Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
SATSO Kadın Girişimciler Kurulu..
Cuma, 05 Nisan 2013
SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Türkiye'ye Rol Model Oldu

Sakarya Sanayi ve Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu bir süredir kadınların ekonomiye katılmaları için uğraş veriyor. Sakarya’da kadınlar arasında girişimciliğin gelişmesine öncülük etmek için seminerler, konferanslar ve paneller düzenliyor. Sadece bu teorik çalışmalarla yetinmeyerek kadınların iş sahibi olmalarına da öncülük ediyorlar.SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Türkiye'ye Rol Model Oldu

SATO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyipoğlu ve yönetim kurulu üyeleri;  kadın girişimcilerin SATSO giriş aidatlarında  % 50 indirim sağlama, KOSGEB ile girişimcilik kursları, Sakarya Üniversitesi ile paydaş olarak girişimci kız öğrenci yetiştirme kursu gibi Türkiye’de ilk ve örnek çalışmalara imza attılar. Kredi Garanti Fonu ve Halk Bankası ile yaptıkları protokolle kadınların ilk adım kredisi kullanmalarını sağladılar. Küçük ve orta ölçekli projelerde kadın ve genç girişimcilere İlk Ateş Kredisi Desteği Projesi ülke genelinde hayata geçirildi. SATSO bugün KOSGEB kredilerinden yararlanmak için en sık kurs açan odaların başında yer alıyor.

SATO Kadın Girişimciler Kurulu, kısa sürede çok önemli çalışmalara imza attılar. Bu çalışmalardan birisi de geçtiğimiz hafta Garanti Bankası ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen 22. Kadın Girişimci Buluşması’na ev sahipliği yapmaları oldu. Kadın Girişimci buluşmasında kadınların iş dünyasında ki ihtiyaçları, finansman destekleri ve girişimcilik konusunda ki bilgi birikimlerini arttıracakları önemli konular konuşuldu.

Cumhuriyetin en büyük hedeflerinden birisi de kadınların siyaset, ekonomi/üretim, sosyal ve kültürel hayatta güçlü olarak yer almalarıydı. Devlet öncülüğünde yapılan çalışmalarla bir türlü bu hedefe ulaşılamadı.  Kadın politikaları balo salonları ile sınırlı kaldı. Bir türlü halka inilemedi. Kadınlarımızın küçük bir kısmı elit ve de modern bir yaşam anlayışına sahip olurken büyük bir kısmı ise düşük standartlarda ve acınası bir yaşam sürmek zorunda kaldılar.

Cumhuriyetin kadın politikalarında hedeflerine ulaşamaması Türkiye’nin siyasal, sosyal ve kültürel hayat ile ekonomisinin bir türlü istenilen seviyeye çıkaramamasına neden oldu. Türkiye geneli için geçerli olan bu durum Sakarya içinde geçerlidir. Son yıllarda iş dünyası ve  STK’lar eliyle yürütülen kadın politikaları sonrası kadınların ekonomiye katılmaları ve istihdamları önündeki engeller kalkarken kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşmasıyla birlikte siyaset, sosyal ve ekonomik hayatımız daha da  güçlendi.

Sakarya’da da SATO Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’ye örnek ve rol modern olan çalışmalarıyla kadınlarımız üretimin içinde yer almaya başladılar. Kadın Girişimciler Kurulu kadınlarımızın akıllarına nasıl iyi bir iş bulabilirim düşüncesinin yanısıra nasıl iyi bir iş kurabilirim fikrini de kazıyor. Kendi işinin patronu olan kadın sayısı erkekleri geçmiş durumda.

Türkiye ve Sakarya’da son yıllarda yaşanan değişim ve dönüşüm sadece siyasal bir değişimi ifade etmiyor. Toplumdaki ekonomik, sosyal ve kültürel değişimleri de ifade ediyor. Artık yeni siyaset anlayışı, yeni ekonomik-kültürel-sosyal tabakaları, yeni potansiyelleriyle yeni Sakarya ve yeni Türkiye’de kadınlarımızda güçlü olarak yerine alıyorlar. Yeni Sakarya kadınlarımızın omzunda yükseliyor.


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1884 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.