Son Yorumlar
Son Þans, Tekrarý 105 Yýl Sonra
Bilgi
Yazým içeriði ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazý olmuþ. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu þekilde, canlýlarýn hangi amaçla bayýltýðýný bilmeden ve sonrasýnda...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLÝ
ORADAKÝ YURTTAN ÞÝKAYET GELMÝÞTÝR BELEDÝYEYE BELEDÝYEDE GEREKENÝ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de deðiþim baþlýyor!
MÜTEAHHÝT
GEYVE TEÞKÝLATI TAMAMEN DEÐÝÞMELÝ MÜCAHÝTLÝKTEN MÜTEAHHÝTLÝÐE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüþtü
dileðimizdir
sayýn Murat Kaya; TCDD'nýn genen müdürü ile görüþürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Edeb ya hu..!
Perþembe, 11 Ekim 2012
Yalaka basýnýn en fazla kullandýðý sözlerden biridir "Ezber bozmak”

“Baþbakan Tayyip Erdoðan, ezber bozdu.”, “Diyarbakýr Emniyet Müdürü Recep Güven, ezber bozdu.” Bu ülkede gerçekten bir þeyler bozuldu. Neler mi? Milliyetçiliðin yok edilerek ümmetçiliðin öne çýkarýlmasý, Türk’üm diyememek veya gurur duyacaklarýna bundan imtina etmek, Atatürk’ün emanetlerini hiçe sayarak, þeyhler ve müritler ülkesine çevirmek…

Devletin baþýnda yönetici veya yönetici kisvesi altýndaki zevata sesleniyorum. “EDEB YA HU…!”

TBMM Ýnsan Haklarý Komisyonu’nda konuþan AKP’li Ýhsan Þener, “Yunan Ordusunun Ege’de savaþmadýðýný ve Türk þehitliklerinin sembolik olduðunu söyleyerek, bütün bunlar Ankara’daki yönetimin meþruluðunu göstermek için yapýldýðý iddiasýna bulunuyor. Kanýt diye de Yunan tarihinde Ege Savaþý’nýn olmayýþýný gösteriyor. Adý geçen þahýs Ýnkýlap tarihi doktoru. “Geçmiþini bilmeyen, geleceðini bilemez” diyen Þeyh Edebalý, nasihatlerini Osman Bey’e vermiþ ama bugünler de yaþayan, tarihini bilmeyen tarihçiler için de söylemiþ sanýrým. Bu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tanýmamaktýr.Yöneticilik yapmaya çalýþtýklarý Türkiye Cumhuriyeti Devletini yok saymaktýr. Dolayýsýyla kendi konumlarýný da inkar etmektir.

Emniyet, “güven, inanma ve itimat” demektir. Ýnsan kime inanýr, güvenir ve itimat duyar? Vereceðiniz cevabý kestirmek çok kolay. Okul öncesi veya birinci sýnýf öðrencisine bile sorsanýz, önce anne, baba, öðretmen diye sýralayacak, öðretmenini öne dahi alacaktýr. Onlar güvencemiz tabii. Devlet kavramýný henüz kavrayamazlar. Soyut kavramdýr.

Hacamatý bilmeyeniniz yoktur. Sülükler vardýr, vücuda býrakýlýr, vücuttaki kirli kan emdirilir. Kiþi rahatlar. Daðdaki eþkýyanýn, insan kýlýðýna bürünmüþ yaratýklarýn tamamen kirli olan kanlarýnýn emilmesi, akýtýlmasý asli görevi olan, Diyarbakýr Emniyet Müdürü Recep Güven çýkýyor ve diyor ki "Daðda ölen teröriste aðlayamýyorsanýz insan deðilsiniz" EDEB YA HU…! Bir de “Güven” soyadýnýz var.

Kundaktaki bebeði dahi hunharca öldüren, gözü dönmüþ caniler insan mýdýr? “Ýnsan kýlýðýna girmiþ yaratýklar” diyorum onlara… Çünkü hiçbir hayvanýn unvanýný vererek, hayvanlara hakaret edemem. Aðlamayý býrakýn, aksine seviniyoruz. Destekçilerine bakar mýsýnýz? Bülent ARINÇ ve BDP…

Aðlama görevini Bülent ARINÇ ve FETOÞ fazlasýyla yerine getiriyorlar. Aðlamadan sorumlu bakanýmýz vardý. Þimdi, nur topu gibi müdürümüz de oldu.

Baþbakan’ýn sözleri, Bülent ARINÇ’la ters düþüyor. Emniyet Müdürü’yle ilgili gereken yapýlmalýdýr. Bu yapýldýðý takdirde Baþbakan’ýn samimiyetine inanabiliriz.(!) Yaptýklarý yapacaklarýnýn teminatýdýr.(!)

Güven denilince de akla Baþöðretmen Mustafa Kemal’in gelmemesi mümkün müdür? Öðretmene, köylüye ve diðer mesleklere ve meslek sahiplerine verdiði deðer bilinmektedir. O zor günler de dahi, verdiði her sözü yerine getirmiþtir.

“Dünyanýn her yerinde öðretmenler, toplumun en fedakar ve saygýdeðer unsurlarýdýr.” “Milletleri kurtaranlar yalnýz ve ancak öðretmenlerdir.” Diyen Baþöðretmen Atatürk, öðretmenlere çok güvendiðini dile getirmiþtir.

“Köylü milletin efendisidir” sözü, sadece lafta kalmamýþ, o günün þartlarýna göre gerekli atýlýmlar yapýlmýþtýr.

Peki ya þimdi? Beleþten para kazanan öðretmenlere mi?(!) Yan gelip yatarak, camilerimizi bombalamak isteyip de fýrsat bulamayan hak ettikleri cezalarý çeken komutanlara mý?(!) Alýp da gideceðimiz analarýmýza mý?(!)…

Güvenliðimizin teminatý olan kurumlarýn ne hallere düþürüldüðünü görmemek için kör olmak gerekir.

Bu ülkeyi felakete götürmek için sözbirliði mi ettiniz? Alýn teriyle kazandýðýmýz, devlete seve seve ödediðimiz vergilerden karþýlanan maaþlarýnýzý harcayýp yerken boðazýnýza takýlmýyor mu? Dünün mücahitlerini müteahhit yaptýnýz. (Rahmetli Sayýn Erbakan’ýn safýndakileri tenzih ederim.) Ýhalelerle yandaþlarýnýz köþeleri döndüler.

Mal ve mülk olarak nelere sahiptiniz? Þimdi nerelerdesiniz? Devletin baþýnda olanlara güvenemeyecek de; kime güveneceðiz?

Cemalettin DÝNÇER
Eðitimci Yazar


Cemalettin Dincer hakkýndaki diðer yazýlar
Gösterim: 1896 | E-posta

Ýlk Yorumu Siz Yazýn
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarýnýz Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kiþisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adýnýz:
Baþlýk:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazýlan Yorumlar Hakkýnda E-Posta Aracýlýðýyla Bilgilendirilmek Ýstiyorum

Yazdýr E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.