Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Doğalgaz Santraline Karşı
Pazartesi, 01 Nisan 2013
İktidar, Muhalefet ve STK'lar Doğalgaz Santraline Karşı

Sakarya’nın en verimli tarım arazilerinin ve meralarının bulunduğu Söğütlü İlçesine bağlı Türk Beylikışla Köyü'nde, Erdem Holding tarafından kurulmak istenen Doğalgaz Çevrim Santrali'ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ÇED raporu ön onayı vermesi üzerine başta bölge halkı olmak üzere, Ziraat Odaları ve STK’lar hafta sonu protesto gösterileri düzenlediler. Santral protestosuna MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, CHP Milletvekilleri Engin Özkoç, Haydar Akar, Sena Kaleli ve Çevre Komisyonu Üyesi Melda Onur, MHP İl Başkan’ı Levent Bülbül, CHP İl ve ilçe örgütleri, kadın ile gençlik kolları tam kadro katılarak destek verdiler.

Doğalgaz Çevrim Santrali'ne AK Parti’de karşı çıkıyor. Özellikle AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün karşı olmanın bir adım ötesine geçerek santralin bölgeye kurulmaması için mücadele veriyor. Konuyu bakanlığı taşıdı. ÇED raporunun olumsuz çıkması için konunun paydaşlarıyla birlikte gayret sarf ediyor.  Sakarya Valisi Mustafa Büyük doğalgaz çevrim santralinin tarım arazilerinin yerine hazine arazilerine kurulmasını istiyor.

Vali Büyük’ün açıklaması ardından Adapazarı Belediye Başkan’ı Süleyman Dişli’de, Vali Büyük’ün doğalgaz çevrim santralinin tarım arazilerinin yerine hazine arazilerine kurulması tavsiyesine destek verdi. Vali Büyük’e destek olmakla kalmayan Dişli yaptığı açıklamada tarım arazilerinin imara açılmaması için mücadele ederek bu arazilerin korunması noktasında titizlik gösterdiklerini ve bundan sonra da bu titizliğin daha da artarak devam edeceğini söyledi. Başkan Süleyman Dişli, Ziraat Odası ve beraberindeki çalışma gruplarının tarım arazileriyle ilgili açıklamalarını destekleyip Adapazarı Belediyesi olarak bu konuda STK’larla hareket edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bölge halkı, ziraat odaları, STK’lar, basın, vali, muhalefet partileri,  iktidar partisi ve belediye başkanları tarım arazisine doğalgaz çevrim santrali kurulmasına karşı. Bu konuda tam bir konsensüs sağlanmış durumda. Bu dik duruş karşısında, Yeni Türkiye ve Sakarya’da halka rağmen kimsenin artık bir şey yapmaya gücü yetmez.  Tepkiler karşısında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı santrali tarım arazilerine yapmaktan vaz geçecektir.

MİLLETVEKİLİ ÜSTÜN, SAKARYA HALK

VE ADAPOSTASI’NI KUTLAMAK GEREKİR

Doğalgaz Çevrim Santrali'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ÇED raporu ön onayı vermesi karşısında ulusalcı gazeteciler, santralin onaylandığını yazarak her şey bitmiş gibi gösterdiler.

AK Parti karşıtlığının etkisiyle kamuoyunda böyle bir algı oluşturmaya çalıştılar. Santrale kararlıkla karşı çıkan ve bu noktada ciddi manada uğraş veren Üstün’e çaktılar. Onu değersizleştirmeye-hiçleştirmeye çalıştılar. Santralin kurulmasına engel olacak en büyük güç olan iktidar partisi mensubu Üstün’e duydukları düşmanlığın etkisiyle santrale karşı olan cepheyi bölme uğraşını girdiler.

Adapostası ve Sakarya Halk Gazeteleri ise Üstün’ün açıklamalarına yer vererek henüz her şeyin daha bitmediğini, verilen raporun ÇED değil ön rapor olduğunu ve santralin kurulmaması için verilecek mücadeleyi Üstün’ün ağzından okurlarına duyurdular. Bugün bu mücadele varsa ve santral kurulmayacaksa hiç şüphesiz ki bunda en büyük pay Milletvekili Üstün, Adapostası ve Sakarya Halk Gazetelerinindir. Muhalefet ile STK’ların da katkıları önemli ve büyüktür


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2030 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.