Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Cehennem Yolcuları-1
Cumartesi, 12 Ocak 2013

Cennetin kamçısı olarak cehennemi yaratan kullarını oraya girmemeleri için uyaran Rabbimize Hamd, Cehennemden azad olmamız için Peygamberlik duasını bizim için saklayan o son Resule sonsuz salât ve siz gönül dostlarına selam ve hürmetlerimden sonra;

Yazıma bir kıssa ile başlamak istiyorum. Daha sonra kitabımızdan derlemeğe çalıştığım cehennemi hak edenlere geçeceğim.

Zamanın padişahı Harun Reşidin bir kardeşi varmış. Behlül Dane adında. Behlül Dane’nin mecnun bir hali varmış. Kendilerine kimisi veli, kimisi de yapmış olduğu sıra dışı işlerden dolayı deli dermiş.

Bir gün aklıselim kişilerden birisi Behlül Daneye sorar “ Behlül nerden geliyorsun?”

Behlül “Cehennemden” demiş.

Soru soran “cehennemde ne işin var”

Behlül “ateş almaya gittim”

Soru soran “Ateş aldın mı? Ne var ne yok cehennemde?”

Behlül “Vallahi kup-kuru bir yer. Hiçbir şey yok.”demiş

Soru soran “Olur mu Behlül Cehennem dediğin yerde ateş vardır. Orada azap vardır.

Behlül: “Ben bir şey göremedim oradaki bekçilere sordum. Bana dedikleri; herkes ateşini dünyadan getiriyor”

CEHENNEME DAYANACAĞIN KADAR GÜNAH İŞLE!

Yıllar önce bir kart postalda bir resim görmüştüm. Resim şöyle; yanan bir mum ve üzerinde bir parmak var altında da aynen şöyle yazıyordu: “ATEŞE DAYANACAĞIN KADAR GÜNAH İŞLE”.

İnsan nasıl günah işler Yaratıcımızın emirlerini dinlemeyerek. Nasıl mı? Kısaca yap dediklerini yapmamak yapma dediklerini yaparak.

Bu nerden geliyor. İman zayıflığından. İmanı zayıf olanlar ne diyor. “Cehenneme gidip de gelen mi var. Cennet-cehennem yoktur. Ne varsa bu dünyada vardır. Onun için bugün ne yaşadın o kar. Vur patlasın, çal oynasın”.Yani ne demek istiyorlar. Dünya peşin Ahiret veresiye.

İnsanlar bile bile cehenneme gider mi gider. Nasıl aynen şöyle:

Bir sürücü düşünün yolda radar işareti var, hız 90 km diyor. O kimse 100 km üzerinde gidiyor. Yolda kırmızı ışıklar var. Kırmızıda durmuyor, hatalı soluyor, hem de ehliyetsiz bir de alkollü. Yolda polis çevirince birde ona bozuk atıyor. Çekil yolumdan laan.

Ömrünün son günlerine gelmiş ibadet yok, hayır yok, yalan-haram çok, zina-kul hakkı gırla, faiz-tefecilik, neden haram olsun. Bu zamanda onsuz olmaz demişsin bir metre toprağın altına mahşere gelmişsin. Ne diyelim böyle olanlara söylenecek tek söz Allah yardımcıları olsun. Tabii ki bizlerinde… Bu arada bir hususu hatırlatmakta fayda var. Kişi ne kadar günah işlerse işlesin. Rabbimizin rahmeti ondan daha büyüktür. Yeter ki tevbe etsin.

CEHENNEMİN YARTILIŞI

Allah (CC)cehennemi yarattığı zaman Cebrail(AS)’a “Ey Cebrail cehennemi nasıl buldun.”

Cebrail AS “Yarabbi korkarım ki kullarının çoğu buraya girecek. Çünkü bunun etrafı hep nefse hoş gelen şeylerle çevrili. Allah (CC) “Ya Cebrail birde cennetime bak bakayım” der. Cebrail (AS) Cenneti gördükten sonra Rabbimize “Korkarım ki buraya çok az insan girecek.” Çünkü burası nefse zor gelen şeylerle çevrili.”der.

CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LUZUMSUZ DEĞİL;

Kişi dünyadaki zevk ve sefadan geçemeyebilir. Cenneti ben ne yapayım ben bu dünyada haram helal demeden canımın istediğini yapayım diyebilir. Bu kişiye şöyle dense sen cennet istemiyorsun ama senin yaptığın bu haram işten dolayı kızgın ekmek fırınında biraz tütsülenecek kadar sokup çıkartacağız tavuk misali. Bu kişi acaba bu günahı işlemeye yeltenebilir mi? Yazımın başında belirttiğim gibi cehennem cennetin kamçısı durumundadır. İnsanlar oraya girmemek için Rabbimizin emir ve yasaklarına riayet etmektedir. Olgun Müslüman ne cennet sevdası nede cehennem korkusundan değil ancak Rabbimizin Rızası için dediklerini yapan kimsedir

Cehennem Yolcuları-1 başlıklı giriş mahiyetindeki yazıma birkaç kıssa ve misal ile girdikten sonra şimdilik burada son verirken; diğer yazılarda buluşmak dileğiyle bu süre içinde ve kalan ömrümüzde Rabbim cümlemizi cehenneme girecek azabı gerektirecek işlerden muhafaza buyursun (amin) Cumanız mübarek olsun.

Sadi KARAKAYA 11.OCAK.2013 (29 SAFER 1434)

 


Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2296 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.