Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Rotasız gemi ve güdümlü füze
Pazartesi, 24 Eylül 2012

Allah’ın selamı üzerinize olsun sevgili dostlar,

Yaaa n’olur, şu ülkede güzel bir iş yapın da bravo diyelim. Mutluluk, huzur, adalete güvenme, gelecek için iyi bir eğitim, yarınına güvenle bakabilme… Bizlerin de hakkı değil mi? Ülke hepimizin. Dalgalı denizde rotası belli olmayan bir gemi misali seyrediyoruz. Pusulasını şaşırmış kaptan ve tayfaları…

2012-2013 eğitim ve öğretim yılı başladı. Sokaklar, caddeler cıvıl cıvıl… Bir de bunların arasında “ıngaaa ıngaaa” sesleri...

Bir gece rüyada  görüp, ertesi gün “ben yaptım oldu” dersen olacağı budur. Öğretmenlerimize, bez bağlayıp bebek altını değiştirme semineri mi verdin de bebeleri 1.sınıfa aldınız? Aldınız da n’oldu? 1.sınıflara okul öncesi eğitimi veriyorsunuz. Ülke genelinde okul öncesi eğitimi mecburi yapmak için pilot bölgeleri oluşturan sizler değil miydiniz? Ne değişti de çark ettiniz? Çocuk oyuncağı değil ki bu. Yap boz tahtası hiç değil.

Bebesini, rapor alarak göndermek istemeyenlere de etmediğiniz hakareti bırakmadınız. Hem siz de oğlunuza çürük raporu almamış mıydınız? Gönderseydiniz n’olurdu sanki? Hem vatani görevini yapmış olur, hem de orada da yan gelip yatar, rahat ederdi.

Eğitimden anlamayanların yapacağı budur işte... Elinize yüzünüze bulaştırır sonra da 120 bin öğretmen açığımız var diye şikayette bulunursunuz. Bebeler bile bu eğitim sisteminin içine deyip dersliklerde, KPSS’ye girenler de sınav salonunda, sınavınızın da içine deyip rahatlıyor, en güzel cevabı veriyorlar. Tabii ki anlayana...

Yaptığınız sınavlarda, yandaşlarınızı almak için her türlü alavere dalavereyi çevirdiniz. Halk KPSS’nin adını dahi değiştirerek, AKPSS koydu. Sınavlar devam ederken soruların ayyuka çıkmasına ne demeli? Sınavların başındaki zat-ı muhteremi de işini çok düzgün yaptığından dolayı (!) görev başında tutuyorsunuz.

İlk defa Sayın Başbakan’ın ağzından sevindirici bir haber duyduk. Sevindik. Buna sevinmeyen de kalmamıştır sanırım. “Dershanecilik olayını kaldıracağız. Bundan kim gücenirse gücensin. Kusura bakmasınlar. Bu benim halkımın, vatandaşımın ortak talebidir. Eğitim öğretime hizmet verecekseniz, okullaşın, okullar kurun. Biz de sizden hizmet alımı yapalım ve sizin sınıflarınızı öğrencilerimizle biz dolduralım. Bedeli neyse biz verelim. Sizi açıkta bırakacak değiliz. Biz yatırımdan kurtulmuş oluruz, siz de hizmetinize aynen devam edersiniz. Bakıyorsunuz bu güzel bir teklif demiyorlar. Niye, öbür taraf çok daha tatlı da onun için.” diye açıklıyordu.

Buradan açıkça beyan ediyorum ki aynen seçim öncesi milletvekili dokunulmazlıklarını kaldıracağı, başörtüsü yasasını çıkararak kızlarımızı bu zulümden kurtaracağı sözünü verdikleri gibi olacaktır? Vekil dokunulmazlığının kaldırılmasından vazgeçtik. Vekil yakınlarına bile dokunulmazlık getirdiler.

Dershanelerin kalkması için sınavların kalkması lazım. Farz edelim ki kaldırdın. Kime yarayacak? Yandaşlarına… Okyanus ötesinden talimatlar aldığınız zata. Çünkü, sadece O’nun dershanelerinin fiziki konumları buna uygun. 3-5 öğretmenimin bir araya gelerek maddi imkansızlıklarla açtığı dershane nasıl okul olacak Allah aşkına?

Diğer bir sıkıntı da dershanelerin olmadığı zamanları hatırlarsanız, pencerelere asılan küçük el ilanlarında “Matematik, Türkçe, fizik, kimya, İngilizce  dersi verilir .” yazılarını yine görürüz. Bu da kayıt dışı gelirlere yol açmak demek olacaktır.

Dershanelerin oluşumu, mantar gibi ortaya çıkması, okullarımızın ve öğretmenlerimizin başarısızlığı değil, tamamen sistemin bozukluğundan, müfredatın sınav sistemiyle uyum sağlamamasından kaynaklanmaktadır. Ders programları ile sınavlardaki sorular birbiriyle örtüşmemektedir. Öğretmenlerimiz onca dışlanmalarına, zulümlere ve eş durumundan dolayı aile parçalanmışlığına rağmen, görevlerini en verimli şekilde yapmaktadırlar.

Gündemdeki Balyoz davasına kısa da olsa değinmeden geçemeyeceğim.

Yazılı ve görsel medyada bir söz vardır. “Gündeme bomba gibi düştü” diye… Hani şu meşhur “Balyoz Davası”… Düşen bomba değil. Güdümlü füze… Güden çok uzaklarda. Taaa okyanus ötesinde… Füzenin gücü ise tam isabet kaydeden cinsten. Günümüzün en etkin iletişim füzesi. Şaşmaz. Balyozun sapını tutan güç oralarda ABD’de. Manhattan’a 140 km uzaklıktaki Saylorsburg kasabasındaki çiftlikten güdümlü füzeler fırlatılarak balyozu Türk Milleti’nin kafasına kafasına indiriyorlar.

Terör örgütü mensupları, onlarla sarmaş dolaş olanlar, davul zurnayla karşılananlar keyf-ü keyf yaparken, onlara Türk’ün tokadını indirip, inlerinde vurarak darbe yapan darbeci komutanlar,  hak ettikleri cezaya çarptırılmışlardır.(!) Sıra camilerimizi bombalamaya gelmişti ki güdümlü füzeden gelen mesajı alanlar, darbeci komutanlara en güzel cevabı vermişlerdir.(!)

Ülkeyi yönetenlerin, adına “Kalkınma”yı da ekledikleri sözcük, değişerek “Kaldırma” şeklini almış, “Adaleti Kaldırma” haline dönüşmüştür. Bir yerlere adam seçerken, birilerine yetki verirken, kul hakkı söz konusu olduğunda, ceza ve mükafat dağıtırken, Hz. Ömer’in adaletini unutmadan, adaletin, bir gün herkese lazım olacağı düşünülmeli, acımasızlığa, kindarlığa yer verilmemelidir. “Adalet Zulmün Temeli” değil, “Mülkün Temeli” olmalıdır.

Cemalettin DİNÇER
Eğitimci Yazar


Cemalettin Dincer hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1757 | E-posta

Yorumlar (4)
RSS Yorumlar
1. 24-09-2012 22:16
iyi senaryo
Hocam tebrik ederim çok iyi komplo teorileri kurmuşsunuz.Ekranlarda dizi furyası var.Senaryo yazarı olarak size iyi iş çıkabilir.Dersanelerin kaldırılmasından bile Fethullahçıların kazançlı çıkacağını söylüyorsunuz.Oysa zaman gazetesi yazarları 15 günden beri bu konuda başbakanı eleştiriyorlar.Sizin teorinize göre o zaman balyozdan hüküm giyen komutanlarda Fethullahın adamları.1.ordu karargahında darbe planı yapın diye ondan emir almışlar o zaman.27 mayıs darbesinde cuntacılar devrin genel kurmay başkanını Rüştü Erdalhun Paşayı idama mahkum ettiler.Önceki genel kurmay başkanı Nuri Yamut paşayı evinden tekme tokat götürüp yassıada da işkenceyle öldürdüler.Sizin zihniyet ise 27 mayısı demokrasi bayramı olarak kutladı.Ha birde unutmadan Amerika ya sadık olduklarınıda özellikle belirtmişlerdi.
Yazar ömer (Misafir)
2. 24-09-2012 23:12
iyi senaryo
(edit) harika olurdu..bence..burda atış serbest yorumculara nasılsa..hemde nişansız atış .rotası bile yok.senaryoyu sizinkiler yazar siz artistler oynarsınız kukla gibi.örneğisiniz.ama verilen rolleri cuk oturtuyorsunuz üstünüze yakışıyor.durmak yok yola devam.kurşunsuz mu sizinki?4.75 nedirki yaw helal olsun tayko paşamıza .az bile yapmış değilmi bize:))
Yazar ezgi (Misafir)
3. 24-09-2012 23:20
Yüreğinize Sağlık
Sayın Hocam,yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum elinize yüreğinize sağlık tespitleriniz yerinde.Bu arada yazılan yorumlar sizi bezdirmesin doğruları yazdıkça saldıran çok olur.Tabiki bu doğru yolda olduğunuzu işaret ediyor.Allah yar ve yardımcınız olsun.
Yazar Taşkın (Misafir)
4. 27-09-2012 16:30
yaşasın tam bağımsız türkiye
dün oslo görüşmelerini inkar eden devlet erkanı bugün terörün durdurulması için ikinci defa imralıdaki abdullah öcelanla görüşülmesi gerektiğini söylüyolar.teröre karşı ençok mücadeleyi veren komutanlarıda hapse atıyolar.neden teröre ayakbağı olmasın diye.
Yazar son osmanlı (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.