Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
HEPSİ CAN 10'LARIN
Cuma, 14 Eylül 2012

Atalarımız ne güzel söylemişler. “ev alma komşu al” diye. Bir de “komşu, komşunun külüne muhtaçtır” demişler. Ne kadar doğru değil mi? Bizlere miras bu sözler kulağımıza küpe olmuş, hep dikkat etmişizdir bu öğütlere. Çünkü, deneyimlerle doğruluğu ispatlanmıştır. Bazen de seçme şansımız olmaz komşumuzu. Yerleşiriz bir yere, sonra diğerleri gelir. Gelene gelme diyemezsin. Hele hele ülkelerin bu konuda tercihi imkansızdır..

Ülkemiz coğrafyası da böyle değil mi? Kah elimizden çıkmış toprak parçaları, kah önceliği olan ülkeler. Ara sıra küslüklerimiz, kırgınlıklarımız olduysa da geçinip gitmişiz yıllarca bu ülkelerle. Kırılıp küsmeler sonucunda darılsak da, barışmışız yine. Gelgelelim şimdi durum farklı.

Düşman olmuşuz komşularımızla… Var mı hiç dost komşu ülke? Maalesef!.. Sonra da kendi halimize bırakıverirler. Başınızın çaresine bakın derler.

Irak’ı, nükleer silah bulundurma yalanlarıyla ABD işgal etmiş. Askerlerinin çok az zayiatla ayrılmaları için dualar göndermişiz. Askerimizin başına çuval geçirilmiş, körebe oyunu sanmışız. Kıçı kırık Barzani’yi, Talabani’yi baş tacı yapmış, köşklerde ağırlamışız. Kürdistan’ın oluşmasına da zemin hazırlamışız. Sonunda demokrasinin gelmesine de katkımız çok büyük olmuş. Demokratik bu ülkedeki gerillaları (!) “Gelin kardeş olalım. Önünüze kırmızı halılar serer, davul, zurna ve halaylarla karşılar, çadır mahkemeler oluşturur, suçsuzluğunuzu ilan ederiz” demişiz. Sözümüzde de durmuşuz.

Allah aşkına söyler misiniz? Bunları görkemli törenlerle karşılamakla, dağdaki gerillalarla kucaklaşmak arasında ne fark vardır?

Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen dostların da arasına kara kedi girmiş, düşman kardeşler olmuşlar. Sen misin ülkeni demokrasiyle yönetmeyen. Ben de sana karşı demokrasi mücadelesi verenleri destekler, çanına ot tıkarım.

Hem sana öğütler vermiştik “bizdeki demokrasiyi, laikliği örnek al” diye. “Bendeki gibi her kuruma yandaşlarını al. Askeriyenin kozmik odalarına gir. Cesaretli, vatansever subaylarını uyduruk iddialarla tutuklayıp cezaevine at. Medya patronlarını satın al. Aleyhine yazanlara ekmek yedirtme. Yine mi yazıyorlar? O zaman da vatan hainliği ile suçla. Her gün televizyonlarda boy göster. Haberler seninle başlayıp, seninle bitsin. Bizi izlemeye devam et.”

“Eğitim sistemini aynen benimki gibi bir gecede değiştir. Emzikli çocuğunu okula göndermemek için rapor alanların çocuklarını geri zekalı diye nitelendir, provakotör olarak suçla.”

Tüm bunları yapsaydın, başına bugünkü belalar gelmez, sen de ileri demokrasiyi yakalar, başımıza da bu çorapları örmezdin. Birini İmralı’dan sonra, daha da rahat etsin diye yatlarda ağırladığımızın haberini alıp, bunları da en güzel şekilde ağırlayasın diye 80.000 i aşan kişiyi başımıza musallat etmezdin.

Gencecik fidanlar, toprağın kara bağrında yatıyor. Kutsal değerler için şehit olunur elbet. Vatan kutsaldır. Onun uğrunda gazi de olunur, şehit de…Ama, verilen tavizler, açılım politikaları, iyi yönetememe yüzünden gitmesin canlar. Hepsi can 10’ ların …,

Afyonkarahisar’daki cephaneliğin patlamasında şahadet şerbetini içen 25 vatan evladımız… Ve her gün yenileri… Varlıklarını sana borçlu olanlar,sayende yaşayanlar, hala fütursuzca televizyonlarda “vur patlasın çal oynasın” diye devam ediyor. Ama sen üzülme şehidim, üzülmeyin şehit aileleri… Onlar zaten bizden değil. Tek üzüntümüz onlarla aynı vatanda yaşıyor olmamız, aynı havayı solumamız… Yedikleri kaba pisleyen cinsten bunlar.

Dağlanan yürekler kor oldu artık. Allah’ın rahmeti üzerlerine olsun. Başımız sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar versin. Vatan sağ olsun!!!

Cemalettin DİNÇER
Eğitimci Yazar


Cemalettin Dincer hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2081 | E-posta

Yorumlar (10)
RSS Yorumlar
1. 15-09-2012 14:30
mükemmel
kaleminize kalbinize sağlık cemalettin bey.yazılarınız hislerimize tercüman olmakta,heyhat dur demek gerek bu gidişata.bu böyle devam etmemeli.kahırdan eriyor vatanını sevenler,TÜRKÜM diyenler.ALLAH bizlere kuvvet versin.vatan tektir bölünemez.NE MUTLU TÜRKÜM DİYEBİLENE...
Yazar meral (Misafir)
2. 17-09-2012 16:43
içimizde ki esedçiler
Hiç tanımayan biri okusa bu yazıyı,Suriye gizli servisi el muhebaratın adamı yazmıştır der.Esedi yatlarda ağırlarken,vizeleri kaldırırken,İranın nüklüer programını savunurken bu grup yazarlar hükümetin Türkiye nin ekseni kaydırıyor,batıdan doğuya gidiyor diye eleştiriyorlardı.Şimdi ise Esede karşı batı toplumuyla birlikte hareket ediyor diye hükümete kızıyorlar.80 bin kişiyi başımıza bela etmişiz.sayın hocam biz Türk milletinin hem örfünde hem de dinimizde yardıma muhtaç kişilere evimizi açmak vardır.o insanlar can güvenliği ve karınlarını doyurmak için geliyor.
Yazar ömer (Misafir)
3. 17-09-2012 18:45
Hoca ya sorum
hoca efendi.anlaşılan siz öğretmenliği bırakıp siyasete girme gibi bir plan içindesiniz.düşünceniz her neyse saygı duyarım.bu kadar eleştiriler yapıyorsunuz benim anlamadığım bir konuda beni aydınlatırmısınız. 
Hükümetin dersaneleri kapatması konusundaki fikirleriniz nedir.malum bu işten nemalanan öğretmenler vardı.onlar avuçlarını yalayacaklar çünkü. 
sizler kendinizi evlatlarımızın eğitimine adayacağınıza (malum mesleğinizi kutsal kabul ediyor bu millet)hiç alaknız olmayan siyasi ideolojiler peşine koşturuyorsunuz. 
sizler değilmisiniz bu ülkenin evlatlarına ders veren.neden üniversiteye girerken ilede Dersaneye onlarca para dökmek.verdiğiniz eğitimler bu kadarmı yetersiz.evet bencede yetersiz.çünkü sizler bu gençleri siyasi ideolojik yaklaşımlarınılşa sokaklara döküyorsunuz.üniversitelerde olan olaylar malum.eğitim yıllardır bu bağlamda hep biryerlerde eksik kalmış,ve bazı şeyler hep dikte edilmeye çalışılmış,başarılı gençler yetişmesinin önüne engeller konulmuştur.şimdiki yönetim bu yanlışlığın değişmesi için uğraş veriyor.bunu fikirler ve görüşler belirtip eleştirilerinizi yapmanızı tercih ederdim.yazılarınızda mevcut yönetime karşı hep kin ve nefret var.siz öğretmenseniz daha duyarlı ve iki kez düşünüp öyle kaleme alın yazılarınızı.kötüyü eleştir fakat iyi olan şeyide iyi deme erdemliğini gösterin. 
burda size şakşakçılık yapan arkadaşlarda neden bu yolu tercih ederler kendi fikirlerini yazmak varken. (edit)
Yazar CRASUS (Misafir)
4. 20-09-2012 10:13
Hoca ya sorum
asıl hükümet şakşakçıları belli ediyor kendilerini .siz bay crasus ve ömer bey.öğretmene bakış açınız ortada.avuç yalayacaklar falan.kutsalmış falan.siz gibiler crasus evet katılıyorum sizi yetiştiren öğretmen başarısız olmuş.kin asıl sizde.çekememezlik sizde.ömer bey kendi devletine hayrı olmayan tanımayan gelip benim ülkemde bayrağımı indiriyorsa evet teröristtir.amaç karın doyurmak değildir.aç susuz asgari ücret alanına sahip çıksın önce tayyibiniz.ömer bey sizin de yazılarınıza bir göz gezdirdim.bana ters de olsa yorum yapmadım.çünkü işim olmaz siz ve sizin gibiler at gözlüğü takmış arkanızda çobanınız güdülün son noktaya kadar.acaba hergün onlarca can giderken ve peşkeş çekilen satılan topraklarımız uğruna şehit düşen evlatlar hesabını sormayacakmı .bu dünyanın ötesi de var.vicdan işi bu.herkeste bulunmuyor tabii.acaba bir tanesi yakının evladın olsa nolurdu.sonuç değişirmiydi.ne güzel şehit oldular bu mertebeye herkes ulaşamaz dermiydiniz merak ediyorum.iyi olan iyidir evet iyi denir.son yıllarda bana iyi giden bir sektör ya da birşeyler örnek verin.ama kömürlüğünüzden ya da erzak dolabınızdan değil!!!!
Yazar cvp (Misafir)
5. 20-09-2012 14:53
papağan gibisiniz
size ezberletmişler yok at gözlüğü takmışız,yok gemicik,yok kömür yok makarnaya satmışız yok bilmem ne sizin kapasiteniz bu kadarmı.devletin dağıtımını yaptığı (yardım fonunun) yardımları bile AKP oy için dağıtıyor diyebilme gafletinde olan sizler.bende dahil ve ihtiyacı olmadan yetimin hakkı olan bu yardımlardan kim yararlanıyorsa haram olsun.bu insai ve kişilikle alakalı bir durum.sizlerin klavuzu hep cukkaladığı için başkalarınıda öyle sanıyor.fikrin neyse zikrinde odur.yahu ne çabuk unutuyorsunuz bu ülkede yaşananları; 
iktidar yakını olup bankaları milyar dolar cukkalayan off shore zedeleri,kendini yakanları.ekonomiden ne kadar anladığınızda tartışılır.yahudi sermayesinin mallarını tüketip onların ekmeğine yağ süren ve güçlenmesine destek olan sizler,Ülker ve başka türk şirketlerine yeşil sermaye yaftasını yakıştırıp,buralardan ürün almama kampanyasını yapan siz vatan sevgisine sahip kişiler değilmiydiniz.bu değilmi sizce vatan satmak.karşı tarafı suçlarken önce kendinizin yaptıklarını gözden geçirinde küçük düşmeyin.bu millet aptal değil kardeşim,bu millete aptal deme küstahlığını gösteren zihniyet aptaldır. 
bırakın papağan gibi tekrarlamayıda iş üretin.
Yazar crasus (Misafir)
6. 20-09-2012 16:15
casusa:))
iki de takla atıverin de tam olsun hadiii..kapasitesi genişş midesi geniş vatandaşşş...
Yazar cvp (Misafir)
7. 21-09-2012 16:23
cvp
benim yorumlarım çıkmıyor.yine taraf mı tutuluyor burada da anlamadım.el mi koydular yoksa ömer bey ve crasus bu şekilde mi susturacak doğruları.bundan önceki yorumum da bide takla atıverin de tam olsun yazmıştım.sevdiğinizi öyle belli etmezseniz anlamazlar...
Yazar casus efendi:))ömer efendi:)) (Misafir)
8. 21-09-2012 23:07
ne şirin şeysin öyle
cvp.üstüne alma canım.sana tenezül edipte cevap vermem.zira ezbere devam ediyorsunuz.laf ebeliği ve laf cambazlığında üstünüze yok.nerden buluyorsunuz böyle süslü lafları.çokmu pinokya dergisi okudunuz .hala ezber peşindesiniz.takla atmak olsa olsa sizin gibi fikir yoksunu taklitçilerin işi olsa gerek. 
bu site evet taraf tutuyor.ama (edit) tarafını tutmadığı çok açık.bunuda anlayamadığına göre sende sorun var cici kardeşim.sözüm ona köşede yazı yazan vatandaşların yazılarını okuda anlarsın.ama saygı duyup yorum yazmayı dene sende.varsa beyninde fikir tabiiki.ben etrafımdaki olayları gördüklerimi yorumluyorum.densiz ve seviyesiz yazı yazmaya çalışanlarıda laf hakkı doğurdukları için cevaben yorum yazıyorum.senin gibi şirinlik abidesi olmayı adet edenlerle işim olmaz.banada lütfedip cevap yazma.taklitlerden sakın.hele hele insan taklidide yapmayın.varsa fikielrin yaz.eleştirlere açık değilsen yorum yazma.sıkıcı olmayın.
Yazar crasus (Misafir)
9. 21-09-2012 23:45
ne şirin şeysin öyle
CEMALETTİN HOCAM KUTLARIM.KALEMİNE,YÜREĞİNE SAĞLIK YİĞİT VE MEDENİ BİR İNSANA YAKIŞANI YAPIYORSUN ADAM GİBİ ÇIKIYOR,HİÇ BİR ŞEYİN ARKASINA GİZLENME İHTİYACI DUYMADAN FİKİRLERİNİ AÇIKLIYORSUN;BU ŞAYAN I TAKDİR BİR CESARET.DÜŞÜNCELERİNİN TAMAMINA KATILIYORUM VE MAALESEF ÜLKE BU GÜN BU HALE GELDİ.İŞTE SONUÇ BİR PALİKARYA ÇIKIYOR ÜLKENİN 400 KM SİNDE DEVLET YOK DİYEBİLİYOR VE DEVLET RİCALİNDEN TIK YOK.ORADA DEVLETİN VAR OLUP OLMADIĞININ GÖSTERGESİ BAŞBAKANIN DELİKANLICA GİDİP ORALARDA VATANDAŞI İLE HEMHAL OLMASIFIR BENCE AMA ONU YAPMAK MAALESEF ÇOK ZOR.BUNU ÜZÜLEREK SÖYLÜYORUM AMA MAALESEF GERÇEK.SEN DOĞRULARINI YAZMAĞA DEVAM ET HOCAM..ALLAH KALEMİNE,YÜREĞİNE SAĞLIK VERSİN.
Yazar VECİHİ (Misafir)
10. 22-09-2012 01:58
ne şirin şeysin öyle
edep lütfen biraz.fikir varsa ne demek.canım cici kardeşim ne demek.anlayabilirsen ne demek.bana cvp yazma ne demek.zorunamı gitti gerçekler can mı yaktı.yazı seviyesiz ve densiz değil.benim fikirlerimi savunana evet yaparım şakşakçılık.ama yalakalık yapmam.insan taklidi yapmak falan yazmışsınız.kapasiteniz ve seviyeniz çok uluymuş.bunu da anladık.pinokyaaa:)))okudum da ondan kolay anlıyorum yazılarınızı.yalan ne demek tarifi sizde mevcut.saygı sınırını aşan yorumları yayınlamasınlar ayrıca.git ve ömer erdemin yazılarının altına alkış tut sen.onare olsun.birbirinizi övün.hoşça da kalmayın!herzamanki gibi boşça kalınnn...
Yazar yuh olsun (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.