Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Suriye'de dev saldırı başladı!
Cumartesi, 28 Temmuz 2012

Suriye'de dev saldırı başladı! Tanklar Halep'e girdi! Suriye’nin Halep kentine sevk edilen tanklardan 10 tanesi kente girdi ve Selahattin bölgesinde havan toplarıyla ateş açılmaya başlandı

Tanklar Halep'e girdi! Suriye ordusuna ait tankların Halep'e girdiği ve kenti top ateşine tuttuğu bildirildi. Rus basınının iddiasına göre ise çatışmaların şiddetlendiği Halep'te 100 kadar Suriyeli asker, yüz binlerce sivilin yaşadığı şehrin üzerine ateş etmemek için esir düşmeyi tercih etti.

Anadolu Ajansı'na konuşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebu Ahmed El-Halebi, Halep'te rejime bağlı Suriye ordusu ile muhaliflerin oluşturduğu ÖSO arasında “gerçek bir savaş yaşandığını” söyledi.

Halebi, yaşanan çatışmada ÖSO'dan üç askerin hayatını kaybettiğini belirtirken, kentin merkezindeki Selahaddin mahallesine giren beş tankı imha ettiklerini bildirdi.

AA, operasyonda kullanılan tanklara havadan da savaş uçakları ve helikopterlerle destek sağlandığını belirtti. Ajans, şehir dışındaki bine yakın muhalifin ise ÖSO'ya destek için Halep'e geldiğini bildirdi.

ÖZGÜR SURİYE ORDUSU: 5 TANKI İMHA ETTİK, HALK KAÇIYOR

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebu Ahmed El-Halebi, Esed rejimine bağlı Suriye ordusu ile muhaliflerin oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu arasında ”savaş yaşandığını” ifade etti.

Halebi, yaşanan çatışmada da ÖSO’dan 3 askerin hayatını kaybettiğini aktararak, ”Selahaddin’de şiddetli patlamalar meydana geldi. İki ordu arasında gerçek bir savaş yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Selahaddin mahallesinde onlarca tankın mevzilendiğini anlatan Halebi, tankların ”semti rastgele bir şekilde top ateşine tutmasında çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü” söyledi.

Kentteki Baas Partisi’nin şubesinin de ÖSO’nun eline geçtiğine vurgu yapan muhalifler, operasyonlar nedeniyle halkın kenti terk etmeye başladığını kaydetti.

SURİYELİ MUHALİFLER: HALEP'TE ESAD BİRLİKLERİ ÇÖZÜLÜYOR

Halep’i kuşatma altına alan Beşar Esad kuvvetlerinin yüz binlerce sivilin yaşadığı şehrin üzerine ateş etmemek için esir düşmeyi tercih etmeye başladıkları bildirildi.

Rus RIA ajansının Özgür Suriye Ordusu kaynaklarına dayanarak aktardığı habere göre, Esad güçlerinden 100 asker bu sabah Halep çevresindeki mevzilerde tek kurşun atmadan muhalefet güçleri tarafından esir alınmalarına izin verdi. 50 askerden oluşan ikinci bir grup ise Halep’e yakın İdlib kasabası yakınlarında muhalefet güçlerine esir düştü.

Bağımsız kaynaklara göre, Halep çevresinde şu anda 20 bin civarında Esad kuvveti bulunuyor.

Şam Suriye’nin siyasi başkenti sayılırken, Halep Suriye ekonomisi kalbinin attığı ikinci başkent sayılmakta. Halep’in Esad güçleri tarafından ağır silahlarla yerle bir edilmesi halinde Şam’daki koltukta kim bulunursa bulunsun ülkenin milli ekonomi çökertilmiş olacak.

ERDOĞAN: REJİM CEVABI ÖZ EVLATTAN ALIR

Başbakan Tayyip Erdoğan dün Londra'da yaptığı açıklamada, Esad rejiminin Halep merkezinde tank ve helikopterlerle saldırı hazırlığında olduğunu belirterek, "Temennimiz odur ki rejim burada gereken cevabı Suriye’nin öz evlatlarından alır" ifadesini kullanmıştı.

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Memun Gizzi de Suriye ordusunun Hama ve Şam'dan 100'den fazla tankın Halep'e doğru sevk ettiğini belirtmişti.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2918 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 28-07-2012 22:01
tanklar keklik gibi avlanır
azbuçuk askerlikten anlayan herkes bilirki tanklar şehir savaşlarında kullanılamaz.ara sokaklarda,apartmanlar arasında tankların hem hareket kabiliyeti kısıtlanır hem de görüş açısı körleşir.muhaliflere türkiye tarafından verilen anti tank silahlarıyla keklik gibi avlanırlar.inşallah da öyle olur Allah ın izniyle.
Yazar ömer (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.