Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Cehennem Yolcuları-2
Cumartesi, 09 Şubat 2013

Bu yazım vesilesiyle bizleri tekrar bir 5-10 dakikada dahi olsa hasbi hal etme fırsatı veren Rabbimize sonsuz hamd,
 Bizleri Cehennemden korunmamız için ömrünü bu yola adamış son peygamber ki Doğum yıl dönümünü yeni kutladığımız O Resüle (sav) Salat ve selam,
Siz gönül dostlarına da hürmetlerimi sunarak yazıma devam etmek istiyorum. Bu günkü yazımda birkaç anekdot la cehennem hakkında hafızalarımızda olan ve çoğunu bildiğiniz bilgilerin bir tekrarı ile sürdürmek istiyorum. Ki insan böyle bir yere herhalde gitmek istemez .

CEHENNEMİN SÜRESİ KADAR?
Bu dünyada Allah, peygamber, emir, yasak tanımayanları Allah cc ebediyen cehenneme koyacağını bildirmektedir.Şu zamanda ebedi cehennemi kabul etmeyenler olsa ki bunlar adı ne olsun, ayetlerin bir harfini kabul etmeyen beğenmeyen ne olur ?.Onun yeri neresi olur.?Onun fetvasını da siz verin.
Cehennemlik olanlar a şöyle dense siz cehennemde dünyadaki çakıl taşları sayısınca kalacaksınız cehennemlikler bayram ederlermiş; aynı şekilde sonsuz olarak bildiğimiz inandığımız cennetliklere siz “burada dünyadaki çakıl taşlarının sayısı kadar kalacaksınız dense onlar yeme içmeden sevk sefadan kesilirlermiş.
Kalbinde zerre kadar imanı olan cehennemden çıkacak Onun için her şeyden en önemlisi buradan imanlı gidebilmek. İmanın kor bir ateş gibi olduğu bıraksan sönecek eline alsan yanacak olduğu zaman herhalde bu zaman. Âlimin birisi bundan 70 sene önce çarşaflı (peçeli)bir kadının seyyar satıcıdan bir şey alırken gördüğünde bu günleri demi görecektik demiş ve üzüntüden bir gün hasta olmuş ya şimdi yaşasaydı; her halde anında kalpten giderdi.

CEHENNEMİN ATEŞİ KAÇ DERECE?
Cehennemin ateşi dünya ateşinden 60 derece daha fazla olduğu rivayet edilmektedir. Dünya ateşi deyince aklımıza hemen güneş geliyor güneşin ısısını ölçen bilen var mı.? Ben bilmiyorum. Ama 15 milyon km uzaktan gelip birçok filtreden geçip bizlere zararsız halde olması Rabbimizin bir lütfüdür. Bunun bir mızrak boyu alçaldığını düşünse insan herhalde bir saniye dayanamayız.
Bir görev vesilesiyle gittiğim MKE kurumunda hurdaların tekrar mamul malzeme hale nasıl geldiğini görmüştüm burada büyük bir kazan var. Kazanın içine atılan her malzeme anında su oluyor. Çünkü 3000 derecelik ısı tüm çelik malzemeleri anın da su gibi akışkan hale getiriyor. Orada çalışanlar dan aldığım bilgiye göre o kazanın içine bir mühendis kardeşimiz kaza ile düşmüş sadece sigara dumanı gibi mavi bir alev çıkmış hepsi o kadar .Ne zaman cehennemden mevzu açılsa benim bu dehşetli manzara karşıma gelmektedir.konumuzla alakalı olayın boyutunu anlama noktasında sadece bir anekdot olarak düştüm.Bir de bunun 60 kat daha yakıcı olduğunu düşünüp hesabı birazda siz yapın.!

CEHENNEM AYETLERİ NEDEN VAR?
        Genelde kimse cehennemden bahsetmek istemez! Neden çünkü istenen bir yer değil. Oysa cennette hak cehennemde. Ayetle sabit. Peygamberimiz(sav) de ağız tadını bozan ölümü çok hatırlayın buyurmaktadır. Ölüm gizlenmiş nerde ne zaman olacak ancak Rabbimiz bilir. Öldük ya cennet bahçesi ya da(Allah cc korusun) cehennem çukuru. Bu ne zaman? Belki bu gün belki yarın beklide bize yarından da yakın.
Onun için Rabbimiz geçmiş kavimlerden cehennemlik olanları haber veriyor ki siz siz olun geçmişte Atalarınızdan cehennemlik olanların durumuna düşmeyin. Müslüman bir delikten iki kere ısırılmayacağı gibi geçmişte yapılan hataları ve akıbetlere düşmeyin buyrulmaktadır. Onların kimler olduklarını yazımın ilerleyen kısımlarında inşallah göreceğiz.
Evet dostlar Allah cc cenneti cehennemi yaratmış iradeyi de bize bırakmış. Nasıl mı Bir an kendinizi hastane asansöründe varsayın içeri girdiniz üst katta nelerin olduğunu alt katta nelerin olduğunu yazıyor siz ister aşağı düğmesine, isterseniz de yukarı düğmesine basabilirsiniz. Bu tamamen sizin elinizde. Üst kata çıkarken asansörü durdurdunuz. Ya bu alt katta ne var dediniz oysa alt katta morg var siz daha önce onları okudunuz. Ama merak bu ya bakalım onların içinde sağ falan var mı? Morga indiğinizde kim bizi buraya getirdi deme lüksünüz/lüksümüz yok. Çünkü siz istediniz ve istediğiniz yere geldiniz. Nasıl mı? Adrese teslim edilen ürün gibi. Şöyle ki bir ürün sipariş ettiniz bedeli teslimatta ödenecek. Kargo 1 gün sonra kapıya dayandığında ben bunu istemedim böyle bir şey talep etmedim deme gibi bir lüksümüz olamaz.

     PEYGAMBERİMİZİN CEHENNEMDEN KAÇINMA İKAZ I!
Peygamberimiz sav bizlerin cehenneme düşmemesi için çok uğraşmış ve “yarım hurma ile dahi olsa canınızı cehennem azabından koruyun” demiştir. Bu kadar kolay mı? Evet! kolay olmasa O Allah Resülü onu söylemezdi ki O asla yalan- malayani söylememiştir.Ve bu dinin emir ve yasaklarını bildirmiş cennete götürecek amellerin yanında cehenneme götürecek olan şeyleri de bildirmiştir . Misal namaz kılmayanlar hakkında “1 vakit namazı kılmamanın cezası bir ukub miktarı cehennemde yanmaktır” buyurmuşlardır. Sahabe Ya Resülullah biz bu ukub miktarından bir şey anlamadık dediklerinde “80 yıl cehennemde yanmaktır” buyurmuşlardır. Bu ahiret senesine çevirdiğinizde çok büyük bir rakam çıkıyor. Çünkü ahrette 1 yıl dünya senesi ile 1000 yıl olacakmış.80 yıl=80 000 (ahret)yılı_=28.400.000.gün hicri takvime göre bu haberi alan bu yazıyı okuyan her kimsede namazsızlık yada namaza gevşeklik yapma hastalığı kalır mı?Böyle bir hastalık  varsa herhalde bundan sonra daha dikkatli olacaktır.Rabbim namaz sualini kolay geçenlerden eylesin. (amin)

         CENNETE GİDEN YOL CEHENNEMDEN GEÇER!
 Cennete giden yol sırat köprüsü üzerinde olacak kişi burada bazı sorgulamalardan geçecek bunların tamamı 7 kapı olacakmış birinin cevabı verilmeden ötekine geçilemeyecekmiş. Başlı başına bir yazı konusu. Ve tüm insanların cehennemden geçeceği(uğrayacağı) bildirilmiştir. Müminin nuru cehennem ateşini söndüreceğinden Cehennem “çabuk geç ya mümin çabuk geç “ diyecek. İmanın ve amelin derecesine göre kimi yaya kimi binekle kimi sürünerek kimisi de şimşek gibi Hatta hızlı geçen kimse şöyle diyeceği söylenmektedir. “yav cehennem diye bir yer vardı ben burayı hiç görmedim hemen cennete gelmişim” Tabiri caizse otobandan gidenler gibi. Rabbim bizleri onlardan eylesin (amin).
Cehennem yolcuları başlıklı yazımı, cehennemi tanıyabildiğimiz kadarıyla nasıl bir yer olduğunu çok ama çok kısa olarak özetleyerek böyle bir yolun yolcusu olunmaması için anekdot olarak düşme gereğini duydum. Orayı tanıyan insan, oradaki azap meleklerini ve azap için yaratılmış Allahın yaratıklarını yılanları çıyanları, 19 adet zebaniyi ve daha nicelerini bilen insan Herhalde buranın yolcusu olmaz. Peki kimler buraya girecek Ya da kimler Oranın yolcusu. Dostlar! işte orası çok Enteresan % kaç cennet ehli yada % kaçı erkek % kaçı kadın Burada nüfüs sayımında erkekler fazla olduğu gibi orada da kadınlardan fazla olacak. Hangi ümmet fazla olacak? Bizim Peygamberimizin ümmeti ahir zaman ümmeti ki orada fazla olacak. Tüm peygamberler saf tutacak arkalarında ümmetleri. Tüm saflar 120 saf olacak Dünya kurulduğundan bu güne tüm ümmetler 40 saf bizim peygamberimiz ve inşeallah bizler ümmetleri 80 saf olacak.Onun için evlenin çoğalın ben sizlerin çokluğunuzla ahirette diğer peygamberlere karşı öğüneceğim diyen bizim peygamberimizdir.Rabbim o peygambere hakkı ile ümmet olabilmeyi ve burada onu hak edebilmeyi bizlere nasip etsin. Bir daha ki yazıma ve kalan ömrümüzün sonuna kadar Rabbim cehenneme düşecek işlerden bizleri muhafaza buyursun (amin).

Sadi KARAKAYA
9 şubat 2012 Cumartesi.


Sadi Karakaya hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2351 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.