Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Büyükşehir için 5 güçlü isim!
Salı, 14 Ağustos 2012

AKP'nin Büyükşehir Belediyeleri'ne büyük önem veriyor.
Yeni yasama döneminde yapılması planlanan değişiklikle büyükşehir belediyelerinin sınırları il sınırı olacak.
Büyükşehir başkanları her yönden o ilin patronu olacak.
Bu nedenle önümüzdeki seçimde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı da önceki dönemlere göre çok daha değerli olacak.
Seçimlerin muhtemelen 2013 sonbaharında yapılacak olmasına rağmen AKP'den Büyükşehir için şimdiden başlayan yarış da bundan kaynaklanıyor.
AKP kim ne derse desin, çok büyük bir aksilik olmazsa yerel seçimlerin en iddialı partisi olacak gibi görünüyor.
Bu yüzden de diğer partilerde aday isimleri konuşulmazken AKP'de şimdiden 5 güçlü isim öne çıkıyor.
Bu isimleri tek tek değerlendirmek istiyorum;

ZEKİ TOÇOĞLU:
1999 seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanlığı'na seçildikten 4 ay sonra 17 Ağustos depremini yaşadı. Deprem sonrası izlediği politikalarla Serdivan'ı yeni yapılanma için tercih edilen bir bölge haline getirdi. Dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran'ın gözdelerinden biri olarak Serdivan'ı yıldızlaştırdı. 2009 seçimlerinde aday adayı olmadı ama aday gösterildi. Amcaoğlu MHP'li Enver Toçoğlu'na karşı seçimi kazandı. Seçimlerin ardından ilk 2 yıl pek bir varlık gösteremedi. İyi bir ekip kuramadı. Artan eleştiriler sonrasında kent merkezinde başlattığı çalışmalarla son yılı daha hareketli geçti. Partisinin il kongresinde Başbakan Erdoğan'dan büyük övgüler aldı. Yapılan kamuoyu araştırmalarında büyükşehir belediye başkanları sıralamasında hep son sıralarda yer alınca "anketlerin ne karşılığı yapıldığını biz biliyoruz" dedi. Birkaç gün önce kendisinin de anket yaptırdığı yazıldı. Geldiği kökenin geleneklerine aykırı bir şekilde her fırsatta tekrar aday olacağını belirtiyor ama partisinin kendisini aday gösterip göstermeyeceği bilinmiyor.

İDRİS NAİM ŞAHİN:
2000 yılında Sakarya Büyükşehir Belediyesi kurulduğunda İstanbul'dan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderildi. Ayak oyunlarına ancak 6 ay dayanabildi. Sakarya'dan gitmek zorunda kaldıktan sonra 2011 seçimlerine kadar Genel Sekreter olarak görev yaptığı AKP'den kabineye geçti. AKP tüzüğü gereği bir daha aday gösterilmeyecek 77 milletvekilinden biri. AKP kulislerinde bakanların büyükşehirlere aday gösterileceği söylentileriyle birlikte adı Sakarya Büyükşehir'e yakıştırılmaya başlandı. Bu süreçte Sakarya'ya ziyaretleri sıklaşmaya başlayınca adaylığı hakkındaki dedikodular da artmaya başladı. Yakın çevresinden bu dedikodular sorulunca " konuşmak için daha erken" şeklinde karşılık verdiği belirtiliyor.

HASAN ALİ ÇELİK:
1995 seçimleri öncesinde milletvekili adayı olmak için siyasete giriş yaptı. Ancak AKP'den 2002 yılında Meclis'e girebildi. Milletvekilliğinde üçüncü dönemi. Tekrar aday gösterilmeyecek milletvekillerinin belediyelere kaydırılması kararından sonra Büyükşehir için çizmeleri giydi. Adım adım Sakarya'yı geziyor ve danışmanı aracılığıyla attığı her adımı medyada haberleştirmeye çalışıyor. AKP'nin il kurucularının desteğiyle hareket ediyor. Bu ekipten önemli bir ismi gölgesindeki Erenler Belediyesi'ne yerleştirdi. Erenler Belediyesi'ni bir üs olarak kullanıyor. Bir dönem mensubu olduğu Sakarya Üniversitesi'ndeki öğretim üyesi arkadaşlarının desteğini almak için temasta.

AYHAN SEFER ÜSTÜN:
2002 seçimlerinde 6'ıncı sıradan aday gösterildi. Hiç umudu yokken Genç Parti barajı aşamayınca şansı döndü. Gece yarısı milletvekili olduğunu öğrendi. Partide teşkilatlar üzerinden elini hiç çekmedi. Ankara'da da Başbakan Erdoğan'ın hoşuna gidecek çıkışlarla dikkat çekti. Her seçimde sıralamadaki yerini yükseltti. 2012 seçimlerinden sonra İnsan Hakları Komisyonu Başkanlığı gibi önemli bir görevi üstlendi. Kırmızı plakalı makam aracıyla İnsan Hakları konusunda önemli çalışmalar yapılırken kucağında Uludere olayını buldu. Sakarya'da İl Yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları'nın önemli desteğine sahip. Diğer Milletvekili Ali İhsan Yavuz'la koalisyon halinde. Büyükşehir Belediyesi içinden ciddi destek alıyor. Büyükşehir'in çalışmalarıyla yakından ilgileniyor. Sık sık Büyükşehir ve SASKİ yöneticileriyle toplantılar yapıp borçlar ve yatırımlarda son durumu inceliyor. Hasan Ali Çelik gibi Büyükşehir'le ilgili niyetini çok belli etmiyor ama Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen en güçlü isimlerden biri.

ALİ İNCİ:
1999 seçimlerinde Hendek Belediye Başkanı seçildi. 2004'te ve 2009'ta iki kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Her ikisinde de en güçlü aday adaylarından biri olarak görüldü. Ancak son noktada adaylığı mümkün olmadı. Tekrar Hendek'ten aday gösterildi. 3 dönemde ilçesinin çehresini değiştirdi. Partinin genel merkez yönetiminde çok sıkı bağları var. Sadece Hendek'te değil Sakarya'nın her yerinde sevilen bir isim. Adaylar kamuoyu eğilimlerine göre belirlenirse en şanslı isim o olur. Bu seçim için "Ben aday adayı olmayacağım, bana ne görev verilirse talibim" diyor. Ama kendisini tanıyan herkes gönlünde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yattığını biliyor.


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1466 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.