Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Güdümlü güdeleyiciler
Çarşamba, 06 Şubat 2013

İlkokul , ortaokul… Çocukluk yıllarım…
Rahmetli babama ne kadar dua edip rahmet okusam, anneme ne kadar hizmet etsem de hiçbir ebeveynin hakkının ödenmeyeceği gibi, onların da haklarını ödemem mümkün değil.

O günlerde üç beş koyunumuz vardı. Koyun sayısına göre sürüyü nöbetleşe meraya çıkarır, güderdik. Bu geleceğim için bir mesajdı belki de…

Çobanlık yapanlar bilirler. Sürü içindeki bir koyun sürüden ayrılıp, komşunun bağına bahçesine girmeye görsün. Sürünün yarıya yakını peşinden gider, talan ederlerdi ortalığı.
Sonrası mı??? Komşulara verilen zarar ziyanın karşılığını ödeme, aileden işitilen azarlar, bitmeyen problemler…

Hava sıcak, ikindiye kadar yatar sürü. Ah bir de rahmetli Tahsin Dede’nin yırtık kulaklı marya koyunu olmasa…
Lider konumunda. Fakat, ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir lider… Kılavuz karga misali. Sıcak filan dinlemez. Gözü hep dışarıda. Ne yaptığını bilmez. Zarar ziyan dinlemez.
Çocukluk bu ya… Aklım, oyundaki arkadaşlarımda. Hem oyun oynama isteği, hem de sürünün sorumluluğu da var üzerimde.

Yırtık Kulağı, bir ağaca güzelce bağlar, ikindi sonrası dönerdim sürünün başına.
Haydi bakalım, sürüyü sen mi güdeceksin, yoksa ben mi gözü dışarıda olan ne yaptığını bilmeyen Yırtık Kulaklı???

Verdiğin mesajı aldım babacığım.
Güdülenip, güdülme. Sürü olup, sürülme.
Sürü olup güdülmeyeceğiz babacığım ama, gel gelelim sürüden ayrılan koyun misali, eller ayaklar bağlı, beyinler uyuşturulmuş, itler salınmış, aksine taşlar da bağlanmış vaziyette.
Bunlara rağmen, önce beyinlerdeki uyuşukluk silinip atılacak, eller ve ayaklar kurtulduğunda, bağlı olan taşlar da yerinden sökülüp atılarak, gereken mutlaka yapılacaktır.
Güdeleyerek güdüp sürmeye, vatansız ve bayraksız bırakmaya, Türklüğümüzü yok etmeye çalışan güdümlü güdeleyicilere Büyük Türk Milleti gereken dersi vererek, yaptıklarının hesabını mutlaka soracaktır.

*****************

Ülkemdeki yapılanları ve ardından konuşulanları aklım ve havsalam almaz oldu. Mutlaka büyük çoğunluğunuz da bu durumdadır.
Yıl 2007… Türk Silahlı Kuvvetlerine saldırılar…Yandaş medyadaki kampanyalarla açılan soruşturmalar ve tutuklamalar… “Ben bu davaların savcısıyım.”

Sayın savcımız, şimdi aynı davanın avukatı.
Geçen Cuma günü katıldığı bir televizyon programında; yargıyı sert bir dille eleştirip; komutanların tutuklanmalarının terörle mücadeleye zarar verdiğini kaydederek ve tutuklama kararlarını da eleştirerek “Bakın bunların içinde karacısı var, denizcisi var. Şimdi bizim bu kadar firkateynlerimiz, gemilerimiz vesaire… Yani neredeyse komuta kademesinde oralara gönderilecek subayımız kalmıyor ya, böyle şey olmaz” "Bizim neredeyse Donanmaya gönderecek komutanımız kalmadı." Diye yakınıyor.
Yok böyle bir şey! Bu tutuklamalar muhalefetin marifeti mi? Yoksa kendilerine oy vermeyen %53,34 olabilir mi?
“Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?”
Mart kedilerinin çığırtkanlığı, bunlarınkinin yanında az bile kalır.

Sayın Savcımız, yarın hakimlik konumuna geldiğinde; “Türk Milleti adına!”, (pardon, Türkiye Halkları adına) diyerek karar verirse, hiç şaşırmayalım.

Bu psikolojik travmayı açıklayacak psikolog olacağını da sanmıyorum. Ama, şunu adım gibi biliyorum ki, terörist başına ve pkk’ ye getirecekleri affa karşılık, komutanlara da af getirerek milletin gazını almak istemektedirler. Oynanan bu oyunları görmemek için kör, duymamak için sağır olmak lazım. Sözüm, ama veya sağır olan kardeşlerime değil, bakar körlere ve vurdumduymazlaradır.

Fakat alınamayan gazlar, bir gün gelecek bomba olup ellerinde patlayacaktır. Mazlum duruma düşürülen Türk Milleti’nin ahı, aheste aheste çıkacaktır.

Cemalettin Dinçer

Eğitimci-yazar

 


Cemalettin Dincer hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1836 | E-posta

Yorumlar (2)
RSS Yorumlar
1. 06-02-2013 14:50
hırsızın suçu yokmu
Özden Örnek günlüğünde ne diyordu;askerliği bıraktık siyasetle uğraşıyoruz.Siyasetle uğraşan bir ordunun ülkeyi nasıl bir felakete sürüklediğini balkan hezimetinde yaşadık.Siz öğretmensiniz daha iyi bilirsiniz.pkk nın üzerine çöreklenme planı yapması gereken komutanlar İstanbul üzerine çöreklenme planı yapmış.İsraile,İrana,Rusyaya gözdağı vermesi gereken ordumuz kendi başbakanına gözdağı vermek için cuma namazı kıldığı caminin minaresinden savaş uçağı ile teğet geçip alemini düşürmüş.Şimdi bunların hesabı sorulmasınmı.
Yazar ömer (Misafir)
2. 12-02-2013 23:05
hırsızın suçu yokmu
KALEMİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK HOCAM.SENİN FİKİRLERİNİ TEYİDEN BENDEN DE KÜÇÜK BİR SETEK OLSUN SANA. 
 
"BALYOZ DAVASI DÜŞMANLAR TARAFINDAN TERTİPLENDİ " 
 
 
Bir romanındaki hatasını düzelten, Balyoz davasında 16 yıl hapse mahkûm edilen Deniz Harp Okulu Kurmay Başkanı Albay Taylan Çakır’a mektup yazan dünyaca ünlü İngiliz yazar Wilbur Smith, “Bu davanın, güçlü düşmanlar tarafından tertiplendiği anlaşılıyor” dedi. Balyoz davasında yargılananların korkunç bir adaletsizlik kurbanı olduğunu büyük bir şokla öğrendiğini yazan Smith, Albay Çakır’a cesaret diledi. 
İşte Hürriyet’ten Ali Dağlar’ın o haberi: 
“İngiliz best-seller yazar Wilbur Smith’ten, Balyoz davasında 16 yıl hapse mahkum edilen Deniz Harp Okulu Kurmay Başkanı Albay Taylan Çakır’a mektup geldi. Albay Çakır Hadımköy Askeri Cezaevi’nde yatarken bir romanını okuduğu dünyaca ünlü İngiliz yazar Wilbur Smith’in Osmanlı tarihiyle ilgili bir yanlışını fark etti. Çakır, yanlışı düzeltmesi için yazara 1 Kasım 2012 tarihinde açıklayıcı bir mektup yazdı. Smith’in romanındaki ifadeye göre; Osmanlı döneminde Mısırlılar için “Türk” kelimesi aşağılayıcı bir terim olarak kullanılıyordu. Çakır bu benzer düzeltmelerin yanısıra Balyoz davasındaki adaletsizlik iddialarını da mektubunda anlattı. 
İDDİA CHURCHILL’İN 
Smith bu mektuba 18 Ocak 2013 tarihli mektupla yanıt verdi. Türk kelimesinin Mısırlılar arasındaki algıyla ilgili ifade için özür dileyen Smith, iddiayı bir zamanlar Sudan’da gazetecilik yapan ünlü İngiliz lider Winston Churchill’in, “Mehdi’ye karşı Kitchener Kampanyası” adlı çalışmasından aldığını belirtti. Çakır için, “Belli ki ülkesinin tarihini bilen seçkin bir subay ve çok zeki birisiniz” diyen Smith, tarih bilgisine hayran kaldığını ifade etti. Çakır’ın ve ‘Balyoz davasındaki sanıkların korkunç bir adaletsizlik kurbanı’ olduğunu büyük şokla öğrendiğini vurgulayan Smith, davayla ilgili Gareth Jenkins ve Dani Rodrik’in internet sitelerini inceleyeceğini vurguladı, Balyoz için, “Bu davanın, güçlü düşmanlar tarafından tertiplendiği anlaşılıyor” dedi. Smith, Çakır’a cesaret diledi. 
WILBUR SMITH KİMDİR? 
Wilbur Addison Smith (9 Ocak 1933) Zambiya doğumlu İngiliz roman yazarı. Romanlarının ana temaları özellikle Afrika’da geçiyor. İlk romanı “Bencil”i, Salisbury vergi dairesinde çalışırken yazdı. Bu kitabının getirdiği başarı ile tam zamanlı yazar olarak çalışmaya başladı. 29 romanı var ve 40 yıl boyunca best-seller kitaplar yazdı. Londra’da yaşıyor, Afrika’daki insanlar ve vahşi hayatın korunması için gönüllü elçilik yapıyor
Yazar VECİHİ. (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.