Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Bu vatan size n'eyledi beyler?
Çarþamba, 03 Ekim 2012

Bunu da mý görecektik, bunu da mý iþitecektik? Kimsenin benim adýma konuþma ve benim olmayan fikirlerimi, sanki bana aitmiþ gibi telaffuz etmeye hakký yoktur. Olmamalýdýr… Olamaz da!...

Bu hakký kimden aldýnýz? Kim verdi bu salahiyeti? Her kim ki ve kimler ki benim adýma bu cümleyi kurmuþ ve orada haykýrmýþsa, kendileri adýna söylenmiþtir. Þehit kanlarýyla sulanmýþ memleketime; eli kanlý terörist, uyuþturucu kaçakçýsý, þahsiyetsiz ve þehitlerimin kanýna girmiþ, ülke topraklarýmda gözü olan, büyük kürdistan hayalcisi, gözünü kan bürümüþ þerefsiz þahsiyeti “þeref konuðu” olarak davet edeceksin, sonra da “Türkiye seninle gurur duyuyor.” diye nara atacaksýn. Doðrusu burada bulunanlarýn tamamýnýn, bu sözleri söylediðine inanmakta istemiyorum. Çünkü duyarlý vatandaþlarýmýza sözümüz olamaz.

Ben ve benim gibi düþünenler de diyoruz ki; “Bu durumdan gurur deðil, utanç duyuyoruz. Katil Apo’yla ayný çanaktan yallarýný yiyenlerle iþimiz olmaz. “Bizim damarlarýmýzda asil Türk kaný dolaþýyor. Bu asil kaný taþýmak her kula da nasip olmaz.” Asil kan derken Atatürk’ün açýkladýðý üzere; kendini Türk hisseden, Türkiye Cumhuriyetine hizmet eden, o ruhu taþýyan” anlamýndadýr. (Kusura bakmayýn sevgili okurlarým. Bu ifadeyi açýklamak zorunda kaldým. Bazýlarý, kendilerinde bulunmayan bu kanýn yapýsýný merak ediyor da…).

Sayýn Baþbakanýmýz, “PKK ile kucaklaþan BDP'lilerle görüþmem" diyor. Sonra da çýkýp "Gerekirse Ýmralý’da, Oslo’da yeniden baþlar.. Gerekirse yeniden görüþürüz." Diyor. Kafam karmakarýþýk oldu? Hiçbir þey anlamadým, anlayamadým. Mazur görünüz efendim. Affýnýza sýðýnýrým. Daha fazlasýný idrak etmek mümkün deðil. Öðretmen okulunda üç bilinmeyenli denklemleri dahi çok kolay çözen ben, bu iki bilinmeyenli denklemi çözemedim.

Atamýzýn emaneti olan Cumhuriyetimiz sayesinde, orada kongrenizi yaptýnýz. Peki nerede Ata’mýzýn posteri? Astýðýnýz Türk Bayraklarý O’nun sayesinde deðil mi?

Þeref konuðu mu aradýnýz? Ýþte size þeref konuðu: “GAZÝ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ÞEHÝT ANALARI, GAZÝLERÝMÝZ…” Dünya liderliðine soyunmayýp, içeriye baksaydýnýz þeref konuklarýný bulurdunuz.

Kongreye davet edilmeyen basýna da bir sözüm olacak; hem siz iktidarý neden alkýþlamýyor da muhalif oluyorsunuz?(!)

Ama þu muhalefet yok mu? Þu kurumlar, sivil toplum örgütleri, yandaþý olmayan muhalif medya ve kalemler… (satýn alýnamayan ne kadar kaldýysa) Tüm olumsuzluklardan sorumlu olanlar hep onlar (!)… Hatta þu gelen zamlarýn bile sebebi onlar.

Bir de çok önemli bir husus daha var. Aðlayan birini gördüm mü dayanamam. Ben de duygulanýr aðlarým. Hele bir de bu aðlayan çocuksa… O aðlamasýn da ben aðlayayým. Salondakiler çok aðlamýþlar çoookkk. Bu aðlamalarýnýza dayanamadým. Ben de aðlamaya baþladým. Ýki gözüm iki çeþme. Aðlarken, baþýmýn üzerinde kargalar uçuþuyordu. “Hayrola,ne var niçin aðlýyorsun?” Durumu hýçkýra hýçkýra açýkladým. Ama bu akýllý yaratýklar kahkahalarla gülmesinler mi? Ben onlara niçin güldüklerini sorduðumda: “Bu milletin anasý yýllardýr aðlýyor. Býrak, biraz da onlar aðlasýn.” Ýþte bu çeliþkiye gülüyoruz.
Þehitlerden, adaletsizlikten, eðitimsizlikten, saðlýk sömürüsünden, yalandan-dolandan ve gelen zamlardan daha çok aðlayacak anlaþýlan.

Bir de içler acýsý eðitimin halini gördükçe içimiz sýzlýyor. Öðretmenine sahip çýkamayan veya çýkmayan bir bakan; az çalýþýp yok yere maaþ alan ve atanýp da ayný kategoriye dahil olacak öðretmenler için(!), yanýnda bulunan milletvekiline dönerek; “Ben öðretmen olmak isteyenleri Eminönü Camisi’nin önünde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki biri önlerine yem atsýn. Allahtan çocuklarým memur olmadýlar” Buna ek olarak; “Eðer siz öðretmenlik yeterliliðinde olsaydýnýz zaten o 40 bin kiþinin içinde olurdunuz, karþýmda deðil” diyor.

Ya sizler, milletvekili ve bakan olabilmek için böyle bir sýnava tabi tutulsaydýnýz, alacaðýnýz puan kocaman bir SIFIR olurdu. Uygulamalarýnýz bunun göstergesi deðil mi?

Ozan Ahmet Þafak, yazdýklarýma þu dizeleriyle ne güzel tercüman olmuþ…

“Türk'ün baþýna bela, elaleme yoldaþ oldunuz.
Haine, zalime kardaþ oldunuz.
Milletin baðrýnda kara bir taþ oldunuz.
Beyleeeeerrr bu vatan size n’eyledi ?”

Sahi, bu vatan size n’eyledi beyler???


Cemalettin Dincer hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 2715 | E-posta

Yorumlar (11)
RSS Yorumlar
1. 03-10-2012 19:56
iyi araþtýrýn hocam,yalan yazmayýn.
Bir kere barzaniye;Türkiye seninle gurur duyuyor diye slogan atýlmadý.Sayýn baþbakanýmýz konuþmasýndan sonra mola vermek için içeri girdi.Bir süre sonra tekrar salona girerken o esnada barzani kürsüye çýkýyordu.Baþbakanýn yürüdüðü tarafta ki seyirciler baþbakana Türkiye seninle gurur duyuyor diye baðýrdý.Tabi yandaþ medya bunu barzaniye slogan atýldý diye yazdý.Önce araþtýrýn sonra yazýn hocam.Siz eski eðitimcisiniz,yakýþmýyor.
Yazar ömer (Misafir)
2. 03-10-2012 22:51
iyi araþtýrýn hocam,yalan yazmayýn.
Kendisini tanýmam tanýmaktan þeref duyacaðým Cemalettin DÝNCER beyin yazdýklarýna tümüyle katýlýyor saygýlar sunuyorum. Ünal ÇEVÝK E.Albay.
Yazar Ünal Çevik (Misafir)
3. 04-10-2012 00:34
ezgi
hala sayýn'ý mý kalmýþ ya..sayýn baþbakan soyan baþbakan,hatta baþçakan boþbakan ne dersen de.bu sefer aday adaylýðý deðil ,adaylýðý kesin ömer bey'in.zaten ilk yorum hep ondan.pusuda bekliyor þu aðaç bir yeþerse de meyvasýný taþlasam diye:)herþey ne kadar güzel deðil mi?hayat size mi güzel.yoksa biz baþka ülkede mi yaþýyoruz anlamýyorum..ya paranýz çokk..ya da boþver gitsin siz gibilerle polemiðe gerek bile yok.hocam elinize saðlýk..devamýný bekliyoruz..
Yazar tam da tahminim gibi.. (Misafir)
4. 04-10-2012 11:47
akredite
Sayýn hocam bazý basýnýn kongreye davet edilmemesine Kýlýçdaroðlu gibi içine sindirememiþ.Davet edilmeyenler sadece sözcü,cumhuriyet gibi ergenekon terör örgütünün yayýn organý ve aydýnlýk gibi pkk nýn yayýn organý gazeteler.TSK ve chp daha önce bu ülkede milyonlara hitap eden zaman,vakit,yeni þafak gibi muhafazakar bir yayýn çizgisine sahip gazetelere ambargo uygularken o zaman içinize sindirebiliyormuydunuz acaba.
Yazar ömer (Misafir)
5. 05-10-2012 14:45
barzani ve talabaniye gelince
barzani ve talabani bir köpektir.Köpekler ise sahiplerine sadýk olur.Bu köpekleri yavruyken Türkiye besleyip büyüttü.Onlara Türk pasaportu verdi.Silah verdi.Saddam dan korudu.Bunlarý bu hükümet yapmadý.1997 li yýllardan bahsediyorum.Sonraki hükümetler bu köpekleri boþ býrakýnca bunlar kendilerine yeni sahipler buldular.amerika ve israil.þimdi hükümetin yaptýðý çok doðru bir iþ.bu köpekleri Türkiye nin yanýna çekmeðe çalýþýyor.Bunlar bizim maþamýz olmalý.Kongreye çaðrýlmýþ nolmuþ yani.Adamý bizim köpeðimiz yapmaya çalýþýyoruz.Faydalarýda görülmeye baþlanýyor yavaþ yavaþ.Irak da ki adamýmýz Tarýk Haþimiyi bizim emrimizle korudular.Bizim yol vermemizle merkezi Irak hükümetine Türkiye nin çýkarlarý doðrultusunda havlýyorlar.Ne güzel iþte.israil kullanacaðýna bu köpekleri biz kullanalým.Ama bazýlarýnýn vizyonu,beyni almaz.Küçük düþünürler.
Yazar ömer (Misafir)
6. 05-10-2012 15:55
SONUÇ OLARAK
AK parti kongresi çok güzel geçti.Tam bir demokrasi þöleniydi.Umarým diðer partilere de örnek olur.Tayyip Erdoðan Türkiye nin en güçlü adamý þu an.Arkasýnda %50 lik halk desteði var.Ýstese o koltuðu býrakmaz.Ama býrakýyor.Kim ne derse desin Türk tarihinin son yüzyýlda yetiþtirdiði Atatürk ten sonra en büyük devlet adamý.Tayyip Erdoðan sonrasi AK parti oy kaybetmez.Çünkü karþýsýnda öyle bir muhalefet var ki hükümete niye 3. köprüyü yapýyorsun diye karþý çýkýyor.Niye terörü bitirmeye çalýþýyorsun diye kýzýyor.
Yazar ömer (Misafir)
7. 05-10-2012 17:17
SONUÇ OLARAK
O köpekler camilerinizin avlusuna iþiyor.Siz de hala besliyorsunuz.Geçmiþte uzaktan havlýyorladý.Barzani muhatabýmýz olamaz, terör örgütü PKK'ya yataklýk yapýyor denilen aþiret reisi bu kez AKP kongresinin hatýrý sayýlýr misafiri!..2007'de Türkiye'ye kedimi bile vermem, siz Kerkük'e karýþýrsanýz biz de Diyarbakýr'a karýþýrýz diye tehdit eden bu adam, þehitlerimiz ve gazilerimizle alay ediyor?Sizler de baþtacý yapýyorsunuz.Ýleri demokrasi denilen bu olsa gerek.Vah savallý (edit) vah
Yazar Gürbüz (Misafir)
8. 05-10-2012 21:08
Tanýmadýðým Yazar Ömer'e
Ya neden hala gerçekleri baþka olaylarla deðiþtiriyoruz, 
Topluma gayet güzel yazýlmýþ bir yazý,bunu yalancýlýkla suçlamak,yazýnýn özünü sadece tek konuya baðlamak hiç saðlýklý deðil,Ýþin gerçeði,Barzani kim? neden orda,neden konuþuyor,dikkat edelim,yakýnda Suriyedende birileri gelir konuþur,bari bunu anla. 
Bize baðcýyý dövdürüyorlar,birileri üzüm yesin diye,Saddam yok?TC.devleti yardýmýyla,Kaddafi yok,Devletimiz yardýmýyla,dün kardeþimizdi,þimdi Esad'la uðraþýyoruz?????Büyük deðiþim büyük savaþlarla olur.geleceðimize yazýk.Anlayabilsek. 
Sen Ömer beye özel olarak yaz bari birþeyleri,bire bir anlat. 
Eline düþüncene saðlýk halamoðlu.
Yazar Nevzat (Misafir)
9. 05-10-2012 21:49
ömer'e
kraldan çok kralcý olmak deyimi!sizi daha iyi anlatacak baþka bir söz yok
Yazar meriç (Misafir)
10. 06-10-2012 02:46
Tek baþýma
Halk arasýnda takke giyip cüppe giyen aydýnlar olduðu gibi frak va fötr takan yobazlar vardýr,iþte asýl tehlikeli insanlar bunlardýr.Ben tek baþýma dahi kalsam bunlarla savaþýr ve tepelerim. 
Cemalettin Hocam yazýlarýnýzý ilgi ile takip ediyorum.Ýyi ki varsýnýz.
Yazar Ayþegül (Misafir)
11. 06-10-2012 09:56
Ömer denen pravakatöre...
Akp kongresi tam demokrasi þöleni gibi oldu.Evet tam Kuzey Kore'deki iktidar gibi.Tek adam. 
Biz büyük devletiz ya..Tayyibiniz Avrupa'da kaç partinin kongre davetine katýldý ve orada konuþturdular onu.. Kocaman bir HÝÇ... 
Akp kongresinde kaç tane Avrupa'dan konuk vardý. Þöderi sayma o gazporum ceo'su olarak çaðrýldý. Gazporum ceo'sunun parti kongresinde ne iþi(!) olur.. 
Barzaniyi hem kongresne çaðýracaksýn hem de köpek yerine koyacaksýn..Sonra tv'nin karþýsýna oturup gelen þehitleri sayarsýn böyle..
Yazar murat (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.