Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Özkoç, Başkan Toçoğlu'ndan Özür Dilemelidir
Pazartesi, 08 Nisan 2013
CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un danışmanı Mesut Temizel tarafından “Doğalgaz Çevrim Santrali için Büyükşehir Belediyesinin projeye onay verdiği açıklandı” şeklinde medyaya servis edilen haber üzerine Büyükşehir Belediyesi açıklama yaparak, resmi belgeyle iddianın yalan olduğunu ortaya koydu.  2 Nisan tarihli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan imzalı belgeye göre Büyükşehir Belediyesi alanın mera alanı kalması ve hali hazırda Gebze Doğalgaz Çevrim Santrali ve Adapazarı Doğalgaz Çevrim Santrali bulunduğundan, 3. Doğalgaz Çevrim Santrali’nin emisyon değerlerinin artışına neden olacağını belirterek santralin kurulmasına karşı çıkmış.

Büyükşehir Belediyesi, Özkoç’un danışmasını Temizel’in iddialarını belgeleriyle yalanladıktan sonra Başkan Zeki Toçoğlu’nun resmi twitter hesabından  "Maalesef bazı iftiracılar, santralle ilgili olumlu görüş verdiğimizi iddia etmişler. Bu iddiayı ortaya atanların ahlakından şüphe ediyorum. Büyükşehir Belediyesi santrale olumlu görüş verdi şeklinde kampanya yapan iftiracılarda eğer utanma varsa çıkıp milletimizden özür dilesinler" şeklinde sert bir açıklama yaparak tepkisini sürdürdü. Özkoç bu açıklama sonrası yapmak zorunda kaldığı ikinci açıklamayla danışmanı Temizel’in geçtiği mesnetsiz haberle devrilen çamları onarmaya çalıştı. Özkoç, ikinci açıklamasında Büyükşehir Belediyesini suçlamadıklarını belirterek Çevre ve Şehircilik Bakanlığının üst düzey bir bürokratının kendilerine aktardığı bilgiyi böyle olmaması dileğiyle kamuoyuyla paylaştıklarını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Zeki Toçoğlu’nun mesnetsiz habere gösterdikleri tepki haklı bir tepki. Sadece bir duyum üzerine Özkoç’un veya danışmanının bu kadar önemli bir konuda en azından nezaketen konuyu araştırıp bir açıklama yapmaları gerekirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu belgenin ardından Özkoç’un ya özür dilemesi ya da iddiasında haklıysa ortaya belge koyması gerekirdi.

Çalışmalarıyla partili-partisiz Sakaryalıların beğenisini kazanan Özkoç daha öncede yaşadığı iletişim kazalarından birisini yaşadı.  Daha önce de benzer iletişim kazaları nedeniyle Özkoç kamuoyu karşısında zor durumda kalmıştı. Başarılı çalışmalarıyla gündeme gelmek yerine partisiyle sorunlu, kavgacı ve uzlaşmaz bir kişilik olarak kamuoyunun gündemine gelmişti. Kişiliğini hiç yansıtmayan bu kimlikten kurtulması Özkoç’un hiçte kolay olmamıştı.

Mesnetsiz haberi basına geçen danışman Temizel’i, bu haberden sorumlu tutmak ve ihaleyi sadece o’na yıkmak hatadır. Sonuçta Temizel bir çalışandır. Sorumluluk Özkoç’undur. Özkoç,  bir duyumdan hareketle, bilginin doğruluğunu araştırmadan açıklama yapmıştır. Oysaki Özkoç, bu konularda ki duyarlılığı ile bildiğimiz bir siyasetçidir. Katıldığımız bir tv programında önüne getirilen AK Partili belediyelerle ilgili yolsuzluk iddialarını incelediğini ve incelemeleri sonucunda bu iddiaların mesnetsiz olduğunu anladığını kamuoyuyla paylaşmıştı. Bu olayda da aynı duyarlılığı göstermemesi belki de basiretin bağlanmasındandır.

Şahsi inancım Özkoç’un açıklama yaparken art niyet taşımadığıdır. Belli ki Özkoç’un o an basireti bağlanmış. Özkoç ikinci açıklamasıyla da bu durumu işaret ederek bürokrat kökenli bilgiyi böyle olmaması dileğiyle kamuoyuyla paylaştıklarını ifade ediyor. İyi niyette Özkoç’un  bu kadar önemli ve hayati bir konuda araştırma yapmadan büyükşehir belediyesini ve Başkan Zeki Toçoğlu’nu töhmet altına sokan bir açıklama yapması kabul edilemez. Özkoç flaş bir hata yapmıştır. Bu açıklama centilmen siyasetçi kişiliğine ve yeni CHP’ye yakışmamıştır. Bu nedenle samimiyetine güvendiğimiz ve çalışmalarını takdir ettiğimiz Özkoç yaptığı hatadan ötürü özür dilemelidir. Hatasını kabul etmek ve özür dilemek Özkoç’u küçültmez. Tam aksine kamuoyu nezdinde büyütür. Tutarlı ve sözünün değeri olan bir siyasetçi olduğunu bir kez daha ispatlamış olur.  Öte yandan yalan ve mesnetsiz haberlerden en çok yanı siyasetçilerden birisi olan Özkoç, mesnetsiz haber karşısında büyükşehir belediyesi ve Başkan Toçoğlu’nun serzenişleri de anlamalıdır.

Özkoç’un danışmanı Temizel tarafından basına geçilen mesnetsiz haber Özkoç’u zor durumda bırakmak dışında daha büyük sıkıntılara da yol açması muhtemeldir. Özkoç açıklamasıyla santralin kurulmaması konusunda AK Parti, MHP, CHP ve sivil kitle arasında oluşan konsensüse zarar vermiştir. Santral konusunu siyaset konusu yapması şüphesiz ki bu cepheyi etkileyecektir. Ayrıca danışmanı tarafından mesnetsiz haber geçilmesi karşısında bazı basın kuruluşları artık Özkoç’la ilgili haberlere şüpheli yaklaşacaklarını ilan etmişlerdir. Özkoç’un ve danışmanı Temizel’in  flaş hatası Özkoç’un kamuoyu önündeki inandırıcılığını da zedelemiştir.


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1852 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.