Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Cennet Yolcuları (3)
Cuma, 09 Kasım 2012

Bizleri cennet yolcuları (3) yazımla tekrar buluşturan Rabbimize hamd Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz nasıl dirilirseniz öylece de haşr olunursunuz diyen Resule sonsuz salat ve selamdan sonra siz gönül dostlarına sevgı saygı hürmet ve selamlarımı sunarım
Rabbimiz cenneti yarattığında: Cebrail (as)atfen ya Cebrail yarattığım cennete git bir bak bakalım nasıl bulacaksın.
Cebrail (as) cennetin ahvaline bakar ve Rabbimizin huzuruna varır ve şu konuşma geçer
Rabbimiz  “cennetimi nasıl buldun ya Cebrail”
Cebrail (AS) “Yarabbi çok güzel ama korkarım buraya kimse giremeyecek Çünkü etrafı nefse hoş gelmeyen şeylerle çevrili.Bunlar Namaz, oruç, zekat, hac,.iyilikler vb…”  sonra
Rabbimiz (CC) “ya Cebrail şimdide yarattığım cehennemime bir bak bakayım nasıl bulacaksın” dediğinde
Cebrail (as) “yarabbi çok kötü bir yer ama korkarım insanlar burayı çok dolduracak. Çünkü etrafı nefse hoş gelen şeylerle çevrilidir. Bunlar ibadetsizlikler, isyanlar yalan deme haram yeme vb. nefse hoş gelen şeyler”

Başta Rabbimizin cemali,cennet nimetleri; Altından çeşitli ırmaklar akan üzerinde meskenler (ki 1 tuğlasını dünyayı versen alamazsın) içi çeşitli nefsimizin istediği şeylerle dolu evler ..yani cennet tam bize göre değimli ?
.Her şeyin bir bedeli vardır.
Gazetede bir ilan 5000 TL aylıkla adam alınacak Herkes balıklama gider.
 Elaman alacak olan sorar; Sen ne iş yaparsın ?
İş arayan “her iş yaparım.”
İş veren devam eder;”Yüksek lisansın var mı? En son KPS’ den kaç puan aldın, yabancı dilin nasıl(tofıl) var mı? ,bilgisayarla aran nasıl, muhasebe matematik… vs.
İş arayan Bende bunlardan hiç biri yok”
İş veren “Peki buraya neden geldin?
İş arayan “maaşı çok güzel” belki olur. Ya nasip dedim.

Allah cc cenneti sizlere veriyorum karşılığında mallarınızı mülklerinizden benim yoluma harcamanızı istiyorum diyor. Nasıl yani;
 Zekatı (tam) vermek
40 tane koyun verdim 1 tanesini istiyorum senden 39 u senin olsun,
Tarladan 20 kasa ayva-elma çıkardın. 1 kasasını bana benim fakir kullarımın hakkını ver geri kalan 19 tanesi senin olsun.
.Her yıl zekâtını düzenli veren biri; “zekâtımı verdikten sonra bir hafta hasta yatıyorum. Neden diyecek olursanız zekat  maldan bir parça malda canın yongası derler ya sanki canımdan bir parça alınmış gibi oluyorum.Ama zorlansam da nefsime ağırda gelse zekatımı tam veriyorum” diyor..işte cennete talip cennet yolcularından sadece bir misal.

Lise yılarımda; hocamızın bir sözü hiç aklımdan çıkmıyor. Hocamız derdi ki “Çocuklar en zor işin dokuz türlü kolayı vardır”. Bende acaba bu cenneti kazanmanın kolay yolu yok mu diye notlarımı karıştırdığımda. Bazı kestirme yollarının olduğunu gördüm.

Şehit olmak
Allah yolunda vatan millet bayrak ve kutsal değerler için mücadele ederken Rahmeti Rahmana kavuşacan Rabbim şehit olma arzu ve isteğini kendimize ve neslimize nefsimize (ağır gelmeden) cümlemize nasip etsin. Ben bunu yapamam bu çok ağır biraz daha kolayı yok mu derseniz, Devam edelim;

İlim talep etmek

Peygamberimiz (sav) şu Hadisini hatırlatırım. “talebul ilmi indellah minelmücahidi fi sebilillah “buyurmuşlardır.Nedir bunun Türkçesi “Allah yolunda ilim talep etmek Allah yolunda mücadele (savaşmak) tan daha efdaldir”..Bir tarafta yaz demeden kış demeden sınırda nöbet tut öl öldür.Ne kadar zor bir iş değil mi diğer tarafta 4 santim halıda ilim tahsil etmek hangisi kolay..Her ikisi de cennet yolcusu. Ama gelin görün ki nefse ilim talep etmek daha ağır gelmektedir Çünkü. Herşey için bir mazeret çıkar ilim talep etmeğe geldi mi mazeretler ortaya (sıralanır)çıkar.

Alim olmak
(El ulemau veresetül enbiya_âlimler peygamberlerin varisleridir)
Cennetin kapısına cömertler şehitler âlimler gelir ve sırayla içeri girmek isterler. Cömertlere denir ki “siz cömertliğin insanı cennete girdirdiğini nerden öğrendiniz” derle ki “biz onu âlimlerimizden hocalarımızdan öğrendik” dediklerinde “o zaman siz şöyle bir kenarda bekleyin biraz” denecek. Sonra şehitler girmek isteyecek şehitlere “ sizin şehit olunca cenneti kazanacağınızı kimden öğrendiniz” onlar diyecek k, “biz onu âlimlerimizden öğrendik” “onlarda “sizde şöyle biraz bekleyin. Sonra âlimler Başta bizim peygamberimiz (sav) olmak üzere derecesine göre tüm cennetlikler cenneti dolduracaklar.

 Bende âlim olacak kafa cephede çarpışacak güç ve cesaret zengin değilim mal dağıtayım Allah yolunda vereyim” (deyip) Bu işin (cenneti kazanmanın) daha ucuz ve kestirme tarafı yok mu diyenler şimdi biraz daha dikkatli okusunlar;

Teheccüd ( Gece Namazı) kılmak
Yaklaşık 20 yıl önce İstanbul’a sohbetine gittiğim; Mahmut efendi anlatmıştı.
Hangi Mahmut diyecek olursanız,
Mahmut Usta Osmanoğlu; o da kimdir ben böyle bir isim duymadım diyenler olabilir normaldir. 2 satırla hatırlatayım geçtiğimiz yıl İstanbul da tüm Müslüman ülkelerin ileri gelen alimlerinin kendisine İslam’a (Kuran'a) yaptığı büyük hizmetlerden dolayı 400 adet alimin kendisine “dünya İslam a üstün hizmet ödülü” verdikleri bir zat. Türkiye’mizin gururu 8 yaşında hafız olmuş manevi ilimlerde kendisini iyi yetiştirmiş İstanbul'da İsmail ağa cami imamı, emekli halen (83)yaşayan yüz binlerce talebesi olan bir zat merak eden araştırır bulur. Konumuzla ilgili sohbette söyledikleri bir söz; konumuz cennet yolcuları başlığımızla ilgili olduğundan buraya almayı münasip buldum.

“Kıyamet kopar. İnsanlar Arasat meydanında toplanır. kimler cennete gidecek kimler cehenneme belli değil hesap var, sorgu var, haklar var, alacaklar var, borçlar var, günahlar var, sevaplar var, beklemek çok zor şey. 10 dk. Servis geç gelse kıyameti koparırız. 10 dk değil, 10 saat değil, belki 10’larca yıl bekleyenler olacak. Tam bu esnada yüksekçe bir yere bir nidacı çıkacak ve şöyle bağıracak “Gece namazı (teheccüd namazı) kılanlar kalksın” sonra ordan bir kişi buradan bir kişi sağdan soldan yerden çıkan mantar misali teker teker ayrılacak. Askerde komutanın; görevliler ayrılsın dediğinde görevli askerlerin ayrılması gibi. Bu ayrılanlara “hadi yürüyün cennete” denecek. Tabiri caizse otobandan ogs- kgs- hgs sormadan. Tam cennetin kapısından girerken Cennet kapısında bulunan nöbetçi –bekçiler onların elbiselerinden çekerek sorarlar..”sizler ne amel işlediniz de böyle otobandan cennete gidiyorsunuz onlarda derler ki “Biz dünyada gece herkes mışıl mışıl uyurken Allah için kalkıp namaz kılardık.Bizi diğerlerinden farklı kılan bu derler.
Peygamberimize farz. Bize de farz namazlardan sonra en kuvvetli sünnet namazı olan bu namazı kılmayı başta yazıyı yazan sonra tüm okuyucularımıza ve bu mesajı alan herkese nasip etsin (amin).
İlim-Sohbet-zikir meclislerinde bulunmak
Allah Resulü cennet bahçelerine uğradığınızda oralarda otlayın.(istifade edin) Sahabe sorar cennet bahçeleri nereleridir Ya Resulallah? Peygamberimiz ilim meclisleri zikir halkaları ilimlerin müteala edildiği meclisler” buyurmuşlardır.Zira Rabbimizin sırf  bu meclisleri takip eden melekleri vardır.onlar bu tür meclis bulduklarında birbirlerini çağırırlar ve gelin- gelin aradığımızı bulduk derler.Ve bu meclisleri haber vermek için Rabbimizin huzuruna çıkıp haber verirler.Rabbimiz bildiği halde meleklere sorar “Kullarımı nasıl buldunuz.Yarabbi seni, senin gönderdiğin Resulün  sözlerini zikir ediyorlar.” Allah cc “ne istiyorlar onlar”
 Yarabbi cenneti istiyorlar”
“Cennetimi gördüler mi?”
“Hayır yarabbi”
“Peki cenneti mi görselerdi”
“Oraya ulaşmak için daha çok istekte bulunurlar ve daha çok ibadet ederlerdi yarabbi”
Allah CC “neden sakınıyorlardı”
“Yarabbi senin cehenneminden sana sığınıyorlardı”
“Cehennemi gördüler mi?”
“Hayır yarabbi”
“Peki ya cehennemi görseler di!”
“O zaman oraya düşmemek için daha çok sana sığınırlardı.”
Allah CC” ben onların tamamını af ettim.”
Melekler “Yarabbi onların içinde birisi vardı. O topluluğa ilim tahsili-sohbet ya da seni zikir etmek için gelmemişti. Cemaatten birisi ile işi vardı onu görüp işini halledecekti.”
Allah CC “ben bu kadar kimseyi toptan afettim bir kişiyi ayırmak benim şanıma yakışmaz onu da onlarla beraber af ettim buyurmuşlardır.(meşhur bir hadisi şeriftir)
Hacı olmak
 (zilhiccede)Arafatta olmak;
Peygamberimiz Sav “Yarabbi Hacıyı Af Et Hacının Affını İstediği Kimseyi de Af Et Buyurmuşlardır” Hacı affını istediği 400 kişiye şefaat etme hakkı vereceğini yine bizim peygamberimiz haber vermişlerdir.
Adamın biri arafatta def çalıyormuş.(Hani mecnun misali)Kendini akıllı zanneden de “hey be adam sen ne yapıyorsun burası Arafat burası dua yeri burası af edilme yeri burası hacı olma yeri senin haberin yok her halde”der.
Def çalan “haberim var elbette ama sen şunu bilmiyorsun burası toptan pazar yeri burada perakendecilik yok burada dua eden de def çalanda aynı yerdedir demiştir.(sohbetlerden)
Günahlarda arınmış ve bir daha günahlara girmemiş bulaşmamış insan nereye gider? Cennete
Kabeyi ziyaret etikten sonra her yol Ankara diyen kimse için söylenmiş bir söz(insan hacı olmaz gitmek ile mekkeye –eşek derviş olmaz taş çekmekle tekkeye) Rabbim hacca giden kardeşlerimiz böyle olmaktan muhafaza etsin.ve ömürlerinin sonuna kadar bu hacılığı muhafaza etsin.
Hali vakti yerinde sağlığı ve maddi imkanı yerinde olanlar acele hac etmeli. Hacca gidemeyenlerde hacca gelenleri daha günahlara bulaşmadan dualarını almalıdırlar. Rabbim gidenlere tekrar gitmeyi gidemeyenlere de en kısa zamanda helal para ile hac edebilmeyi nasip etsin.
Cennet ucuz, ama hepten bedava değil cehennemde lüzumsuz değil .
Yarabbi bizleri cennet ehlinde eyle cehennem ve cehenneme götürecek işlerden bizleri muhafaza eyle (amin.)
Rabbim bu müjdeyi alan her birimize böyle otobandan cennete gidecek amelleri yapmayı nasip etsin.  ,
Cennet yolcuları 4 te (Meşhur bir hadisi şerif)100 kişiyi öldüren nasıl cennete gitti.Ezana hürmet edenin nasıl cennet ehli olduğu..Tekrar buluşmak ümidi-selam ve dua  ile…
Cumanız mübarek olsun.

Sadi KARAKAYA


Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2435 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.