Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Toçoğlu'nun Samimiyeti ve ..
Çarşamba, 16 Ocak 2013

Toçoğlu'nun Samimiyeti ve Aldığı Siyasi Sorumluluk

Kar yağışı sonrası yaşanan “elektrik kesintilerinin” şehri susuz bırakması ardından Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu “twitter” hesabından yaptığı açıklamada yaşanan su sorununun kendisini çok üzdüğünü belirterek, yaşananların “kabul edilemez” olduğunu söyledi. Başkan Toçoğlu bir daha böyle bir sorun yaşamamak için de önümüzdeki günlerde yeni bir proje açıklayacaklarını sözlerine ekledi.

Başkan Toçoğlu’nun “samimi” ve “sorumluluk” alan açıklaması “Yeni Sakarya’nın artık kurulduğuna ve bundan geri dönüşün olmadığının bir ispatıdır”.

Her ne kadar kendi kurumundan kaynaklanmasa da Başkan Toçoğlu su kesintisi nedeniyle halktan gelen “haklı eleştirileri” görmüş ve “siyasi sorumluluk” alarak gereğinin yapılacağını ve bundan sonra da asla böyle bir şey yaşanmayacağının “sözünü de” Sakaryalılara verdi.   

Başkan Toçoğlu, geçmişteki siyaset yapma biçiminin tam tersi bir davranış göstermiş, sorunu “yok kabul etmek” veya “halının altına süpürmek yerine” sorunu görmüş, var olan sorunu çözmek için de “irade” ortaya koymuştur. Başkan Toçoğlu, bu açıklamasıyla da 2011 yılının Aralık ayında Yazlık kanalizasyon sisteminin temel atma töreninde yaptığı konuşmada ilan ettiği Yeni Belediye, Yeni Siyaset ve Yeni Sakarya açıklamasının da arkasında olduğunu kanıtlamıştır.

Yeni Sakarya’da bir yandan Türkiye’de ilk kez bir belediye kendi enerjisini üretmek için baraj yaparken, dünya ölçeğinde arıtma tesisleri inşa ederken ve çeşmelerden akan suyun kalitesi hazır sulardan daha temizken, artık Sakarya 1 milyar dolarlık Sakarya Park gibi büyük projelere imza atma olgunluğuna erişen bir kentte dönüşürken öbür yandan başka bir kurumun işgüzarlığı  nedeniyle 10 cm yağan karda elektrikler kesiliyor, doğalgazla çalışan evler soğuğa terk ediliyor, insanlar yorgan ve battaniyeye mecbur ediliyor, sular iki gün kesiliyor.

Maalesef Sakarya bir yandan modern bir dünya kentine dönüşürken öbür yandan da bir süre daha “eski Sakarya’nın” onlarca yıllık “ihmalleri” ve “zihniyetinden” kaynaklanan sorunlarıyla sıklıkla karşılaşacağız. Bu sorunlarla ve çelişkilerle karşılaşmamıza rağmen siyasi iktidarın bu sorunları var kabul edip, ivedilikle çözme iradesi göstermesi ve siyasi sorumluluk alması çok önemli bir durumdur.

Başkan Toçoğlu’nu büyük yapan ve bu kent için bir belediye başkanından daha öte bir anlam ifade etmesinin nedeni  “dürüstlüğü”, “samimiyeti” ve “sorumluluk” almasıdır. Bu son olayda da Başkan Toçoğlu  “lafı eğip bükmeden” sorumluluk aldı. Net konuştu. Üzüntüsünü dile getirip sorunun çözüleceğini ve bir daha böyle bir rezilliğe asla müsaade etmeyeceğini  belirtti.

Artık yeni siyaset anlayışı, yeni ekonomik-kültürel-sosyal tabakaları, yeni potansiyelleri ile "yeni bir Sakarya"  ve “yeni bir Türkiye” var. Günü kurtarmak veya suret-i haktan görünmek maksadıyla söylenen sözlerin halkta bir karşılığı yok. Sorunlar karşısında sadece kurumları ve Ankara’yı suçlamak gibi bulunmaz imtiyaz artık sona erdi. Bu devir artık kapandı. Sorun varsa çözülecek. Hata yapılmışsa halktan özür dilenecek. Yapılması gerekeni

Ankara’dan önce Sakarya yapacak.

Yeni Türkiye ve Yeni Sakarya halkı artık dünya vatandaşlarıdır. Bu nedenle de Almanya ve Hollanda vatandaşları hızlı trene biniyorsa Sakaryalı da binecek. Japonya’da şiddetli depremlerde can kaybı yaşanmıyorsa Sakarya’da da depremlerde kimse ölmeyecek. ABD’de Sandy Kasırgası New York ve New Jersey eyaletlerini vururken devlet kurum ve kuruşları nasıl seferber olup Amerikalılar mağdur olmadan yaralarını salıyorlarsa Sakarya’da aynısı olacak. Vatandaşlar kara ve sele teslim edilmeyecekler. Bunları yapan iktidar olacak yapamayanlar ise iktidara gelemeyecekler. 


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1828 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.