Son Yorumlar
Son Şans, Tekrarı 105 Yıl Sonra
Bilgi
Yazım içeriği ve bilgi edinme yönünden güzel bir yazı olmuş. En çok di...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
Hayvanseverlik
Bu şekilde, canlıların hangi amaçla bayıltığını bilmeden ve sonrasında...
Yorumu Oku

Geyve'de köpekler etkisiz hale getiriliyor
BELLİ
ORADAKİ YURTTAN ŞİKAYET GELMİŞTİR BELEDİYEYE BELEDİYEDE GEREKENİ YAPMI...
Yorumu Oku

Ak Parti'de değişim başlıyor!
MÜTEAHHİT
GEYVE TEŞKİLATI TAMAMEN DEĞİŞMELİ MÜCAHİTLİKTEN MÜTEAHHİTLİĞE YÜKSELME...
Yorumu Oku

Murat Kaya, TCDD Genel Müdürü ile görüştü
dileğimizdir
sayın Murat Kaya; TCDD'nın genen müdürü ile görüşürken HIZLI TREN...
Yorumu Oku

 
Akil İnsanlar Misafirlerimizdir
Pazartesi, 22 Nisan 2013
Terör sorununun bitmesi için başlatılan çözüm sürecini vatandaşlara anlatmak için hükümet tarafından oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti, tüm yurdu dolaşmaya devam ediyor. Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti 2 Mayıs’ta Sakarya’ya gelecek.

Marmara Bölgesi Heyeti Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Gazeteci Mithat Sancar, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Başkanı Levent Korkut, Araştırmacı Yazar Mustafa Armağan, Yenişafak Gazetesi Yazarı Ali Bayramoğlu, Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu, İslam Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, Akademisyen Yücel Sayman ve Sinema Oyuncusu Hülya Koçyiğit’ten oluşuyor.

Türkiye’yi dolaşan Akil İnsanlar heyetlerine barış sürecine karşı çıkan gruplar sert tepki gösterip, çalışmalarını engelliyorlar. Önceki gün Kocaeli’ye gelen Marmara Bölgesi Akil İnsanlar heyeti de İzmit kent merkezinde yoğun protestolarla karşılandı. Protestolar nedeniyle esnaf ziyaretlerini yapamadan otellerine geri dönmek zorunda kaldılar.

Akil İnsanlar heyetleri iktidarın bir uzantısı değiller. İşin teknik boyutuyla ilgilenmiyorlar. Herhangi bir fikri dikta edip, halkı ikna diye de bir görevleri yok. Türkiye’yi bölge bölge gezip çözüm sürecine ilişkin halkın ve STK’ların görüşlerini alıyorlar. Ülkede birlik ve kardeşlik ortamını sağlamak için çaba sarf ediyorlar. Kavgayla, çatışmayla, silahla çözüm olmayacağını söylüyorlar.  Barış süreci hakkında ki fikirlerini söylemek kadar endişe ve kaygıları da dinliyorlar. Düşünceleri, endişeleri, kaygıları rapor haline getirerek Meclis’e, iktidara ve muhalefete sunacaklar. Halkın görüşleri çerçevesinde barış sürecinde atılacak adımlar netleşecek.

Barış süreci karşısında fikrimiz ne olursa olsun her şeyden önce ilimize gelecek olan Akil İnsanlar heyetinin misafirlerimiz olduğunu unutmadan onları bir misafire yakışır şekilde karşılamayız. 

Akil insanlar heyeti homojen bir heyet değil.  İçerisinde neredeyse her görüş temsil ediliyor. Sakarya’ya gelecek olan heyette milliyetçi Mustafa Armağan’dan, liberal Ali Bayramoğlu’na, İslamcı Hayrettin Karaman’dan merkez sağ Deniz Ülke Arıboğan’a kadar her görüşten insan var.

Barış süreci hakkında kaygı ve endişe duyan grup ve kişiler: elde bayrak bağırarak, çağırarak, küfrederek marjinal protesto gösterileri düzenlemek yerine Akil İnsanlar Grubu’nun düzenleyeceği toplantılara katılarak görüş ve düşüncelerini kavga etmeden, seslendirmeleri daha doğru bir davranış olur. Böylece kaygılarını iletme şansı elde de ederler. Ortak değerlerimiz olan bayrak ve istiklal marşı üzerinden protesto gösterileri çok yakışıksız. Akil İnsanlardan istiklal marşına, bayrağa karşı olan bir kişi var mı? Deniz Ülke Arıboğan, Mustafa Armağan,  Ali Bayramoğlu, Ahmet Gündoğdu, Prof. Dr. Hayrettin Karaman ve  Hülya Koçyiğit yıllardır tanıdığımız/bildiğimiz insanlar değiller mi?


Huseyin Ozcelik hakkındaki diğer yazılar
Gösterim: 1769 | E-posta

İlk Yorumu Siz Yazın
RSS Yorumlar

Yorum Yaz
  • Lütfen Yorumlarınız Haberin Konusuna Uygun Olsun.
  • Kişisel Sözlü Kelimeler Silinecektir.
Adınız:
Başlık:
BBCode:Web AddressEmail AddressBold TextItalic TextUnderlined TextQuoteCodeOpen ListList ItemClose List
Yorum:



Güvenlik Kodu:* Code
Bu Habere Yazılan Yorumlar Hakkında E-Posta Aracılığıyla Bilgilendirilmek İstiyorum

Yazdır E-posta
 
 
 
© 2000-2019 Geyve.com Sitedeki içeriğin tarafımızca oluşturulan kısmı kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede kullanılan grafiklerin ikinci şahıslarca kullanılması yasaktır. Yer alan yorumlar ve haberlerden yazarları sorumludur.