Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Dilimin altındaki bakla
Salı, 20 Kasım 2012


 Tarih 19 kasım 2012, saat 19:00, Kanal D, şimdi haberler: Malum sunucu, sırıtarak, başka tarafı dahi gülerek ve milletimle alay edercesine, müjdeli haberi açıklıyor (!). Neymiş efendim? “Açlık grevinde olanlar, yapılan müzakereler sonucunda ve İmralı’dan gelen talimatla açlık grevine son verdiler.” 

 Grevdekilerin İstekleri doğrultusunda adımlar atılıyor. Ardından ekliyor, “Öcalan ev hapsine çıkabilmeli.”

Baş haber bu… Canımız-ciğerimiz beş canımızın üçünü toprağa vermişiz, ikisi daha defnedilmemişken, verilen müjde (!) … 

Kan beynime sıçradı. Yuuuhhh!.. Dememle birlikte, eşim ve annem duymasın diye, hışımla kendimi bahçeye attım. Gerisini onların yanında dile getiremezdim. Çok fazla aşina da olmadığım, pek fazla kullanmadığım, sadece yeri geldiğinde kullandığım, dilimin altındaki baklayı ardı ardına çıkardım. 

“Dilin altındaki baklayı çıkarmak” deyimini merak edenlere kısaca açıklayayım: 

“Zamanında çok küfürbaz bir çocuk vardır. Çocuğun küfür alışkanlığından kurtulması için bir bilgenin yanına verilir. Bilge, bunun garantisini verir. Çocuğun dilinin altına bir bakla yerleştirir. Gel zaman,git zaman… Çocuk sinirlenir, tam küfredecek, dilinin altındaki bakla aklına gelir, küfretmekten vazgeçer. Bu kötü alışkanlığını bırakmak üzeredir. 

Yağmurlu bir günde, Bilge adamla birlikte yolda yürürken, pencereden bir kadın seslenir. “Hocam, biraz bekler misin?” Der, pencereyi kapatır. Bilge kişi durur. Yağmur sicim gibi yağmaktadır. Sığınılacak yer de yok. Bilge ve küfürbaz çocuk iliklerine kadar ıslanırlar. Kadın tekrar pencereye gelerek, az daha durmalarını ister. Bilge, sinirlenir ama beklemek zorunda kalır. Küfürbaz çocuk kendini zor tutmaktadır. 

Bir süre sonra kadın, “gidebilirsiniz” diye seslenir. 

Bilge, niçin bekletildiğini sorunca: “Hocam, kuluçka yatırdım. Yumurtaları tavuğun altına koyarken, kavuklu birine bakıldığında, piliçler tepeli olur ve horoz çıkar.” Der. 

“Saygısızlığın böylesi karşısında, sırılsıklam olmuş Bilge’nin  tepesinin tası atmış ve yanındaki ‘eski’ küfürbaza dönerek ve şöyle demiş:

Oğlum,çıkar şu dilinin altındaki baklayı!"

Ben dilimin altındaki baklayı çıkardım. Darısı sizlerin başına… 

Maalesef, sorun olanlar ve sorun yaratanlar bu ülkeyi yönetiyor. Ülkemizin en büyük sorunu bu

Sorun olanlar, sorun çözmeye dışarıya gidiyor. Bir tarafta şehitlerimizin kanının sıcaklığı dururken, Gazze’ye sorun çözmeye gidiyorlar. Ne kadar acı değil mi?

Filistin sorununu çözeceklermiş… Ne olur bulaşmayın artık bu işlere de işleri daha  çözümsüz hale getirmeyin. Hangi işe el attınızsa, altından çapanoğlu çıktı, sorunlar yarattınız. Keza; dostluklar dediniz. Düşman olmayan ülke kalmadı çevremizde. 

Evet, Filistin içimizdeki kanayan yara. Oradaki Müslüman kardeşlerimize yapılan katliamlar içimizi yakıyor, parçalıyor. İçimizdeki kanayan yarayı ve akan kanı durdurun.. Kendi başımızı bağlamasını başaralım, sonra sıra onlara gelsin. 

Öncelikle şunu açıklamak istiyorum. İnsan hayatı her şeyin üzerindedir. 

Futbolda bile bir takım gol pozisyonuna girmiş olsa dahi, yerde kalan bir futbolcu varsa, hakem oyunu hemen durdurur. Doğru olan da budur. Çünkü futbol sahasındakiler birer insandır. 

Pekiii, bu açlık grevi yalanını uydurup, tıka basa zıkkımlananlar İnsan mıdır sizce??? 

Ne kadar da desteklemiştik onları… Keşke, hep birlikte sonuna kadar gitselerdi… 

Gitseler ne olacak ki? Aç kaldıkları filan yok. Yoksa, organları iflas eder veya geberirlerdi. Kusura bakmayın dostlar, ben bir hayvan için dahi “gebermek” sözcüğünü kullanamam, ama bazen dilim sürçerek çıkıveriyor. 

Açlık greviymiş de… Sağlıklarından olacaklarmış da… Geçelim bu safsataları. Tamamen danışıklı dövüş. Peki ne istiyor bu çapulcular? 

Basından takip ettiğime göre “ana dilde savunma”, “ana dilde eğitim” veee… “Çocuk katili, terör örgütü liderinin serbest bırakılması veya ev hapsi.”

Bu isteklerinden birincisi “ana dilde savunma” bu şart yerine getirilmek üzere, ikincisinin, yani “ana dilde eğitim” isteğinin yerine getirilmesinin de eli kulağında, ne kaldı geriye ???

“Apo’ya özgürlük… Fazla zaman almaz, bunu da görürüz. Kendisine sorunsuz ulaşabilmek için koster bile devrede. Özgürlüğü gelir, ardından da siyaset alanında kendisini görürüz. 

 Bu kanaate nereden vardın? Diye sorarsanız eğer, “perşembenin gelişi, çarşambadan belli” değil midir?

 Sayın Bülent ARINÇ da müneccim midir, nedir? Açlık grevlerinin sona ereceğinin yakın olduğunu söylüyor ve ertesi gün İmralı’dan gelen direktifle grevler sona eriyor. 

 Neyin tahmini? Tahmin filan değil. Görüştükleri ve müzakere ettiklerinden dolayı kendilerine verilen garantiyle konuşuyor. 

O zaman adi suçlardan yargılananlar bu eylemleri yaparsa, onların da isteklerini yerine getirecek misiniz? 

Vatan hainlerine bu tavizleri veriyorsanız, diğer suçlular da açlık grevine hazırlık yapabilirler her halde. Bu istekleri, hainlerin istekleri yanında, daha masumane değil midir? 

Dayatmalar ve müzakereler amacına ulaşmıştır. Hükümet iflas etmiştir. Bir avuç çapulcuya pabuç bırakılmıştır.

Şimdi soruyorum;

Bu durumlardan hoşnut muyuz? Vicdanımız sızlıyor mu? Üzerimizdeki ölü toprağıyla yaşamaya devam mı? 

Yoksa; Necmettin Halil ONAN’IN ifadesi doğrultusunda hep birlikte; 

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın,

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,

Gördüğüm bu tümsek, Anadolu’nda,

İstiklal uğrunda, namus yolunda,

Can veren Mehmed’in yattığı yerdir.

Diyerek;

O günlerin duygularını taşıyan, içimizde var olan bağımsızlık ruhunu yakalayacak mıyız? Bağımsızlık ve namus uğruna can veren Mehmed’lerimize layık kişiler olarak, onurumuzla yaşamaya devam edecek miyiz? 

Tercihimiz mutlaka ikinci seçenekten yana olacaktır. Tarih, bunun şahididir. Türk Milleti hiçbir zaman entrikalara ve dayatmalara boyun eğmemiştir. Beyinlerdeki pranga mutlaka kırılacak. Onuruyla yaşamaya devam edecektir. Yaşanmışlıklar, yaşanacakların göstergesidir. 

Ulu Önder’in dediği gibi: Bu memleket tarihte Türktü, halde Türktür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.


Cemalettin DİNÇER
Eğitimci Yazar


Cemalettin Dincer hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 4480 | E-posta

Yorumlar (7)
RSS Yorumlar
1. 21-11-2012 11:38
Bu mail adresi spam botlara karşı korumalıdır, görebilmek için Javascript açık olmalıdır
hocam kalemine sağlık benim dilimin altında ne bakla kaldı nede taş artık düz gider oldum.
Yazar cihat (Misafir)
2. 21-11-2012 20:23
okey
evet hoca efendi sizin dilinizin altında hiçbir zaman bakla olmadı ki çıkarın diyeyim.açlık grevi ve yaklaşım tarzınıza sonuna kadar katılıyorum,evet insanın vicdan sahibi olan herkesin gücüne gider.amma lakin;bunların sebebi olarak şimdiki yönetimi böylesine insafsızca eleştirmek çok insafsızlık diye düşünüyorum. 
bir konuyu işlerken sapmamak ve ideololik olarak ele almamak gerekir.bu sorun hepimizin sorunu. 
bu ülkede Pkk ve devamı olan (edit) duyduğumuz nefreti; neden daha önce özgürlükleri ve yaşam tarzlarından dolayı dışlanan ve 2 nci sınıf muamelesi gösterilen vatandaşların çığlığında At gözlüğü takıp görmemezlikten geldiniz.hem diyorsunuzki sizin gibi düşünmek zorunda değiliz ve sizin gibi düşünmeyenede şiddetle karşı çıkıyorsunuz.büyük çelişki oluşturuyorsunuz. 
AKP iktidar olduğu 2002 dönemindeki gazeteleri lütfen açın okuyun;nasıl iredeye ambargo koymaya ve korku aşılamaya çalıştıklarını.diyeceğim o ki siz ve sizin gibi düşünenler bu topluma karşı dürüst davranmıyorsunuz.ikide bir Atatürk ve laiklik arkasına saklanıp siper alıyor ve vatana zararınız dokunuyor.derdiniz bağda üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.hazım çok zordur gerçeklerde.sizde bu hazıMsızlığı yaşıyorsunuz. 
nedir bu müslüman ve islam dusturuna göre hayatını yaşamak isteyen zümreden alıp veremediğiniz.evet ÇIKARIN AĞZINIZDAKİ BAKLAYI. 
 
mesela siz yönetimde olsaydınız nasıl bir yol izlerdiniz.APO (edit) asarnıydınız evet ise cevabın nasıl olduğunuda yaz.gerçi bu zamana kadar azılı suçlu ve katilleri affeden ve bunuda seçimlerde devlet politikası haline getirende sizin zihniyet değilmiydi.sol iktidar olsaydı çooookktan af edilmiş aramızda dolaşmaya başlamıştı apo ve (edit).
Yazar crasus (Misafir)
3. 22-11-2012 09:25
padişahın takımı
akp ve akpliler islam dusturuna uygun yaşıyor cemalettin bey aman ha.tövbe de çarpılırsın sonra.bu (edit) yoksunları müslüman değil.ermeni (edit).amma yettin sen de crasus.git oy topla hayırlı bişey yap sahiplerine.tamam anladık sana laf söz geçmiyo.geçenlerde bir arkadaş yazmıştı geyvenin bir numaralı iki .....uğuna laf anlatılmaz diye.haklıymış valla.atatürk büyük liderdir.dinimiz islam dır.vatan tektir.bayrak tektir.ne mutlu türküm diyene.akp boşbakanı türküm bile diyemiyor daha ne olsun.sen git geyve haberde sen gibi düşünen ömerciğinin yazılarının altına yorum yap..onare olsun garip.
Yazar murat (Misafir)
4. 22-11-2012 11:18
murat
bana cevaben yorum yazma ve edepsizlik yapma.sezin gibi kimseye uşaklık etmem.kafanız almıyor dimi hala.sizin gibi fikir gurabalarına laf etmiyorum.sizleri dışarda tutuyorum.(edit)sende birilerinin şaklabanlığını yapacağına fikirlerini yaz.ortaya yazdım.rahatsız olman çok tabii.çünkü sizin gibiler laf ebeliği yapıp halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten başka bir (edit) yaramazsınız. 
seviyene çekmeye çalışma.derdin benimle ise varsa fikirlerin yaz sana cevap vereyip.(edit).
Yazar crasus (Misafir)
5. 22-11-2012 22:37
akcrs
fikir yazdım da cvp mı verebildin.?tırtsınız siz.düşüncelerimi yazdım memleketin halini yazdım.terörle ilgili işsizlikle ilgili düşüncelerimi yazdım.cvp bile veremedin.yok çünkü cevabın.bu yazı altında değildi hepsi.hafızanı yokla.ama no comment değil mi..hadi işine..
Yazar murat (Misafir)
6. 23-11-2012 10:36
şakamısınız
şaka gibisiniz.sizin sorununuz kendinizle.sizin gibi tipler aslında kendilerinden başka kimseyi düşünmiyen,fakat çevresine düşünüyormuş gibi yapıp rant elde etmeye çalışan tiplersiniz.bu kadar yazdıklarıma rağmen hala cevap veremedin diyebildiğine göre ya yorumlarımı okumadın yada işine gelmedi.sende haklısın,suçu kendimde buluyorum,devekuşu gibi fikirleri olan adam sendeci fikirlere sahip ve bu milletin öz değerlerine bu kadar bi alaka ve uzak olan sizlere yıllarca yazsam anlamayacağınız apaçık belli.kapasite meselesi.ben burda hep birilerine şakşak ve yalakalığını gördüm.fikir dediğin şey bilmediğin vakıf olmadığın ve iftira ve gıybet dolu (edit) yorumlarınız oldu.benim soru cevap şeklinde yazdığım yorumlarıma suskun kaldınız.belli etmesenizde kabul gördüğünü hissettim.bahsi geçen suçlamalarınız çözüldüğünde burda takdir yorumu yazacak kadar cesur dürüst ve ahlaklı olabilmeyi sergileyebilecekmisiniz; (edit) ben bunu çok merak ettim doğrusu.fikriniz zikriniz olduğu için bu yönetimde sizin gibi olduğunu düşündüğünüzden kabuğunuzun dışına bir türlü çıkamıyorsunuz.ben kabuğunuzu kırmanız bağlamında yazıyorum.ama nafile.(edit).bu kadar olduğunuzu tahmin etmiyordum.şaka gibisiniz.%50 den bile anlamadınız.bu gidişle %90 a gidiyoruz haberiniz olsun.akıllanın . 
AKP bir dönem CHP ye iktidarı versin kalıbımı basarım % 90-95 İLE GELİRİZ BU SEFER.bu riski göze alabilirmisiniz.meyvesiz ağacın yanına gitmeyi söküp atmasını bilir bu millet meraklanma sen
Yazar crasus (Misafir)
7. 23-11-2012 17:41
abdciler
sen ve senin takımın bu milletin öz değerlerine sahipse eğer....türkse müslümansa eğer....namuslu vatanseverse eğer..bizde bir yanlışlık var.şakşakçı (edit) sen gibilere denir yüzde 95 gelcekmiş.sen gibiler oldukça gelir evet.menfaatçi vatansatanlar.tayyibe tapmışsınız yanlışlarını bile kabul etmiyorsunuz.herşeyi doğru özü sözü bir.!!!allah size akıl ihsan etsin.
Yazar murat (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.