Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı
Pazartesi, 22 Nisan 2013

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Osmanlı Dönemi Saltanatına son vermek, insanımızı kul olmaktan çıkarıp Millet, topraklarımızın da Vatan olması için içten ve dıştan gelecek her türlü tehdit ve tehlikelerden korumak için Anadolu’ya çıkmaya karar verdiğinde insanımız yorgun, yitik, umutsuz ve aç. Yıllarca o cepheden, bu cepheye gönderilen askerimiz perişan. Beklentisi yok.

Bir tarafta ALTIYÜZONBİR YIL saltanat sürdüren Saray erkanı, öte yandan batılı egemen güçler bu güzelim vatanı parçalamanın, miras paylaşımının hesabını yapmakta.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919'da SAMSUN’a çıkarken Türk halkının esaretten ve saltanattan kurtuluşun hesabını yaparken yanı başında, iki elin parmakları kadar kader arkadaşı ile halkın bilinçlendirilmesi ve örgütlenmesi için yola çıktı. İçte ve dıştaki egemen güçlere baş kaldırdı. Önce vatan düşmanlardan ve hainlerden kurtarılacak, sonra da istibdata son verilerek halkın kendi kendini idare etmesi sağlanacak.


Mustafa Kemal Anadolu’yu karış, karış dolaşıp halkını bilinçlendirirken yüreklenmelerini de sağlamayı ihmal etmedi. Batılı ülkeler İstanbul’u işgalle kalmayıp Yunanistan’ı da kışkırtarak Anadolu topraklarını işgale zorladı. Trakya ve İzmir’den başlayan işgal elbette sessizlikle karşılanamazdı.
Türk halkı, Atasının arkasında kenetlendi, örgütlendi, saldırılara karşılık verildi. Osmanlı Yönetimi ile bağımsızlığa kalkışılamayacağı bilindiği için Türk Milleti inandığı ve güvendiği temsilcilerini
YİRMİÜÇ NİSAN BİNDOKUZYÜZ YİRMİ tarihinde Ankara’da bir araya getirdi. Yeni bir devletin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli atılarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti kuruldu. İstanbul’daki Saray Hükümeti ile Türk halkının ilişiği kesildi.

Bir taraftan yeni Hükümetin temelleri atılırken, diğer yandan da Yunanistan ile ölüm, kalım savaşına girildi. Tüm egemen güçler bu güzel Vatan topraklarından temizlendi. Dünyada ezilen, sömürülen Devletlere ışık tutularak yeni bir dünya yaratıldı. Güçsüzler, ezilenler umutlandırıldı.

Türkiye’de Cumhuriyetin ilanından sonra 23 Nisan 1924 tarihinde Büyük Millet Meclisi YİRMİÜÇ NİSAN gününün BAYRAM olarak coşku ile kutlanması, kabul edildi. 23 Nisan 1929 tarihinde de bu bayramın ULUSAL EGEMENLİK ÇOCUK BAYRAMI olarak kutlanması kararlaştırıldı. Türkiye’nin geleceği, umudu olan çocuklarımız Dünyada bir eşi daha olmayan kendi bayramına kavuştu. 1979 yılından bu yana da 23 Nisan Bayramı Uluslararası boyuta ulaştı.

Yetişkinlerin bildiği gibi Çocuk bayramı yaklaşınca evlerde, sokaklarda, Okullarda hazırlıklar tüm hızı ve heyecanı ile sürdürülür, Okullar ve öğrenciler en iyi, en görkemli gösteriyi sunmanın heyecanını günlerce sürdürür. Renk, renk kıyafetler içinde, süslü arabalarda meydanlarda toplanan halkın önünden tören geçişinde coşku inanılmaz boyutlara ulaşır, bir kez daha yurt sevgisi ve gururu pekiştirilir. Bayram Çocuklarımıza Atamızın armağanı olsa da yetişkinler de görkemli gösterilerden haz duyar. Açılan sergiler, müsamereler, çocuk baloları ve çeşitli etkinlikler hayranlık ve gururla izlenir.

Nedendir bilinmez ama son yıllarda bu coşku azalır gibi, sanki gereksiz bir kutlama imiş gibi bir duruma sokulmak istenmektedir. Üzüntü veren bu düşünüş, bir politika ise çok yanlış ve çok ayıp. Tüm Dünya Ülkeleri gelecekleri dönemleri çocuklarının aydınlık yarınlarına vaz geçilmez umut olarak bağlıyorsa Türkiye farklı düşünemez. Genç nüfusa sahip olan Yurdumuzda coşku daha da geliştirilmeli. Başta Ulusal Egemenlik Bayramı olmak üzere, ONDOKUZ MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ile CUMHURİYET BAYRAMLARI TÜM Dünya Ülkelerine mesaj olacak şekilde kutlanmalıdır. Siyasi çıkarlar göz ardı edilmeli, birlik ve beraberlik mesajları verilmelidir.

DOKSANÜÇÜNCÜSÜ KUTLANACAK OLAN ULUSAL EGEMENLİK NAYRAMI, YURDUMUZ ÇOCUKLARINA VE HALKINA KUTLU OLSUN.

BU BAYRAM BİZLERE

ATATÜRK’TEN HEDİYE

SEVİNELİM, COŞALIM

23 NİSAN GELDİ İŞTE

TÜM ÇOCUKLAR GELECEK

BİRLİKTE EĞLENECEK

23 NİSAN DA COŞUP

MUTLU OLUP GİDECEK

İlhan BAYKAL

 

 


İlhan Baykal hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 2463 | E-posta

Yorumlar (1)
RSS Yorumlar
1. 08-05-2013 13:56
teşekkürler
Sağolun İlhan Amca kaleminize sağlık Törenler yönetmeliği ile kısıtlamalara gidiliyor milli bayramlarımızın ruhunun gelecek nesillere aktarılması bizlerin vatan borcudur.
Yazar serpil ozturk (Misafir)

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.