Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Eşme köyü sulama kanalı sorunu...
Perşembe, 09 Ağustos 2012

Eşme köyü sulama kanalı ile ilgili öneri-istek-şikayet-dilek temennisi... 'Beyaz Masa' yazılarını yayınlamaya devam ediyoruz. Eşme köyünde ikamet eden yazarımız Sadi Karakaya Eşme köyünde yaşanan sulama kanalı sorunu ile ilgili öneri-istek-şikayet ve temennide bulundu...

İşte Sadi Karakaya'nın yazısı;

Sayın yetkililere;

Öneri-İstek-Şikayet-Dilek Temenni

Konu: Sulama kanalı

Yeni Alifuatpaşa-Geyve-Taraklı yolunun devreye girmesi ile birlikte daha önce köy altına yapilan (açık kanal usulu) 2 sulama kanalı ile Eşme arazisi bilinçsizce parçalanmış, olay su olduğu için halk sessiz kalmış, kanalın açılmasından bugüne aşağıda sunacağım durumlardan dolayı parçalı olan arazilerde çok meşakkatli bir şekilde sulama yapılmaya çalışılmaktadır. Ancak bunu yaşayan Eşme halkı bilir!

Şöyleki;

1- Köyümüz sulama kanalının son halkası olması dolayısıyla sulama günü gelmesine rağmen ilk günden bugüne kadar 2 tam gün (Perşembe, Cuma) olan sulama günü diğer köylerin her gün sulama yapmaları nedeniyle hiçbir zaman 2 tam gün aktığı görülmemiştir. Sulama birliği durumu kapatmak için bazen farklı günlerde de sulamaya destek vermeye çalışsa da randımanlı olarak hizmet verememektedir.

2- Sulamanın düzensiz olması halkı bezdirmiş sulama kanalına güvenip kanala sıfır bahçelerede ne sebze ne de meyve ekmemiş/ekememiştir. Bkz sulama kanal boyu tarlalar buğday vs. ekilmiş hali yada susuzluktan terkedilmiş meyve bahçeleri...

3- Eşme hattına gelen sulama suyu 2 pompa ile geldiğinden diğer köylerden daha pahali sulama yapma durumunda kalmış/kalmaktadır. Sulama borcunu ödeyecek kadar dahi mahsul çıkartamayanlar borcunu ödeyemeyince icralık olmuş/olmaktadır.

4- Sulama Birliği tarlaya (su değdimi) 1 kez de sulasan parayı alırım diyor ve alıyor, vermeyeni mahkemeye veriyor.

5- Hemen asfalt altında bulunan yaklaşık 1000 dönüm tarla üst kanalla irtibatı kesildiğinden sulama yapılamamaktadir. Bkz. yol altı boş bakımsız tarla ve bahçeler burası için acil yola paralel yol altı sulama kanalı olması lazım.

Özetle; Sakarya Nehri 2 km yakından akıyor Geyve-Eşme akan suya bakıyor. olan 70 milyona oluyor...
Bizler daha çok üretip daha uyguna satıp hem kendi, hem de halkın isteklerini karşılamaya çalışmaktayiz. Bunun için sulu tarımı önemsiyor ve yetkililerden ilgi bekliyoruz.

Öneri 1: Sulama günü her tür güvenlik kuvveti seferber olup sulama gününe riayet etmeyenlere (yaptırımlı) yüksek cezalar müeyyideler konmalıdır. Yoksa köyler arası sudan bahane ile halk birbirini yiyecektir.

Öneri 2: Boğaza yapılmasi planlanan barajın bir an önce devreye girmesi bunun kapalı devre olması 4'e bölünen arazinin (daha fazla parçalanarak) kaybına fırsat verilmemesi

NOT: Yöremiz kırmızı toprak olduğundan yüksek verim + kalite + meyvede koku tat diğer bölgelerden çok farklıdır. Meşhur Eşme Ayvası yöremizden çıkmaktadır. Amacımız şifalı olan ayvamızı tüm insanlığa ulaştırmaktır.

Saygı ve selamlarımla,

Eşme köyü sakinleri adına
Sadi KARAKAYA
( Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır Gsm: 05327112524)


Beyaz Masa hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 4592 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.