Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Zeki Toçoğlu'nun 4 yılda görebildiği gerçek
Pazartesi, 11 Mart 2013
Cumartesi günü Sakarya Üniversitesi'nde 'Kentsel Dönüşüm ve Sakarya' konulu bir panel düzenlendi.
Panelin konuşmacıları AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan ve MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'tı.
Protokol konuşmaları sırasında ise Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Kentsel Dönüşüm ile ilgili düşüncelerini anlattı.
Toçoğlu'nun konuşmaları sanal dünyaya da aktarılmış.
Oradan takip ettiğim kadarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu bizim tam yıllardır kendisine göstermeye çalıştığımız bir gerçeği 4 yıllık görev süresinin sonunda kavrayabilmiş.
Toçoğlu, "Los Angeles veya Japonya'da deprem olduğunda kimse hayatını kaybetmezken neden bu coğrafyada ciddi can kayıpları yaşıyoruz?" sorusuna cevap aramaya çalışırken "Güvenli şehirler inşa etmek bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Çalışmalarımızın,aldığımız kararların temel referans noktası da bu sorumluluktur" diyor.
Gerçekten Toçoğlu'nun geldiği bu nokta çok önemli.
Bugüne kadar güvenli şehirler inşa etmek adına ciddi bir söylemi ve icraatı bulunmayan Başkan Toçoğlu'nun "Büyükşehir Belediyesi olarak bizim bir derdimiz var. Milletimizin daha sağlıklı, güvenilir şehirlerde yaşamasını sağlamak bizim önceliğimizdir" sözleri bize şaşırtıcı gelse de gelecek adına umutlandırıyor.
Dört yıllık görev süresi içinde kenti depreme hazırlamak adına çabasını göremediğimiz Başkan Toçoğlu'nun "Milletimizi, şehirlerimizi kendi haline terk edemeyiz. Şehirlerimizi bina çöplüğünden kurtarıp daha yaşanabilir bir hale getirmeliyiz" sözlerine zor da olsa inanmak istiyoruz.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun "Milletimizi, şehirlerimizi kendi haline terk edemeyiz. Şehirlerimizi bina çöplüğünden kurtarıp daha yaşanabilir bir hale getirmeliyiz" şeklindeki ifadelerini de ' Başkan Toçoğlu, hatalarını görüp bundan almış' şeklinde yorumluyoruz.
Umarız bu sözler Esentepe'den şehre inerken unutulmamıştı ve gereğinin yapılması için bugünden Büyükşehir Belediyesi'nde büyük bir seferberlik başlatılır.
Aksi takdirde hızla yaklaşan olası depremde bu sözlerin hiçbir kurtarıcı yanı olmaz.
….

Verem ve Sakarya!

Cuma günü İl Genel Meclisi'nde konuşan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, Sakarya'daki halk sağlığı adına korkunç rakamlar vermiş.
Sakarya'da 266 veremli hasta olduğunu belirten Dr. Erdoğan Sakarya'nın veremli hasta sayıları açısından 3. sırada olduğunu belirtmiş.
Daha iki ay önce Verem Haftası sırasında Sakarya'daki veremli sayısını 191 olarak açıklayan Erdoğan bu iki aydaki yüksek artış hızını açıklamasa da genel artışın nedenini gözlere bağlamış…
Oysa Sakarya'da verem tedavisinde büyük ihmaller var.
Verem tedavisinde normalde Verem Savaş Dispanseri görevlileri her gün hastaların ayağına gidilerek ilaçların kullanılmasının sağlanmasını istiyor.
Bu birkaç yıl öncesine kadar Sakarya'da böyleydi.
Oysa Sakarya'da şimdi ilaçlar ya hastanın eline veriliyor ve içmeleri isteniyor, ya da aile hekimleri tarafından hasta sağlık ocağına çağrılıyor.
Hasta gelmediğindeyse aile hekimlerinin evlerine gitmesi gerekiyor.
Bu durumda sağlık ocaklarındaki hastaların muayeneleri aksıyor.
Bu noktada şöyle bir iddiayı sorgulamak durumundayız;
Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından doğrudan gözetimli hastaların takibi için kiralanan araçların da başka amaçlarla kullanıldığı bilgisi doğru mudur?
Sanırız Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Aydın Erdoğan 6 Ocak 2013'te 191 olan veremli sayısının 2 ay gibi kısa bir sürede nasıl 266'ya yükseldiğini de açıklamak durumundadır.
***
Dr. Aydın Erdoğan İl Genel Meclisi'ndeki konuşmasında Sakarya'daki anne ölümlerinin de Türkiye ve dünya ortalamasının çok üstünde olduğunu belirtmiş.
Türkiye'nin batısındaki güzelim Sakarya'da doğumda anne kayıplarının bu kadar çok olması mutlaka sorgulanması ve üzerine gidilmesi gereken bir gerçek.
Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin yetersizliği bu ölümlerin artmasındaki bir etkendir diye düşünüyorum.
Bu oranın yüksekliğine rağmen 900 bin nüfuslu koca bir şehre 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ni yeterli gören zihniyet sağlığı yönetmeye devam ederse daha çok anne doğum sırasında hayatını kaybeder.


Sezai Matur hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1378 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.