Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Başkan Toçoğlu'nun Belediyecilik Anlayışı..
Perşembe, 11 Nisan 2013

Başkan Toçoğlu'nun Belediyecilik Anlayışı AK Parti'nin Belediyecilik Anlayışına Dönüşürken

AK Parti, 2014 yerel seçimlerinde özellikle CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilen büyükşehir belediye başkanlıklarını almak istiyor. Bunun içinde bu şehirlerde düzenlenen siyaset akademilerine AK Parti Genel Merkezi ve Başbakan Erdoğan özel önem veriyor. Bu akademilerde belediyecilik alanında yaptığı çalışmalar Türkiye için örnek teşkil edilebilecek belediye başkanları ders vermesi için seçiliyor.

Yaptığı belediyecilik uygulamaları ve belediyecilik felsefesi ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı Zeki Toçoğlu AK Parti’nin en gözde belediye başkanları arasına girdi.  AK Parti Genel Merkezi tarafından görevlendirilen Başkan Toçoğlu,  Muğla, Mersin ve Tekirdağ (Çorlu) gibi CHP’li belediye başkanları tarafından yönetilen büyükşehirlerde düzenlen AK Parti siyaset akademilerinde ders veriyor. Başkan Toçoğlu siyaset akademilerinde büyükşehir modelinde Sakarya örneğini anlatıyor. Belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlatan Toçoğlu ayrıca belediyecilik anlayışı ve felsefesi açısından da manifesto niteliğinde açıklamalarda bulunuyor. Akademiye katılanlar Başkan Toçoğlu’nun çalışmalarını ayakta alkışlarken Toçoğlu’nun yaptığı hizmet ve çalışmalar da CHP’li belediyeler tarafından yönetilen büyükşehirlerde, AK Partililer tarafından örnek belediyecilik çalışması olarak vatandaşa anlatılacak.

Başkan Toçoğlu’nun, CHP’li başkanların yönettiği büyükşehirlerde düzenlenen siyaset akademilerinde görevlendirilmesi Sakarya’nın da artık Türkiye için önemli bir rol model haline geldiğini ve Türkiye’ye söyleyecek sözünün olduğunu göstermesi kadar Başkan Toçoğlu’nun da partisinin genel merkezi ve Başbakan Erdoğan’ın nezdinde ciddi bir karşılığı olduğu manasına gelir. Ayrıca Başkan Toçoğlu’nun 2014 yerel seçimlerinde Sakarya büyükşehir belediye başkan adaylığını garantilediğini de gösterir.

Genel seçimlere bile yerel seçimler havasında giren AK Parti ‘de belediyecilik çalışmaları çok önemli. Başbakan Erdoğan’da, kendisinin ve partisinin başarısında en önemli katkının belediyecilik hizmetlerinden kaynaklandığına inanıyor. Belediyeciliğe bu kadar önem veren AK Parti’de; Başkan Toçoğlu’nun sorunları yok saymayan, halı altına süpürmeyen, siyaseti sorun çözme sanatı olarak gören, halkın taleplerine göre sınırsız hizmet üretme gibi bir fikri temele dayanan,  siyasetin temelini ahlak bazlı gören ve doğru iş yapanın hiçbir zaman kaybetmeyeceği inancını taşıyan idealize edilmiş belediyecilik anlayışının  AK Parti’nin  yerel yönetimler anlayışı haline geldiğini söyleyebiliriz.

Başbakan Erdoğan’ın beğenisini kazanarak Türkiye için rol modele dönüşen Başkan Toçoğlu’nun çalışma ve belediyecilik anlayışını Sakarya’daki diğer AK Partili belediye başkanlarının da örnek alarak içselleştirmeleri gerekir. 2014 yerel seçimleri sonrası eğer bu sağlanırsa bugün yaşam kalitesi ve standartları açısından tam manasıyla büyükşehire dönüşen Sakarya önümüzde ki yıllarda Türkiye’nin en önemli kentlerinden birisi haline gelecektir. Adeta uçacaktır. Dünyada da karşılığı olan bir kente dönüşecektir.


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1860 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.