Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Cennet yolcuları (1)
Pazartesi, 29 Ekim 2012

Değerli dostlar bugün yeni bir yazı dizisi ile karşınızdayım. Bizleri önce 3 aylar gibi faziletli, Günahlardan arınma vesilesi olan ay,gün ve gecelerden sonra Kurban-hac aylarından olan zilhicce ayına ulaştırıp günahlardan arınmaya fırsat sağlayan Rabbimize hamd; bizlere çok düşkün olan (tövbe 128) o Resule sonsuz salât ve siz gönül dostlarına sonsuz selam olsun. Bu yazımı yazmağa sebep olan iki kıvılcım mahiyetindeki yaşanmış iki kıssa ile başladıktan sonra asıl yazıma geçerek geldiğimiz yerden ya da gideceğimiz/gitmek istediğimiz yerden (Cennet ve cennete götürecek işlerden) bahsetmek istiyorum. Rabbim yazılanlarla ve okunanlarla amel ederek cenneti kazanacak işleri burada yapmayı nasip etsin.(Âmin)

-İstanbul da bir seyahat esnasında otobüs şöferi gelen durağın ismini söyleyerek yolcuları ikaz etmekte idi. Şöfer bey; Yaklaştığımız bir durağa gelirken “Cennet” dedi. Ben semtin yabancısı olduğumdan pek bir şey anlamadım. Meğer cennet mahallesinde inecek var mı demek istemiş. Kimse inmeyince beni bir gülme aldı. Çevredekilerde bana katıldılar.Cennette inen yok bizler her birimiz nereye böyle..demek geldi içimden.. Birden aklıma şöyle bir soru geldi:Bu gün insanların ekserisi cennet ameli mi işliyor yoksa cehennemi kazandıracak amel mi? Bu sorunun cevabını siz okuyucularıma bırakıyorum. Gidişatı kötü olanlara Rabbimiz şöyle sesleniyor (feeyne tezhebun)nereye gidiyorsunuz.(tekvir -26)

-Geçimini taksicilikle sağlayan bir arkadaşım anlatıyor. “Bir gece saat 12 civarı yolcu aldım. Adam zil zurna sarhoşmuş”
Yolcu;“çek dedi”
Ben “nereye beyefendi” dedim
Yolcu “devam et” dedi:
Arabayı çalıştırdım ilerlemeye başladım.
Yolcu ”sağa dön …şimdi sola…şimdi sağa.. Sağ… sol sokak aralarında devam ederken
“Beyefendi sen adresi tam söyler misin nereye gidiyoruz dedim..
Yolcu “cehenneme” dedi.
Bir müddet daha ilerledim arkamda bir trafik arabasının olduğunu fark ettim camı çaktırmadan aralayarak polis arabasına işaret ettim. Polis memuru bir şeylerin olduğunu fark ederek arabamızın önüne geçti. Ehliyet ruhsat dedi ben evraklarımı gösterdim
Polis memuru “nereye gidiyorsunuz” dedi
Ben arkadaki arkadaş cehenneme gidiyormuş. Buraların yabancısıyım dedim..Polis memuru düş peşime dedi. Polis arabası önde ben arkada yolculuğumuz devam etti. Derken 3 dk. Yolculuktan sonra; Polis görev yaptığı karakolun önüne bizleri götürdü.
Polis memuru“Geldik inin bakalım dedi”.
Yolcum inmek istemedi ama polis yardımıyla arabamdan uzaklaştırıldı.
Polis memuru “Alacağın ne kadar dedi ben takometreden miktarı söyledim.
Yolcuya “ver bakalım onun parasını” dedi ben ücretimi aldım. Zorda kaldığım bu durumdan ucuz yırttığım için Allaha dua ederken Yolcuya da onun anlayacağı şekilde yol tarifi görevli tarafından yapıldı.

Bazen günlük hayatta kullandığımız güzel bir yer için “ cennet gibi yer”.Yada “cehennem gibi” ifadeleri bilmediğimiz görmediğimiz ama mutlaka bir gün ergeç göreceğimiz bu yerler hakkında ne biliyoruz.?

Kitabımızda 150'ye yakın yerde cennet, bir o kadarda cehennemden bahsederek cennet ve cehennemliklerin durumları zikredilmektedir. Yazımın ilerleyen kısımlarında bunların bir kısmından bahsedeceğim inşeallah.

İSLAMIN 5 ŞARTI
Bir gün Peygamber sav ‘e başka bir diyardan biri gelir ve aralarında şu konuşma geçer. Ey Allahın Resülü ben Müslüman olacağım Cennete götürecek amelleri bana anlatır mısın; Peygamberimiz(sav) islamın 5 şartını söyledi başka da bir şey ilave etmemişti. Gelen kimse Vallahi ben bunları tam yaparım ama ne fazla nede noksan yaparım deyip ayrıldı. Peygamberimiz (SAV) eğer sözünde durursa cennetlik olanlardan olacak inşeallah dedi. Biz bu kıssadan ne anlıyoruz? Kişi islamın 5 şartını yerine getirirse doğru cennete !Allah cümlemize oraya gidecek amelleri burada yapmayı cümlemize nasip etsin.

ANNEYE İTAAT
Sahabeden biri Peygamberimize gelerek Ya Resülullah kime iyilik edeyim dediklerinde Peygamberimiz Annene diye 3 kez tekrar etmiş.soruyu soran sonra kime deyince babana demiş. Yani anneler babalara göre 3 -0 öndeler. Cennet annelarin ayakları altındadır (Hş) Anne babaları sağ olanlar! işte şimdi fırsat elinizde Aman onlara öf bile demeyiniz Rabbimizin emridir.Ne mutlu onlara ki anne babasının rızasını kazanıp burada cenneti kazananlara.

YETİMLERE SAHİP ÇIKMAK
Peygamberimiz bir yetime bakanın kendisi ile cennette beraber olduğunu mübarek işaret parmağı ile orta parmağını göstererek bu kadar yakınım demiştir.

HAYVANLARA ACIMAK
Bir kadın kuyu başında susuzluktan ağzı kavrulmuş bir köpeği görür; “Bu hayvan çok susamış ayakkabımla kuyuya ineyim de onu sulamak için bir su çıkarayım kuyudan” der ve düşündüğünü gerçekleştirir.Kadının vefat haberi geldiğinde Peygamberimiz kadının bu hareketinden dolayı cennet ehlinden olduğunu söylemiştir.

CENNETLİK 7 SINIF İNSAN (HŞ)
Peygamberimiz (sav)Hiçbir gölgenin olmadığı bir zamanda livahülhamd denen sancağımın altında gölgelenecek 7 sınıf insan şunlardır demiştir. Bunlar;
1- Adaletli devlet Reisi.
2- Allaha ibadet eden genç.
3- Birbirini sırf Allah Rızası için seven, ve Allah için buğz edenler.
4- Hiç kimsenin olmadığı yerde Allah için göz yaşı dökenler.
5- Genç-güzel ve makam sahibi bir kadının zina teklifini sırf Allah korkusundan dolayı ret edenler
6- Kalbi mescitlere bağlı olanlar.
7- Sağ elinin verdiğini sol eli bilmeyenler.

Tüm okuyucularımın Kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar sağlık sıhhat ve afiyet içinde tüm sevdikleriyle birlikte daha nice bayramlara ulaşmasını temenni ederim.
Cennet yolcuları -2- de buluşmak üzere…

Sadi KARAKAYA


Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2134 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.