarý nerden buldunuz çok merak ediyorum.bu saatten sonra size ekonomi dersi verecek durumda deðilim ama dýþ borç da önemli olan borcun milli gelire oranýdýr.2002 öncesi bu oran %82 lerdeydi þimdi ise %30 larda.ihracatýn azaldýðýný söylediniz.aksine azalmadý arttý.2002 öncesi 30 milyar USD idi ve bunlar leblebi çekirdek gibi tarým ürünleriydi.þimdi ise 130 milyar USD civarýnda ve çoðu sanayi ürünü.yani öðrenin cahil kalmayýn diye yazýyorum.hani beni cahillikle suçluyorsunuz ya.
Yazar ömer (Misafir)
18. 27-07-2012 22:43
Ömer ve Crasus
Takip ediyorum , cemal beyin yazdýðý , bu siteye sunduðu her yazýya , öyle bir kin öyle bir nefretle yorum yapýyorsunuz ki tarif etmek mümkün deðil . Özellikle siz Ömer bey (bey lafýn geliþi ) sanýrým bir yerden kuyruk acýsý var . Akepe size hangi makam için söz verdi de onlara böyle yað çekiyorsunuz . Batýyorsa okumayýn kardeþim zorla okutmuyorlar ki . Defolun gidin kendi sayfalarýnýzda yandaþlarýnýza yaltaklanýn.
Yazar Mustafa (Misafir)
19. 30-07-2012 09:45
bana hitaben cevap yazan arkadaþlar
beni kindarlýkla ve atatürk düþmanlýðý ile suçlama gafletinde bulunmayýn.ben buraya bu yorumlarý sözüm ona kendine köþe yazarý sýfatý yakýþtýrýp istediði gibi sallabaþ yazý yazma ve toplumun deðer yargýlarýný hiçe sayarak edepsizce tahrik dolu yazý yazanlara cevaben yazýyorum.belki kiþi olarak iyi biri ve öðretmen olarakda iyi biri olabilir.amaaaa bu ona toplum bireylerine hakaret etme hakký vermez.duracaðý yeri bilmeli. 
demokrasinin temel kuralý 100 kiþiden 51'i evet diyorsa o yönde kabul görür. 
benim isyaným kral çýplak rumuzlu yorumcu kardeþ; 
 
bu ülkede demekrasiden dem vuran sözüm ona Atatürkçü geçinen malum çevreler.Çoðulcu demokrasi gereði her %51 çoðunlukta iktidar yetkisini bu hükümete vermedimi bu halk; ve sizin aydýn diye lanse ettiðiniz kendini sanatçý yazar gazeteci vs.geçinen (gerçek gazeteci ,sanatçý v.kiþileri tenzih ediyorum) bu % 51 lik halka APTAL deme þerefsizliðini ,küstahlýðýný göstermedimi.birileride buna alkýþ tutmadýmý.ha iþte o noktada neden siz duyarlý olan kardeþler tepki vermediniz.ben burda hiç görmedim.bir ermeni için ermeni olmadýlarmý,bu halýk örgütlemeye çalýþmadýlarmý.neden neden neden duyarsýzdýnýz.söz konusu temeli islama müslümanlýða dayanan kiþiler olunca ileri geri bilmediðiniz konularda bile ifadelerde bulunmaya cüret edilir.benim isyaným buna.AKP iktidarýndan 1 kuruþ bile nema ve menfaatim varsa Allah fitil fitil getirsin benden.kimki halkýn görev verdiði Devletin bu kutsal emanetinden nemalanýyorsa.AKP,CHP,MHP ve diðer tüm parti mensuplarý herkesten Allah bunu bu dünyada ve öbür dünyada fitil fitil çýkarsýn.Ben bu ülkenin evladý olarak bu ülke için kim bir çivi çakýyorsa onu desteklerim.ilerki dönemlerdede Ýster MHP,ister CHP bu ülkeye gerçek manada hizmetler yapsýn onuda tüm yüreklilikle desteklemmeye hazýrým.yani anlayacaðýn,ben yiðidi öldür hakkýný yeme diyenlerdenim.AKP tayyip ve diðerlerine yaranmaya ihtiyacým yok.þunuda bilki kul haklarýnýn en sorumluluk gerektirenide halkýn hakkýný korumamak ve menfaat saðlamaktýr.benim yorumumda hiç bir kin ve nefret yok.empati yaparsanýz anlarsýnýz.kimseyede saygýsýzlýk yapma küstahlýðýnýda göstermem.kimseyede müsade etmem.saygý ve hoþgörü çerçevesinde her yoruma eyvallah.hayýrlý ramazanlar diliyorum.
Yazar crasus (Misafir)
20. 30-07-2012 13:39
crasus kardeþe
Çoðulcu demokrasi iktidara oy vermeyen diðer kitlelere de saygý duymak,onlarýn temel hürriyetlerini kullanabilmelerinin güvencesi olmaktýr.12 Eylül anayasasýda %92 ile kabul edildi kardeþim,ne kýymeti vardý.%51 oy alan partiye ve ona oy verenlere saygý duymak demokratlýðýn gereðidir.önemli olan halktan alýnan bu desteðin nasýl kullanýldýðýdýr.Elbette eleþtiriler olacaktýr,seviyeli olmak her zaman önemlidir.Ben merkezli ve herþeyin en doðrusunu ben bilirim anlayýþý doðu bir yol deðildir. 
Cemalettin beyi ben yazýlarýndan tanýyorum aramýzda insan olmanýn ötesinde hiç bir hukukumuz yoktur.Yukarýdaki eleþtirilerinizi de hak ettiðini düþünmüyorum.sizinle ayný görüþte olmamasý onun saygýsýz ve sallabaþ yazý yazdýðý anlamýna gelmez.Ama uslubu ve yazdýklarý ülkemiz gerçekleri ile örtüþmektedir.Bir ülkede medyanýn%90'ý kralçýplak diyemiyor da "krala ne güzel elbiseniz var"diyorsa sorun oradadýr.Biliyorsun topluluðun çoðu çýplak krala dalkavukluk olsun diye neler demiþlerdi ama doðrularý az sayýda insanlar söylediler sevgili kardeþim.Sizin entellektüel birikiminizin bunlarý deðerlendirebilecek düzeyde olabileceðini düþünüyorum."herkese saygý" düsturumuz olsun. HAYIRLI RAMAZANLAR
Yazar kralçýplak (Misafir)
21. 30-07-2012 17:21
crasus kardeþe
Sayýn yorumcular,yazýlarýmdaki tespitlere katýlanlar olduðu gibi katýlmayanlar da olacaktýr.Bu gayet doðal.Benim gibi düþünmenizi isteme gibi bir lüksüm yok.Yalnýz,kimsenin de eðitimciliðime laf etmeye hakký yoktur.Hiç bir yazým da hakaret içermemektedir.Bugüne kadar olduðu gibi bundan sonra da doðrularý yazmaktan taviz veremem,vermem.38 yýllýk eðitim sürecimde kimseye eyvallah demedim.18 yýllýk müfettiþliðimde daima dik durdum.Bugünün baskýcý rejimine de boyun eðmedim.Onlarýn çýkarcý isteklerini yerine getirmediðimden dolayý disiplin ve idari cezalar da aldým.Ama o cezalar benim madalyam oldu. Atatürk\'e,cumhuriyete,bayraða,milli ve manevi deðerlere yapýlan saldýrýlarý,küfürleri düþünce özgürlüðü diyeceksin.Hükümeti eleþtirdin mi hakaret sayacaksýn.\"Sallabaþ yazýlar derken de þunu hatýrlatmak isterim. \"Söz sahibine aittir.\"Yazýlarýmý takdir edip,ayný görüþte olduðunu yazan dostlara da teþekkürlerimi sunar,doðrularý yazmaya devam edeceðimi de bilmenizi isterim.Herkese en derin sevgi,saygý ve selamlar olsun.
Yazar Dinçer (Misafir)
22. 31-07-2012 02:56
Ömer Bey'e
Sevgili Ömer bey , yazdýklarýnýzýn onda birine katýlsaydým emin olun takdir edecektim, ama maalesef ; saçmalýklar beðeni toplamýyor . Siz burda diyorsunuz ki , ihracat arttý peki öyle olsun diyelim . Ama aklý baþýnda insan ( memurlar ,iþçiler , emekliler ) " Ýhracat arttý , peki niye hala avrupada öðretmenlerin milletvekillerinden az ve açlýk sýnýrýnýn biraz üstünde olduðu ülke Türkiye ? " Peki niye her yýl milletvekillerinin , bakanlarýn bindiði makam araçlarý yenileriyle deðiþtiriliyor ? Býrakýn bakaný baþbakaný , artýk þube müdürünün bile nerdeyse makam aracý var Türkiye'de .Hollanda da bir baþbakanýn makam aracý var , diðer milletvekillerinin hepsi bisikletle gidip gelir iþe . Burdada öyle , " Pekii , Asýl soru þu ki , "DÜNYADA" milletvekilinin oðlunu uyardý diye polisleri sýraya dizilen kaç ülke var ? " Lütfen önce bu sorularý cevaplayýn ki bende sizi muhatap alma þerefine eriþeyim(!) Esen kalýn.
Yazar Doruk Germanlýoðlu (Misafir)
23. 31-07-2012 10:46
þiir
ÞEREFSÝZ 
Neyzen Tevfik Bakýn Ne Demiþ / Neyzen Tevfik ÞEREFSÝZ Þiiri  
Ne ararsýn Tanrý ile aramda? 
Sen kimsin ki orucumu sorarsýn? 
Hakikaten gözün yoksa haramda, 
Baþý açýða niye türban sorarsýn? 
 
Raký, þarap içiyorsam sana ne? 
Yoksa sana bir zararým içerim. 
Ýkimiz de gelsek kýldan köprüye, 
Ben dürüstsem sarhoþken de geçerim! 
 
Esir iken mümkün müdür ibadet? 
Yatýp kalkýp Atatürke dua et. 
Senin gibi dürzülerin yüzünden, 
Dininden de soðuyacak bu millet. 
 
Ýþgaldeki hali sakýn unutma! 
Atatürke dil uzatma sebepsiz. 
Sen anandan yine çýkardýn amma, 
Baban kimdi bilemezdin ********! 
 
Neyzen Tevfik
Yazar neyzen (Misafir)
24. 31-07-2012 15:04
Sayýn Doruk Bey
Siz ilk yorumuma cevaben Türkiye de deðiþimin olmadýðýný,ihracatýnda azaldýðýný söylediniz.Ben ise rakam vererek sizin iddialarýnýzý çürüttüm.Yanýldýðýnýzý kabul edip özür dilemek yerine konuyu sulandýrýp,yeni tartýþma konusu olacak sorular soruyorsunuz.Ben yinede cevap vereyim.Hatay konusunun kabul edilecek bir yaný yok.Emniyet müdürünün vekile yaranmak için yaptýðý bir iþgüzarlýk,münferit bir olay.Bence Hatay vekili partiden ihraç edilmeli,emniyet müdürüne ise gereken ne ise o ceza verilmeli.Tayyip Erdoðan ve Abdullah Gül ün oðullarýnýn ne kadar mütevazi,kendilerine asla bir ayrýmcýlýk istemedikleri kartel medyasýnýn yazarlarýnýn bile köþelerinden yazdýðý bir gerçek.Bu hareketi tüm partiye mal etmek haksýzlýk olur.Öyle olsa o zaman mhp vekillerinin milletin karýsýyla kýzýyla kasetleri çýktý,chp eski baþkanýnýn kaseti malum.O zaman bizimde o partiyi tümden mi suçlamamýz gerekli.Bisiklet olayýna gelirsek siz fazla polyannacýsýnýz.Hollanda ile Türkiye gerçekleri farklý.keþke öyle olsa güzel bir þey.Hollandanýn komþularý Norveç,Danimarka,Ýsviçre,Finlandiya gibi ülkeler.Biz ise cehennemin tam ortasýndayýz.Komþular yanýyor,düzen yok.Ýçerde terör var.Böyle bir ortamda bakanlar iþe bisikletle gitsin demek anca hayalperestlikle ifade edilir.Bence siz arasýra Türkiye e gelin.Türkiye de ki deðiþimi yerinde görün.Duble yollarý,hastaneleri,okullarý,hýzlý trenleri,þantiyeye dönen þehirleri,ilçeleri görün.Buyrun gelin misafir ederiz.iyi günler.
Yazar ömer (Misafir)
25. 31-07-2012 15:48
Neyzen
(edit) Edepsizlikte tavan yapmaya devam edin. 
Atatürke deðil Yaradanýnýz ALLAH' a dua edin.þerefsizlikte ulaþýlmaz oldun.
Yazar crasus (Misafir)
26. 31-07-2012 17:31
Ömer Bey'e
Öncelikle davetinizden dolayý teþekkür ediyorum , en yakýn zamanda buradaki iþlerimi bitirip , o övdüðünüz tren þantiyelerini , duble yollarý görmeye geleceðim . Þu konuya da gelirsek konuyu sulandýrdýðým falan yok . Ýngiltere'nin 2002 yýlýndan beri dýþ ihracat raporlarýna bakarsanýz , Türkiye'ye ihracatýn ne kadar arttýðýný görürsünüz . Demiþsiniz ki , ülke yanýyor terör var . Yani sýrf ülke yanýyor terör var diye , adam gölbaþýndaki evinden Meclise özel zýrhlý aracýyla gidiyor . Yapmayýn Allah aþkýna . 2000 lerde yok muydu terör ? 1997-98-99 da yok muydu ki o zaman böyle modern araçlara binmiyordu bakanlar milletvekilleri ? Norveç'te daha yeni katliam oldu , Brievik . Hatýrlamýyor musunuz ? Ayrýca bu vesile ile de Avrupa'ya ne kadar ilgisiz olduðunuzu görmüþ oldum . Finlandiya'da Krekkonen adlý aile , Norveç'te bazý devlet karþýtý bireyler hergün suikast planlarý yapýyor . Tabii kesin o derece mütevazidir , baþbakanýn oðlu . Gemicik alacak kadar , kendilerine ait restoran zinciri kuracak kadar mütevazi olduðu biliyoruz biz .Esen kalýn efendim.
Yazar Doruk Germanlýoðlu (Misafir)
27. 01-08-2012 10:51
tam da...
Evet tam CRASUS denen zat acaba neden yorum yazmamýþ diyecekdim ki yorumu patlatmýþ.Hatta bu crasus'un ekürisi vardý yeniçeri diye ne oldu acaba.Eðer pes etti veya gerçekleri görüp yanlýþ yoldayým diye yorum yazmayý býraktý ise üzülürüm.Zira kendisinden çok faydalanýyordum ben þahsen.Crasus ve yeniçeriden öðrendiðim; 
- Palavra nasýl atýlýr, 
- Yalan nasýl yazýlýr, 
- Demogoji nasýl yapýlýr, 
- Yalan ve yanlýþ süslenip püslenip nasýl sunulur, 
gibi saymakla bitiremeyeceðim çok ulvi(!) deðer vardý.Ben de crasus ve yeniçeri'ye þu hiç bir anlam ifade etmeyen sözü söyleyeyim yalnýzca;Kralýn (edit) kraldan daha tehlikeli derler ama siz aldýrmayýn crasus ve yeniçeri...O bilgi(!)dolu yorumlarýnýzý eksik etmeyin bizden tamam mý..?Hadi bakayým..
Yazar Murat&Murat (Misafir)
28. 01-08-2012 11:58
Sabo'ya
Bukalemunun renk deðiþtirmesi gibi isim deðiþtiren ömer kardeþ namý diger yeniçeri sýfýr sorun diye ovunuyordun bi zamanlar ne olduda cehennemin ortasinda olduk
Yazar Yorukler Gençlik (Misafir)
29. 01-08-2012 16:53
murat
merak etme caným.ne zaman saçmalarsanýz nezaman gýybet,iftira ve ihanetle iþtigal etseniz gözleri görmeyen sizlere her daim yorumlarým olur.pek cahillere birþey anlatma gibi bir derdim yok,çünkü ne kadar anlatýrsan anlat anlamazlar.oyüzden çokta önemsemiyorum sizleri.(edit) 
 
Palavra nasýl atýlýr,  
- Yalan nasýl yazýlýr,  
- Demogoji nasýl yapýlýr,  
- Yalan ve yanlýþ süslenip püslenip nasýl sunulur, 
 
yukarýda maddelediðin þeyleri aynanýn karþýsýna geçersen anlarsýn kimin yaptýðýný.Elinde belge ve doneler olmadan laf olsun diye söz söyleyen sizler neden yapýlan yorumlara tepki gösterirsiniz. 
gerçi tabii siz herþeyi bilirsiniz ya; 
yeniçerinin daha önce ben olduðumu yazan sen,hayýrdýr ömer'e yeniçeri,diyorsun.kendini çokmu zeki sanýyorsun hýýýý 
fikirlerini yaz.bana cevap verme .ben bu tür yazýlanlara gülüp geçiyorum.bakayým oltaya gelen olacakmý.hemen atlýyorsun.iþine bak sen.
Yazar crasus (Misafir)
30. 02-08-2012 01:48
IQ meselesi bu...
ben yeniçerinin sen olduðunu ayrýca yeniçerinin ömer olduðundan bahsetmedim.çalakalem yazdýðým belli.sen kendini birþey zannediyorsun ama yazýlarýný okuyunca kendime kýzýyorum senin gibi bir zavallýyý muhatap alýyorum diye.senin görevin herkese saldýrmak mý? (edit)
Yazar Murat&Murat (Misafir)
31. 02-08-2012 09:51
murat
hah iþte bende onu diyorum.benim yorumuma muhatap olup cevap verme .varsa fikirlerin onu yaz. 
herkese saldýrdýðýmdan bahseden sen ,ben kime saldýrdým.burada kendini köþe yazarý sanan zatlar istediði gibi troplumun deðerlerini hiçe sayýp yazý yazacaklar bende birey olarak cevap verme hakkýmý kullanýyorum.ama ne hikmetse iþin muhatabý cevap vermiyor,sizin gibi üzerine vazife olmayan kiþiler sýrf yaranmak için pürtelaþ abuk subuk cevap verme yarýþýna giriyor.Atatürk'ü sevdiðini iddaa eden zihniyet Bu toplumdan Atatürkü soðutur hale getirdiler.sonrada soðuttuklarý bu kesime Atatürk düþmaný deme küstashlýðýný gösterdikleri için tepkimi gösteriyorum.Hiç kimseden farkým yok.yani bilmiþlik yaptýðým falan yok.rahatsýzlýk duyduðum ifadeleri yazýyorum. 
Kardeþim kýsaca,Ben Allah,Kitap,ve Peygamberimize dolaylý da olsa dil uzatan kim olursa olsun mücadele ederim.Atatürk'te Allahýn bir kulu ve bu ülkenin kurulmasýnda baþ mimarlarýndan birisi olarak algýlar ve ilke ve inkilaplarýný uygulamaya çalýþýrým.Bunlarý uygulamayan ve nemalanan Atatürkçülük maskesi arkasýndaki kiþilerede her daim eleþtirimi yaparým.Ha bu arada hiçbir kimseyi kýrmamaya özen gösteririm.Bu vesile ile belki biraz sert ifadeler kullanýp kýrdýysamda tüm yorumcu kardeþlerimden de özür dilerim.Ama Sayýn hocam cahil biri deðil daha dikkatli ve ölçüp biçip yazý yazmalý.zira burayý herkes okuyor. 
öyle çýkýp ben istediðimi yazarým beðenen beðenir beðenmeyenden banane deme lüksüne sahip deðildir diye düþünüyorum. 
önyargýsýz ,iftirasýz ve daha hoþgörülü yorumlar yazmanýz dileðimle hayýrlý ramazanlar.
Yazar Crasus (Misafir)
32. 04-08-2012 00:29
!!!
iþin muhattabý cevap veriyor da siz anlýyor musunuz sanki?bu yazan adama yað çekmek kimseye kömür makarna vb.þeyler kazandýrmaz beyefendi kendinize geliniz.kendini köþe yazarý sanan zat deyip sonra da kimseyi kýrmamaya özen gösteririm diyen sizi anlamak güç.ve size cvp vermek de anlamsýz.gözler kör dimaðlar daðýnýk.iyi uyuyun etrafýnýza iyi bakýn uyandýðýnýzda piþman olacaksýnýz..
Yazar cenk (Misafir)
33. 04-08-2012 02:04
!!!
Öncelikle olumlu veya yorumlarýný saygý çerçevesinde yazan herkese teþekkürler.Saygý sýnýrlarýný aþanlara ise sadece þunu ifade etmek istiyorum. "Söz sahibine aittir.Yazýlarýmda da hiçbir þahsa veya zümreye hakaret etmedim.Etmem de...Yorumlara cevap yazma gereði de duymuyorum.Çünkü yazdýklarým gayet açýk ve net.Ama anlayýþ tarzlarý farklý olabilir.Yazýlarýmda küfür yok, hakaret yok, sadece tespitler ve görüþlerim var.Birilerinin istediði gibi düþünmek ve yazmak durumunda da deðilim.Bu zamana kadar yaðdanlýk olmadým olmam da.Satýlýk kalemlerden olamam.Farklý düþüncelere de saygý duyarým.ANCAK;Milli ve manevi deðerlerimize saldýrýlmadýðý sürece...En derin saygý ve sevgilerimle...Hayýrlý ramazanlar.Allah'a emanet olunuz.
Yazar Dinçer (Misafir)
34. 04-08-2012 15:06
Ne diyeyim..
Sen hakikatten enteresan bir tipsin.Geçmiþte yazdýðýn yorumlarý rastladýðýmda hepsini okudum.Ya onlarý sen yazmadýn,ya da ne yazdýðýndan haberin yok..Daha düne kadar geçmiþe ve geçmiþtekilere küfür edip tayyip ve avanesini göklere çýkarýyordun.Bu ülkeye ne yapýldýðý ise þimdi yapýldýðýndan tutunda Türkiye'yi dünyaya tanýtmaya kadar ne varsa.Atatürk'ü de kullananlar olmuþtur ve bundan sonrada olacaktýr.Týpký Allahý ,peygamberi ve Kuraný kullananlar olduðu gibi.Hangisi tehlikeli dersen.Dini kavramlarý kullanmak derim.Ama sen ve senin gibiler dini kavramlarý kullanmaktan hoþlanýyorsunuz.Hatta keyf alýyorsunuz.Zira dini kavramlarý kullananlara karþý hiç bir tepki yazýný okumadým..Deniz feneri davasý ile ilgi,bosna paralarýnýn erbakanýn zimmetinde olduðu ile ilgili kaç satýr yazý yazdýn.Senin yaptýðýn anca geçmiþtekilere ve geçmiþe küfür etmek.Savunduðun fikirlerin hiçbir kýymeti harbiyesi yok ve hayattada hiç olmayacak.son olarak þunu söylüyorum.Nasýl ki tayyip efendi yumruðumuzu sýktýk,dudaðýmýza ýsýrýp sabýrla bekledik.Aha iþte bizlerde öyle yumruðumuz sýkýp,dudaðýmýza ýsýrýp bekliyoruz.madem bu intikama dönüþtü.Bakýn bakalým intikam nasýl olur o zaman. Yazdýðýnýz her satýrýn hesabýný verseksiniz...
Yazar Murat&Murat (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.