Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Ramazan-ı Şerif diyor ki (2)
Cuma, 17 Ağustos 2012

Bizleri bir Ramazan-ı Şerif ayına ve şu son günlerine ulaştırarak; günahlardan arınma fırsatı veren Rabbimize hamd; “Her kim Ramazan-ı Şerif orucunu inanarak ve mükâfatını yalnız Allahu Teâlâ’dan(CC) umarak tutarsa, kendisi için geçmiş günahları mağfiret olunur.”diyen O Resule sonsuz salât ve selam olsun. Siz gönül dostlarının bayramı şimdiden hayırlı ve mübarek olsun:

Camilerimizde Her Ramazan-ı Şerifin sonunda elveda şehri Ramazan yazıları ve kasideleri söylenmektedir. İki sevgilinin uzun bir ayrılığa çıkarken hüzünlü ayrılışı gibi bir durum bu.

Sahabe; Ramazan-ı Şerif ayı bitince 6 ay üzüntüleri sürermiş: Son 6 ay da Ramazan-ı şerif gelecek diye sevinirlermiş. Bizde öyle miyiz acaba!

Günümüzde ise Bazılarına göre bu elveda nidaları; Namaza, oruca, Kuranı kerim tilavetine, hayır hasenata, bir daha ki Ramazana kadar elveda anlamı taşıyor. Oysa Ramazan-ı Şerif böyle demiyor!

  RAMAZAN-I ŞERİF DİYOR Kİ: Sen beni nasıl Geçirdiysen bütün bir yılın aynı şekilde geçsin. Ramazan-ı Şerif’te duaların kabul olmasının alameti Ramazan-ı Şeriften sonraki hayatın düzgün olmasına bağlıdır.

RAMAZAN-I ŞERİF DİYOR Kİ: Oruç bittiyse nafile oruçları bitmedi. Bunlar;

Şevvalden 6 gün oruç ki; Peygamberimiz (sav) “Her kim Ramazan-ı Şerif orucundan sonra şevval ayında da 6 gün oruç tutarsa bütün seneyi oruçlu geçirmiş gibi sevap kazanır”.(H.Ş.)

-Zilhicceden 10 gün oruç Peygamberimizin hiçbir zaman terk etmediği nafile oruçlardan biri de hac günlerindeki zilhicce’nin ilk 10 günü tuttuğu oruçtur. (2 ay sonra)

  -Muharremden 10 gün oruç Peygamberimizin hiçbir zaman terk etmediği nafile oruçlardan biri de muharremin ilk 10 günü orucudur. (3 ay sonra)

-Her kameri ayın 13–14–15 inci günlerinde tutulan ve Peygamberimiz(sav)’in seferde dahi terk etmediği oruçlardır.

Ayrıca:

-Amellerin Mevla’ya arz edildiği günler olan Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutmak güzel ameller içerisindedir. Kıymet bilenlere ahiret sermayesi biriktirmek  isteyenlere…

RAMAZAN-I ŞERİF DİYOR Kİ: Teravih bittiyse namaz bitmedi, Bunlar; 5 vakit namaz: ve nafile olan teheccüd, evvabin, işrak, kuşluk namazları vb. Kısaca göz atarsak:

-5 vakit namaz: Namazları camide kılan kişiye kazancında bereket ve bolluk ihsan edilir ve tüm geceleri de ibadetle geçirmiş ve ihya etmiş sevabı verilir.

-Teheccüd namazı: Peygamberimize farz, bize kuvvetli sünnettir. Teheccüd kılanların kıyamette sorguları kolay olacaktır.

-Evvabin namazı: (seçkin insanların namazı) Akşam ile yatsı arası 6 rekât nafile namaz kılana 12 yıl nafile ibadet sevabı kazanır (H.Ş)

-İşrak namazı: Her kim sabah namazından(45 dakika) yani güneş doğduktan sonra 2 rekât namaz kılsa kabul edilmiş bir hac ve bir umre sevabı elde eder.(H.Ş.)Ayrıca tüm nimetlerin şükrünü eda etmiş olur.

-Kuşluk namazı: Öğlenden 1 saat önceye kadar 4 rekât nafile namaz kılınanın kazancında bereket ve bolluk olur.

RAMAZAN-I ŞERİF DİYOR Kİ: Mukabele bittiyse Kuran bitmedi, peygamber efendimize bir adam sordu:

            Ey Allahın resulü! Yüce Allah’a en sevimli amel hangisidir.

- Yolculuğu bitirince tekrar yola başlayan kimsenin durumudur. Diye cevap verdi.

- Yolculuğu bitirip tekrar yola başlamanın durumu nedir diye tekrar sorulunca,

- Bir kişi Kuranı başından sonuna kadar okur, bitirince yeniden başlamasıdır, buyurmuşlardır.(H.Ş. İbn-i Abbas-Tirmizi)

Yılda 2 hatim Kuran-ı Kerimin hakkını vermektir. (Hafızlar ayda 3 hatim yapmaktadırlar.) Bu yıl bir hafız kardeşimiz Ramazan-ı şerifte 32 hatim yaptığını söylemiştir. Mezhep imamımız (İmamı Azam hazretleri)Ramazan-ı şerifte gündüz bir hatim gece bir hatim yapar teravihi de hatimle kıldırıyormuş böylece her Ramazan-ı şerifte 31 hatim yapıyormuş.

RAMAZAN-I ŞERİF DİYOR Kİ: Fitre zekât bittiyse; Hayır hasenat bitmedi. Bunlar fakirleri gözetmek, onları ziyaret edip dertlerine ortak olmak vs. Bedenen yardım etmekte vücudun sadakasıdır.

  RAMAZAN-I ŞERİF DİYOR Kİ: Mübarek yerlere ziyaret umre vs. sadece Ramazanda değil diğer aylarda da yapılabilir.

DUALARIMIZ KABUL OLDU MU?


Kadir gecesini Ramazan-ı Şerif’inn son 10 gecesinde aradık, 27. gecesi kuvvetli ihtimal olduğundan topluca ibadet ve dualar edildi. Allah C.C. ben kulumun hüsnü zannını boşa çıkarmam buyurmaktadır.(Toplu yapılan duaların kabulü umulur.)

KİMLERİN DUASI KABUL OLMADI?

            Duası kabul olmayanlar; “dua yaptım kabul edilmedi” diyenlerdir. 

KADİR GECESİNİ YAKALADIK MI?

Her kim yatsı namazını camide cemaatle kılarsa (ki teravih namazı için camiler dolup taştı) gecenin yarısına kadar ibadetle geçirmiş sevabı alır. Sabah namazını da camide kılan gecenin geri kalan yarısını ibadetle geçirmiş olur. Velev ki başka hiçbir şey yapmamış olsun. Bu hadisi şeriften hareketle Ramazan boyunca yatsı ve sabah namazını camide kılanlar aynı zamanda tüm geceleri ihya etmiş ve kadir gecesini de ihya etmiş oldular.

         Ramazan-ı Şerifin Dışında Mübarek Zaman dilimleri;

Peygamberimiz (sav)“İki Ramazan-ı Şerif arası, iki Cuma arası ve iki namaz arasında yapılan küçük günahlar bu zaman dilimlerinde affedilir” buyrulmuşlardır.

RAMAZAN-I ŞERİF DİYOR Kİ (2) başlıklı yazıma son verirken Ramazan-ı şerifin ve bu son cumasının hakkımızda şikayetçi değil şefaatçi olmasını diler, bu mübarek ayın tüm insanlığa huzur ve mutluluklar getirmesini temenni ederim;

Ve bugün 17 Ağustos 2012 Cuma:

Bu vesileyle;

17 Ağustos öncesi ve sonrasındaki büyük depremlerde hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kalanlara sağlık, sıhhat ve afiyet içinde Rabbimizin rızasına uygun bir hayat sürmelerini dilerim..

Sadi KARAKAYA

29 Ramazan-ı şerif 1433 – 17 Ağustos 2012 cuma


Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2502 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.