Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Müstesna ve Gizemli
Çarşamba, 12 Aralık 2012

Yaratılışımızın en büyük aracısı olarak yaratmış Yüce Yaratan, o güzel varlığı…

 Vefakar, cefakar ve çilekeş… Müstesna, gizemli bir yaratık…

Zamanında Sirkeci Hali’ndeki hamalların dahi tahammül edemeyeceği, “şu yükü  bırakıp biraz dinleneyim” demeyecek kadar, of bile demeden, gururlu, çok güçlü, aynı zamanda taşıdıkları yükten hoşnut hamaliyeler…

Toplumun temeli olan ailenin, temel taşı da değil midir  bu gizemli solmayan çiçek?

Destanlarımızda “ilahi bir varlık konumuna gelmiş, erişilip dokunulması, koklanması, kısaca beş duyuyla algılanmasının imkanı olmayan, karanlığı yararak gökten inen mavi bir ışıktan doğmuş insanüstü varlıklar” olarak tanımlanmamışlar mıdır?

En eski Türk inancına göre; yedinci kat gökte… Yani, Cennet katında.

Sevgi ve sadakat denildiğinde; ilk akla gelen “O”…

Kim mi “O” ???

Elleri, ayakları öpülesi analarımız, kızlarımız, bacılarımız… Dahası; biricik yoldaşımız, çocuklarımızın anası.
 

Gelelim esas konuya:

Bize neler oluyor? Nedir bu istismar, dayak, tecavüz, katliam? Biricik yoldaşımız ve çocuklarımızın anası olmak gibi önemli bir görevi olan, kadınlarımıza yapılanlar…

Kimi aç ve sefil sokaklarda, kimi sadece cinsel meta olarak görülen-kullanılan, kimi kan revan içinde kalmış, öldürülmüş, kimi kendini yakmakta…

Haber programları, olmuş korku filmleri gibi…

Türklerin kadına verdiği değer nerede kaldı? Esas olan “Ne mutlu Türk’üm” demek değil, bunu ruhunda hissederek, Türk gibi yaşamak ve yaşatmaktır.

Biz Türklerin, kadına verdiği değeri, neden artık veremiyoruz?

Şereflendiğimiz İslamiyet’te Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) “Cennet annelerin ayakları altındadır” Dememiş midir?

Yine bir hadisinde; kadınların haklarının korunması hususunda:  "Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah’tan korkunuz! Zira, siz onları Allah’ın bir emaneti olarak aldınız."

Başka bir hadis-i şeriflerinde de: "Sizin en hayırlınız, ehline (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır”  buyurmaktadır.

Müslümanlık; sadece İslam’ın beş şartını yerine getirmekle olmuyor maalesef.
 

Kadınlarımıza yönelik, gaddarca ve hunharca saldırılar neyin nesidir? Cahiliye Arap’ının kız çocuğunu diri diri gömmekten bir farkı var mıdır?

Bu davranışları sergileyenleri hiçbir kategoriye sığdıramıyorum. Ne tür yaratıklardır bunlar Allah’ım? Hangi dinin mensubusunuz?

Kurtuluş Savaşımızda  erkeğiyle birlikte omuz omuza savaşan kadınlarımız değil midir? Savaş sonrası Atatürk’ün yanına bir kadın yaklaşır. “Bastığın toprağa kurban olayım” diyerek önünde eğilen Türk kadınını, kolundan tutup kaldırarak;"Kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın."

Sözleriyle yüceltilen kadınlarımızın haklı gururu ve hak ettikleri yer, bir de şimdi  yapılanlar…

Sözün bittiği yer bu olsa gerek.

Ya geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız? Onlar da aynı muamelelerle karşı karşıya maalesef.

Kendini güçlü sanan, otorite kurmak isteyen ebeveyn olsun, öğretmen olsun, her kim olursa olsun. Dayağın hiçbir savunması ve haklı yönü olamaz.

Dayak atan kendini güçlü sanır. Halbuki dayak ve şiddet, karşısındaki kişiye karşı zayıf düşmek ve çaresiz kalmaktan başka bir şey değildir.

Neymiş efendim, terbiye amaçlıymış… Burada, dayak atanın terbiyesini tartışmak  durumdayız.

Bir de demezler mi “Dayak, Cennet’ten çıkmıştır.” diye.

Ben de inanıyorum Cennet’ten çıktığına. Evet, oradan kovulmuş ve çıkmıştır.

Kadınlarımız “ne eksik etek, ne de saçı uzun, aklı kısa.”

Erkeğin, ailenin, daha da önemlisi; Türk Milleti'nin bereket kaynağı, önünde saygı duyulacak şeref abidesidir ONLAR…

Başımızın tacı, gönüllerimizin sultanları, hayallerimizin, umutlarımızın, geleceğimizin mimarları ve en büyük teminatımız… Şimdiye kadar yaşanmışlıkların son olmasını temenni eder, en derin saygılarımla, sevgilerimi… Ve, en derin sevgilerimle, saygılarımı sunarım.

Cemalettin DİNÇER

Eğitimci Yazar

 

 

 

 

 

 

 

 


Cemalettin Dincer hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1696 | E-posta

Yorumlar (6)
RSS Yorumlar
1. 12-12-2012 19:24
mesafe alındı
türkiye de kadınların sorunu,sadece koca dayağı yiyen kadınlar üzerinden görülüyor.oysaki türkiye de binlerce genç kızımız inancından dolayı başörtüleri yüzünden okullardan atılırken kimse bu meseleye kadın sorunu olarak bakmadı.nihayet AK parti hükümeti bu sorunu çözerek özgürlükler açısından büyük bir adım attı.
Yazar ömer (Misafir)
2. 13-12-2012 09:08
mesafe alındı
yine mi sen ya?artık yeter.ne alaka ya.nerden geldin yine akpye bilmemneye.başörtüsüymüş hakmış neymiş.isteyen örtüyor.hatta yakında istemeyen de örtecek padişah öyle hükmeder.diline dolanmış allah adı gibi akp akp akp hatta (edit)
Yazar murat (Misafir)
3. 13-12-2012 00:22
mesafe alındı
Söz söyletmediğiniz lideriniz duble yol dedikçe keyfe geldiniz, kıçınızda don yokken ekonomi iyiye gidiyor diye sevindiniz, anlamını bile bilmediğiniz enf...lasyon düştü diye göbek attınız, çocuklarınızın hayalleri, gelecekleri çalındı toz kondurmadınız. Ülkenin dinamikleriyle oynandı gıkınız çıkmadı, pkk ile mücadele eden onca onurlu komutanı içeri tıktılar hak ettiler dediniz, tıkamadıklarına iftira atıp intihar etmelerine neden oldular, vardır mutlaka bir suçu dediniz, gencecik subayların telefonlarına sehven örgüt üyesi militanların numaralarını kopyalayıp suçladılar ortaya çıkınca oyunları, olabilir, hatadır dediniz& 
 
Ben teröristim geliyorum diyeni çiçeklerle, meclis arabalarıyla karşıladınız. pişman mısınız diye sordunuz hayır ne pişmanlığı dediler, anında yargılayıp 3 saat içinde serbest bıraktınız& İnsanları domuz bağıyla öldürüp oturma odalarına gömen canileri serbest bıraktınız. Ama tek suçu vatanı korumak olan insanları suçsuz yere aylarca hapis yatırdınız. Ve belki bir delil bulurum umuduyla yatırmaya devam ediyorsunuz evet ömer efendi sana gelsin.konuyla alakalı değil ama.senin de yorumun alakalı değil zaten.
Yazar murat (Misafir)
4. 13-12-2012 14:13
ömer bravo
Atatürkten sonra oluşan ve kişilerin kendi egomanlarını tatmin ederk ülkeyi soyup soğana çeviren sorunlar işleri gibi bakıp asalak kesim ve idareciler bedellerini ödemektedirler.dışarıda kalıp bu suçlulara kol kanat gerip destek olanlara bir şey yapılamaması başıboş fikirler üretmelerine ve ne dediklerini bile anlamayacak seviyede yazmalarına sebep olmakta.geçmişteki bahsettiğin o konularda kuzu gibi sezsiz kalıp tepki vermeyen,halkın meclisinden halkın seçtiği bir vekili oradan kovma kindarlığını ve küstahlığını gösteren lideri eleştirmeyen zihniyet,aynı hassasiyeti PKK destekçilerine neden göstermediklerini bi düşünsünler.bu (edit) rağmen hizmete devam. 
yapılan bu hizmetleri beyenmeyen sizler herkesten önce siz yararlanıyorsunuz utanmadan ve sıkılmadanda eleştiriyorsunuz.sizler busunuz işte.Tayyip erdoğan bu ülkeye elini kolunu sallaya sallaya başbakan olmadı.adam gibi adam.mert ve dürüst.bu ülkeye Atatürkten sonra gelen gerçek vatansever bir müslüman türk evladı.yiğidi öldür hakkını yemeyin demiş atalarımız.her alanda çözüm üreten gerçek bir ekip lideri.hedef % 55 ,ya sizin hedefiniz ne.biz gücümüzü bu halktan alıyoruz.sizin gibi tuzu kuru menfaatleri ülke menfaatlerinden önce gelen elit tabakadan almıyoruz.biz hizmete devam (edit)
Yazar crasus (Misafir)
5. 13-12-2012 15:50
crasus a
dünyada,kutuplarda sıkışan iki balina için ortalığı ayağa kaldırıp,gazze deki çoluk çocuk katliamına ses çıkarmayan tiplerle,bizde ki koca dayağı yiyen bir kadın için ortalığı ayağa kaldırıp sözde kadın haklarını savunduğunu iddia eden ama başörtüsü mağduru onbinlerce bayan için gıkını bile çıkarmayan tipler arasında hiçbir fark yoktur.
Yazar ömer (Misafir)
6. 14-12-2012 01:27
crasus a
ülkende hersey mükemmel değil mi ömer bey.gazzeye kadar gittiin.bu vatanın şehitleri senin canını yakmıyor belli ki.konuyu nerden nereye taşıdınız bravoo.kadın şiddeti diye yazılmış haklı bir yazının altına bu doğrudur demek yerine yine içinizdeki akp aşkı tutkusunu cıkardınız ortaya.alkışlar size..eğer tayyip bu vatanı zerre kadar seviyorsa ve menfaatçi değilse (edit) yüzde yüz artsın.pardon oyunuz....
Yazar murat (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.