Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Barış ve Açılımı Yerelde de Konuşabilmeliyiz
Salı, 09 Nisan 2013
AK Parti iktidarının iyi niyetle başlattığı demokratik açılım ve barış süreci ile ilgili tartışmalar artarak devam ediyor. Gerek siyasi çevreler ve gerekse kamuoyundaki gerilim de giderek artıyor. Türkiye, birçok  bölünmenin yanı sıra şimdide demokratik açılım karşıtları ve demokratik açılım taraftarları diye yeni bir bölünme ile karşı karşıya bulunuyor.  Siyasiler, aydınlar, sanatçılar, akil insanlar barış sürecini tartışırken Türkiye’nin en önemli sorunu konusunda da yerel aktörler, milletle güçlü bağı olan arif insanlar ve onların kanalıyla da milletin bizzat kendisi bu konuyu tartışmalıdır.

Sakarya Küçük Millet Meclisi önceki akşam Türkiye’de Milliyetçilik konulu bir oturum gerçekleştirdi. Oturumda eski ülkü ocakları başkanı ve milliyetçi entelektüel Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nesim Yalvarıcı, Halkların Demokratik Kongresi Üyesi  Veysi Saka ve Eğitim İlke-Sen MYK üyesi Beytullah Önce Türkiye’de milliyetçiliği konuştular. Farklı ve zıt görüşlere sahip bu arif insanlar kavga etmeden, gerilmeden ve birbirlerini ötekileştirmende düşüncelerini konuştular, paylaştılar.

Yerel, tanıdığımız ve bildiğimiz farklı görüşlerde ki insanların kavga etmeden ve birbirlerini ötekileştirmende konuşabilmeleri, farklı fikirlere tahammül gösterebilmeleri çok önemli. Türkiye işte barışını böyle gerçekleştirecek. Farklı görüşteki siyasilerin, aydınların, STK’ların, arif insanların ve de halkın kavga etmeden, birbirlerini yok saymadan ve tahammül göstererek konuşmaları Türkiye’de barışı sağlayabilir.  

 Yine hafta sonu “İnsanın Yeniden Keşfi İçin Feta” sloganıyla yola çıkan Feta Girişimi Gönüllüleri Adapazarı Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek özelde ülkemizde genelde dünyamızda çok önemli bir ihtiyaç olarak kendisini hissettiren barış talebinin aciliyetle karşılanması konusundaki çalışmaların yanında olmak ve barış sözünü yükseltmek için bizlerinde sorumlulukları olduğundan hareketle Diller “Dua'ya Dualar Barış'a” diyerek bir organizasyon gerçekleştirdiler. Barış, sevgi ve insanlık adına Türkçe, Arapça, Farsça, Kürtçe, Lazca, Gürcüce, Boşnakça, Makedonca, Çerkezce, İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinde  dua ve dileklerini Allah’a sunarak amin dediler. Barış ve kardeşlik için en önemli ihtiyaçlarımızdan birisi de hiç şüphesiz ki duadır.

Bu organizasyonların düzenlenmesinde başrolü oynayan isimlerden birisi olan Değirmen Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Rüstem Budak’ı kutluyorum. Haftasonu gerçekleşen her iki organizasyonda Türkiye’nin barışı için çok önemli. Küçük ama çok büyük etkili adımlar. Bu organizasyonlar sayesinde aynı toprağın evlatları olduğumuzu,  dilimiz ve milliyetlerimiz farklı olsa da aynı duygularla yoğrurak  “Biz”i oluşturduğumuz gördük. Bir arada yaşanmışlıklardan beslenen ortak bir gönül ve kültüre sahip olduğumuza da şahit olduk. 

Sakarya’daki diğer sivil kitle örgütleri, sendikalar, hür teşebbüs camiası ve hemşeri dernekleri de Feta Gönüllülerini, Küçük Millet Meclisi’ni örnek almalıdırlar. Türkiye’nin barışına yerelde de katkı vermeliyiz. Milletin birbiriyle konuşmasına, kırgınlıkların onarılmasına ve helalleşmeye zemin hazırlamayız.


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2050 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 10-04-2013 16:26
Şehit anasının kalbi söküldü.Ciğeri yandı.Böyleyken bile "vatan sağolsun" dedi.Neyin helalleşmesi? Vatanın parçalanması üzerine cani başından alınan talimatlarla mı helalleşilecek.Şehitlerin kanı üzerinden yapılan hesaplarla mı barış sağlanacak. Bu nasıl bir akıl,bu nasıl bir düşüncedir? Küçücük meclislerinize şehit analarını da davet edip de tartışın görelim.Açılımın birinci muhatabı onlardır.yapılanlar "havanda su dövmekir".
Yazar TC (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.