Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Tehlikeli zamlar bunlar...
Cuma, 05 Ekim 2012

  Geçtiðimiz hafta yapýlan zamlar ülke gündemine napalm bombasý gibi düþtü. Gerçi ufak ufak zam süreli oluyordu. Ama bu defa oranýn yüksek olmasý  kalýn damar iðnesi gibi halkta acýsýný derinden hissetirdi.  Yüzde 25'lere varan garip zamlar zaten bunalan ekonomiye tehlikeli sinyaller veriyor.  On yýlý aþkýn süredir iktidarda olan hükümet her ne kadar ekonominin düzeldiðini söylesede doðrusu inandýrýcý gelmiyor nedense.
      Dünyanýn en pahalý benzini kullanan ülkesi olma rekorunu kýrmak baþarýlý bir ekonomi idaresimi acaba? Bir çok ekonomi uzmaný ve bilinçli insan bunun baþarý olmadýðýný bilmemesi mümkün deðil…
   Ýþin garibi bu zamma baþbakan ve hükümet kanadýndan garip ve tehlikeli anlam içeren mazeret belirtmesi garipsenmeli. "Bu zamlar gerekli idi. Yapmazsak avrupadaki Yunanistan, ispanya gibi olabilirdik" demek bi zaafýn ve baþarýsýzlýðýn itirafý gibi. Bu kadar zamla Yunanistan olmaktan mý kurtulduk sanki. Yoksa bunun arkasýnda baþarýsýzlýðý gizlemek mi; uçurumun kenarýna geldiðimiz mi yatýyor acaba? Öyle garip bahaneler söyleniyor ki hükümet kanadýndan; ya kötü yönetilen ekonomimiz var; ya da hazine tam takýr kuru bakýr. Bu yüzden zammýn mazereti zamdan daha tehlikeli anlam içeriyor.

Bu durumda zammý açýklamanýn 3 yolu var:
1- Hazinedeki paralar sýfýrý tüketti.
2- Ekonomi yönetimi sýnýfta kaldý.
3- Benzinde dünya rekoru gibi; enflasyonda da rekor kýrma hevesi,
4- Ýnandýrý olmayan bir diðer açýklama ise, elektrik, doðalgaz, akaryakýtta birim maliyet artýþlarý olmasý. ( kaldýki böyle bir maliyet artýþý dünyada henüz mevcut deðil )
5- Suriyedeki muhaliflere yardým paralarýnýn artýþýndan dolayý, bunun bedelini dolaylý larak zam ile halktan karþýlamak. ( çok daha vahim ve tehlikeli )
6- Meclis erkanýn kendinden baþka kimseyi düþünmeden, zamlarý kaldýrýp kaldýramayacaðýndan farkýnda olmayan Halkýn tepesine yüklemesi. Tepkisiz toplum olduðumuz bilinciyle ; yükle halkýn sýrtýna, nasýlsa sesi çýkmaz düþüncesi..
7- Esnafýn karlarýnýn yüzde 10 lara düþtüðü, memur maaþ artýþlarýnýn yüzde 3 lerde 4 lerde olduðu, köylünün mahsulunun tarlalarda kaldýðý dönemde bu zamlarýn yüzde 25 lerde  ( yýllýk toplamda 40-50 lere gelmesi ) olmasýnýn anlamsýz denklemi, gizli ve bilmediðimiz harcamalar mý acaba.
8- Kimilerinin dediði gibi satýlacak devlet teþekkülü kalmayýþýmý ?
9- Hepsinden önemlisi; ticari olarak önemli ihracatýmýz olan Suriye, Irak, Ýran gibi ülkelerle kötü komþu iliþkilerinden kaynaklanan gelir kayýplarýnýn ekomomizi kötüye götürmesi. Dolayýsý ile gelir kayýplarýnýn zamlarla halký býktýrana kadar devam edeceði.

Þimdi varýn siz karar verin. Sizce bu sýralý sitem zamlardan sonra gelen büyük ölçekli zammýn anlamý ne olabilir? Bunu düþünürken hem dürüst olun, hem de mantýklý olun. Size zam yükü verenin, kendi yükü ne acaba? Varýn bu iþin hesabýný siz yapýn, hesabýný siz sorun…..

   Sorunsuz, sýkýntýsýz, saðlýklý, mutlu ve huzurlu günler...

BÝROL YILDIRIM


Birol Yýldýrým hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 7038 | E-posta

Yorumlar (7)
RSS Yorumlar
1. 19-10-2012 02:41
Ellerine saðlýk kardeþim doðrularý söyleyen ÝHL mezunlarý kalmadý. Hepsi karvananýn bir kulpundan tuttuðu için aðýzlarý sadece yemek zamaný açýlýyor.
Yazar Davut Doðrucu (Misafir)
2. 03-01-2013 13:04
BENDE
katýlýyorum
Yazar Kemal Aslýgil (Misafir)
3. 15-02-2014 02:46
BU MÝLLET SÝZÝN YAZDIÐINIZ YAZILARLA BU
Hep ayný aðýzdan ayný sözleri sölüyorsunuz iþiniz milleti galyana getirmek 11 sene önce yapýlan zamlara sesiniz gýkýnýz çýkmazken yapýlan asimilasyonlara destek çýkýp iktidarý kötülersiniz ama bu zamlar neden oluyor operasyon sonrasý yapýlan bu zamlarýn milleti nasýl etkilediðini operasyonun ülke içi faiz oranlarýný nasýl etkilediðini anlatmazsýnýz operasyona destek çýkarak uydurma haber yaparak bu ülkeye 20 MÝLYAR DOLAR KAYIP YAÞATMIÞ OLDUÐUNUZU BÝLMELÝSÝNÝZ býrakýn devlete akýl verip millete yol göstermeyi herkeze yol gösterceðinize kendi yolunuzu bulun bu millet 5 seçimdir bu iktidarý kabullenmiþ bu iktidarda milletini baþ tacý etmiþdir benim karsýn digor ilçesinde uzunkaya köyünde hastalanan bir vatandaþým helikopter veya karpaletli ambulansla alýnýyosa bu iktidar milletine deðer veriyodur yada eðitimde edirnenin uzunköprü ilçesinde durumu olmayan bir vatandaþým çocuðuna kitap parasý ödemiyorsa benim seçtiðim iktidar milletine deðer veriyodur yada benim kanserli bir vatandaþým eski para ile 2.5 milyarlýk bir kanser ilacýna para ödemiyosa ve bu ilacý devlet temin ediyosa benim iktdarým milletine deðer veriyodur býrakýn bu iktidarý kötülemeyi bence siz kendi kötü yanlarýnýzý düzeltin BU MÝLLET BU OYUNA GELMEZ...
Yazar CÝHAN YILDIRIM (Misafir)
4. 15-02-2014 15:49
Tuzu kurular.
Bu ülkede tuzu kuru olanlar nasýl da belli oluyor. Hemen iktidarý savunma pozisyonuna geçiyorlar. Savunma pozisyonuna geçerken de asla ve asla olumsuzluklarý görmüyor veya görmezden geliyorlar. Terör olur Ergenekon'a,fiyatlar artar faiz lobilerine,olay çýkar küresel merkezlere,yolsuzluk çýkar parelel yapýlara suç atýlýr,iyi de Recep Tayyip Erdoðan nerenin baþbakaný. O zaman gelmiþ geçmiþ iktidarlarý niye suçluyoruz.Kapýlmýþsýnýz yalanlara gidiyorsunuz kanserli hastalara ilaç bulunmuyor ki bedava olsun, daha yeni yardým gitmediði için ölen çocuðunu sýrtýnda saatlerce çuvalda taþýyan babanýn acýsýný gördük e tabi aðababalarýnýz bunlarýn düzmece olduðunu söylüyor siz de ona inanýyorsunuz. Yahu biraz daha insani düþünün olabilirmi acaba diye.Evet arkadaþ ben emekliyim ve çok zorlanýyorum 6 ayda verilen zam 30 TL yi geçmiyor.Çýkartýlan enflasyon rakamlarýna inanmýyorum gerçek hiç de öyle deðil.Tabi tuzu kurularýn umrunda deðildir.
Yazar Ýlhan KAÇAR (Misafir)
5. 15-02-2014 21:24
HAK NEREYE BEN ORAYA
sayýn kaçar ben normal sýradan bir vatandaþým vereyim sgk sicil numaramý ne bir aylýðým vardýr nede bir güvencem ama devlet napýyor güvencemin olmadýðýný araþdýrýp bana saðlýk güvencesi saðlýyor he bana inanmýyormusun gel pazartesi söz saat 1 de sgk binasýnýn orda olacagým beraber gidip benim herhangi bir maaþým varmý die soracaz inanmýyosan tapuyada çýkarýz üzerime bina arazi varmý die yok çünkü menfaat peþinde olmadýk öle siyasi çýkarlar peþinde olmadýk pazartesi gelirsen eðer tuzum kurumu sende þahit olursun benim ve milletimin tek güvencesi bu iktidardýr sizin gibi ters orantýda tutulup cak cak yapanlar deðil þunu bil sayýn kaçar eðer ben birilerinin savunucusu olsam üsteki yazýyý yazan amcam onu savunurdum ama ben , hak nereye ben oraya edebi aldým
Yazar Cihan Yýldýrým (Misafir)
6. 20-02-2014 18:50
CÝhan; ses tamamda kokuyu ne yapacaðýz..
Nasrettin hoca birgünkalabalýk bi ortamda ( yellenmiþ )gaz kaçýrmýþ. Kimse anlamasýn diye ayaðýný yere sürterek ses çýkarmayaý ve yellenmesini saklamaya açýþmýþ. Amcak ne varki çevredeki ahali olayý fark etmiþ. içlerinden biri : 
- hocam ses tamamdaaa. kokuyu ne yapacaðýz demiþ.... 
 
ey AKP; SESÝ KANUNLARLA ENGELLÝYORSUNUZDA; KOKUYU NE YAPACAKSINIZ. AHALÝ FARKINDA BUNUN...
Yazar ADÝL DÜÞÜNCE (Misafir)
7. 20-02-2014 23:18
Tuzu Kurular.
Cihan Yýldýrým, anlaþýlan maaþýn yok,herhangi bir gelirin yok,malýn mülkün yok, demekki bedavadan yaþayan bir insansýn. Ýyi de geçimini nasýl saðlýyosun. Yok sa ekmek elden,su gölden mi. Ýnan senin yerinde bende olsam akp ye toz kondurmazdým.Hem de ne yaparlarsa yapsýnlar.Arkadaþým normalde daha dün beraber yürüdükleri insanlara bu iftiralarý atmalarýndan,bu kadar iddialardan,kýsa sürede bu kadar zengin olmalarýndan ve de en önemlisi korkudan bütün yargýyý ve emniyeti deðiþtirmelerinden þüphelenmen gerekir.Söz konusu olan kul hakký,tüyü bitmemiþ yetimin hakký.Ýslam dininde ve islam edebinde körü körüne takýlýp gitmek yok.Hangi parti olursa olsun herkes verdiði oydan ve oy verip iktidara getirdiklerinin yaptýklarýndan mesuldür. Yine de sen bilirsin tabiki.
Yazar Ýlhan KAÇAR (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.