Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
ABD'nin 'Kürdistan' planı deşifre oldu
Cumartesi, 11 Ağustos 2012

ABD'nin 'Kürdistan' planı deşifre oldu... ABD Başkanı Obama'nın danışmanı Brennan, Suriye'de "uçuşa yasak bölge" oluşturulabileceğini söyledi.

Obama'nın danışmanı ve İsrail çıkışlı bir rapor kafaları karıştırdı. Ankara'nın tüm hesaplarını altüst edecek planı Obama'nın danışmana söyledi.
 
Türkiye gazetesinden Hayrettin Turan'ın haberine göre ABD, Suriye'de Halep, İdlib, Hama ve Humus gibi Türkiye'ye yakın şehirlerin de içinde bulunacağı "güvenli bölge" oluşturmayı planlıyor.
 
Kuzey Irak'ta bugün var olan durumun, 1991'den itibaren, "Çekiç Güç" şemsiyesi altında adım adım oluştuğunu belirten dış politika uzmanları, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak bölgenin gelecekte benzer bir gelişmeye imkan sağlayabileceğine dikkat çekiyor.
 

Gece-gündüz karadan ve havadan bombalanan, çoluk-çocuk ayırmaksızın sivilleri de hedef alan Suriye'deki insanlık dramının boyutları her geçen gün daha da büyürken, bu katliamlara karşı ilk defa ABD'den müdahale sinyali geldi. ABD Başkanı Barack Obama'nın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Brennan, daha önce Irak'ın kuzeyinde olduğu gibi, Suriye'nin bir bölümünde de "uçuşa yasak bölge" oluşturulmasının uzak ihtimal olmadığını söyledi. ABD'nin ilk defa dillendirdiği bu açıklama ile; Esad'ın hava saldırılarının durdurulması, muhaliflerin elinde bulunan Halep, İdlib, Hama ve Humus gibi Türkiye'ye yakın şehirlerin de içinde bulunacağı "güvenli bölge" oluşturulmasının hedeflendiği belirtiliyor.
 
Bilindiği gibi; 1991 yılında Saddam Hüseyin'in Kürtler'e kimyasal silahlarla saldırıp 5.500 kişiyi öldürmesinin ardından ABD, Kuzey Irak'ta "uçuşa yasak bölge" ilan etmişti. 36. paralelin kuzeyini kapsayan bu bölgede hava güvenliğini sağlamak üzere de "Çekiç Güç" oluşturmuştu. Şimdi de Suriye'nin kuzeyinde benzer bir "uçuşa yasak bölge" oluşturularak, Suriye ordusunun devam eden katliamlarının önlenmesi planlanıyor. Kuzey Irak'ta bugün var olan durumun, 1991'den itibaren, "Çekiç Güç" şemsiyesi altında adım adım oluştuğunu belirten dış politika uzmanları, Suriye'nin kuzeyinde oluşturulacak "uçuşa yasak güvenli bölge" uygulamasının, gelecekte benzer bir gelişmeye imkan sağlayabileceğine dikkat çekiyor.
 
John Brennan'ın bu açıklamasının ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Suriye krizini görüşmek üzere yarın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesine denk gelmesi dikkat çekti. Brennan, Suriye'deki krizle ilgili olarak ABD'nin bütün senaryoları gözden geçirdiğini söyledi. Bu konuda birçok seçenek üzerinde durulduğunu ifade eden Brennan, "ABD bu konuyu ciddiyetle inceliyor. Avantaj ve dezavantajları değerlendiriyor" dedi.

Kürt devleti İsrail'in çıkarına
 
Habertürk'ten Kasım Cindemir yine çok konuşulacak bir raporu gündeme getirdi. Haberde Kudüs çıkışlı bir raporda da "Dağılmış 35 milyon Kürt en az bir devleti hak ediyor. Zemin var. K. Irak'ta Kürt devleti İsrail'in çıkarına" denildi. Raporu yazan eski istihbaratçı Jacques Neriah, "Türkiye K. Irak'ta devlete eskisi gibi tepkili değil. Ancak bu Suriye'de değişebilir." dedi.

ABD’de Obama yönetiminin terörle mücadele danışmanı John O. Brennan, Washington’ın, Suriye’nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge kurma olasılığını değerlerdirdiğini söyledi.


Dünya Haberleri hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2862 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.