Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Cennet Yolcuları (4)
Cuma, 23 Kasım 2012

«Ey kendi aleyhlerine haddi aşmış kullarım, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.» (zümer 53) diyen Rabbimize hamd,
“Her yumuşak huylu, uysal, sakin ve kolaylık gösterenlere Cehennem haram kılındı” diyen O Resüle sonsuz salat ve selam dan sonra ..
Allah (CC)’ı Rab, Hz.Muhammed'i (sav)’i Peygamber, Din olarak İslamı seçen, Kitab olarak Kur'an-ı Kerim'i bilen ve yaşamaya çalışan siz gönül dostlarına da selam ve hürmetlerimi sunarım.
Cennet yolcuları 4 te birkaç hadisi şerifi sizlerle paylaştıktan sonra bu konu ile alakalı 5. yazımda Kitabımıza göre cennetlikleri müjdeleyip yazımı tamamlamak istiyorum inşallah. Cennet kimlere âşık yada kimler cenneti hak ediyor? Devam edelim.

KİBİRDEN UZAK OLMAK
Peygamberimiz (sav) “kalbinde zerre kadar kibir olan kimse cennetin kokusunu dahi alamayacak” buyurmaktadır.
Kibirden uzak olanlar yumuşak huylu olanlar içinde bulundukları durum onların cennete gitmelerine vesile olacak inşallah.

TEVBE ETMEK
Peygamberimiz (sav) bir hadisi şeriflerinde buyurmuşlardır: Tevbe eden hiç günah işlememiş gibidir.

İslam’dan önceki durumlar (seyyieler-kötülükler-isyanlar) islama girerken siliniyor. Tevbeden önceki durumlar tevbe ile silinmektedir. Günahları silinen nereye gidiyor. Cennete belirli aralıklarla günahlar siliniyor yani formatlanıyor. Kimlerin günahları siliniyor? Namaza devam edenler, Cuma'ya devam edenler, Ramazan-ı şerif orucunu tutanlar, Hacca gidenler ,Yani 2 namaz, 2 Cuma, 2 hac-umre arası yapılan günahlar siliniyor. Silinmekle de kalmıyor sevapta yazılıyor
Allah CC “(Furkan 70.)Ancak tevbe edip inanan ve faydalı bir iş yapanlar, işte Allah onların kötülüklerini iyiliklere değiştirecektir. Allah çok bağışlayandır, çok esirgeyendir”. Buyurarak tevbe edenlerin günahlarını silmekle bırakmıyor; bir o kadar da sevap yazdırıyor. Bu müjdeyi alan bir insan yaptığı günahtan sonra nasıl tevbe etmez. Bu gün en günahkâr kimse bir sağlam tevbe ettiğinde derecesi birden tavan yapabilir. Çünkü günahın derecesinin tersi kadar + ya geçmiş oluyor ve Cennet ehlinde olmaya hak kazanıyor.
Bir insan ne kadar günahkar olursa olsun ben Cehennemlikim derse Cehennemlik olur.Bir insan ne kadar iyi olursa olsun ben Cennetlikim derse oda Cehennemlik olur.Müslüman korku ile ümit arasında olandır.
Rabbim işlemiş olduğumuz günahlardan bir an önce tevbe etmeyi nasip etsin. Yarına çok var dün geçti zaman tevbe zamanıdır.
Konumuz tevbe ile ilgili meşhur bir hadisi şerifi sunmayı yerinde buluyorum. Peygamberimiz (sav) buyuruyor ki ;Evvelki ümmetlerden birisi;
“99 kişiyi öldürmüştü. Pişman oldu. Pişmanlık ateşi onu kasıp kavuruyor. Ve günahlarının affını istiyordu. bir papaza günahlarının af edilip edilemeyeceğini sordu.
Papaz “sen çok günah işlemişsin af olunmazsın deyince 100 ü tamamladı.
Pişmanlık ateşi devam ediyordu.
Sonra başka bir alime gitti.. Kendi durumunu anlattı; Af edilip edilemeyeceğini sordu.
Alim “Evet senin af edilme umudun var! Ancak; Bulunduğun ortamdan çıkman ve şu semte iyi insanların arasında bulunman lazım. Olur ki Allahü Teala senin günahlarını af eder. Deyince 100 kişiyi öldüren kimse hoca efendinin tarif ettiği topluluğa doğru yol alır. Ama ne var ki süre bitmiş son nefes gelmiş Azrail (AS) yolda canını almıştır.
Rahmet melekleri ruhunu cennete götürmek, Azab melekleri ise cehenneme götürmek isterlerken Allah’ü Teala hakim bir melek gönderir.
Hakim melek “söyleyin bakalım ne diyorsunuz”?
Rahmet melekleri “bu kimse tevbe etti öldü.Tevbe eden günah işlememiş gibidir.Bunun için biz onu cennetliklerin arasına almak istiyoruz”.
Azap melkeleri: “bu adam çok şerli birisi idi.100 kimsenin canına kıydı. O cehennemlik olsa gerek”
Hakim melek “Bunun geldiği yer ile gitmek istediği iyi insanların arasını ölçün bakalım” .Ölçüm de gideceği yer yakın çıktığı görülür. Burada hadisi rivayet eden 2 görüş bildirmiştir.1-Hakikaten gideceği yer yakındır.2-Gideceği yeri Allahü Teala kısaltmıştır. Ama herhalukarda bu kimse Allahın dilemesiyle cennet ehli olmuştur.”
Alınacak ders;
Kişi ne kadar günahkâr olursa olsun tevbe ettiğinde günahlarından af edilip cennete gideceği yukarıdaki açık ayet hadisler en güzel şekilde açıklamaktadır. Rabbim günahlarında bir an önce temizlenenlerden eylesin. (Amin)
AKŞAM -SABAH YASİN-İ ŞERİF OKUMAK;
Peygamberimiz(sav) bir hadisi şeriflerinde buyurmuşlardır:
“Her kim sabah olduğunda Yasin –i Şerifi okur o gün içinde ölürse şehit olur. Bir kimse akşam olunca yasini okur sabaha kadar ölürse yine şehit olarak ölür.

Bizler ya bir sabah ya bir akşam ya gündüz ya gece ölmeyecek miyiz? Evet. O zaman akşam sabah Yasin okumaya devam edelim. Ve cennetliklerden olalım. İnşallah.

EZANA HÜRMET;
Hiçbir kayda değer ameli yoktu. Çokta alkol alırdı. Halk; çoğu sarhoş gezen bu kimseye hiç itibar etmezdi. Vakit saat geldiğinde Herkesin gideceği yere gitmişti. Cenazesinde de çok az insan vardı. Yakın arkadaşları onun cennette oldukları halde rüya görürler. Rüyayı gören arkadaşları sen bu makamı nasıl kazandın oysa senin ibadetle işinde olmazdı? Cennetlik (sarhoş) arkadaşı “evet benim ibadetle işim olmazdı ama ben yaptığım bir amel yüzünden son nefesi kurtardım ve cennet ehlinden oldum.
Arkadaşları “Nedir o” dediklerinde
Cennetlik olan devam eder “Ben meyhanede arkadaşlarla içerken bazen ezan okunurdu ya; ben kendi kendime namaza gidemiyorum bari gidenlerin icabet ettiği çağrıya saygı göstereyim deyip kadehimi bir kenara iter o mübarek çağrıya saygı gösterirdim. Allahü Teala benim bu hareketimden dolayı beni mükafatlandırdı.
Buradan şöyle bir şey çıkması son derece yanlıştır. Ben sadece ezanı dinler cennete giderim. Ezana hürmet; onun gereği olan namazı da kılmaktan geçtiği herkes tarafından bilinmektedir. Fakat Rabbimiz kulunun hoşuna giden küçük meselelerle bile cennetini ikram ediyor. Bize düşen duyduklarımızı kulak ardı etmeden küçük büyük demeden yapabildiğimiz kadarını (imkanlar ölçüsünde) yapmaktır.

CENNETLİK 3 KİMSE
Peygamberimiz(SAV) bir hadislerinde 3 kimse cennet ehlidir. buyurmuştur.
1-Katilini af eden; Allah kimseyi böyle bir durumla karşılaştırmasın. Büyük bir imtihan vesilesidir. Haksız yere adam öldüren kimse kısas uygulanacağından İslam şeriatına göre öldürülmelidir. Ancak dinimiz öldürme dini olmadığı insanları yaşatma dini olduğu için böyle bir durumla karşılaşanı eğer af ederse karşılığının cennet olduğunu peygamberimiz haber vermektedir.
2-Müslüman kardeşinin borcunu ödeyen; Bir kişi var bir türlü borcunu ödeyemiyor. Zengin biri gelip bu kardeşimin ne kadar borcu varsa siliver deyip malından Müslüman kardeşi için harcıyor. Ve onu sıkıntıdan kurtarıyor. Mal canın yongası derler o candan geçenlere de Allah’ü Teala cennetini ikram ediyor.
3-Her farz namazdan sonra 10 ihlâs okuyan; En kolayı bu olsa gerek diyebilirsin, Doğrudur. Ama 1. ve 2. maddeler bir defaya mahsusu yapılan amel ve işlerdir. Ama bu üçüncüsü bir ömür boyu devam etmelidir. Rabbim hiç olmazsa bu hadisi şerifle amel etmeyi cümlemize nasip etsin.(amin)

ESMAÜL HÜNSAYI EZBERLEME
Peygamberimiz (sav)”Herkim Allah (CC)’ın 99 ismi şerifini ezberler ve tekrar ederse cennete girer. Zor mu? Hayır! Bir insan her gün bu 99 ismi okuyabilir mi? Evet,
Kaç dakika sürer? Hızlı okursan 38 saniye. Yavaş okursan 60 saniye yani 1 dk. Gün kaç dakika? 60*24=1440 dakika Cenneti kazanmak için 1439 değil sadece bir dakika lazım. Kolay diyenler bu günden tezi yok hemen okumaya ezberlemeye ve tekrar etmeğe başlasınlar. Niyeti olanlar hemen bir Esmaül Hüsna Allah CC’nın ismi şerifini bilgisayarlarına indirsin,(yüklesin) ve masa üstünde devamlı el altında tutalım. Ve ya, Bir pano alarak evimizde iş yerimizde (Türkçe yada orijinal Arapça olarak ) devamlı oturduğumuz gözüken bir yere koyalım ve tekrar edelim.

DUA ETMEK
“Her gün Rabbimizden Cenneti isteyelim en az 3 kez tekrar edelim herkim günde 3 kez Rabbisine sığınarak Cenneti isterse Cennet ona vacip olur. .Cehennemden Rabbimize sığınalım. Herkim günde 3 kez Rabbimize Cehennem ve azabından sığınırsa Cehennem o kimseye haram olur.” Zor mu 3 kez cenneti istemek cehennemden sığınmak Kolay kaç saniye tutar 10 saniye.. Yarabbi bizi cenneti ve Cemalinle müşerref kıl ve bizleri cehennem azabından koru (Amin)
Yazmak kolay, Okumak dinlemek daha kolay Yapmak en zorudur. Rabbim duyduklarımızla amel etmeyi bizlere nasip etsin (amin) Cumanız mübarek olsun.
Cennet yolcuları -5- te buluşmak üzere selam ve dua ile..

Sadi Karakaya -23 Kasım 2012 / 9 Muharrem 1434 ( Cuma)


Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2212 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.