Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Kara Eylül gibi
Çarşamba, 01 Ağustos 2012

Yıl 1980, kara bir Eylül sabahı… Kanter içersinde yatağımdan uyanıyor, caddelerde tankları ve askerlerimizi görüyorum. Siyah beyaz televizyonu açtığımızda, kabusun nedenini anlıyor, ama yine de hayra yormak istiyorum. Çünkü asker benim askerim. Neden korkayım ki!..
Bu sıkıntının sebebi başımıza geleceklerin habercisi sanki… 12 Eylül'e yakışır şekilde, on iki komşumuzla birlikte soluğu karakol kapısında alıyoruz. Salonda tek sıra düzen, “rahat-hazırol”. İçimizde yaşlı var, kadın var. “Elinizdeki silahları yarın getirip teslim edeceksiniz. Yoksa karışmam. Olacakları görürsünüz.”
İçimizden biri:
-Namaz kılmaya dışarı çıkabilir miyim komutanım?
-Hepiniz Müslüman kesildiniz.
Hasta çocuğunu yatakta bırakan annemiz:
-Asker oğlum, evde hasta engelli oğlum var, izin ver gideyim.
-Gebersin!..
Sonra, içeriye sorgulama odasına sırayla alınıyoruz.
Sıra bende;
-Silahını getir teslim et!
Elimi ceketimin iç cebine uzatıyor ve kalemimi uzatıyorum.
-Buyurun. Ben öğretmenim. Tek ve en büyük silahım bu.
-Çık dışarı, yarın tabancayla geleceksin buraya!
Akşamın geç saatlerinde evlerimize döndüğümüzde, köyümüzün yetiştirdiği Sadi Binbaşımızı köyde görünce sevinçten ne yapacağımızı şaşırmış, durumu hemen izah etmiştik. Allah’ın bize olan lutfuydu bu. Bizi tek sıra düzene sokan karakol komutanını da bir daha göremedik. Komutan yaptığı zulmün karşılığını almıştı.

Tarih tekerrür mü ediyor yoksa? Evet, evet tekerrür ediyor ama bu sefer ters yüz olarak. Roller ve oyuncular yer değiştirmiş. Sen kim oluyorsun da seçilmişin oğluyla tartışıyorsun(!), sen atanmışsın. Asker de atanmış, polis de, öğretmen de. Herkes haddini bilecek(!).
Gazeteciler soru sormaya yanaştırılmıyor İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin’e. Ama vatandaşım soruyor hemen. Olayı çok basit bir olaymış gibi algılıyor, gülerek dalga geçiyor sanki insanlarımızla. Önünde takla atılsa, mutlu olacak belki. Bunu yapan polislerimizi sıraya dizen amir ise üstüne üstlük terfi ettiriliyor. Beklerdik ki o amir ve milletvekili için de gereken yapılmalıydı.
Aklıma mukayyet ol Yarabbi!!! Artık diyorum ki EL İNSAF!!!
Askerimizin, öğretmenimizin, doktorumuzun, polisimizin ve halkımızın onuruyla oynamaya, vatandaşımızla alay etmeye devam ediyorlar.
Bu olay bir Avrupa ülkesinde yaşanmış olsa, yaşanmaz ya… Milletvekili, bakan ve hükümetler dahi istifa ederdi. Ama nerde bizimkilerde o görev anlayışı?
Sahi ben rüya mı görüyorum? Yoksa çok önceki kara eylüllerde yaşadıklarımızı yeniden mi yaşıyoruz ne? Askeri darbe gitmiş, yerine sivil darbe mi gelmiş? “Biri beni bu rüyadan uyandırsın.” Diyeceğim, ama kim? Onlar da benim gördüğümü görüyorlar sanırım. Rüya görmemek için uyumamak lazım. Haydi, uyanık olan uyuyanı çimdiklesin ve uyandırsın lütfen.

Cemalettin DİNÇER
Eğitimci Yazar

 


Cemalettin Dincer hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2935 | E-posta

Yorumlar (12)
RSS Yorumlar
1. 02-08-2012 14:14
enteresan
sayın hocamız bu yazısında darbe karşıtı olduğunu belirtmiş.ama eski yazılarında Türkiye Cumhuriyeti nin seçilmiş hükümetini darbe yoluyla yıkmaya çalışma veya teşebbüs eden tutuklu generalleri nasıl savunduğu malum.Sayın hocamızın yazıları tutarsız geliyor bana.
Yazar ömer (Misafir)
2. 02-08-2012 16:19
Sayın Ömer Bey
Sayın üstad geçmiş yazılarında , darbenin o zaman için gerekli olduğunu belirtmiştir .Ayrıca burda darbeye karşı olduğunu değil , darbedeki bazı yanlış tutumları göstermiş . Darbeye karşı olduğuna dair bir şey yok bu yazıda . Konuyu çarptırmayın lütfen.
Yazar Doruk Germanlığlu (Misafir)
3. 02-08-2012 17:59
Sayın Ömer Bey
Sayın Ömer,hani çok doğru bir söz vardır. "Anlattıkların,ancak karşıdakinin anladığı veya anlayabildiği kadardır." Geçmiş yazılarımda da darbe yanlısı olan bir yazım yoktur.Sadece darbe ve darbeci senaryolarıyla hala yargılanmayı bekleyen ordumuzun çok değerli subayları,fakat bir günde özel mahkeme kurulup suçsuz bulunan çocuk katillerini karşılaştırmıştım.Sayın Doruk izah etmiş ama,bir de birinci ağızdan okuyasınız dedim.Başka da hiçbir yoruma açıklamada bulunmayacağım.Dikkatli okuyun kardeşim.Sevgi,saygı,selamlar...
Yazar Dinçer (Misafir)
4. 02-08-2012 18:55
ömermisafir
Darbe yanlısı veya değil Ömer bey,tartışmayı bu yönde yoğunlaştırarak aşağıdaki gerçekleri saklayabilir misiniz?Çuvalı giydik / Kırmızı çizgileri yedik,  
Kürdistanı kurdurduk / Bağdatı vurdurduk,  
Kıbrısta olanları sindirdik / adalardan bayrağı indirdik.  
 
Şimdi de sıcak para alacağız diye Suriyeye uluorta dalacağız. 
Hükümeti darbeyle indirmeye çalışanlar hak ettikleri yerdeler,devleti yıkmaya çalışanlar nerelerde hangi makamLarda,hangi mevkilerde ömer bey bir de onları söyleyiversen,şu BOPÇU MÜSLÜMAN KİMLİĞİNDEN SIYRILIPTA
Yazar REALİSTGEYVELİ (Misafir)
5. 02-08-2012 20:06
Başbakan diyor ki :
EYY BENİM OKUMAYAN YAZMAYAN CAHİL HALKIM 
 
1- Şehidinize hakaret ettim, ...anlamadınız.... 
2- Ermeni, Yahudi demeden ülke varlıklarını sattıp,egemenliğimizi devrettim, anlamadınız. 
3- Kendi ülkemi bölen projenin Eş Başkanı'yım dedim,anlamadınız.(BOP) 
4- Erbakan bile "AKP' yi siyonistler kurdurdu" dedi ki doğru,anlamadınız. 
5- Türkiye'yi katmerli bir borcun altına soktum, toprakları sattım,anlamadınız. 
6- Barzani ve Talabani ile kolkola girip kendi askerimizi dışladım, anlamadınız. 
7- Din, müslümanlık,islam dedik 4 yıl boyunca rekor sayıda kilise açtırdım, bu nasıl müslümanlık demediniz ve yine anlamadınız. 
8- Ogluma acık acık gemi aldım, alenen 4 senede onu da trılyoner yaptım anlamadınız. 
9- Malıye bakanıyla elele verıp yedı sulalemıze yetecek paraları goturduk anlamadınız. 
10- Teroristbasına sayın dedim anlamadınız. 
11- Ulkeyi en yuksek faizle borçlandırdım anlamadınız. 
12- 2002 dekı secım oncesi dokunulmazlıkları kaldıracam diye yalan soyleyıp sonra bı daha lafını bıle etmedım anlamadınız. 
13- Derdini söyleyen vatandaşa ...iktir çektim anlamadınız. Üstüne üstlük bütün bunları tembel muhalefette size iyi anlatmayınca sandıktan hooop ben çıktım. Şimdi bir 5 yıl daha sizleri ben sevmeyim de kimler sevsin. Bu 5 yılda da yapacagımı yaparım, ondan sonra ister seeeç ister seçme. Nasıl olsa kalkıp yüzünüze sövsem yine %30 alırım 
14- haa az kalsın unutturuyordum :) Deniz feneri davasındaki arkadaşlarımıda akladım, Hepinizi ayakta uyuttum.
Yazar Muhammed Doğruyay (Misafir)
6. 02-08-2012 23:42
benim anlayışım bu kadar
Sayın hocam darbeye teşebbüsten tutuklu bulunan askerleri savunmam benim darbeci olduğum anlamına gelmez demiş.Hocam kusura bakmayın benim anlayışım bu kadar.O zaman ben de derim ki benim burda hükümeti savunmam benim hükümet yanlısı olduğum anlamına gelmez.İnandırıcı geliyor mu?Bir sözüm de sayın Doruk beye.Hocamız bir yazısında 12 eylül darbesinin o zamanın şartları altında gerekli olduğunu yazmış böyle iddia ediyorsunuz.Ben o yazıyı okumadım.Eğer böyle yazmışsa sırf o yazı sayın hocamızın darbe yanlısı olduğunun kanıtıdır.Darbeciler önce darbe için gerekli şartları oluştururlar.Durupdururken kimse darbe yapmaz.12 eylül öncesi milleti birbirine kırdırdıkları gibi.Sayın hocamız daha iyi bilir bunları.Sonrada halk asker darbe yapsa da millet kurtulsa diye dört gözle darbeyi bekler.Ölümü gösterip sıtmaya razı etme misali.Millet 12 eylüle %82 oy vermişse sıtmaya razı olduğu içindir.İyi günler esen kalın
Yazar ömer (Misafir)
7. 03-08-2012 10:28
muhammet doğruyay
çok mizahsen yayınladığın maddelerde ne kadar bi taraf olduğunu alenen belli etmişsin.madem okadar kamuoyunu takip ediyorsun,maddeleri her yanlış yapanlar içinde sıralamaya devam etseydin ya.MHP CHP nin yaptığı yanlışlarıda sıralayıver bi zahmet.yoksa onlar aksütten çıktıda bu hakaret etmeye çalıştığınız vatandaşlarmı görmedi hı. 
nur serter cadalozu üniversitelerde alenen ikna odaları kurup en ulvi hak olan okuma özgürlükleri ellerinden almadımı binlerce genç kızımızın bunun mebalini kim çekecek,türbanı biz çözeriz deyipte mecliste başını açan veya açtıran hangi zihniyet,halkın seçtiği bir vekili halkın meclisinden nefretle kim hangi zihniyet kovdu.ikide bir çuval olayını gündeme getiren siz fikir fukaraları,Apo piçini paket yapıp türkiyeye getirip idam edilmeme sözünü kim ne şekilde verdi.üstelik bu kadar tehlikeli itin türkiyeye geldiğinden bile haberi olmayan başbakan kimdi?.o anlaşmanın altına imza atan vatan millet sakarya deyip kuzu gibi emre itaat edenler kimdi.1-2 madde de ben ekleyeyim dedim.burda polemik yapmak istemiyorum ama el insaf diyorum.hiçmi ekonomiden anlamazsınız.yüksek borçlenma diyorsun.IMF'e borç kapandı üste borç bile verir duruma geldik.At gözlüüğü takmakla suçladıklarınız o gözlükleri çıkaralı çoooooook oldu.bide sizler çıkarıp etrafta olan bitenleri görüp anlayabilseniz.neyse tekrar bir çağrı yapıyorum.siyasi düşünceniz ve fikirleriniz ne olursa olsun,lütfen ülke menfaatlerinde birlik olalım.yanlışa yanlış doğruya doğru deme erdemliğini gösterelim.sağlıcakla kalın
Yazar crasus (Misafir)
8. 03-08-2012 11:29
tebrikler
Yorumcu Ömer Bey tespitlerinize katılıyor ve sizi tebrik ediyorum gerçekten.
Yazar fatma (Misafir)
9. 03-08-2012 17:08
O şerefsiz kim?
Başbakan teror orgutu ile görüşen şerefsizdir, namerttir dedi mi? dedi. İspat edemeyen şerefsizdir, alçaktır dedimi? dedi. Oslo gorusmeleri patlak verince savci mit müstesarina sorusturma actimi? acti. Karsisina kim cikti, kim engel oldu? 
 
Ömer ve crasus, siz utanmadan daha kimi savunuyorsunuz? ne konusuyorsunuz? Evinize gidip koltugunuza oturunca Yahu nedir bunlar, Neler oluyor diye kendinize sormuyor musunuz? Bu adaletsizliklere vicdanlariniz nasil göz yumuyor? Sizin mantığınz bunları nasıl alıyor? Körü körüne yanlışı nasıl savunuyorsunuz? Ülkenin anasını satmışlar, her yeri kuşatma altına almışlar, ülke elden gidiyor siz hala burda Ramazan mubarek günde ahkam kesip, gazel okuyorsunuz. Yazıklar olsun size.
Yazar Gladyator (Misafir)
10. 03-08-2012 23:07
Crasus ve Ömer'e
Öncelikle Hocama tespitleri için çok çok teşekkür ederim.Gerçekten zaman zaman içimden geçen fakat satırlara dökemediğim konuları anlaşılır bir biçimde dile getidiğiniz için. Bakmayın siz anlayamayıp sırf muhaliflik olsun diye yazı yazanlara.Siz onlara nüfus kağıdında yazan isimlerini söyleseniz, siz söylediğiniz için inkar ederler. Hakikaten siz türünüzün son örneğimisiniz. Yalakalık desem onunda bir sınırı olur,siz çok farklısınız. Sadece Allah yardımcınız olsun diyorum.Umutsuz vakasınız.
Yazar İlhan KAÇAR (Misafir)
11. 04-08-2012 00:21
tebrikler
gladyator ve doruk bey yorumlarınız ne kadar da doğru.sizi tebrik ediyorum.ömer ve crasus kendiniz gibi düşünen yazılar altına yazın.meyve veren ağaç taşlanır misali adam yazıyor siz coşuyorsunuz.demek ki doğrular acıtıyor canınızı vicdanınızı.ülke güllük gülistanlık borç yok terör yok vatan satma yok çıkarcılar yok halkı aptal yerine koyan yok kömür yok makarna yok yok oğlu yok değil mi millet !!!
Yazar okur (Misafir)
12. 04-08-2012 06:54
yaşasın tambağımsız türkiye
Onca şey yaşanıyor onca şey oluyor da gidenler unutulmuyor. Hele ki bir hiç uğruna hayatlarına son verilen bu ülke için birşeyler yapmaya çalışanlar asla unutulmuyor. Bakıyorum da biz yeni nesil gençlerin hayattaki tek amacı sosyal paylaşım ortamlarında beğeniler toplamak. Bizim bu kadar rahat yaşadığımız bu ülkede canını veren onca insanı nasıl gözardı ediyoruz nasıl rahatız bilemiyorum. O zamanlar bir askeri öldürmek suçuyla idam edilen Erdal Eren'in suçu tespit edilemeden yaşamına son verildi. Oysa ki hergün benim ülkemde benim askerim şehit ediliyor suçluları herkes biliyor ama nedense kimsenin kılı kıpırdamıyor.
Yazar hasan (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.